De PMC van Wagner is niet de enige die aan het Oekraïense front opereert. Geïnspireerd door het voorbeeld van Prigozhin hebben sommige vertegenwoordigers van de Russische elite hun eigen privélegers opgericht. Hun eenheden zijn al ingezet in de Donbass, onder meer in de regio Bakhmut, met de opdracht de flanken van Wagner-strijders die in de stad oprukken te beveiligen. De effectiviteit van de nieuwe Russische PMC’s blijkt echter gering, bericht Southfront.

Prigozhin gaf een interview waarin hij de waarheid onthulde over zijn “collega’s”, hun ware doelen en incompetentie, wat niet anders dan hindernissen opwerpt voor Wagner-strijders:

Prigozjin Evgenij Viktorovitsj: Vandaag hebben we te maken gekregen met de nieuw opgerichte PMC’s (Private Military Companies). Het hele land heeft besloten dat zij hun vaderland kunnen redden zoals de PMC van Wagner dat doet. In plaats van ons de kans te geven mensen te werven, het bevel te voeren en te vechten, creëren ze verschillende, obscure bedrijven. Daarom hebben we uitgezocht waarom ze nodig zouden moeten zijn, wat er nu met ze gebeurt en hoe we met ze moeten omgaan. Er zijn veel PMC’s, maar de problemen zijn nog steeds dezelfde, er verandert niets aan het front.

Prigozhin tegen strijders van andere Russische PMC’s: Dus, jongens, de belangrijkste vraag is, waarom hebben jullie je posities verlaten?

Soldaat: We hadden geen communicatie, geen munitie.

Prigozhin: Dat is duidelijk, geen communicatie en geen munitie. De belangrijkste vraag die ik mezelf al gesteld heb en waarop ik geantwoord heb: jullie hebben dezelfde benen en handen als wij. Bijvoorbeeld, deze lange kerel, uw roepnaam?

Soldaat: Miron.

Prigozhin: Als Wagner nu Miron neemt, hem naar Molkino stuurt, hem daar drie weken traint, hem hier twee weken test, hem in een aanvalseenheid zet, hem een kogelvrij vest geeft, een helm, hem te eten geeft, hem water geeft, hem een walkietalkie geeft, alles uitlegt, zal hij binnen een maand een strijder zijn en een verdomd goede strijder!

Vanmorgen belde een “grote man”, die jullie allemaal daarheen bracht, mij op en zei: Fuck, geef me een “Lumberjack” om de gewonden eruit te halen! Is “Lumberjack” hier?

Wagner vechter: Nee, hij is hier niet.

Prigozhin: Dus, geef me een “Lumberjack” om de gewonden eruit te halen! Ik zei hem: fuck, doe je body armor aan, bitch, zet je helm op, ga naar de positie en zoek je gewonden en zoek “Lumberjack”.

PMC’s: We hebben al onze gewonden eruit gehaald.

Prigozhin: Ze zitten daar maar wat te dollen. Ze moeten rapporteren aan het Kremlin, dat ze zo cool zijn dat ze hun PMC hebben opgericht.

Wat heb je in totaal? Er is geen luchtvaart, er is geen artillerie, er is geen communicatie, er is geen elektronische oorlogsvoering, er is geen elektronische verkenning, er zijn geen drones, er zijn geen artsen en dit is de helft van het probleem! Het grootste probleem is dat er geen controle is.

PMC’s: Wij zijn het ermee eens!

Prigozhin: Om het land te laten vechten, heb je commandanten en tactische commandanten nodig. Toch? Iemand die een taakgroep van een compagnie of een taakgroep van een bataljon kan leiden in de strijd! Ik heb geteld; we hebben 6 duizend van zulke teamcommandanten. Wagner heeft er 6 duizend, en er zijn er 6500 in het land. Ik zeg eerlijk, als onze 6000 van Wagner werden voorgesteld om in het leger te vechten met een salaris van 1 miljoen roebel per maand, zouden ze zeggen: fuck off!

