Twee derde van de Franse bevolking zou het einde van de Vijfde Republiek steunen, nu de regering van president Emmanuel Macron er niet in slaagt om de sociale orde in het land te herstellen.

Terwijl de straten van Frankrijk zijn afgegleden naar taferelen die lijken op die van gewelddadige revoluties die al enige tijd niet meer zijn voorgekomen in zogenaamd stabiele West-Europese landen, is het Franse publiek blijkbaar bereid om een eigen politieke revolutie te steunen, met een meerderheid die de afschaffing steunt van de republiek die het land sinds 1958 regeert, de vijfde republiek sinds de gewelddadige revolutie die in 1792 de Bourbonmonarchie afschafte, bericht Breitbart.

De Vijfde Republiek, ingeluid door Charles de Gaulle, is de op één na langstdurende republiek in Frankrijk sinds de Derde Republiek, die werd gevormd na de val van keizer Napoleon III in 1870. Ondanks haar relatief lange levensduur hebben de toenemende politieke instabiliteit en een groeiende verdeeldheid tussen het publiek en de politieke elites in Parijs de mensen blijkbaar verzuurd ten opzichte van de Vijfde Republiek.

Volgens een enquête uitgevoerd door Ifop en Fiducial zou 67% van het publiek de vorming van een Zesde Republiek steunen met een nieuwe grondwet gebaseerd op een parlementair systeem en evenredige vertegenwoordiging, vergeleken met slechts 33% die zich zou verzetten tegen deze fundamenteel revolutionaire stap.

Met het vertrek van het Verenigd Koninkrijk staat Frankrijk momenteel alleen in de Europese Unie als het enige land dat geen vorm van evenredige vertegenwoordiging heeft, met een systeem dat het moeilijker maakt voor partijen buiten de gevestigde hoofdstroom om parlementaire macht te hebben. Dit lijkt tot gevolg te hebben gehad dat miljoenen Franse mannen en vrouwen het gevoel hebben dat hun stem wordt genegeerd door de heersende elite.

  Frankrijk stevent af op burgeroorlog, zegt grondwetgeleerde

De gevestigde macht in Parijs heeft gewezen op de politieke instabiliteit die gepaard kan gaan met evenredige vertegenwoordiging, zoals het geval was tijdens de Vierde Republiek van Frankrijk tussen 1946 en 1958, waarin er maar liefst 20 verschillende regeringen waren in slechts drie zittingsperiodes.

Men zou kunnen stellen dat het huidige systeem heeft geleid tot meer politieke instabiliteit – vooral in de afgelopen tien jaar – waarin het publiek zich herhaaldelijk genoodzaakt voelde om de straat op te gaan om enige invloed van betekenis te hebben op het regeringsbeleid.

In sommige gevallen waren de straatacties succesvol, zoals de demonstranten van de Gele Hesjes die de regering Macron in 2018 dwongen om af te zien van geplande verhogingen van de brandstofbelasting.

Recenter echter, maanden van protesten en rellen in heel Frankrijk konden de regering niet dwingen om de verhoging van de pensioenleeftijd terug te draaien. Wat wel het geval lijkt te zijn, is dat er een groeiend gevoel van politieke vervreemding is onder de mensen uit de middenklasse en de arbeidersklasse in Frankrijk, waarbij politieke gevechten op straat moeten worden gevoerd in plaats van via het kiesstelsel.

Een overgang naar evenredige vertegenwoordiging zou de macht van figuren als de linkse leider Jean-Luc Mélenchon en de voormalige populistische presidentskandidaat Marine Le Pen waarschijnlijk doen toenemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zowel het zogenaamde linkse als rechtse deel van de Franse politiek een dergelijke maatregel steunen.

Le Pen heeft gepleit voor een gesplitst proportioneel systeem waarbij 66 procent van de wetgevers zou worden gekozen op basis van een zuivere volksstemming, terwijl het resterende derde deel zou worden toegekend aan de partijwinnaar om politieke instabiliteit te voorkomen. De populistische vurige vrouw heeft gezegd dat een dergelijk systeem een “eerlijke vertegenwoordiging van de gevoeligheden die in het land geuit worden” mogelijk zou maken.

