Met elke dag die voorbijgaat, wordt het Oekraïense leger in Bakhmut in stukken gehakt en gedecimeerd. Om een filmische metafoor te gebruiken: dit is een voorproefje van de komende attractie, waarbij Oekraïne onder zware druk staat om een tegenoffensief te lanceren dat de Russen uit Oekraïne moet verdrijven. Dat gaat niet gebeuren, schrijft Larry Johnson.

Kijk eens naar de volgende video. Ja, het is slechts een geïsoleerd anekdotisch verslag van de slachting in Bakhmut, maar het klinkt waar en geeft een huiveringwekkend beeld van de wanhopige toestand van de Oekraïense troepen in die strijd…

Zelfs als Oekraïne in staat is om troepen en voertuigen bij elkaar te schrapen die alles overtreffen wat de Russen aan het front in de Donbass hebben (een twijfelachtige veronderstelling), ontbreekt het nog steeds aan artillerie, luchtsteun, logistiek en munitie om een dergelijke aanval vol te houden.

Hoe ik dat weet? Heel eenvoudig. Kijk maar hoe Oekraïne momenteel presteert in Bakhmut, Ugledar en Avdevka. In alle gevallen trekken de Oekraïense troepen zich terug, zij het langzaam, in plaats van het Russische offensief af te slaan. De volgende afbeelding (afkomstig van liveuamap.com, een pro-Oekraïense site) toont de schrijnende situatie waarin de Oekraïense troepen zich bevinden.

Oekraïne, dat in theorie een voordeel zou moeten hebben door vanuit defensieve posities te vechten, is er niet in geslaagd de langzame maar gestage opmars van de Russische troepen langs de hele contactlijn te stoppen. In plaats van de Russische communicatielijnen die de Russische troepen bevoorraden aan te vallen en te vernietigen, lanceert Oekraïne artillerie- en HIMARS-raketaanvallen op burgerdoelen. Die aanvallen verzwakken de tactische en strategische situatie van Rusland niet.

  NAVO gaat nederlaag lijden in proxy-oorlog met Rusland, zegt analist

De zeven blauwe cirkels op de kaart geven locaties aan waar op 25 april luchtaanvallen werden aangekondigd. Dit betekent dat de Russen deze locaties bestoken met gevechtsvliegtuigen om 500 kg glijbommen en explosief geladen drones af te leveren. Het effect is verwoestend voor de Oekraïners aan de ontvangende kant.

Deze aanvallen bevestigen ook de inschatting in een van de uitgelekte Amerikaanse inlichtingen dat het Oekraïense luchtverdedigingssysteem (ADS) is vernietigd en dat Oekraïne geen gelaagde ADS heeft om Russische aanvallen af te weren. Russische militaire bronnen beweren dat zij gemiddeld elke dag 500 dodelijke slachtoffers maken onder de Oekraïense troepen. Met andere woorden, in de afgelopen 60 dagen hebben de Oekraïners minstens 30.000 KIA’s geleden over het 950 km lange front. Oekraïne beschikt niet over een onbeperkte voorraad mankracht.

Geen enkel positief praatje in Washington of in de hoofdsteden van andere NAVO-landen verandert de nijpende tactische situatie waarmee Oekraïne wordt geconfronteerd. Als je kijkt naar de veranderingen op de live-beelden van de afgelopen zes maanden, is het Rusland, en niet Oekraïne, die meedogenloos aanvalt langs de hele linie. Rusland voert een brute uitputtingsslag en Oekraïne stuurt vrijwillig onvervangbare troepen in de muil van de vernietiging. Hoe kan Oekraïne een geloofwaardig tegenoffensief opzetten zonder adequate luchtsteun, een uitgeput luchtverdedigingssysteem, een verzwakte tankmacht, tekorten aan artillerie en raketten die niet gemakkelijk kunnen worden vervangen en een chaotisch logistiek systeem dat er niet in slaagt de frontlinietroepen volledig te bevoorraden met munitie, brandstof en voedsel?

De vooruitzichten van Oekraïne worden nog grimmiger door het besef dat Rusland de afgelopen zes maanden gelaagde verdedigingssystemen heeft gebouwd langs mogelijke aanvalswegen, het gebruik van luchtaanvallen met gevechtsvliegtuigen op Oekraïense mobilisatieposities heeft opgevoerd en massaal getrainde reserves buiten de frontlinies heeft gehouden. Rusland gedraagt zich niet als een overmoedige nummer 1 in het NCAA basketbaltoernooi. De Russische generale staf beseft dat zij in een existentieel gevecht met de NAVO verwikkeld is en viert de overwinning niet voortijdig. Rusland is voorbereid op de lange termijn. Oekraïne echter niet.

