De “No Shit Analysis” prijs van deze week gaat naar Eugene B. Rumer voor zijn Wall Street Journal opiniestuk, It’s Time to End Magical Thinking About Russia’s Defeat. Hij had maar 22 maanden nodig om dit te ontdekken. Hij mag dan een trage leerling zijn, maar geef hem wat krediet, hij is eindelijk ontwaakt uit zijn droomwereld en begint te begrijpen dat het Oekraïne-project door het toilet spoelt, schrijft Larry Johnson.

Eugene B. Rumer is Senior Fellow aan het Institute for National Strategic Studies, National Defense University, Washington DC. Daarvoor werkte hij op het ministerie van Buitenlandse Zaken, bij de Nationale Veiligheidsraad en bij RAND.

Ondanks zijn achtergrond heeft hij moeite om de realiteit te erkennen en voelt hij nog steeds de behoefte om onzin te spuien. Hier is een voorbeeld:

Poetin heeft reden om te geloven dat de tijd aan zijn kant staat. Aan het front zijn er geen aanwijzingen dat Rusland deze uitputtingsslag aan het verliezen is. De Russische economie heeft het zwaar te verduren gehad, maar ligt niet aan flarden. Poetins greep op de macht is paradoxaal genoeg versterkt na de mislukte opstand van Jevgeni Prigozjin in juni. De steun van de bevolking voor de oorlog blijft stevig en de steun van de elite voor Poetin is niet gebroken.

Yep. De Russische economie is zo gehavend dat ze afstevent op een groei van 4%, haar defensie-industrie produceert beter dan Europa en de Verenigde Staten samen, ze maakt nieuwe, dodelijkere drones en de winkels in heel Rusland zijn tot de nok toe gevuld. Als dat “gehavend” is, geef mij dan maar wat.

Arme Rumer kan gewoon niet toegeven dat Rusland aan het winnen is en daarom kiest hij voor de onhandige zin “geen aanwijzingen dat Rusland aan het verliezen is”. Nee. Juist het tegenovergestelde. Er zijn genoeg aanwijzingen dat Rusland aan het winnen is. Het luchtverdedigingssysteem van Moskou heeft de veelvuldige, nutteloze pogingen van Oekraïne om serieuze schade toe te brengen aan Russische militaire middelen verijdeld en het Russische leger is bezig Oekraïense verdedigers in stukken te hakken die proberen Avdeeka in handen te houden.

Rumer geniet wel van een moment van helderheid in deze paragraaf:

Poetin kan ook tevreden kijken naar zijn staat van dienst op het gebied van buitenlands beleid. Zijn investeringen in belangrijke relaties hebben vruchten afgeworpen. China en India hebben de Russische economie een belangrijke steun in de rug gegeven door de invoer van Russische olie en andere grondstoffen op te voeren. In plaats van zich zorgen te maken over verloren markten in West-Europa of de onwil van Peking om sancties van de VS en de EU te overtreden, heeft Poetin besloten dat het op korte termijn voordeliger is om gewoon China’s junior partner op economisch gebied te worden. Goederen uit China zijn goed voor bijna 50% van de Russische import en de grootste energiebedrijven van Rusland zijn nu verknocht aan de verkoop aan China.

Het plan van het Westen om Poetin ten val te brengen en Rusland in stukken te hakken is aan flarden. En Rumer geeft dat met tegenzin toe:

Net als Wylie Coyote, die zijn wonden likt na weer een mislukte poging om de Road Runner in de val te lokken, bladert Rumer verwoed door zijn ACME-plannenboek op zoek naar een oplossing om af te rekenen met die gemene Poetin. Zijn oplossing? Inperking!

Maar nu is het tijd om over te stappen op een langetermijnstrategie die de druk op het schurkenregime in het Kremlin verhoogt en aanhoudt. We moeten ons geen illusies maken dat elke mogelijke combinatie van kortetermijnmaatregelen voldoende zal zijn om Poetin te dwingen zijn oorlog op te geven.