Ik denk dat u op de volgende manier werd gerekruteerd: er werd u een triest verhaal verteld hoe u naar Lugansk zou komen om de fabriek te bewaken.

PMC’s: Ja, zeker!

Prigozhin: Algemene shit, toch?

PMC: Ja! Toen we hierheen werden gestuurd, werd ons gezegd dat we geen bezittingen mochten meenemen; we namen alleen droogzakken mee voor een dag, meer niet! We gingen ergens op een oefenterrein. Onze spullen zouden hier over een paar dagen moeten zijn. We zijn hier nu al twee weken en ze hebben ons niet eens onze spullen gebracht.

Prigozhin: Juist! Want als ze tegen je zeggen: bro, neem droogzakken mee voor drie dagen en we geven je meer voor twee weken, neem twee tubes pijnstillers mee, beter vier, toch? Hier denk je dat er iets fout gaat, fuck! We gaan geen fabriek bewaken, toch, en daarom werd je naar het schootsveld gebracht.

PMC: Ze brachten ons droogzakken en geld voor het bedrijf. De voorman kwam niet, de commandant benoemde mij tijdelijk tot voorman van de compagnie. Ze brachten geld mee, en zeiden dat we zelf eten moesten kopen.

Prigozhin: Hoe denk je, degene die jullie daarheen stuurde en jullie PMC’s maakte, zal hij tenminste één dag zijn diner met heerlijke tonijn missen?

PMC: Nou, ze brachten ons slechts geld voor vijf dagen, maar we zijn hier voor welke dag dan ook.

Prigozhin: Iedereen heeft zijn eigen waarheid, iemand kreeg geen eten, iemand kreeg geen munitie. Misschien lag deze munitie in de buurt, maar degene die ze bracht, had u moeten coördineren en zeggen: hier is uw munitie. Dit heet commando, als er in het tactische verband een hoofd is, de commandant. Toch?

PMC’s: Er zijn zelfs geen persoonlijke tokens.

Prigozhin: Bovendien zijn er geen persoonlijke tokens!

PMC: Weet je, ze hebben ons gezegd: schrijf een roepnaam op al je kleren, tot aan je onderbroek toe.

PMC: Er zijn hier mensen die nog nooit met een aanvalsgeweer of een granaatwerper hebben geschoten.

Prigozhin: Onze jongens weten allemaal hoe ze een granaatwerper moeten gebruiken. Nou, wat gaan we met ze doen?

Wagner vechter: We schakelen ze uit. We zullen met jullie commandanten afrekenen, maar we moeten ze eerst vinden.

***

Prigozhin: Tegenwoordig is het grootste probleem met de PMC’s dat men de PMC Wagner op de een of andere manier wil afzwakken, zodat het geen sterke kracht is die enige rol kan spelen in de binnenlandse politiek. Ten tweede wordt iedereen verteld dat zodra er een strijd om de macht komt, iedereen zijn eigen privéleger nodig heeft.

  Scott Ritter: Waarom Rusland nog steeds zal winnen, ondanks de winst van Oekraïne

Daarom denken mensen met geld dat het tegenwoordig cool is om een PMC op te richten. Ze paaien, Gazprom’s PMC Stream, die we de Blauwe Stroom noemen, een soort PMC Bokarev, PMC Redout, enzovoort. Van elk levend ding van alle vlees twee van elke sor!

Tegelijkertijd worden deze PMC’s eerst door iemand gefinancierd, maar daarna worden ze verlaten, dus moet de staat ze gaan financieren. Natuurlijk is er een groot aantal generaals, officieren, enzovoort, die graag hun zakken zullen vullen met die fondsen.

En dan lijkt het erop dat u zich prima vermaakt met uw soldaten, zittend in het kantoor. Deze soldaten zullen er prachtig uitzien; ze zullen Multicam dragen als Wagner-strijders. Een soort brutale militaire romantiek. Daarom is dit gebroed van PMC’s een misdaad tegen hun eigen volk.