  De globale burgeroorlog en de totale indoctrinatieoorlog

Het invoeren van een nieuw regeringssysteem lijkt misschien een ver vooruitzicht nu de tweede presidentiële termijn van Emmanuel Macron officieel tot 2027 loopt, maar het is geenszins zeker dat de ‘Jupiteriaanse’ president zijn termijn zal uitdienen, laat staan dat hij het zal volhouden in wat een tumultueuze zomer lijkt te worden.

In april smeekte president Macron het publiek om zijn regering 100 dagen de tijd te geven om hervormingen door te voeren en het vertrouwen van de natie terug te winnen na weken van protesten en rellen in het hele land als reactie op de crisis in de kosten van levensonderhoud en zijn impopulaire pensioenhervormingen, die werden gezien als een klap in het gezicht van een worstelende arbeidersklasse.

Hoewel de protesten onder leiding van de vakbonden – voorlopig – enigszins zijn afgenomen, zijn ze vervangen door een meer destructieve vorm van rellen, waarbij de raciale spanningen in het land hoog oplopen na de moord op een Algerijnse tiener door de politie.

Het kruitvat van de etnische relaties in Frankrijk vloog enkele uren na de moord letterlijk in brand en tot nu toe zijn er sinds het begin van de rellen vorige week al meer dan 1.000 gebouwen in brand gestoken, 5.600 voertuigen vernield en meer dan 3.300 mensen – voornamelijk tieners – gearresteerd. Radicale relschoppers probeerden zelfs een aanslag te plegen op een burgemeester van een Franse buitenwijk, waarbij ze zijn vrouw en kind verwondden toen ze voor hun leven vluchtten.

In 2021 waarschuwde een brief, ondertekend door 20 voormalige Franse generaals, waaronder de voormalige commandant van het Franse Vreemdelingenlegioen Christian Piquemal, dat multiculturalisme en toegenomen radicalisering tegen de Franse staat onder migrantengemeenschappen tot een burgeroorlog zou kunnen leiden.

  Zweedse feministe weigerde asielzoeker aan te geven die haar 12-jarige dochter had aangerand

“Vandaag de dag hebben sommigen het over racisme, indigenisme en dekoloniale theorieën. Maar via deze termen willen deze haatdragende en fanatieke partizanen een rassenoorlog. Ze verachten ons land, zijn tradities, zijn cultuur, en willen het zien oplossen door zijn verleden en geschiedenis te verscheuren,” stond er in de brief.

Het valt nog te bezien hoe lang de rellen over de dood van de Algerijnse tiener zullen duren, maar ze hebben Macrons hoop om de orde te herstellen binnen zijn termijn van 100 dagen, die deze maand afloopt, schijnbaar gedoemd, ironisch genoeg op de verjaardag van de bestorming van de Bastille, een van de sleutelmomenten van de oorspronkelijke Franse Revolutie in 1789.

Misschien is Frankrijk wel voorbestemd om een staat van eeuwigdurende revolutie te blijven en zal het gebonden blijven aan de voorspelling van de Franse politieke filosoof Jacques Mallet du Pan, die in 1793 waarschuwde dat “net als Saturnus, de Revolutie haar kinderen verslindt”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Franse generaals ondertekenen waarschuwingsbrief over dreigende rassenoorlog: “En de doden, waarvoor u verantwoordelijk zult zijn, zullen in duizenden geteld worden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuimen voor Poetin
Volgend artikelWe zijn dichter bij WOIII dan ooit! De door de VS gesteunde Oekraïne gaat de kerncentrale van Zaporozhye aanvallen!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Het grote probleem zijn de overheden. Deze zijn veel te groot geworden en machtiger dan de kiezers zelf. Het gevolg is dat de overheid haar eigen agenda uitvoert, ongeacht de uitslag van de verkiezingen. Kijk maar eens naar Nederland, welke coalitie er is, de richting verandert niet.
  Dit komt omdat de overheden bestaan uit mensen die van mening zijn, dat de bevolking gestuurd moet worden, en dat de overheidsdienaren het beter weten dat de kiezer zelf.
  Deze minachting bestaat bij de bestuurders maar ook de ambtenaren. Ze zien zichzelf als Nederland en zonder hun zal Nederland ten ondergaan.
  Het Westen en de Sovjet Unie hebben decennia lang oorlog tegen elkaar gevoerd. En nu zie je de consequenties ervan. Afrika en het Midden-Oosten hebben veel ellende gehad. En de gevolgen zie nu in onze eigen steden terug.
  De Russische federatie is ook niet veilig. Want het achterland van Rusland is hoofdzakelijk islamitisch. Die zijn de geschiedenis niet vergeten en zijn bezig deze te herhalen.

