Als u op zoek bent naar bewijs waarom het Britse leger een derderangs organisatie is die het nog geen week volhoudt op de slagvelden van Oekraïne, kijk dan niet verder dan kolonel Richard Kemp, een columnist voor de Daily Telegraph, schrijft Larry Johnson.

Volgens Wiki is “kolonel Richard Justin Kemp een gepensioneerde officier van het Britse leger die diende van 1977 tot 2006. Kemp was commandant van een infanteriebataljon. Tot zijn opdrachten behoorde het commando over Operatie Fingal in Afghanistan van juli tot november 2003.”

De gepensioneerde Britse kolonel Richard Kemp

Zijn laatste stukje slordige zelfverklaarde deskundigheid is representatief voor zijn eerdere pogingen – banaliteit vol verdraaiingen en waanideeën. Hij is ook een beoefenaar van psychologische projectie – d.w.z. het toeschrijven aan Rusland van de tekortkomingen van zijn eigen land. Over Rusland en Poetin schrijft hij het volgende:

Zijn economie is aan het krimpen en zijn leider ontmantelt door incompetentie systematisch een leger dat ooit zo machtig was dat een half miljoen Amerikaanse troepen permanent in Europa waren gestationeerd om het tegen te houden. De demografische onrust in Rusland is al lang een nachtmerrie voor Poetin en hij heeft die alleen maar verergerd, nu duizenden jonge Russen worden afgeslacht in Bakhmut en volgens de Moskouse media meer dan 700.000 jonge mannen het land zijn ontvlucht om aan mobilisatie te ontkomen.

Voor veel landen is Rusland een paria, met zelfs zijn status als gewapend benzinestation in puin. Het zal zich waarschijnlijk nooit van dit alles kunnen herstellen en zal moeite hebben om serieus genomen te worden – behalve door andere schurkenstaten die de kans ruiken om olie en gas met korting te kopen, of misschien een paar gevechtsvliegtuigen.

Ja, Moskou heeft kernwapens, en Poetin laat geen gelegenheid voorbijgaan om te dreigen ze in te zetten, maar hij weet dat China het gebruik ervan waarschijnlijk niet zal toestaan. Dat vat de erbarmelijke diepte samen waarin Poetin zijn land heeft meegesleurd. In de nabije toekomst zal Rusland niet meer zijn dan een Chinese vazal. Tijdens zijn recente bezoek aan Moskou stond de nauwelijks verholen minachting van Xi Jinping in schril contrast met de overvloedige gastvrijheid en kniebuigingen van zijn gastheer.

Laten we beginnen met zijn bewering dat Poetin het Russische leger systematisch “ontmantelt”. Volgens een rapport van Statista van maart 2023:

Hoe verhoudt zich dat tot Groot-Brittannië? Volgens de chef van de generale staf, generaal Sir Mark Carleton-Smith:

Het Britse leger is te klein om bedreigingen van de Britse belangen effectief aan te pakken. “Het heeft zeker duidelijk gemaakt dat massa en omvang belangrijk zijn. Ik voel me niet op mijn gemak met een leger van slechts 73.000 man. Dat is te klein. Dat was nooit onderdeel van ons voorstel bij de herziening. Ik heb er zelfs voor geijverd dat het leger zou groeien tot 82.000, en dat hebben we de afgelopen vier jaar met succes gedaan.

Welke drugs gebruikt deze man? Als we het Britse leger naar het voetbalstadion van de Universiteit van Alabama zouden sturen, zouden er nog steeds 27.077 lege stoelen zijn. Stuur de Britten naar Oekraïne en hun leger zou binnen twee weken weg zijn. De huidige troepenmacht verbleekt bij de 300.000 Britse troepen die 83 jaar geleden uit Duinkerken werden gered. Het feit dat een man als Kemp de rang van kolonel kon bereiken, verklaart de huidige erbarmelijke toestand van het Britse leger.