  En zo begint het... De grote ontrafeling

De leiders in Kiev gedragen zich als ontaarde junkies, volledig afhankelijk van de bereidheid van het Westen om geld en wapens te blijven sturen. Maar er is een probleem. De Verenigde Staten en de NAVO hebben hun wapen- en munitievoorraden uitgeput en beschikken niet over de industriële basis om snel vervangende wapens te produceren. Oekraïens vertrouwen in de overwinning is geen substituut voor een volledig bevoorraad en getraind leger. Gebrek aan voorraden en onervaren rekruten met een minimale basistraining is een recept voor een ramp.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nieuwe Russische hypersonische luchtdoelraket in Oekraïne maakt alle Amerikaanse bommenwerpers/AWAC’s overbodigVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBRICS-opkomst, dollardegradatie en multipolaire verandering – Het mondiale machtsevenwicht verschuift
Volgend artikelMainstream media gebruiken valse video’s en beelden – Vier beruchte gevallen van mediavervalsing
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Het offensief is heel slim door Rusland uitgehold en lam geraakt.
  De oorlog is al voorbij.
  Er is opruiming ad gang van naoorlogse verzetskrachten.

 2. Goed gespeeld door de Russen. Heel belangrijk dat Putin zich niet heeft laten provoceren. Ben benieuwd met wat voor kulsmoezen onze ‘leiders’ zich hier weer uit gaan ouwehoeren. “We hebben zwendelensky niet gedwongen om oorlog te gaan voeren, we hebben het hem zelfs afgeraden”, of zoiets dergelijks.

 3. spel wat gespeeld wordt via de media.
  Mi is de Inzet ‘slacht offers’ .

  Denk dat er nu geen Oekraïners strijden, maar navo troepen.
  Meer duidelijkheid.
  De oorlog gaat beginnen binnenkort.

 4. Hoppa het gaat goed aan de lange contactlijn

  Aanvalseskaders vernietigen de strijdkrachten van Oekraïne in het westen van Bakhmut, het Russische leger vernietigt de vijand langs het hele front

  Alleen in de richting van Donetsk verloor de vijand tot 300 strijders van de strijdkrachten van Oekraïne en buitenlandse huurlingen per dag.

  – Russische lente

  • Westerse uitrusting van de strijdkrachten van Oekraïne komt vast te zitten in de modder, militanten zijn op zoek naar Sovjet-tractoren om de gewonden te evacueren

   De gepensioneerde luitenant-kolonel van de Volksmilitie van de LPR Andrey Marochko zei, verwijzend naar gegevens die hij van zijn eigen bronnen had ontvangen, dat het Oekraïense leger op zoek is naar uitrusting in Sovjetstijl om de gewonden te evacueren.

   “In de VFU vragen Sovjet-tractoren om de evacuatie van de gewonden. Vanwege het grotere tekort aan gespecialiseerde uitrusting en de slechte manoeuvreerbaarheid van westerse modellen van gepantserde personendragers, begonnen Oekraïense militanten te zoeken naar de mogelijkheid om MTLB’s aan te schaffen voor hun medische diensten.

   Ook proberen de chief medical officers ter plaatse op persoonlijke basis te onderhandelen met officieren van andere eenheden en militaire afdelingen voor de uitwisseling van uitrusting, of wordt hen gevraagd om hen te voorzien van multifunctionele tractoren, althans voor de tijd van ontdooien, ‘legde Marochko uit.

   Eerder meldde de oprichter van Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, dat het aangekondigde tegenoffensief van onder meer de strijdkrachten van Oekraïne werd gehinderd door het weer : “het regent, en werkelijk alles loopt vast in de velden, je kunt alleen wegen gebruiken. Zelfs “pick-up trucks” zullen vast komen te zitten, om nog maar te zwijgen van tanks.”

   De laatste manier om de strijdkrachten van Oekraïne in Artyomovsk te bevoorraden onder vuur van Russische artillerie

   https://cdn2.panda.video/video-transcoded/2023/4/88968_video_464k_360p.mp4?md5=-Upeu9N10pe-C6vRUmQXiA&expires=1682601076
   https://t.me/RVvoenkor/43487

 5. …”de schrijnende situatie waarin de Oekraïense troepen zich bevinden.”
  Niks schrijnend aan, ze hebben er zelf voor getekend zeker, ze hadden ook gewoon een baan kunnen zoeken. De goede mensen in Oekraïne lijden door die malloten die zo graag met een pistooltje en tank anderen willen afmaken. Idioten. Geen medelijden mee, gewoon tot de allerlaatste man opruimen.

 6. Nou allemaal leuk hier maar ik wordt pas gelukkig als ik de laatste vieze gore Ukie op het slagveld zie liggen .
  Tot dan is er nog veel mogelijk , vergeet dat die rattekop uit US en die vieze slet uit Germany de boel nog veel kan verzieken

 7. Can we please make a difference between Ukrainians who are forcibly recruited off the street and sent into this meat grinder and the Ukrainian Nazi-fascist persuaders, as well as the participating NATO Nazis? The Nazis are more likely to shoot the forcibly recruited Ukrainians in the back before and when they want to surrender. As much as I would like Russia to defeat this murderous Nazi regime in Ukraine, I am a mother and I also suffer with the Ukrainian mothers whose sons are forcibly recruited and sent to the meat grinder. Meanwhile, the sons of the oligarchs live well and happily in the West of Europe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in