Het portret van de voormalige president Barack Obama zal niet snel een muur van het Witte Huis sieren, en de mainstream media geeft president Donald Trump de schuld.

Traditioneel wordt in een East Room-ceremonie een officieel portret van de laatste president onthuld door de huidige president, die beleefde opmerkingen maakt over zijn voorganger voordat hij het schilderij toevoegt aan de collectie van portretten van voormalige presidenten.

Maar volgens Newspunch is noch Trump noch voormalig president Barack Obama geïnteresseerd in deelname aan deze decennialange traditie.

Maar deze twee zijn niet zomaar presidenten: Ze hebben een zeer omstreden publieke relatie. Obama maakte onlangs van de gelegenheid gebruik om Trump’s behandeling van de Coronapandemie aan te vallen en Trump heeft luidruchtig de rol van Obama’s regering bekend gemaakt in een schandaal dat Obamagate wordt genoemd.

Je hebt een president die praat over het in justitieel problemen brengen van de vorige, om het mooi te zeggen. We hebben zo’n situatie nooit eerder gezien in de geschiedenis. Het brengt de antipathie van een nieuwe president voor een voorganger naar een nieuw niveau, zegt presidentiële historicus Michael Beschloss.

Ondanks hoe Beschloss het beschrijft, bevestigden mensen dicht bij de kwestie naar verluidt dat Obama niet geïnteresseerd zou zijn in deelname aan de ceremonie zolang Trump president is, wat betekent dat het portret van de voormalige president afwezig kan blijven tot 2025, als Trump wordt herkozen.

Trump is blijkbaar ook niet teleurgesteld om de gebeurtenis te vermijden, volgens diezelfde bronnen.

Toch zijn de liberalen woedend op de vermeende aanval op Obama’s eer.

Facebook stopt Trump-advertenties - vergelijking met nazi-Duitsland

NBC en MSNBC juridisch analist Maya Wiley geeft de schuld van de afwezigheid van de ceremonie aan – u raadt het al – het racisme van Trump.

Ongeacht hoe deze situatie tot stand is gekomen, Obama’s portret zal geen plaats hebben in het Witte Huis zolang Trump president is.

Trump vuurt waarschuwingsschot op Obama: Ik hoop dat je het leuk vond om me te onderzoeken. Nu is het mijn beurt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here