  • Het probleem ligt voornamelijk bij de mensen. Die zijn voorstander van een systeem waarin de overheid bijna alles regelt en voor de mensen zorgt. Dat is een hellend vlak waarin de overheid steeds meer macht pakt en gaandeweg alle individuele keuzes van mensen en bedrijven reguleert. Een rem op het systeem is uiteindelijk niet mogelijk, want het heet socialisme. Zelfs de kleinste overheid ter wereld, de VS, is tot de grootste uitgegroeid.

   • Het probleem ligt bij de scholing van de mensen. Die worden van jongs af aan gedrild om in het gareel te lopen en naar de meester te luisteren. Op tijd komen en je vinger opsteken als je naar de wc wilt.

    En wie hebben de macht over het curriculum? Wanneer zijn onze scholen op deze manier ontstaan? Door de industriële revolutie waren geschoolde fabriekswerkers nodig. Dus dan ga je ‘leuke dingen voor de mensen doen’ (den Uyl, PvdA).

    Gecalculeerde filantropie van de elite.

    De enige remedie is een republiek. Lees ‘La Loi’ (de wet) van Frédéric Bastiat.

    Ik zou wel tegen de Fransen willen zeggen: “Doe mij er ook maar een”. Want bij ons werkt het ook voor geen meter.

    Trouwens: ook ons land heeft een hoop goede dingen te danken aan Napoleon. Geen idee wat hij in Rusland zocht maar hier was het niet alleen maar slecht.

    • Alhoewel het begint bij scholing is dat nu geen oplossing, de mensen zijn al “geschoold” en de meesten zweren bij het socialisme, democratie, hoe je het ook noemen wilt het is allemaal hetzelfde.
     Een republiek op zich helpt niet, de VS is een republiek, Frankrijk is een republiek, zelfs Noord Korea is een republiek.
     Het gaat echt om een grootschalig begrip van individuele vrijheid en het doel van een staat.

  • Nonsens! Rond de 10 procent in de RF is mohammedaan, en die zijn voor een goed deel erg pro Russisch. Veel elite legerkorpsen van de RF zijn bemand door islamieten. Akhmad sila!

 2. Terwijl de NWO-fascisten de moslimlanden bombarderen, de rode loper voor lage-lonen-migranten voor de ‘omvolking’ van het westen hebben uitgerold, hebben ze daarmee ook de Europese Intifada georganiseerd.

  Drie jaar geleden gebeurde dit ook in de VS waarbij hele stadscentra werden ‘geconfisceerd’ en in de fik gestoken door de BLM en Antifa-terroristen, maar dat werd toen in de media als “voornamelijk vredelievend” afgeschilderd. We moesten vooral begrip hebben voor hun agressie en geloven in hun ‘beste bedoelingen’ van “vrijheid, gelijkheid & broederschap”. De Marxistische leiders gingen er met de gedoneerde $$-miljoenen vandoor om grote huizen te kopen in voornamelijk blanke stadswijken! De BLM beweging bleek ook een LEUGEN te zijn!

