De Noorse man Trond Harald Haaland werd voor negen dagen gedwongen opgenomen in een psychiatrische afdeling van de staat in Stavanger om een heropvoeding te ondergaan nadat hij “samenzweringstheorieën” over Covid-19 op Facebook had gezet, volgens lokale berichten.

De socialistische Scandinavische natie is de afgelopen jaren volledig geïnfiltreerd door het World Economic Forum en de huidige premier van de Arbeiderspartij is een Agenda Contributor bij het WEF. Als gevolg hiervan keren extreem-linkse praktijken, waaronder het informeren over buren, terug in het dagelijkse Noorse leven, schrijft Baxter Dmitry.

Nadat Haaland bij de autoriteiten was aangegeven door anonieme Facebook “kennissen”, werd hij met geweld uit zijn huis gehaald door een dokter vergezeld door twee politieagenten, en negen dagen lang gedwongen opgesloten in een psychiatrische instelling.

Volgens Haaland waren de zogenaamde “samenzweringstheorieën” die hij op Facebook plaatste gewoon vragen over de harde Covid-reactie van de Noorse regering tijdens de pandemie.

Een arts en twee lekenrechters fungeerden als jury in de zaak van de regering tegen Haaland en zij stemden ervoor om hem voor onbepaalde tijd op te sluiten in een psychiatrische instelling.

Dankzij het onvermoeibare werk van zijn juridische team, familie en supporters werd Haaland echter vrijgelaten na een vergadering van de controlecommissie op vrijdag 28 juli 2023. De commissie sprak zich uit tegen het “vonnis” om Haaland op te sluiten in een psychiatrische instelling voor het in twijfel trekken van de Covid-reactie van de regering.

Het oorspronkelijke vonnis gebruikte de zogenaamde “samenzweringstheorieën” op Facebook om te beargumenteren dat Haaland manisch, psychotisch, paranoïde en niet realiteitsgericht was gezien de inhoud van de berichten.

  Een verhaal van twee doden

In een veelzeggende wending tijdens het hoger beroep gaf de psychiater die de leiding had over Haalands zaak echter toe dat ze niet eens de tijd hadden genomen om de zogenaamde “samenzweringstheorieën” te lezen die hij op Facebook zou hebben gepost.

Het lijdt geen twijfel dat de gedwongen psychiatrische opname van Haaland werd gedaan op basis van politieke uitspraken op Facebook zonder enige legitieme grond.

Haaland’s advocaat Barbro Paulsen is er tot nu toe niet in geslaagd om de identiteit te achterhalen van degenen die werden omschreven als “bekenden” die hun bezorgdheid uitten over zijn geestelijke gezondheid.

Dit zou kunnen betekenen dat iedereen in Noorwegen een melding kan doen over iemand met wie hij het politiek of professioneel oneens is, kan beweren dat de persoon in kwestie samenzweringstheorieën verspreidt en een dokter met twee politieagenten aan zijn deur kan laten komen om ervoor te zorgen dat de persoon in kwestie wordt opgesloten in een psychiatrische kliniek.

Ondertussen hoeft de behandelend psychiater niet de tijd te nemen om de berichten in kwestie te lezen.

Er is hier veel aan de hand, maar de vrijlating van Haaland is in de eerste plaats een overwinning voor het individu, de mens en de rechtsstaat in Noorwegen.

En degenen die proberen mensen op te sluiten voor het stellen van vragen over de Covid pandemie en de wrede reactie van regeringen, moeten zelf onderzocht worden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Verraden door politici, verraden door journalisten, verraden door doktersVolg Frontnieuws op Telegram

  Spaanse media: het zijn schaamteloze en gewetenloze schurken

Lees meer over:

Vorig artikelVideo: 18-jarige WK-ster grijpt naar haar borst, zakt in elkaar op het veld
Volgend artikelKlimaatwaanzin op de troon
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. De zeevarende Noren waren vroeger toch Vikingen, zou de Engelse autodidact Charles Darwin dan toch een klein beetje gelijk hebben gehad met zijn evolutie theorie?