Om dit proces te laten werken, moet het vanaf het begin tot het einde onder controle zijn. Daarvoor moet je een kogelvrij vest aantrekken, naar de frontlinie gaan en uitzoeken wie gewond is en wie niet.

Vandaag zijn er volgens mijn ruwe schatting ongeveer 6.000 mensen in de PMC Wagner die het gevechtsleiderschap op zich kunnen nemen. In het land zijn er hoogstens 6.500 en 6.000 mensen meer in PMC Wagner. Is het beter om mensen toe te laten tot Wagner of om te proberen je lul aan de neus te trekken om ergens nog een commandant van te worden?

Deze 6.000 strijders zullen nooit naar het leger gaan. Als ik ze vandaag zou zeggen: dat is überhaupt alles, jongens, het werk zit erop, dan kunnen ze beter een garage gaan bewaken dan bij het leger gaan. Daarom zijn deze 6.000 mensen de laatste reserve van dit land om de oorlog te winnen.

Ik heb onze leiders op verschillende niveaus herhaaldelijk aangeboden me 200 duizend mensen te geven, geef me gemobiliseerde militairen, geef me veroordeelden, geef me wie dan ook. 100 duizend naar het Noorden, 100 duizend naar het Zuiden. Ik zal de frontlinie rechttrekken, de vijand 100 km van Donetsk wegduwen, en in het noorden zal ik de frontlinies bereiken die zes maanden geleden verloren zijn gegaan en overigens zal ik de Donbass-ring sluiten, zodat we ons niet schamen en zodat we kunnen uitleggen waarom deze speciale militaire operatie is gestart. Er werden andere beslissingen genomen. Er werd besloten om micro-PMC’s op te richten.

***

Prigozhin: Kom op, wat is er gebeurd? Wees niet bang!

Russische PMC’s: We stonden aan de rand, ik, “Naum”, “Butuz” en “Odinoky”. We zaten in de voorste positie. We kwamen pas om 6 uur naar buiten, toen we beseften dat we alleen in het bosgebied waren, we stonden helemaal vooraan.

Prigozhin: De vraag is dat de militairen onze flanken moeten beveiligen. De militairen, in plaats van hun eigen troepen in te zetten, stuurden jullie daarheen. Jullie stonden op de flank en dan maakte het niet uit of jullie zonder munitie kwamen te zitten, er was geen controle, jullie renden weg, en als jullie vluchtten, verlieten jullie deze positie en moest de controle weer hersteld worden. We hebben honderd mensen die stierven toen we daar aankwamen.

PMC: Dat werd ons verteld.

Prigozhin: Ja! Dat is niet de vraag. Waarom ben ik hier gekomen om dit op te helderen? Het verdomde verhaal dat ik aan de buitenwereld wil laten zien, bitch. Het belangrijkste probleem is dat er geen fucking commando is!

PMC: De voorste positie ging verloren omdat we geen batterijen hadden en er om 8 uur ’s morgens geen communicatie was. We weten niet wat er achter ons gebeurt, wie daar is.

Prigozhin: Juist! Omdat een of andere klootzak ervoor moet zorgen dat je batterijen hebt, een dieselgenerator, zodat je verbinding hebt en je moet leren wat je moet doen als je verbinding wegvalt, toch?

PMC: We hebben onze jongens bijna vermoord. Het is goed dat hij zijn vriend zag, anders zouden we het vuur openen op de onze, omdat we dachten dat we omsingeld waren.

Prigozhin: Nou, je hebt geen communicatie?

PMC: Nee! We hebben vandaag pas een walkietalkie gekregen. Die hadden we al eerder, maar er waren geen reservebatterijen voor. De batterij was de eerste dag al leeg.

PMC: We zijn aangekleed door vrijwilligers. Dit is humanitaire hulp. Wij hebben niets ontvangen. Alleen vrijwilligers hielpen.

PMC: Het probleem is dat we geen communicatie, geen warmtebeeldcamera’s en geen nachtzichtsysteem hebben. We hebben niets.