  Nu doen andere partijen datzelfde in Frankrijk en zie wat de media ervan maken… Ze verspreiden racistische haat, fear-porn en ‘social engineering’-propaganda dmv de gebruikelijke brainwashing mindphucks! Selectieve hypocrisie, as usual, door degenen die zeggen dat zij de wereld zullen redden, en doen het niet want zij zijn van de synagoge van de satan.

  Ik hoor de schaapjes denken: ‘Maar al die schade dan, wat kost dat allemaal wel niet?’ Tja, en wat denk je dat de CV-plandemie, de lockdowns en het stilleggen van de wereld economie, georganiseert door de NWO/WEFascisten wel niet aan enorme schade heeft opgeleverd?? Gek genoeg horen we daar dan weer nooit iets over…

 3. Beste Mensen

  Als Nederland niet uitkijkt valt ook Nederland hieraan ten prooi en heel snel kan dat gaan
  Zoals in Frankrijk & Engeland
  Die zijn al te laat
  Bied excuses aan alle overlevenden van de Misdaden ooit begaan tot Hun in wiens territorium ooit werd doorgedrongen om de lakens aldaar naar Hollandse maatstaven uit te delen i.p.v. zichzelf aan Hun aan te passen
  Nu voelen de Hollandse inboorlingen exact hetzelfde gebeuren met hun
  Wat de voorouders met de ander heeft uitgeflikt
  Allee man da’s nie zo plezant hè
  Ga leven als ooit een negroïde persoon zei
  I have a dream ….. Yes i do …
  En de rest kennen de meesten wel

  Dank U

  • Gestoord en belachelijk, excuses aanbieden voor dingen die je niet gedaan hebt en waar anderen nooit onder geleden hebben.
   Ga terug naar het Groen Links forum.

   • Beste Mensen

    Zoals de Fransen
    Ga Uw gang
    Ego koppig eigen schuld dikke Bult
    Zelf gewild
    Geen Barmhartigheid tonen
    Standvastig zijn
    Het was niet ik maar mijn vaders vader
    Wat heb ik daarmee te maken ?
    Ja Toch ….?
    Vergetende dat wij Nu met z’n allen zitten te teren op van Hun gestolen waar
    Maar het zei zo
    Laat het Ego de boventoon voeren

    Dank U

    • https://www.frontnieuws.com/top-8-zwarte-slavenhouders/?fbclid=IwAR3SDa9gm4Hc-ZDFNFmALOH81fns5Y8lNedgpo6mkTaYCHp2j14KFbgHUvM
     En dan de deze nog voor je,,. en vergeet wat je in de schoolbanken hebt geleerd.
     https://www.ninefornews.nl/eerste-amerikaanse-slavenhouder-was-zwarte-man/?fbclid=IwAR1gsRKT_e3LNIBZ-utAVGE6iTFM-I8L_QDYlzohoeXe8MsC_6PXpHKhxCE

     Dan het verleden van EUROPA waar BLANKEN slaven werden gehaald door de Mooren (Noord Afrikanen tot en met de Perzen/Iran) Ja ander half miljoen slaven werden hier gehaald door hen en vandaar dat men daar alle licht getint zijn nu want men is ook gemengd met Zuid Amerikaans bloed daar want ook daar zijn vele mensen gehaald.
     Wil je weten hoe men aan de zak van zwarte Piet komt? Dit is gekomen hoe de Mooren ons vingen, dat was namelijk met ene jutte zak die ze over ons blanken trokken en onder bij de voeten straks dicht trokken zodat wij blanken omvielen en zo met de paard meegevoerd werden. (in oude zwart wit films zag je dat soms dat op die manier mensen werden gevangen) Toen de Mooren van het jaar 1000 tot plus min het jaar 1800 hier blijven stieren en ons banken bleven vangen werd men als Moor hier ten duur ook gevangen en over gebracht naar het nieuwe land Amerika en toen men veel later er achter kwam dat er ook een mooi centje mee kon verdien werd het een leuk handeltje voor de blanken mede mens. De Mooren had ze dat allemaal geleerd hoe dat het moest en ik moet zeggen het waren goede leermeesters op dat vlak.
     Al is dat walgelijk om mensen te verhandelen ongeacht welke kleur men ook heeft.
     Dan nog een link wat de moeite waard is om te lezen tot het einde en dan weet je hoe slecht het onderwijs is overal.
     Veelkans is dit amper te vatten allemaal, maar zeker het verdiepen waard.
     https://www.frontnieuws.com/blanke-slaven-bouwden-amerika/?fbclid=IwAR1P2Cd-dWrtbBreyGi9RAxZ6dSDh50h5V1APdpbuWGxR91CCbpPUTDaf-I
     Wij blanken blijven over het verleden niet miepen en gaan verder met ons leven en proberen er iets van te maken plaats van jammer om WAT? Het is verleden tijd en we moeten vooruit kijken.
     Achterom kijken is stil staan!
     Wees blij met wat je hebt en wees je naaste dankbaar voor wat ze doen voor je en maak ook het leven van hen mooier, zodat ze jouw dankbaar zijn dat je in hun leven bent gekomen.

