Ik kreeg een geweldige vraag van een Duitse lezer die toevallig ook journalist is. Hij vroeg: “Wat zou een manier zijn en wat zouden de praktische gevolgen zijn als Europa in het algemeen en Duitsland in het bijzonder zouden breken met de VS om een Europees vredes- en economisch kader te vinden waarin Rusland wordt opgenomen?” schrijft Larry Johnson.

De lafhartige volgzaamheid waarvan Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk blijk gaven in hun hartstochtelijke omarming van Amerika’s confrontatie met Rusland hangt nu aan de beademing. Ondanks aanhoudende bombastische dreigementen om Oekraïne te blijven bewapenen tot Rusland instort, treft de economische realiteit de Europeanen als een ijskoude stortdouche uit een brandslang. De snelle inflatie, vooral in de energiesector, dwingt fabrieken en bedrijven hun activiteiten te staken. De deïndustrialisatie van Europa, vooral van Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, is begonnen. Duitse staalfabrieken gaan dicht, Duitse bakkerijen proberen uit te puzzelen hoe ze de torenhoge energierekeningen kunnen betalen terwijl ze nog steeds brood en krakelingen maken en de Duitse wc-papierfabrikant Hakle GmbH heeft een faillissementsprocedure in eigen beheer aangevraagd. Als je geen bidet of een emmer vol zand hebt, is toiletpapier een essentieel artikel. De inflatiespiraal kan leiden tot de dag waarop het goedkoper is om je kont af te vegen met een biljet van 100 euro dan drie vellen Hakle.

De economische situatie in elk van de landen zal dus een enorme binnenlandse druk uitoefenen op de respectieve Europese regeringen, die momenteel Oekraïne toejuichen en Rusland vervloeken, om hun beleid te herzien. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft al tot grote kloven tussen de EU-leden geleid, met Hongarije dat weigert Rusland verdere sancties op te leggen. Koude, hongerige kiezers zullen steeds meer verontwaardigd raken over het sturen van miljoenen dollars naar Oekraïne, terwijl de ontberingen van Berlijn tot Londen verveelvoudigen.

  We moeten de satanische ideologie van het Westen verwerpen - Alexander Dugin

De kloof tussen Europa en Rusland is enorm en Rusland is niet in de stemming om de beledigingen aan het adres van alles wat Russisch is, de diefstal van Russische financiële middelen en de Europese facilitering van terroristische aanslagen op de binnenkort nieuwe Russische burgers uit de oblasten Kherson, Zaporhyzhia, Donetsk en Luhansk te vergeven. Rusland heeft de cruciale troef in handen: het kan de gas- en oliestroom aanzetten die essentieel is om de productie en de verwarming van huizen in Europa weer op gang te brengen. Maar ik denk niet dat Rusland dat zal doen zonder een tegenprestatie. Wat zou dat kunnen zijn?

Europa breken met de NAVO? Of, eenvoudiger gezegd, het uiteenvallen van de NAVO. Tot nu toe heeft Europa het waanidee omarmd dat Rusland economisch niet kan functioneren zonder een Europese markt. De laatste zes maanden van Ruslands speciale militaire operatie hebben bewezen dat het tegendeel waar is – zonder Rusland’s belangrijkste hulpbronnen is Europa een dode economie die naakt een bevroren winter inloopt.

De twee grootste handelspartners van Europa zijn China en de Verenigde Staten. Europa heeft een handelstekort met China. Als China betaling in dollars eist in plaats van in euro’s, zal de inflatiedruk op Europa escaleren. Waarom? Omdat de waarde van de Amerikaanse dollar is gestegen ten opzichte van de euro en het Britse pond. Zij zullen meer euro’s moeten uitgeven om dollars te kopen, wat betekent dat het handelstekort met China waarschijnlijk zal toenemen.

De situatie met de Verenigde Staten is omgekeerd. De Verenigde Staten hebben een tekort met Europa, dat op zijn beurt een overschot heeft. Dat overschot zal verdwijnen of op zijn minst drastisch afnemen. Het vermogen van Duitsland om producten te exporteren naar de Verenigde Staten zal afnemen door de prijs van de dollar en doordat Europese fabrieken zullen sluiten of hun productie zullen terugschroeven.

  "Oorlog naar... Lviv" kondigde Poetin aan: "617.000 Russische soldaten ingezet in Oekraïne - Bloedbad onder Oekraïners in Krynky" (video's)

Behoudens een wonderbaarlijke ommekeer – d.w.z. als de inflatie verdwijnt en de energiecrisis verdwijnt – zal de situatie in Europa nog nijpender worden. De geschiedenis van dit soort economische omwentelingen ligt bezaaid met de lijken van politici die vasthielden aan beleid dat hun kiezers schaadde. Het falen van de Duitse Weimarrepubliek maakte de weg vrij voor de opkomst van Adolf Hitler. Ik suggereer niet dat er een nieuwe Hitler in de coulissen wacht, maar ik geloof wel dat de macht die de Groenen nu in heel Europa uitoefenen, zal worden ingeperkt of zelfs gedoofd.

