Oekraïne zal niet kunnen winnen van Rusland, en de VS moeten Kiev overhalen met Moskou te onderhandelen om het conflict te beëindigen, heeft Hugh De Santis, die in de regering-Reagan toezicht hield op de beleidsplanning voor de NAVO en de wapenbeheersing, erop aangedrongen.

Het verslaan van de Russische strijdkrachten op het slagveld en het herstellen van de territoriale integriteit van Oekraïne, met inbegrip van het terugnemen van de Krim, “zou een veroordelende straf zijn voor de onuitgelokte invasie van Rusland,” schreef De Santis in zijn opiniestuk voor het tijdschrift The National Interest op zaterdag, schrijft Sott.net.

“Maar zou het de kosten waard zijn van nog meer bloedvergieten in Oekraïne, de mogelijkheid van een grotere oorlog waarin chemische of tactische kernwapens gebruikt zouden kunnen worden, verdere ontwrichting van de wereldeconomie, en hernieuwde Europese polarisatie?” vroeg hij.

Volgens de voormalige ambtenaar van Buitenlandse Zaken is het antwoord op die vraag negatief.

“Een militaire overwinning van Oekraïne zit er niet in, en een onderhandeld resultaat is het enige realistische doel,” drong hij aan.

Daarom “moeten de VS en hun bondgenoten Kiev overhalen om een einde te maken aan deze oorlog, onder meer door beperkingen op te leggen aan verdere militaire hulp als hefboom,” stelde De Santis voor.

Washington heeft Kiev tijdens het conflict actief gesteund, door het te voorzien van wapens, fondsen en inlichtingen. In mei keurde de Amerikaanse president Joe Biden een hulppakket van 40 miljard dollar voor Oekraïne goed.

President Volodymyr Zelensky en “zijn pleitbezorgers in Oost-Europa en de Baltische staten” zouden zich moeten neerleggen bij het feit dat Oekraïne een neutrale staat zal worden en dat het de Donbass en de Krim aan Rusland zou moeten afstaan, willen de vredesbesprekingen slagen, zo wees hij erop.

  De 'Op regels gebaseerde orde' is al voorbij

Commentaar: Ook de VS en de EU moeten zich bij dat feit neerleggen. Bovendien hoeft Oekraïne geen van beide regio’s “over te dragen”, want de Krim is al herenigd met Rusland en de Donbass is er niet ver vandaan.

Ook de huidige hoge ambtenaren van de VS en de EU hebben onlangs onderhandelingen aangewezen als de uitkomst die de voorkeur verdient in het conflict, nu de Russische troepen hun gestage opmars in de Donbass voortzetten.

Vorige week zei de voorzitter van de US Joint Chiefs of Staff, generaal Mark Milley, dat “een onderhandelde uitkomst een logische keuze is, maar dat beide partijen zelf tot die conclusie moeten komen.”

Een paar dagen daarvoor drong Josep Borrell, hoofd van het buitenlands beleid van de EU, er bij het blok op aan de wapenleveranties aan Oekraïne op te voeren en nog meer sancties tegen Rusland toe te passen, maar hij legde uit dat dit moest gebeuren om Kiev te helpen zijn positie in toekomstige vredesbesprekingen met Moskou te versterken. Iets meer dan een maand geleden hield Borrell nog vol dat “deze oorlog op het slagveld gewonnen moet worden”, door Oekraïne.

Rusland viel zijn buurland eind februari aan, nadat Kiev de voorwaarden van de Minsk-akkoorden, die voor het eerst in 2014 werden ondertekend, niet had uitgevoerd, en nadat Moskou uiteindelijk de Donbass-republieken Donetsk en Lugansk had erkend. De door Duitsland en Frankrijk tot stand gebrachte protocollen waren bedoeld om de afgescheiden regio’s een speciale status binnen de Oekraïense staat te geven.

Het Kremlin heeft sindsdien geëist dat Oekraïne zich officieel tot neutraal land verklaart dat zich nooit zal aansluiten bij het door de VS geleide militaire blok van de NAVO. Kiev houdt vol dat het Russische offensief volkomen onuitgelokt was en heeft beweringen ontkend dat het van plan was de twee republieken met geweld te heroveren.

  Wagner overmeestert Bakhmut - Oekraïners trekken zich terug uit de stad en vallen in Russische hinderlagen (Video's)

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten woedend: Poetin verstoort hun plannen voor een “Nieuwe Wereldorde”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel45.316 doden en 4.416.778 gewonden na COVID-19 vaccins in Europese gegevensbank van bijwerkingen – Sudden Adult Death Syndrome (SADS) is nieuwe categorie om sterfgevallen door vaccins te ontkennen
Volgend artikelAdvocate: “Geen van de politici is ingeënt met het echte vaccin”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het is wel opvallend dat er nu steeds meer gepraat word over onderhandelingen nu Zweden en Finland toetreding tot de Nato gezocht hebben.
  Dus links of rechtsom de spanning moet blijven bestaan.

  • Dat betwijfel ik toch wel.
   Nu wordt er opgeroepen tot onderhandelingen waarbij Ukraine zal moeten erkennen verslagen te zijn.
   Dat is ondanks het feit dat ze 8 jaar lang hun leger getrained hebben met NATO normen, -adviseurs, -trainingskampen en -materiaal en in die 8 jaar versterkte forten, bases en loopgraven hebben aangelegd, plus onvoorstelbare hoeveelheden geld en wapens die er de laatste maanden in zijn gepompt, plus inlichtingen en vuuroplossingen van de VS hebben gekregen.
   Dit is geen nederlaag van Ukraine, maar van de NATO en daarmee van de VS die feitelijk deze organisatie betaalt, organiseert en leidt. Zeker als men rekening houdt dat Rusland misschien 150.000 troepen heeft ingezet, met misschien nog eens 50.000 als versterking achteraf, tegen het in verdedigde stellingen opgestelde Ukrainse leger dat minimaal 450.000 man telde, misschien zelfs 550.000.
   Als we dat eventjes optellen bij de vernederende afgang in Afghanistan zullen heel veel landen zich nu afvragen waarom ze nog naar de pijpen van de VS zouden dansen. 2x binnen een jaar vernederd worden is niet bepaald een reden voor respect. En men is zich bewust van het feit dat veel NATO landen hun eigen arsenaal minimaal deels hebben uitgeput. Vervanging gaat niet van de ene op de andere dag, dat kan jaren kosten, zeker met de huidige aanvoers- en leveringsproblenen.
   NATO is gewoon niet bij machte om op veel plekken tegelijk echt in te grijpen. En nog een nederlaag, waar dan ook, zal het tot een lachertje maken over de hele wereld. Dus nog een confluct zoeken/uitlokken zou uitermate dom zijn. Al helemaal als het Rusland nogmaals zou provoceren aangezien Rusland heeft bewezen zonder al te veel moeite door een NATO leger heen te walsen, zelfs als ze proberen schade en slachtoffers te beperken, wat in een werkelijk conflict waarschijnlijk niet zal gebeuren, zeker na deze proxyoorlog

 2. Vervelend… Want het “staat toch in openbaringen”. En dan zou dat niet doorgaan (tenminste, NU niet). Of juist wel? 🤠

  Er lijkt wel op aangestuurd te worden. Ook door Opperhoofd Ziopaat Trump in zijn 15 min of fame.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in