Prigozhin: Dit is gewoon een specifieke situatie. Dit verhaal, klote films op het internet, gemobiliseerd, dit is allemaal het vermeende werk van de Oekraïense speciale diensten, die de waarheid laten zien zoals die is! Vrijwilligers kleedden mensen aan. Ze gaven hen geen walkietalkies, zeiden hen niet wat ze moesten doen, waar ze heen moesten gaan. Ze gaven geen voedsel. Ze weten niet waar ze een gevechtskit moeten halen. Er zijn geen nachtkijkers, er is niets!

PMC: We hadden een thermische kijker, maar we verspilden al onze batterijen om hem op te laden.

Prigozhin: Onze batterijen gingen voor het laatst op in 2014.

PMC: Op een dag gaven we onze batterijen om ze op te laden en dat is het, we wisten niet waar ze ze naartoe brachten.

PMC: 12 dagen hier. Onze kleren zijn nat; we sliepen in het water in de regen.

Wagner-strijder: De commandanten gaven u geen zeildoek?

PMC: We vroegen uw mannen (PMC Wagner) om voedsel, water. Toen uw mannen de posities verlieten, lieten ze ons hun patronen achter. De onze brachten ons pas gisterochtend nieuwe patronen. Dus we hadden een gevechtskit voor 6 aanvalsgeweren, en door twee zink op de bosgordel.

PMC’s: Ze vertelden ons een mooi verhaal over MLRS, tanks, enz. Ze begonnen ons te trainen in een sluipschuttersgroep, zonder geweren. Sinds 21 oktober 2022 heb ik geen SVD (geweer) meer gezien. Ik heb een RPK. Ik betaal met mijn salaris voor geweren enz. Nu heb ik geluk.

  De gekozen president van Argentinië, Javier Milei, zegt dat het land zich niet zal aansluiten bij de BRICS-groep... in plaats daarvan omarmt hij de instortende DOLLAR

***

Prigozhin: We hebben net de jongens van de PMC Alexander Nevsky gezien. Ze zijn fucking vies, nat!

Toen ze daarheen werden gestuurd, konden ze hen geen waterdichte pakken geven, een stuk zeildoek, waar ze het over hadden! Hoe zullen ze gevechtsmissies uitvoeren als ze maar aan één ding denken: hoe warmen ze zich een beetje op?! Ze bibberen van de kou, wanten of handschoenen zijn nat, er zijn geen wapens, fuck, er zijn geen batterijen, er zijn geen apparaten, niemand begrijpt wat er aan de hand is. Net als in 1941 bepalen we met schoten wie er in onze positie is. Als er een schot is, leven ze nog, fuck! Dit is gewoon de vernietiging van het Russische volk! Niets minder dan een genocide, fuck!

Als de vergadering op 300 km van de frontlinie wordt gehouden, zul je zoiets niet zien. Een soldaat wordt gewassen, geschoren, gebracht om u te melden dat het goed met hem gaat. In feite, absoluut niet fucking goed!

***

Dokter: Dit is een operatiekamer.

Prigozhin: Doet u hier allemaal hoofdoperaties?

Dokter: Ja.

***

Prigozhin: We gingen naar de medische post om te kijken naar de gewonden, die vochten met de PMC Stream, alias Blue Stream. Het bleek dat er geen gewonden waren. Hun gezondheid was gestabiliseerd. Ze zijn allemaal naar Lugansk gebracht. De zaken zijn onder controle. We zullen later een video toevoegen met de gewonden, zodat iedereen begrijpt, dat de gewonden werden behandeld als kinderen. De commandant met de roepnaam “Lumberjack”, knap, haalde iedereen eruit. Eerlijk gezegd dacht ik dat hij alleen de overlevenden eruit zou halen, maar hij haalde iedereen eruit.