  • Je bedoelt dat darwin ONgelijk had. Dit is degeneratie in al zijn grimmigheid.

   De Noren waren in de oorlog al nazi’s.

 2. mensen die buren verraden is van alle tijden helaas, en zeker in een tijd van machtsonevenwicht..een slappe bevolking is een laffe bevolking….

  • De verraders vieren hoogtij op dit moment zij zijn door Rutte en Hugo De Jonge hier in ons land om mensen te verraden het is al wie ik eerder heb vermeld dat de Nazie naar de tweede wereld nooit verdwenen is geweest, het geeft wederom aan welk soort volk wij zijn en helemaal niets van 1940 hebben geleert .

 3. Josef Stalin had het niet beter kunnen doen. Zo rolt fascistoïde links altijd. Dictatoriaal en meedogenloos. 1984 on steroïds. Het wachten is op een Europese versie van de Goelag.

   • Die FEMA (Federal Emergency Management Agency) kampen bestaan al jaren. Die waren destijds opgezet om mensen onderdak te geven als hun huizen vernield waren door tornado’s. Tornado’s die zo ernstig aangewakkerd waren door de manipulaties aan het klimaat, dat ze geen huis lieten staan en mensen alles kwijt waren. Het FEMA kamp was dan een oplossing. Er wonen nu dus mensen. Het zou wellicht een gigantisch groot concentratiekamp kunnen worden, maar dat is het eigenlijk al. Zo heb je bijv ook de “reservaten” waar Indianen zitten. Ik ben daar wel eens geweest. En in NL is het eigenlijk al éen groot reservaat waar iedereen min of meer verdoofd rondloopt in een eigengerechtigd en gelukzalig gevoel van welbehagen, verzorgd door Pappa Staat. Maak je dus geen zorgen over ‘kampen’ want je zit er al; in éen van de mooiste kampen ter wereld, dat wel. 🙂

 4. Socialistische landen zien zich als goed georganiseerde samenlevingen die als doel hebben om de samenleving als een perfect leefmodel te zien, waarbij mensen zich veilig wanen en binnen de lijntjes mogen doen wat zij willen. Maar, de regels van de socialistische Staat moet wel opgevolgd worden ongeacht hoe bizar deze mogen zijn.
  De staat ziet zich als een soort kerkelijk instituut, waarbij de mens in het gareel moet worden gehouden. Socialisten zien mensen als een gevaarlijke soort, vooral degene die macht hebben buiten het systeem, bijvoorbeeld vrije mensen, ondernemers, vrijdenkers etc. Socialisten begrijpen ook niet dat zij onderdrukkend bezig zijn, want zie zijn de Staat als een goedaardige organisatie, omdat de socialisten er leiding over hebben. Tevens socialisten delen geen macht, zij willen alle macht hebben. Zolang zij geen macht hebben, praten zij over vrijheid van meningsuiting, vrijheid van organiseren etc. Totdat zij de macht hebben, dan alleen via geweld kun je hun weg krijgen.
  Noorwegen is dit type land, de Staat en veel burgers zijn van mening, dat dit het model voor de mensheid is. Zij staan ook zeer vijandig tegen over andersdenkenden. Een systeem waarbij de leiders denken de wijsheid in pacht te hebben, zijn zeer gevaarlijke mensen. Dit leidt altijd tot bergen met lijken.

  • De dochter van de Noorse koning Harald, Märtha Louise wil gaan trouwen met een Afro-Amerikaanse sjamaan en het land, waar tot zo’n 20 jaar geleden de Noorse Lutherse staatskerk veel invloed had, zit hier mee in z’n maag.

  • …eerder deze week zat ik op het terras van een cafétje ergens nabij Leuven en luisterde ik ongewild mee naar het gesprekje van enkele reeds onder invloed zijnde luidruchtige vrienden : eentje was 56 jaar ,ex officier in het leger en reeds gepensioneerd , de andere was op ziekenkas maar ging zogezegd gratis nog ergens ‘helpen’, de derde was reeds enkele jaren werkloos maar omdat hij de 60 naderde werd hij vrijwel met rust gelaten en kon rustig verder stempelen tot ie de pensioengerechtigde leeftijd zou bereiken….LANG LEVE HET SOCIALISME, zou ik zeggen, zeg ik zo , toch ?