     • Beste Mensen

      Wat zijn Mensen toch gemeen ten opzichte van elkander
      Om van te kotsen
      De een neemt wraak op de ander om de misdaden die moest worden ondergaan
      Vergeven kent men niet
      Belachelijk
      Alleen hierom is Bharata dus een vrij gevochten land zonder te vechten maar zichzelf laten afslachten
      De laatste methode was de Maha Atma Gandi theorie
      Vervolgens toch dat bereiken wat met geweld plegen voor een korte duur word bereikt
      Daarom is Satyuga het Grootst
      Dan Regeert de Hind of geweldloosheid
      Het onrecht regeert Nu
      Dit heet de Kaliyuga
      Sla de google zoekwerk op na
      Ga dat hier absoluut niet voor kouwen
      Men moet zelf op zoek gaan naar het rechte pad
      Het kromme korte pad word altijd opgelegd

      Dank U

      • Wat is dit nu weer voor wartaal, Ster is helemaal niet gemeen die is zo vriendelijk je even de feiten te vertellen. Er staat letterlijk geen onvertogen woord bij.

       Geen Nederlander die nu leeft heeft ooit slaven gehad, zelfs hun ouders en grootouders niet, als gevolg is niemand die nu leeft of hun ouders en grootouders slaaf geweest. Er zijn geen slachtoffers of daders meer.
       Stop met het proberen de mensen te vertellen dat ze een soort van moderne erfzonde hebben, dat is precies wat Rutte en de politiek nu ook doet.

       • Beste Mensen

        Sorry heb niet over Ster
        Die haalt punten aan
        Heele Goeien ook nog
        Er word hier over het algemeen gesproken
        Dus ook tot ieder bezeten of die welken die richting op zouden kunnen gaan vallen
        Weest Uzelf
        Denkt Zelf
        Laat niks opleggen

        Dank U

        • Alleen is dit weer een pak gezwam in de ruimte. Ze spreekt je tegen, welke goede punten heb je het dan over?
         Tevens ook nog steeds geen weerlegging gezien van wat ik geschreven heb.

       • Bete Mensen

        Er word keer op keer aangehaald dat met zelf moet nadenken
        Dat kan alleen maar als de Kapitein van die boot al dat opgelegde rommel eerst overboord weg heeft gegooid
        Lozen alle rommel
        Vervolgens gaat de kapitein zelf een nieuwe koers uitstippelen
        Dat is de juiste & officiele koers
        Hier spreekt schrijft geen meester op dat gebied
        Wilt men dat doen dan zoeke men een echte meester

        Dank U

  • Prachtig stukje projectie. Wat België aan wreedheden heeft gepleegd in Congo is met geen pen te beschrijven.

   De Nederlandse koloniën werden goed bestuurd. Soms ook met harde hand. Dat was de tijdgeest toen. Maar niet zo misdadig en gewetenloos zoals op de rubberplantages van Leopold.