Het lijkt erop dat Kemp een fan is van wijlen senator John McCain. Hij gebruikt de domme meme dat Rusland een benzinestation is dat zich voordoet als een land. En Kemp houdt vol dat Rusland een paria is. Ik denk dat hij de Economist niet leest (waarschijnlijk te veel moeilijke woorden voor hem). In een rapport van de Economist Intelligence Unit van maart werd opgemerkt dat de netto support voor Rusland op het wereldtoneel sinds februari 2022 is toegenomen:

  Kievse strijdkrachten lijden zware verliezen in Bakhmut en verschillende andere regio's (Video's)

“China blijft het belangrijkste land in deze categorie [de supporters van Rusland], maar andere ontwikkelingslanden (met name Zuid-Afrika, Mali en Burkina Faso) zijn ook verhuisd naar deze groep, die goed is voor 33% van de wereldbevolking,” aldus het EIU-rapport, waaraan werd toegevoegd dat deze trends de groeiende invloed van Rusland in Afrika benadrukken.

Zuid-Afrika veroorzaakte in februari controverse door samen met Rusland en China militaire oefeningen te houden op de verjaardag van de invasie in Oekraïne. De Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Naledi Pandor verklaarde dat de “massale overdracht van wapens” van het Westen naar Oekraïne Pretoria’s visie had veranderd en prees de “groeiende economische bilaterale relatie” van het land met Moskou. – https://t.me/Slavyangrad/39944

De gepensioneerde kolonel Kemp doet me denken aan kolonel Klink uit Hogan’s Heroes:

Kemp’s kijk op de top tussen Poetin en Xi Jinping laat zien dat hij nieuws negeert van de krant die hem betaalt om dit gewauwel te schrijven. Ziet dit eruit als een zwakke man die voor de Chinezen door de knieën gaat:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ongelooflijk! Duitse minister van Buitenlandse Zaken wil een atoomoorlog niet “helemaal uitsluiten” en “de risico’s duidelijk maken”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelChina’s Xi heeft gelijk, de wereld ondergaat momenteel veranderingen die in een eeuw niet zijn voorgekomen
Volgend artikelDr. Coleman: Nucleaire oorlog komt eraan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Het is heel bemoedigend om te lezen dat de ‘wisseling van de macht’ de kant van Rusland en China opgaat deze keer. Gisteren realiseerde ik me dat we eigenlijk in bijzondere tijden leven; weinig generaties maken deze machtswisselingen mee. Vermoedelijk, dat als Rusland en China goed gaan samenwerken, dat de Anglo-Ziomaffia nog weinig kans maakt om landjes te vernielen en te plunderen mbv hun loopjongen de VS. Als ik aan de BRICS samenwerking denk, dan krijg ik toch wel weer een soort van positief gevoel, met wat licht in het vooruitzicht. Een opgewekter gevoel, dat zeker.

 2. De wisseling van wereldmacht is nog nooit zachtmoedig verlopen maar gaat altijd gepaard met oorlog en geweld. Dat zal deze keer ook niet anders zijn. Die achterlijke corrupte rednecks denken dat ze nog wat voorstellen in de wereld, maar je kan al bijna je reet afvegen met hun bankpapier. Yankee go home, stay home, shut the fuck up and go fuck yourself.

 3. Waarom u laten in de gordijnen injagen door de banale uitlatingen van zo’n een Britische nul? Kan mij de wiskywalm van zijn adem met speekseldruppels er zo bij voorstellen.

 4. Mensen die bepaalde beroepen uitoefenen omdat ze:

  – graag anderen domineren
  – een kick krijgen van status en macht
  – weinig tot geen relevante of realistische zelfkennis hebben
  – narcistische trekken vertonen
  – graag altijd iets of iemand buiten zichzelf om overal de schuld van geven

  … zijn zeer waarschijnlijk psychopaten (vaak mannen: helaas?).

 5. Ik lees de artikelen hier graag, maar deze keer moest ik toch echt afhaken.
  Zoveel, van alle realiteit ontdane prietpraat door Richard Kemp bij elkaar geperst in zo weinig woorden, ik kan me voorstellen hoe vroegere leerkrachten van dit stuk onbenul zich achter de oren krabben en zich afvragen wáár het verkeerd gegaan is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in