 5. ….laten we ons vooral geen illusies maken, ook onder onze niet gevaxxte soortgenoten bevinden zich enkele zotten eh, wat dacht je….

 6. NSB-ers……..mijn vader had het er vaak over ( hij vertelde pas in de tachtiger jaren, omdat er in het dorp over gesproken werd, en wij vragen begonnen te stellen, dat hij in het verzet gezeten had) wat voor vuil tuig dat was.

  Vieze verklikkertjes en stom tuig. Verdomd gemeen als ze iemand te pakken hadden……..en uiteraard holden ze hard weg naar Duitsland aan het eind. Hij heeft die venijnigheid van dat schorum aan den lijve ondervonden.

  Véél is er niet veranderd dus….. alleen het het uniform.

  Bwerkh. Een Duitse officier moest zo’n smeerlap de deur uitlazeren, omdat hij het aftuigen zo’n leuk spelletje vond .

  Tegenwoordig loopt het rond in het boa-uniform, zijn het die romeo’s. Hoe komt dat tuig aan die naam eigenlijk?…..en zaten ze met de beruchte koninginnedag in Amsterdam óók al goed onder de coke.

  Ook toen al offerden die Amerikanen dat soort op…….zoals het nu in de Oekraïne gebeurt……..zoals het altijd en overal en nog steeds gebeurt.

  Wie daar een antwoord op heeft mag het zeggen.

 7. In België is zoiets gebeurd in het begin van de coronacampagne. Andere artsen hebben er toen voor gezorgd dat hun collega vrijkwam, maar dat gebeurde pas na een periode van gedwongen opname en bijhorende medicatie. In Rusland zijn dergelijke praktijken ook gebruikelijk. Denk aan de dame met de injectienaald die een van die roepende moeders ter plaatse verdoofde na de dood van haar zoon in die gezonken onderzeeër. Michel Foucault heeft ook over het ziekenhuis als middel om ongewenste burgers te neutraliseren geschreven. Deze praktijken zijn samen met het politiegeweld tijdens betogingen vooral een afschrikkingsmiddel. Je weet dat het geen stand houdt in de rechtbank, maar je zult wel twee keer nadenken als je je mond open doet. Het is een ideale manier om met één opsluiting een groot aantal andersdenkenden de mond te snoeen.

  • ria aerts juli 30, 2023 at 14:33

   Je reactie snijdt hout Ria, er is geen speld tussen te krijgen, de gezondheidszorg zorgde door zgn. gebrek aan beschemingsmiddelen (voor een niet bestaand virus) dat er meer dan 3000 oudjes eenzaam afgesneden van familie bezoek in de verzorgingstehuizen onwetend, blindelings gedood werden door medicijnen die niet bedoeld waren voor een griep, ook in Amerika weden zelfs beloningen uitgeloofd aan de artsen die de zgn. Corona patiënten doden met een niet werkend anti viraal middel Remdesivir dat een enorme schade aan de nieren van de patiënten aanrichtte en hun zó de dood in dreef, op deze wijze werd meestal de kritiek op de gezondheidszorg vermeden.

   En natuurlijk tal van manieren om de publieke opinie over Corona/Convid aan banden te leggen “we” hebben ze bijna allemaal de revue zien passeren.

 8. Typisch de logische gevolgen van een socialistische maatschappij, socialisme en communisme leiden altijd als deze onbelemmerd hun gang kunnen gaan naar totalitarisme. Bovendien zullen hun dwangmethoden om hun wil op te leggen aan het volk uiteindelijk tot geweld evolueren.

  • Het is nog geniepiger: typisch het logische gevolg waar een DEMOCRATIE toe leidt. Een democratie blijft namelijk maar uitbreiden met meer wetten, meer media manipulatie en meer ongeïnformeerd en ongeïnteresseerd stemvee. Als we Aldous Huxley mogen geloven dan is geweld niet eens nodig. Geef ze hun soma pilletje, veel sexfeestjes, party’s en mooie vakanties en niemand denkt ergens nog over na.