Wat westerse leiders opvallend genoeg niet hebben gedaan, is hun publiek duidelijk maken dat de dreiging van een versterkt, revisionistisch Rusland blijvend is. Ze hebben zich maar al te vaak overgegeven aan magisch denken – gokken op sancties, een succesvol Oekraïens tegenoffensief of de overdracht van nieuwe soorten wapens om het Kremlin te dwingen naar de onderhandelingstafel te komen. Of ze hoopten Poetin ten val te zien brengen door een paleiscoup.

Arme Eugene. Hij is zeker geen originele of diepe denker. Hij beveelt de volgende handelwijze aan:

Een beleid van inperking zou vandaag betekenen dat de Westerse sancties worden voortgezet, dat Rusland diplomatiek wordt geïsoleerd, dat wordt voorkomen dat het Kremlin zich met onze binnenlandse politiek bemoeit en dat de afschrikkings- en defensiecapaciteit van de NAVO wordt versterkt, met inbegrip van aanhoudende Amerikaans-Europese herinvesteringen in onze defensie-industriële basis. Het zou ook betekenen dat alle schade – diplomatiek, informatief, militair en economisch – veroorzaakt door de oorlog van Poetin wordt beperkt.

Dit artikel is een voorbeeld van schizofrenie door een lid van de brahmaanse klasse van het buitenlands beleid. Hoewel hij eerder in zijn artikel toegaf dat Poetins buitenlands beleid veel vrienden wint, niet alleen met China, maar ook met de landen van het Mondiale Zuiden, houdt Rumer nog steeds vast aan de fantasie dat het Westen Rusland kan “isoleren”. Ik neem aan dat hij de definitie van krankzinnigheid hanteert – herhaaldelijk hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten.

  Tucker Carlson: We "stevenen af op een van de grootste rampen in onze geschiedenis" met Oekraïne-beleid (Nederlands transcript)

Rumer is een uitstekend voorbeeld van de onzin die de goeroes op het gebied van buitenlands beleid in Washington uitkramen als hij schrijft:

Het Rusland van Poetin heeft weinig van de harde kracht of ideologische aantrekkingskracht die de Sovjet-Unie zo invloedrijk maakte in verschillende delen van de wereld.

Wat? Rusland heeft meer capabele, geavanceerde nucleaire onderzeeërs ingezet dan de Sovjet-Unie ooit had. Rusland heeft twee hypersonische raketten ontwikkeld, terwijl de Verenigde Staten nog steeds worstelen om er één te produceren. De Russische luchtverdedigingssystemen overtreffen alles wat het Westen te bieden heeft. Rusland is de enige grote industriële natie die zelfvoorzienend is op het gebied van energie en zeldzame aardmetalen. En Rusland produceert nu zijn eigen vloot van commerciële vliegtuigen. Oh ja, bijna vergeten. Het Russische ruimteprogramma is beter en robuuster dan dat van de Verenigde Staten.

Ik zou wel eens een enquête onder buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders willen zien waarin hen wordt gevraagd in welke metrostelsels jij na 22.00 uur zou rijden – die van New York of die van Moskou? Er was een tijd dat de economische prestaties van het Westen die van de Sovjets overtroffen, maar Rusland is de Sovjet-Unie niet. Ook vermeldenswaard is dat de Chinezen Poetin niet hoefden te vragen om menselijke uitwerpselen op te ruimen in de straten van Moskou voordat ze Xi stuurden om met Vladimir te gaan zitten. Nee. Dat was San Francisco.

Rumer en zijn soortgenoten zitten nog steeds vast in een Kissinger-doctrine die beweert dat de enige manier waarop de Verenigde Staten een toppositie kunnen innemen, is door Rusland tegen China uit te spelen. Veel succes daarmee. Deze jongens weigeren nog steeds te erkennen dat de door de VS gecontroleerde “op regels gebaseerde orde”, die werd gecreëerd in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, op sterven na dood is. Er is een nieuwe geopolitieke realiteit aan het ontstaan en er is geen garantie dat de Verenigde Staten kunnen doorgaan alsof ze de kolos zijn die ze denken te zijn.