De Verenigde Staten worden geconfronteerd met hun eigen dreigende economische ramp. De ineenstorting van de aandelenmarkt – die sinds het begin van het jaar met meer dan 20% is gedaald – zal zich waarschijnlijk voortzetten. Hoewel de regering Biden met klem beweert dat er geen sprake is van een recessie, nemen de tekenen van een recessie toe, vooral op de huizenmarkt. Maar het verslechterende economische beeld is nog niet voldoende om de nodige politieke druk uit te oefenen op het gepropagandeerde Amerikaanse electoraat om af te zien van het sturen van miljarden naar Oekraïne. Een grote schok van stagflatie of een ineenstorting van het Oekraïense leger zou die calculus echter kunnen veranderen.

De Verenigde Staten en Europa spelen een pokerspel met hoge inzet met Rusland. Ze hebben al hun chips ingezet dat Oekraïne ofwel Rusland zal verslaan, ofwel Rusland naar de onderhandelingstafel zal dwingen en dat Poetin, met de hoed in de hand, op zijn buik voor de westerse meesters zal kruipen en om hulp zal smeken. Dat is krankzinnig. Maar er zijn veel politici en deskundigen in de donkere hoeken van Washington die in deze fantasie geloven.

  Belegering van Avdiivka: Russische troepen snijden alle aanvoer- en versterkingsroutes voor de Oekraïners af om de stad te omsingelen

Rusland speelt geen poker. Rusland speelt schaak en speelt het goed. Ruslands groeiende handels- en militaire betrekkingen met China, Iran, India en Pakistan, Saoedi-Arabië en Brazilië maken Poetins positie sterker, niet zwakker. De uiteindelijke ineenstorting van Oekraïne als gevolg van een ingestorte economie en/of nederlagen op het slagveld zal meer zijn dan een blamage voor de NAVO en Europa. Het zou waarschijnlijk de bestaansreden van de NAVO vernietigen. Dat zal dan weer de basis leggen voor een toenadering tot Rusland zonder de Verenigde Staten.

Het tijdperk van de kolos van de Verenigde Staten loopt ten einde. Uncle Sam zal niet langer een roedel jankende Europese Yorkshires, poedels en teckels aan de lijn hebben. Ik denk dat we op de drempel staan van een nieuwe multipolaire internationale orde die eindelijk de erfenis van het Europese kolonialisme en het Amerikaanse imperialisme zal verbrijzelen. Zoals Garland Nixon wijselijk heeft opgemerkt: “Generaal Winter is in opmars.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe lang zullen de leiders van het Westen het nog uithouden met hun herhaalde mislukkingen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAls ik in de schoenen van Poetin stond, zou ik de energietoevoer naar de EU dichtdraaien
Volgend artikelDr. Coleman: Waarom en hoe de samenzweerders de oorlog om onze vrijheid en onze zielen winnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. Oneindige domheid ,wel een bewuste oneindige domheid.
  Het volk als grootste ezel.
  Spuiten zullen weer komen en ,mag ik uw code zien.
  Grootser kan de ezel niet worden.
  Verdiende loon voor de ezeltjes.

 2. Onze politici zijn leeghoofden dus verwacht daar maar niets van.

  Wij worden al decennia lang ” geregeerd ” door het domste van het domste dus als je daar nog steeds op blijft vertrouwen dan hoor je zelf ook tot diezelfde groep.

  • Kan nog sneller: Alle BIG Money en Banken achter de banken oprollen en confiskeren, en hun eigenaars wegens bedrog, oplichting, diefstal, afpersing en volksmennerij levenslang aan de dwangarbeid. Denk daarbij aan zaken zoals Blackrock, Vanguard, Sttestreet, etc. en de grote investeerders in deze bedrijven (Rothschild, Goldmann-Sachs, etc.

   Daarmee zijn in een klap alle schulden van welk land dan ook dan ook verdwenen omdat deze (mede) op illegale wijze ontstaan zijn. Dan Big Tech en de grote monopolies verbieden, opruimen en hun kapitaal confiskeren.

   Dan wetten maken die rente en woeker verbieden en de hoogste salarissen en vergoedingen terug naar die van een eeuw geleden en daar een gecumuleerd maximum aan verbinden: Maximaal 16 maal modaal inkomen. Moet voldoende zijn voor welke opvreter dan ook.

 3. NEXIT en met hangende pootjes en op de knietjes bij Poetin om vergiffenis vragen is de enige goede oplossing voor onze achterlijke regeringskneusjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in