Diogenes, een van de beroemde filosofen uit de oudheid, geloofde dat leugens de valuta van de politiek was, en het waren die leugens die hij aan de kaak wilde stellen en onteren. Om zijn punt duidelijk te maken, droeg Diogenes af en toe bij daglicht een brandende lantaarn door de straten van Athene. Als men hem vroeg waarom, zei hij dat hij op zoek was naar een eerlijke man, schrijft Douglas Macgregor.

Vandaag de dag is het vinden van een eerlijk mens in Washington, D.C., een even grote uitdaging. Diogenes zou een Xenon zoeklicht in elke hand nodig hebben.

Toch zijn er korte momenten van helderheid binnen het establishment van Washington. Na maandenlang overvloedig gelogen te hebben tegen het Amerikaanse publiek over het ontstaan en het verloop van de oorlog in Oekraïne, bereiden de media nu het Amerikaanse, Britse en andere Westerse publiek voor op de militaire ineenstorting van Oekraïne. Dat had al veel eerder moeten gebeuren.

De Westerse media hebben alles in het werk gesteld om de Oekraïense defensie de schijn te geven van veel grotere sterkte dan zij in werkelijkheid bezat. Zorgvuldige waarnemers merkten op dat herhaaldelijk dezelfde videoclips werden getoond van Russische tanks die werden aangevallen. Lokale tegenaanvallen werden gemeld alsof het operationele manoeuvres waren.

Russische fouten werden buiten alle proportie van hun betekenis overdreven. Russische verliezen en de ware omvang van Oekraïens eigen verliezen werden verdraaid, verzonnen, of gewoon genegeerd. Maar de omstandigheden op het slagveld veranderden in de loop van de tijd weinig. Toen de Oekraïense strijdkrachten zich eenmaal hadden vastgepind in statische verdedigingsposities in stedelijke gebieden en in het centrum van Donbas, was de Oekraïense positie hopeloos. Maar deze ontwikkeling werd afgeschilderd als een mislukking van de Russen om “hun doelstellingen” te bereiken.

  Audio-opname van Duitse legerofficieren die de vernietiging van de Krimbrug bespreken met "Taurus"-raketten!

Grondgevechtstroepen die soldaten immobiliseren in voorbereide verdedigingsstellingen zullen van een afstand geïdentificeerd, gericht en vernietigd worden. Wanneer de aanhoudende inlichtingen-, bewakings- en verkenningsapparatuur, bemand of onbemand, gekoppeld wordt aan wapens met geleide precisieaanvallen of moderne artilleriesystemen die op de hoogte zijn van nauwkeurige doelgegevens, is “terrein houden” fataal voor elke grondtroepenmacht. Dit geldt des te meer in Oekraïne, omdat het vanaf de eerste actie duidelijk was dat Moskou zich richtte op de vernietiging van de Oekraïense strijdkrachten, en niet op de bezetting van steden of de inname van Oekraïens grondgebied ten westen van de Dnjepr.

Het resultaat was de fragmentarische vernietiging van de Oekraïense strijdkrachten. Alleen de episodische infusie van Amerikaanse en geallieerde wapens hield de gehavende legioenen van Kiev in het veld; legioenen die dankzij de proxy-oorlog van Washington nu in groten getale sterven.

De oorlog van Kiev met Moskou is verloren. De Oekraïense strijdkrachten worden leeggebloed. Getrainde vervangers zijn er niet in voldoende aantallen om de strijd te beïnvloeden, en de situatie wordt met het uur wanhopiger. Geen enkele hoeveelheid militaire hulp of bijstand van de V.S. en de geallieerden, behalve een directe militaire interventie door grondtroepen van de V.S. en de NAVO, kan deze harde realiteit veranderen.

Het probleem vandaag is niet het afstaan van grondgebied en bevolking aan Moskou in Oost-Oekraïne dat Moskou reeds controleert. De toekomst van de regio’s Kherson en Zaporozhye samen met de Donbas is beslist. Moskou zal waarschijnlijk ook Charkov en Odessa in handen krijgen, twee steden die van oudsher Russisch zijn en Russischtalig, evenals het grondgebied dat aan die steden grenst. Deze operaties zullen het conflict tot eind zomer verlengen. Het probleem is nu hoe de gevechten kunnen worden beëindigd.

  Russische televisie: Het resultaat van Europa's eigen energie-experiment is een dodelijke winter

Of de gevechten in het begin van de herfst ophouden, zal van twee belangrijke factoren afhangen. De eerste betreft de leiding in Kiev. Zal de regering-Zelensky instemmen met het programma van Biden voor een eeuwig conflict met Rusland?

Als de regering-Biden haar zin krijgt, zal Kiev blijven fungeren als uitvalsbasis voor de opbouw van nieuwe strijdkrachten die klaar staan om Moskou te bedreigen. In de praktijk betekent dit dat Kiev nationale zelfmoord moet plegen door het Oekraïense kerngebied ten westen van de Dnjepr bloot te stellen aan massale, verwoestende aanvallen van de Russische lange-afstandsraketten.