  Europa is angstig genoeg om een voedselcrisis te repeteren

De politieke klasse van de Verenigde Staten zit opgesloten in een zelfvernietigend waanidee dat Rusland nog steeds een communistische staat is die uit is op werelddominantie. Elke politicus die het alternatief voorstelt, namelijk dat we met Rusland moeten omgaan als gelijke en dat we Poetin en zijn regering niet langer als vijand moeten behandelen, zal onmiddellijk worden bestempeld als een Poetin-apologeet en worden verbannen. Hier is de harde waarheid – de politieke elite in beide partijen gebruikt Rusland als excuus om dezelfde praktijken toe te passen die de hoeksteen vormden van het Sovjetbeleid tijdens de Koude Oorlog. Het zijn de Verenigde Staten die politieke dissidenten opsluiten. Het is de regering van de Verenigde Staten die samenwerkt met social mediabedrijven om dissidenten tegen de heersende klasse de kop in te drukken.

Het is niet de schuld van Rusland dat zwarte kinderen in stadsscholen van de middelbare school “afstuderen” zonder te kunnen lezen of algebra te kunnen rekenen. Het is niet de schuld van Rusland dat de zuidelijke grens van Amerika wagenwijd open staat en overspoeld wordt door miljoenen illegale migranten. Het is niet de schuld van Rusland dat veel van Amerika’s grootste steden worden geteisterd door drugsverslaving, geweld en criminele activiteiten. Kijk in de spiegel Amerika. Maak schoon schip. Misschien heb je dan het morele gezag om andere landen de les te lezen over mensenrechten en vrijheid. Maar Amerika is, zoals het er nu voor staat, een gebroken land en laat geen teken zien dat het zichzelf recht zal trekken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland houdt zich niet aan door het Westen opgelegde “regels” – PoetinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelArts: Amputaties zonder verdoving; maden groeien in geamputeerden – geen antibiotica in Gaza
Volgend artikel“Hamas-tunnels” waren Zweedse bunker
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Kijk eens in de straten van Moskou,of een andere grote Russische stad.
  En vergelijk dat een met San Francisco of bv Philadelphia?
  Moskou,superstrak en schoon.Mooie winkel en burgerbevolking beschaafd en netjes.
  San francisco?Je mag jatten wat je wil,de politie doet niets.Drugsgebruikers overal,net als die tentenkampen.
  Niet om het een of ander,waar is de amerikaanse moraal gebleven?
  Al die daklozen die op straat geraakten door persoonlijke problemen en van de ellende aan de drugs geraken.Of ze zijn verslaafd aan sterke pijnstillers,als dat plots stopt afkickverschijnselen.
  Oja,China en Mexico helpen joenaaithetsteeds ook nog even verder de goot in.
  En die malle democRATS hebben de zuidgrens wagenwijd opengezet.
  De toekomst zoals ik het zie zal de VS uit elkaar vallen en krijgen we onafhankelijke staat California en Texas.

 2. Ach is toch controlled demolition van het westen zelluf:
  * eigen mensen ziek faxn inclusief militairen en piloten en medisch personeel – krankjorem
  * heel veel wapens verkopen aan saoudi-arabie
  * heel veel wapens achterlaten in afganistan
  * oorlog beginnen / provoceren in ukraine, ussr wapens gaan op en dan begint het gedoe met westerse wapens en munitie, te weinig, te laat, enorm divers, maar verkeerde assortiment, heel oude wapens, wapens express bot gemaakt – export kwaliteit, etc. etc.
  * dan is er nog het ondersteunend economisch en financieel beleid ………… om te huilen zo stom
  Etc
  Etc

  • Joris III november 18, 2023 Bij 16:54

   Ja hoor.
   Voor volgend jaar is al 2 miljard gerserveerd door ollonkreng.
   Het teringwijf dat op de valreep terwijl ze demissionir zijn nog even flink strooien.
   Want dan heeft ze gedeugd en kan ze een mooi baantje tegemoet zien.
   Het is alsof de ZKM gewoon een WO3 aan het ontketenen is.
   Let op:Als het ook in Israhel niet lekker gaat,dan begint Taiwan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in