Het is onmogelijk om gewoon een gebouw te bouwen en hoeden van professoren te kopen om een Harvard- of Oxford-universiteit op te richten! Daar zijn jaren voor nodig en specialisten! Evenzo is de PMC Wagner een privéleger van een nieuwe generatie! Een privé-leger met ideologie! Het is onmogelijk om gewoon PMC’s te nemen, mensen te werven, ze aan te kleden en dezelfde effectieve structuur te creëren.

Het is duidelijk dat mijn mensen al die delen van het slagveld hebben beveiligd, waar deze zogenaamde PMC’s vandaan kwamen. Als Alexander Stanislavovitsj Syrsky (commandant van de grondtroepen van de AFU) besluit een gevechtsverkenning uit te voeren en naakte ezels ziet wegrennen, dan wil ik ten eerste waarschuwen dat dat niet mijn strijders zijn! Ten tweede waarschuw ik u nogmaals, dat alles daar in orde is en dat u er beter niet heen kunt gaan, om niet op uw hoofd geslagen te worden.

Om een militaire structuur te maken, is het niet voldoende om mensen te kleden en schoenen aan te trekken en ze salarissen te betalen. Trouwens, in de Stream PMC bijvoorbeeld worden zulke hoge salarissen betaald dat de laarzen eraf vliegen. Dat is ook slecht, want iedereen begrijpt niet waarom ze betaald worden, en degenen die in de frontlinie staan, krijgen niet zoveel betaald als die PMC’s. Aan de andere kant, als degenen die aan het front staan evenveel betaald krijgen als die PMC’s, zal het land er niet tegen kunnen, het zal in tweeën barsten.

Daarom, “de lol met vet” en soldaatje spelen in deze oorlog, het werkt niet! Het vereist het leeglopen van alle mogelijke bubbels, de volledige mobilisatie van zichzelf en alleen dan kunnen we iets bereiken. Iedereen denkt dat hij zijn vorige leven kan voortzetten. Als je je vorige leven leeft, moet je de oorlog niet beginnen! Indien begonnen, dan wordt alles buiten het raam tot stof vergaan; en indien alles tot stof vergaan is, dan moet u al uw inspanningen begrijpen en bundelen, vooral omdat de praktijk heeft uitgewezen dat wij niet de sterkste staat ter wereld zijn, helaas! Daarom moeten we zo’n staat worden, nadat we al deze beproevingen hebben doorstaan!

Eens in 2014 zei een van mijn kennissen, een held van Rusland, me in alle vertrouwen dat ik aan een dood paard aan het trekken was. Deripaska (Russische zakenman) heeft 5000 bewakers bij zijn ondernemingen. Deze bewakers trekken body armor aan, nemen aanvalsgeweren mee en zullen iedereen in elkaar rammen! Maar nee.

Voor de eerste keer zal ik het volgende zeggen. Van al mijn kennissen is er één persoon, Dmitri Sergejevitsj Peskov, die ooit werd beschouwd als een complete liberaal, en wiens zoon een deel van zijn leven in Amerika of in Engeland heeft gewoond, gekomen met het verzoek om zijn zoon als schutter in onze gelederen op te nemen. Overigens werkte hij normaal, als een gewone schutter, tot zijn knieën in de modder, in de stront, met het Hurricane-systeem. Weinig mensen weten hiervan!

We lanceerden ook de PMC Wagner met veertig mensen. Tegenwoordig hebben we luchtvaart, vliegtuigen, helikopters, artillerie, tanks, we hebben elektronische oorlogsvoering, elektronische verkenning, satellietverkenning, we hebben absoluut alles wat nodig is voor een normaal leger en we gebruiken dit allemaal ten behoeve van onze strijders. Daarom, wanneer onze jager een bolwerk bestormt, geloof me, dan bestuderen we eerst in detail wat daar gebeurt, vanuit satellieten, vanuit drones, daarna krijgen we radio-intercepties, gegevens van agenten en alles wat we nodig hebben.

Als een Gazprom-strijder van PMC Stream in de modder wordt gegooid, kan hij zich alleen met zijn eigen problemen bezighouden!

