Sir Admiral Tony Radakin, die de Chef Defensiestaf is van wat in het Verenigd Koninkrijk doorgaat voor de strijdkrachten, heeft duidelijk ernstige coping problemen, naast andere puur militair-academische problemen, gezien het feit dat de man een… jurist van opleiding is en ongeveer nul bèta/technische achtergrond heeft die noodzakelijk is voor moderne stafofficieren. Maar ik zal het voorlopig laten rusten. Radakin heeft vandaag officieel verklaard:

Het Russische leger is volgens de Britse defensiechef sterk verzwakt in Oekraïne. “Rusland heeft bijna de helft van de gevechtseffectiviteit van zijn leger verloren,” zei admiraal Tony Radakin dinsdag tijdens een hoorzitting van het parlement. Radakin, die het formele hoofd is van de strijdkrachten van het Verenigd Koninkrijk en de titel draagt van chef van de Defensiestaf, beschreef ook de invasie van de Russische president Vladimir Poetin in Oekraïne als “een catastrofale mislukking” en de Russische strijdkrachten als te “zwak” om hun eigen tegenoffensief te lanceren. – Newsweek

Wat kan ik zeggen, als het Britse leger nog niet genoeg vernederd is, dan is het nu, wanneer de grote baas letterlijk “cijfers” uit zijn reet trekt ten behoeve van griezels van de Financial Times, laat het het er wel heel dom uitzien. Ze hebben nog steeds geen benul in Londen, waar niets anders overblijft dan de grauwe façade van een tweederangs economie en totalitaire staat. Het Russische ministerie van Defensie reageerde met een aantal zeer grappige spottende opmerkingen. Ik geef hier de volledige reactie van het Russische Ministerie van Defensie weer, van hun officiële TG-kanaal (in het Russisch):

  Het beloofde offensief van Oekraine is geen D-day

De schattingen die de Britse admiraal Radakin heeft gepubliceerd over de verliezen van Russische pantservoertuigen, en gekoppeld aan het vermeende verlies van “de helft van hun gevechtscapaciteit” door de Russische strijdkrachten, ontmoedigen door de universele schaal van leugens. En dit allemaal tegen de achtergrond van de klaagzangen van andere Britse militaire leiders, en zelfs minister Ben Wallace, over de totale verwoesting van hun eigen wapenvoorraden en honderden uitrustingsstukken die voor de Oekraïense “tegenaanval” waren gestuurd, maar “onverwacht” afbrandden en nauwelijks in contact kwamen met de vermeende “verloren gevechtscapaciteit” van het Russische leger. Ja, en de overhypte Storm Shadow kruisraketten raken helaas steeds vaker civiele infrastructuur, waardoor er slachtoffers vallen onder de burgerbevolking. Of ze vallen plat, zonder te barsten, en jagen alleen de steppejerkba’s de stuipen op het lijf met hun “klappen”.

Al dit Britse schroot dat aan het regime in Kiev is geleverd, zal na te zijn omgesmolten nog steeds als goede basismaterialen dienen voor de nieuwe Russische regio’s tijdens de restauratiewerkzaamheden. En uit raketten geplukte microchips kunnen waarschijnlijk in Russische “wasmachines” worden geplaatst, zoals Ursula von der Leyen nog niet zo lang geleden sprookjesachtig vertelde. De logica en de doelen van de propaganda-verklaringen van admiraal Radakin in het Britse parlement liggen voor de hand – geld uit de verarmde begroting kloppen voor de aanschaf van nieuwe wapens voor het leger in plaats van de rotzooi die naar Oekraïne wordt gestuurd. Er is maar één probleem – hoe overtuigt u uw belastingbetalers ervan dat militaire leveringen aan Kiev op zijn minst enige zin hebben en ergens voor van pas komen. Bij gebrek aan resultaten van het Oekraïense leger op het slagveld, en nu het steeds duidelijker wordt – zelfs hun vooruitzichten, kan men alleen maar fantaseren over het “verlies van gevechtscapaciteit” van het Russische leger… Welnu, het belangrijkste is dat het Britse hoofdkwartier voor defensie al lang is omgeschoold van een orgaan voor strategische analyse en planning tot een freelance filiaal van de BBC. Met zulke analytische vaardigheden als Admiraal Radakin zal de verdediging van het Verenigd Koninkrijk geen voet aan de grond krijgen.

Het politieke systeem van het Verenigd Koninkrijk is verziekt, omdat het nu opereert op het niveau van de ergste corrupte regimes in de derde wereld en hetzelfde kan gezegd worden van de EU als geheel en de VS, die in wezen onbestuurbaar is. Een enkel woord – zielig. En ja, de westerse militaire “opleiding” is om zeep en de tekenen daarvan zijn overal – ze kunnen niet eens een semi-geloofwaardige militaire leugen verzinnen.

  Het eenzame Westen: Stel je voor dat het oorlog is en 90 procent doet niet mee

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nee, Poetin is de oorlog in Oekraïne niet begonnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZEER DRINGEND: De vruchtbaarheidscrisis in mRNA-landen wordt dieper
Volgend artikelTopmilitairen geven Macron ULTIMATUM om rellen in Frankrijk te beëindigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Ik snap nog steeds niet waar al die zogenaamde experts hun informatie vandaan halen als het tegendeel van wat ze verkondigen zo overduidelijk is.
    Totaal geen kennis maar toch dik betaald.

    • ‘Niet gehinderd door enige kennis van zaken…’ – als er gelogen en gefantaseerd moet worden is kennisgebrek juist een pré. Geldt tegenwoordig in vele beroepen.

  2. Al aangehaald; de afleveringsbonnetjes voor de obsolete rommel die naar Oekraïne vertrekt worden achteraf fors aangerekend om het land leeg te roven en tegen de uitgeperste bevolking wordt dan gesproken van “internationale verplichtingen”. Voor België was dat het toenmalige Belgisch Congo met zijn koper- en uraniummijnen.
    In mijn streek ten zuiden van Brussel is in ’45 (nà de oorlog) een volledig bos gekapt voor houtlevering aan de Britten die hier in mei ’40 als een dief in de nacht gevlucht zijn en in september ’44 zijn binnengewandeld in het zog van het zich terugtrekkend Duitse leger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in