European Parliament from EU / Wikimedia / (CC BY 2.0)

De wereld staat aan de rand van een catastrofe, zei VN-secretaris-generaal Antonio Guterres vrijdag, wijzend op de risico’s van een mogelijk verwoestend conflict tussen Israël en Hezbollah.

Het hoofd van de sjiitische militie, Hassan Nasrallah, waarschuwde woensdag dat Hezbollah voorbereid is op een grootschalig conflict met Israël en de noordelijke gebieden van de Joodse staat zou kunnen binnenvallen in geval van verdere escalatie.

De verklaring kwam nadat een van de belangrijkste commandanten van de groep, Hajj Sami Taleb Abdullah, werd gedood tijdens een Israëlische aanval op het zuiden van Libanon vorige week.

“Eén overhaaste actie – één misrekening – kan een catastrofe veroorzaken die veel verder reikt dan de grens, en eerlijk gezegd, verder gaat dan het voorstellingsvermogen,” vertelde de secretaris-generaal van de VN op een persconferentie, eraan toevoegend dat “de wereld het zich niet kan veroorloven dat Libanon een tweede Gaza wordt.” Hij riep beide partijen op om zich “dringend opnieuw toe te leggen” op vrede.

“De wereld moet luid en duidelijk zeggen: onmiddellijke de-escalatie is niet alleen mogelijk – het is essentieel. Er is geen militaire oplossing,” zei hij, eraan toevoegend dat al veel mensen het leven hebben gelaten of uit hun huizen zijn verdreven, zowel in Libanon als in Israël.

VN-vredeshandhavers ter plaatse zijn al “bezig om de spanningen te deëscaleren en miscalculatie te voorkomen, in een extreem uitdagende omgeving,” voegde Guterres eraan toe, zonder specifieke details te geven.

Raketuitwisselingen tussen Israël en Hezbollah hebben de afgelopen negen maanden meer dan 53.000 Israëli’s en bijna 100.000 Libanezen gedwongen hun huizen te ontvluchten.

  De VS schilderen zichzelf in een hoek in de Rode Zee

Eerder deze week waarschuwde de minister van Buitenlandse Zaken, Israel Katz, dat de Joodse staat “heel dicht” bij een beslissing was die “de spelregels zou veranderen” tegen de sjiitische militie.

De VS is naar verluidt “steeds bezorgder” geworden over het vooruitzicht dat de oorlog tussen Israël en Hamas uitmondt in een groter conflict in het Midden-Oosten, waarbij Hezbollah en mogelijk Amerikaanse troepen betrokken zijn. Verschillende anonieme functionarissen van het Witte Huis beschuldigden de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in een gesprek met Axios deze week van het belemmeren van deëscalatie-inspanningen met zijn beweringen dat Washington “wapens achterhoudt voor Israël.”

Israël lanceerde afgelopen oktober een grote militaire operatie in Gaza als reactie op een dodelijke aanval van Hamas die het leven kostte aan ongeveer 1.200 mensen en waarbij 251 mensen gevangen werden genomen. Een negen maanden durend offensief van de IDF, met zware bombardementen en een invasie op de grond in Gaza, heeft volgens de lokale autoriteiten het leven gekost aan 37.500 Palestijnen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het Westen is niet “joods-christelijk”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen deur gaat dicht, een raam gaat open
Volgend artikelWaarom de NAVO nu in een Rutte zit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Niet alleen daar een de-escalatie, maar ook tussen usa /nato bende en Rusland.
  En dan is er ook nog (weer) usa en China om Taiwan.
  Laten die smerige oorlogophitsers ajb zelf naar het front gaan, dan is het hele gedonder per direct afgelopen. En niet allen de oorlogophitsers, maar de karretrekkers, de machtgeile psychopaten/ multimiljardairs, die oh zo graag de wereld in brand zien staan. Het grote dividend uit de militaire rotzooi industrie is toch zo ontzettend aanlokkelijk.
  En dat dat miljoenen doden bij vallen…. Dat interesseert die vuile gasten NIETS, helemaal NIETS. Als het dividend maar lekker hoog is. Een goed glas wijn, dikke sigaar en een toastje met Russische kaviaar zijn toch zo lekker.
  De wereld is in en in verrot! Hebzucht naar geld / dollars en macht over het klootjesvolk. Dat is het enige dat voor hun telt. Waanzin!!

 2. Hey VN, even Amerika verbieden geld en wapens te sturen aan Israël dan is het gauw afgelopen met het oorlogzuchtige Israel. Maar omdat de VN onder controle staat van de VS zal dit nooit gebeuren.

  • Creapie June 22, 2024 at 2:18 PM

   Sad, but true! If the JooSA wasn’t supplying the zionists with all that money and weapons, then they would have to pull their heads in and stop the genocide!!

  • The UN is under the GLOBALISTS control. Stop thinking of US versus the others, it is the global elites versus mankind. Do you realize for instance how much Bill Gates through his various organizations donates to the UN?
   The globalists have decided the US and the $ must die to enable a Great Reset. One world government means NO country can be in charge, only the Rothschilds and Co – through their various 100% controlled organizations (WEF, Bilderberg, UN, Blackrock & Vanguard etc etc).
   Start thinking like this and ask yourself, always: CUI BONO?
   You’ll have second thoughts about lots of things and see the fake theater that’s being performed on a world level.

 3. De Verenigde Nazi’s.
  Men hoeft er niks voor te kunnen.
  Een flexibele ruggengraat en wat zuigkracht.
  En blérre dat het aan de ander ligt.

  Allemaal idioten die een prikje hadden moeten krijgen.

 4. We worden er op geattendeerd dat dit gaat gebeuren.
  Ik heb geen illusie dat iemand her tegen gaat of kan houden.
  De VN houdt nog steeds niet de koppen bij elkaar dat di moet stoppen, heb ik de indruk.

 5. Er is wel een oplossing, hef Israel op en stuur iedereen naar Oekraine. Ze houden toch van vechten? Kunnen ze zich uitleven tegen hun aartsvijand, de Russen. Omdat de coupe in 1917 uiteindelijk toch mislukt is.

 6. Er is ook nog een samson optie
  Als israel in hoek word gedreven dan gebruikt het zijn nukes om
  Libanon, syrie, iraq en iran uit te schakelen
  En mogelijk ook jordanie en egypte

  Anfo in Beirout haven zou mogelijk ook een “tainted” nuke kunnen zijn geweest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in