***

Het hele systeem werkt maar voor één ding, zodat er nergens informatie uitlekt! Als er ook maar enige informatie uitlekt dat wij niets doen, wordt onmiddellijk het hele verhaal herkend als een sprookje van een buitenlandse agent of een andere vijand van het volk!

Zij vetmesten voor hun eigen plezier en geven er niet om dat zij zelf in de pot roeren, terwijl het Russische volk gedwongen wordt de schuld op zich te nemen! Hoe kunnen deze jongens, die in PMC Stream werden gesleept, die lafhartig hun posities verlieten, veel mensen erin luizen en in feite ons Russische land verlieten? Zij zijn niet anders! Ondanks het feit dat degenen die hen daarheen hebben gestuurd ezels en gedegenereerden zijn, die zelf niets kunnen en denken dat het plunderen van overheidsgeld eindeloos is en dat dit de belangrijkste baan ter wereld is!

  George Soros wil "Europa slopen en verkiezingen vervalsen", zo blijkt uit documenten van de Open Society

Ik kan zeggen dat de eisen echt hoog zijn. Niemand heeft iemand het recht gegeven om discipline te schenden en te deserteren. Dit zijn twee belangrijke pijlers van de PMC van Wagner, die ons in staat stellen vooruit te gaan; maar de verliezen, die komen niet voort uit enkele moeilijke taken, in het algemeen, maar uit de complete slordigheid van de onderaannemers die met ons zouden moeten samenwerken! Ook uit de hoeveelheid munitie. Ik heb al een berekening gegeven dat als je 6.000 granaten per dag gebruikt, je 20 mensen verliest. Gebruik je 3.000 granaten, dan verlies je 120 mensen! Daarom zijn de verliezen vandaag in het algemeen hoog, en ik twijfel er niet aan dat ze nog hoger zullen zijn, door het gebrek aan organisatie en door het snobisme, dat een aantal mensen infecteert, die denken dat ze na het bereiken van een bepaald niveau goden worden!

Wat is het probleem van het leger? Het probleem van het leger is dat onze hoofdzaak serviliteit is en ruwweg kontlikken. Geen wonder dat de grap was dat de officieren knopen aan de voorkant en knopen aan de achterkant op hun overjas hebben, want als je de jongste in rang bent, dan knoop je de achterkant los, als je de hoogste in rang bent, dan de voorkant, en als je generaal wordt, verdwijnen de knopen aan de achterkant. Volgens mij hebben slechts een paar mensen geen knopen op de rug, alle anderen hebben ze net zo goed als voor.

Daarom is het grootste probleem van het huidige leger de mondiale serviliteit en daardoor wil niemand horen wat er van onderaf gebeurt. Zij die dichter bij het volgende niveau staan groeien, maar niet zij die bekwaam zijn en iets weten. Daarom gaan degenen die iets kunnen, die weten wat ze waard zijn, die iets willen, naar de PMC van Wagner!

Ik kan zeggen dat tijdens de schande, bij Izyum en Krasny Liman, enkele generaals mij belden en vroegen om hen als commandant van de aanvalsdetachementen te nemen. Op mijn beurt neem ik. Commandanten van het middenniveau zeggen: luister, nou, laat hem maar in de buurt zitten, hoe kan hij commandant van het aanvalsdetachement worden? Om commandant van een aanvalsdetachement te worden, moet je eerst met een aanvalsgeweer door de modder lopen om te begrijpen hoe dat gaat. Daarom heeft bijna iedereen die het bevel voert in Wagner, zelf door de modder gelopen met een aanvalsgeweer. Ik klim ook door de modder om dit van binnenuit te begrijpen!

