Volgens het narratief van het westerse establishment, dat door de media, de Verenigde Naties en anderen wordt gepusht, heeft de oorlog in Oekraïne een wereldwijde voedselcrisis aangewakkerd, en is Rusland daar de schuld van. Bij nader onderzoek blijken deze beweringen echter onjuist te zijn, bericht 21stcenturywire.com.

Uiteindelijk is de huidige crisis zeer zeker een rechtstreeks gevolg van een reeks weloverwogen beleidsbeslissingen van leidende westerse mogendheden – met name de sancties tegen Rusland. Het enige probleem is dat niemand in het Westen, of in Kiev, bereid is de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor zijn eigen rol in het aanwakkeren van het huidige debacle.

Intussen zijn in Oekraïne het Zelensky-regime en zijn wanhopige nazi-voetvolk druk bezig geweest hun deel te doen om de crisis te verergeren, in de hoop dat de westerse media en politici de recente gebeurtenissen aan Moskou blijven toeschrijven.

RT International meldt…

Het Russische Ministerie van Defensie heeft Oekraïense “militanten van de nationalistische bataljons” beschuldigd van het opzettelijk in brand steken van een grote graanschuur in de zeehaven van Mariupol, terwijl ze op de vlucht waren voor Russische troepen.

Volgens een verklaring, die op woensdag werd uitgegeven, was de daad van brandstichting te wijten aan de onwil van de “militanten” om graanleveranties aan de inwoners van Mariupol te achterlaten. Als gevolg daarvan is, volgens het leger, meer dan 50 duizend ton graan vernietigd.

“Deze onmenselijke misdaad toont aan de hele wereldgemeenschap het “ware gezicht” van het regime in Kiev, dat in feite de methoden van het voedselterrorisme tegen zijn eigen volk gebruikt,” verklaarde het ministerie.

Rusland waarschuwt de VN-Veiligheidsraad dat de denazificatie van Oekraïne voltooid zal worden

Het ministerie zei dat de vernielingen gepleegd waren omdat het “zogenaamde beschaafde Westen” Kiev blijft steunen terwijl het Rusland ervan beschuldigt een wereldwijde voedselcrisis aan te wakkeren.

Het Ministerie van Defensie benadrukte dat de Russische strijdkrachten tijdens hun “speciale militaire operatie” de burgerbevolking steunen, menselijk behandelen en “niet toeslaan op de sociale infrastructuur van het land, in tegenstelling tot de Oekraïense gewapende formaties.”

Sinds het begin van de Russische militaire operatie in Oekraïne hebben Moskou en Kiev elkaar van verschillende oorlogsmisdaden beschuldigd, terwijl ze hun eigen aansprakelijkheid ontkennen.

De autoriteiten van de Volksrepubliek Donetsk meldden eerder dat de brandweerlieden er niet in geslaagd zijn de graanvoorraad te redden, ondanks verscheidene dagen van inspanningen.

“Er is een grote hoeveelheid graan op het grondgebied van de haven van Mariupol, dit is zowel maïskorrels als tarwe. Te oordelen naar de geur en het uiterlijk is het meeste ervan ongeschikt voor verder gebruik,” vertelde een adjudant van de regering van de Volksrepubliek Donetsk, Yan Gagin, aan RIA Novosti.

De wereldvoedselmarkt, die reeds getroffen is door de klimaatverandering en de Covid-pandemie, is zwaar getroffen door het Russische militaire offensief in Oekraïne, aangezien de twee landen ongeveer 30% van de tarwe-export in de wereld voor hun rekening nemen. Rusland is ook de grootste exporteur van kunstmest ter wereld.

Terwijl het Westen Rusland ervan beschuldigt een stijging van de voedselprijzen te veroorzaken door zijn militaire operatie voort te zetten, houdt Moskou vol dat de werkelijke oorzaak van de voedselcrisis de “politiek gemotiveerde” westerse sancties tegen het land zijn.

Verenigde Naties SMEKEN Rusland om kunstmest te exporteren zodat westerse landen niet lijden onder een verergerende voedselcrisis

Oekraïne heeft Moskou er herhaaldelijk van beschuldigd dat het zijn voorraden tarwe “steelt” en overzee verzendt. De woordvoerder van de Secretaris-Generaal van de VN, Stephane Dujarric, zei echter dat de Verenigde Naties niet in staat zijn deze beweringen te verifiëren.

Oekraïne en westerse staten hebben Moskou er herhaaldelijk van beschuldigd de graanexport te belemmeren door de Oekraïense Zwarte Zee-havens te blokkeren. Rusland heeft dergelijke beweringen van de hand gewezen en volgehouden dat het bereid is om graanschepen een veilige doorgang vanuit de havens te garanderen. De verstoring van de graanstroom is het gevolg van Kievs eigen acties en van uitgebreide ontginning van de kustlijn door het Oekraïense leger, benadrukt Moskou…

Lees verder op RT International


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video: Oekraïense nazi’s verbrandden Russische krijgsgevangene levendVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

5 REACTIES

 1. Alleen de bovenste laag is verbrand; kan gescheiden worden.

  Bovendien is is er geen graan tekort voor Afrika.
  Zimbabwe produceerde een enorme hoeveelheid; genoeg vaar Afrika plus extra export.
  Toen besloten de negertjes land van de blanken te pikken en blanken dood te martelen en te verjagen.
  Nu hebben ze zelfs niet genoeg voor eigenland.

  Tekorten zijn ontstaan door achtelijkheid van neger bevolkingen, die nu honger gaan krijgen.
  Zielig?
  Nee hoor; dat is wat ze zelf wilden.
  What goes around, comes around.

  Tekorten op de wereldmarkt hebben niks met Oekraine en Rusland te maken.

  • Jij bent echt helemaal mentaal de weg kwijt.
   Verdiep je eens in de geschiedenis.

   Dan zul je misschien ooit eens leren dat verdeel en heers strategieën achterhaald zijn.
   Ik weet niet onder welke steen je leeft maar de wereld rond reizen heb je duidelijk ook niet (echt) gedaan…..
   Je zwaar negatief verbitterde denkwijze, zal ook snel uitgeroeid worden.
   Niet letterlijk!

   Maar je gaat opvallen en uitgesloten worden.
   Niemand zit hier (meer) op te wachten….. leer van elkaar.
   Ontwikkel elkaar.
   Inspireer elkaar.

   Maar wat jij doet is alles het tegenovergestelde.

   Ik mag dan Aziatisch bloed hebben maar ik voel me net zo aangewezen om te reageren als elk ander.
   Succes, mentale zombie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here