Natuurlijk zijn deze ontwikkelingen niet onvermijdelijk. Berlijn, Parijs, Rome, Boedapest, Boekarest, Sofia, Vilnius, Riga, Tallin, en, ja, zelfs Warschau, hoeven niet blindelings het voorbeeld van Washington te volgen. De Europeanen turen, net als de meeste Amerikanen, reeds in de afgrond van een allesomvattende economische neergang die het beleid van Biden in eigen land teweegbrengt. In tegenstelling tot de Amerikanen, die de gevolgen van Biden’s ondoordachte beleid moeten dragen, kunnen de Europese regeringen zich onttrekken aan Biden’s eeuwigdurende-oorlogsplan voor Oekraïne.

De tweede factor betreft Washington zelf. Na meer dan $60 miljard of iets meer dan $18 miljard per maand in directe of indirecte transfers in een Oekraïense staat te hebben gestort die nu aan het afbrokkelen is, is de belangrijke vraag, wat gebeurt er met de miljoenen Oekraïners in de rest van het land die niet gevlucht zijn? En waar zullen de middelen vandaan komen om de verbrijzelde Oekraïense samenleving weer op te bouwen in een zich ontwikkelende wereldwijde economische noodsituatie?

Wanneer de inflatie het gemiddelde Amerikaanse huishouden dit jaar 460 dollar per maand extra kost om dezelfde goederen en diensten te kopen als vorig jaar, is het heel goed mogelijk dat Oekraïne net als de Titanic stilletjes onder de golven kan wegzinken zonder dat het Amerikaanse electoraat zich daar veel zorgen over maakt. Ervaren politici weten dat de Amerikaanse aandacht voor zaken buiten Amerika’s grenzen zo kort is, dat een erkenning van een nederlaag in Oekraïne waarschijnlijk weinig of geen onmiddellijke gevolgen zou hebben.

  Het Oekraïense leger is in zeer slechte staat - meer gevechten zullen het alleen maar vernietigen

De gevolgen van herhaalde strategische mislukkingen in Afghanistan, Irak, Libië en Syrië zijn echter cumulatief. In de jaren tachtig wilde General Motors dicteren welk soort auto’s de Amerikanen zouden kopen, maar de Amerikaanse consumenten hadden andere ideeën. Daarom verloor G.M., dat 77 jaar lang de markt van de V.S. domineerde, zijn toppositie aan Toyota. Washington kan niet alle resultaten dicteren, en kan evenmin de verantwoordelijkheid ontlopen voor zijn verkwistende uitgaven en het feit dat hij de Amerikaanse welvaart heeft geruïneerd.

In november zullen de Amerikanen naar de stembus gaan. De verkiezing zelf zal meer doen dan de integriteit van het Amerikaanse verkiezingsproces op de proef stellen. De verkiezing zal er waarschijnlijk ook voor zorgen dat Biden herinnerd zal worden om zijn onverzettelijkheid; zijn weigering om van koers te veranderen, zoals Herbert Hoover in 1932. De Democraten zullen zich herinneren dat hun voorgangers in de Democratische Partij meer dan een halve eeuw lang effectief tegen Hoover hebben gestreden. De Republikeinen zullen misschien de komende 50 jaar tegen Joe Biden moeten opboksen.


Copyright © vertaling 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Terwijl sancties falen en Rusland oprukt, veranderen de westerse media hun toon over OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZweden heeft zijn kinderen van de lockdown gered
Volgend artikelPatholoog: Dit is de reden waarom mensen in vaccinatiecentra dood neervielen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Terugkijkend op mijn leven, en vegelijkend met anderen, ben ik van mening dat ik het redelijk goed gedaan heb.

  Ik heb in mijn leven nooit iets gedaan voor geld, sex, succes wat ik ook niet zonder dat gedaan zou hebben.

  De reden is simpel.
  Als je belang hecht aan de mening van anderen over jezelf, zal je altijd hun slaaf zijn.
  Als je liegt, moet je een uitstekend geheugen hebben, want je moet alle versies onthouden.
  Leven is al complex genoeg.

  Vandaar dus.
  Eigelijk pure gemakzucht dus.
  ——————————————–
  Toen ik nog een bedrijf had, nam ik bewust geen mensen onder de 40 aan.
  Die worden nog gemotiveerd door een hoge mate van bewijsdrang.

 2. Daarnaast: what goes around, comes around.

  Do’nt do to others what they do to yu; you better do it to them, before they do it to you…..

  • Ik ben van mening dat je het redelijk slecht gedaan hebt, waar je bepaalde gebruikers tracht te viseren in het geven van hun mening, en deze vervolgens voor gek tracht te bestempelen, zodat er met hun posts geen rekening gehouden wordt.

   U bent een schijnheilig hypocriet.

 3. Ooit sprak ik een paar woorden op een bijeenkomst van gereformeerde linksen.
  Er werd mij gevraagd hoe ik hun IQ bezag.

  Ik zei: juliie hebben hetzelfde IQ als ik hoor; daar ben ik heilig overtuigd van. Tenminste: bij elkaar opgeteld….

 4. Verder knap artikel.
  We weten het wel, hoe alles betreffende die (perceptie) oorlog verdraait wordt, (zoals alles tegenwoordig) maar het is toch handig dit aan de hand van opgenoemde feiten, na te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in