Wanneer u een PMC creëert, onthoud dan het belangrijkste, fuck, dit is überhaupt niet hetzelfde als het creëren van het voetbalteam Zenit! De belangrijkste blessure in het voetbalteam Zenit is wanneer iemand in zijn noten wordt geraakt. Hier bent u verantwoordelijk voor uw strijders die hun benen verloren, fuck, die stierven, in het bijzijn van hun moeders en vrouwen! Vergeet niet dat er een wet zou moeten zijn: als u een militaire eenheid onder uw verantwoordelijkheid neemt, moet u hun vrouwen en moeders verslag uitbrengen over de sterfgevallen; en aan iedereen uitleggen waarom hij stierf. Verdedigde hij zijn vaderland of door jou, klootzak, die hem verdomme achterliet waarheen! Ga zelf de lijken verslepen, en vertel daarna trieste verhalen over de oorlog!

Totdat je kinderen, je verdomde kinderen uit Rublevka naar deze shit gaan, fuck, zul je altijd denken dat je soldaatje speelt. Als je naar ze toe gaat op de begraafplaats en je opent een zinken kist en je ziet de kolen binnenin, dan zul je allemaal voelen wat je doet, fuck!

***

– Sergeev Vladimir Mikhailovich. De Wagner-strijders behandelen ons op het hoogste niveau. Ze leveren voedsel, water, alles! Ze helpen de vijand te “dekken” met artillerie. Onze gewonde is afgevoerd; ik weet het zeker, zijn roepnaam is “Boar”.

Ziet u, ik heb geen onderbroek, geen sokken, niets!

Ik ben klaar om te vechten, om gevechtsmissies uit te voeren. Ik ben klaar, maar geef ons drie dagen om ons te wassen, te wassen. We worden hier allemaal ziek. Kijk, we zoeken naar medische voorraden in deze stapel.

***

– Hallo iedereen, roepnaam “Mazai,” we houden de 55e positie vast voor de 5e dag. Wagner jongens zijn fucking cool! Ik heb altijd water en voedsel. Op hun beurt, mijn commandanten, bitches, ze gooiden ons hier in zomerkleren. Ik kan hier niet langer blijven. Al onze jongens zijn nat en bevroren. Tegen de avond krijgen we longontsteking.

Ik vond het leuk om hier te blijven. Jongens van de PMC Wagner zijn cool, beginnend met communicatie, eindigend met hulp. Ik vraag om vuur, het doel is al gedekt! Ze werken zo!

***

– PMC Stream?

– Ja, ik ben van de PMC Stream, ik werd vandaag geëvacueerd door jongens van Wagner.

– Behandelen ze je goed?

– Ze gaven me de eerste hulp en gaan nu verder.

– De Wagner PMC’s brengen hem naar het ziekenhuis.

***

– Zoals ze zeggen, geen emoties, alleen slobber. Jongens, mijn respect voor jullie!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het plan om Rusland op te delenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMike Stone – Breid de boycotten uit naar alle woke bedrijven
Volgend artikelAmerikaanse “Academici”, mijn hemel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Als dit klopt, kun je stellen;

  Russische elite heeft zijn eigen privé legers opgericht.

  Europese elite heeft in samenwerking met de Russische elite zijn eigen privé legers opgericht.

  Om de boel in het honderd te laten lopen.
  One world order aanhangers.
  Te herkennen aan; omgangsvormen.
  mooie praatjes, tot de val dichtzit.

  • Speelt de overheid een dubbel spel of niet.
   informeren via radio; tv,
   Oproepen tot terugtrekking, melden , herplaatsen, of huiswaarts Lijkt mij haalbaar. Anders kan het een vijandelijk object zijn wat afgevoerd dient te worden.
   Contractbreuk logisch, op grond van misleiding , geen gevechts middelen.
   Zoiets ; als je een job als schilder aanneemt maar geen ladder of kwast mee krijgt
   – hiernaast tegen de muur opklimt, ik heb geen ladder, zo’n iemand sluit je op voor eigen / andermans veiligheid.

 2. dat is een situatie waar Poetin voor waarschuwde de rijke elite’s in Rusland zelf, meer dan 1 keer zelfs een kanker die hij wil wegsnijden, erfenis nog van Jeltsin en co.. buitenlanders inbegrepen, cia mi6 enz. Poetin heeft zijn volk ook nodig voor binnenlandse neocons…✌️🇷🇺

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in