   De tegenhanger is een republiek, een beperkte overheid die niet meer mag dan wat binnen de grondwet is vastgelegd.

   Niet voor niets mogen bij ons rechters niet toetsen aan de grondwet. En ligt precies deze mogelijkheid in Israël nu onder vuur.

 9. “de vrijlating van Haaland is in de eerste plaats een overwinning voor het individu, de mens en de rechtsstaat in Noorwegen.”

  “Victory? Victory say you?! The shroud of the dark side has fallen”
  The Phantom Menace heeft de clone army gecreëerd en deze heeft de slag voor ons gewonnen. Maar nu keert het zich tegen ons. George Lucas snapt hoe Hegeliaanse dialectiek werkt. De ‘overheid’ heeft ons ‘gered’ uit de crisis en nu mag er niets van gezegd worden. Dan staan de soldaten aan je deur.

  Ik kon heel erg genieten van de Star Wars trilogie. Futuristische actie met een spiritueel gevecht tussen goed en kwaad. De klassieke Helden saga.

  Ik ben erg fan van de prequel trilogie. Deze bevatten zoveel inzicht in politieke intrige, religie en psychologie (al is dat laatste wat amateuristisch). De machinaties die tot een totalitaire staat leiden en hoe personen erdoor misleid worden. Hier valt veel uit te leren.

  En de recente Disney sequels zijn totale afbraak en omkering van alles wat mooi en goed is. Puur woke propaganda shit.

  En wij zitten nu met een halve wereldbevolking die de sprookjes van het nationaal socialisme ‘bestrijd’ (antifa) en het globaal socialisme omarmd. Maar het blijft gewoon marxistisch communisme zoals gedicteerd door de jezuïeten.

  • @Adriaan, op de betreffende foto uit 1960 waarnaar door Eaton wordt verwezen staat ook de latere gouverneur van Californië (1967 – 1975) en president van de VS (1981 – 1989), de 33ste graad vrijmetselaar Ronald W. Reagan (1911 – 2004).
   Als je naar beneden scrolt, kom je mossadagent & gewezen hoerenmadam Ghilaine Maxwell (1961) tegen in gezelschap van Elon Musk. Maxwell is vorig jaar veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf vanwege betrokkenheid bij het faciliteren van seksueel misbruik van minderjarigen op o.a. Jeffrey Epsteins pedo-eiland Little St James.
   Elon Musk (1971) blijf ik een onbetrouwbare griezel vinden met zijn betrokkenheid bij geldverslindende en niet-rendabele activiteiten in bedrijven als Tesla, Neuralink, SpaceX, The Boring Company, X (voorheen Twitter en sinds kort met WEF’er Linda Yaccarino als CEO) & X.AI.
   Het getal 19 bij covid verwijst naar Artificial Intelligence (AI).
   Vorig jaar op 22.06.2022 kwam zijn zoon uit de kast als transgender en gaat nu als Vivian door het leven.

 10. De mensheid is nog dommer dan ik altijd heb vermoed. Het randje van het ravijn is nabij en de kudde stormt er onbevreesd op af.

 11. “Strange times are these in which we live when old and young are taught falsehoods in school.
  And the person that dares to tell the truth is called at once a lunatic and fool.
  No one is more hated than he who speaks the truth.” (Plato)

 12. Vroeger, ww2 kon je nog onderduiken, dat was razend kostbaar en moeilijk,
  maar nu ………
  Nu heeft google een profiel van zowat iedereen, wie was er nooit online ?
  Met een kleine 300 kategorien
  Dan heb je nog electronisch betaal verkeer, klanten kaarten
  Mobiele telefonie met vingerprint sensor
  Overal cameras, overal registratie van alles en nog wat
  En europa deelt deze info met landen die niets geven om nl wetten

 13. Plus usa heeft zijn eigen lokale inlichtingen groepen in europa
  Simas en sdu geheten geloof ik

  Ai vd en zo staan nu ook onder curaqtele

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in