   Bovendien hebben we in Nederland geen probleem met Indos (niet meer) en Surinamers. Behalve dan geïndoctrineerde schreeuwlelijkerds als Sylvania Simon’s en Akwasie. Ze zijn wel gewoon Nederlanders.
   Dat is iets heel anders dan illegalen en gelukzoekers uit moslim landen. Aan hen hebben wij geen verplichtingen.

   En Vlamingen? Het is net familie.

   • Tussen 1885 en 1908 was koning der Belgen Leopold II (1935 – 1909) alleenheerser van de Congo-Vrijstaat en waar hij een waar schrikbewind voerde. In naam van de christelijke beschaving zijn honderdduizenden mensen vermoord en voor het leven gruwelijk verminkt.

    Volgens de in Genève gevestigde Volkenbond (1919 – 1946) had Nederland in de dertiger jaren de beste papieren als koloniale macht, voor wat het waard is natuurlijk en je moet deze kwalificatie ook plaatsen in de tijdgeest.

 4. ‘Dit lijkt tot gevolg te hebben gehad dat miljoenen Franse mannen en vrouwen het gevoel hebben dat hun stem wordt genegeerd door de heersende elite.’

  Dit zou zomaar een beschrijving kunnen zijn van het Nederlandse parlementaire systeem. Je hoeft alleen maar ‘Franse’ te vervangen door ‘Nederlandse’. Hoe komt het toch, dat overal sprake is van hetzelfde misbruik van overheidsmacht?

  • De eerste Franse revolutie was opgezet door de jacobijnen. Vrijmetselarij. Dezelfde club heeft ook in Nederland wat in de melk te brokkelen.

   Niet voor niets wordt satan ook wel ‘Gods monkey’ genoemd. Hij kan vooral goed na-apen.

   • De Franse revolutie was door de sinds 1776 door de illuminati geïnfiltreerde vrijmetselaars oorspronkelijk gepland in 1785. Een boodschapper te paard met het draaiboek bij zich werd door de bliksem dodelijk getroffen. De Beierse keurvorst heeft de Franse vertegenwoordiging op de hoogte gesteld, maar het Ancien régime heeft er niets mee gedaan.

 5. NIET overdrijven éé !….De kinderen hebben hun hartje weer ns kunnen ophalen en nu is alles weer back to normal ! Toch ?

 6. Die EU…., Dat was toch: nooit meer oorlog? Afgezien dan van EU interventies in voormalig Yugoslavië, EU bemoeienis met de oorlog in de Oekraïne en nu een aanstaande burgeroorlog in Frankrijk. Omdat de EU met alle geweld enorme hoeveelheden kansloze mensen uit achterlijke gebieden binnenlaat.

  Als je naar de Oekraïne kijkt, is het een kwestie van tijd voordat de EU die oorlog haar eigen gebied in lokt.
  En als je naar Frankrijk kijkt, dan heeft de EU een plan B klaar, voor het geval de Russen “dienst weigeren”.

 7. @Bernardo, geen oorlog meer in Europa was het mantra om de (West-)Europese bevolkingen over de streep te trekken in te stemmen met het sinds 1951 uit de grond gestampte ‘Verenigd Europa’ en waardoor wij in de loop der jaren stap voor stap uiterst sneaky al onze vrijheden zijn kwijtgeraakt.
  In deze situatie verkeren wij momenteel, want het tandeloze europese parlement is een slome roeptoeter en de EU-commissie o.l.v. van witteboordencrimineel Ursula von der Leyen – Albrecht is door geen enkele Europeaan gekozen. De creatie van de EGKS, EEG & EU is niet meer of minder dan de opmaat naar de dystopische New World Order, die de dertien satanische bloedlijnen en hun handlangers ons reeds lang willen opdringen.
  Hun moeite is tevergeefs, zoals ik reeds eerder heb aangegeven, omdat de implosie van hun krankzinnige en demonische plannen onverminderd doorgaat. Ze gaan door tegen beter weten in tot The Event/ The Awakening/ Dag der Dagen.
  Morgen wordt de langverwachte Leeuwenpoort geopend > 7*7*7 > (2 + 2 + 3 = 7).

  • Beste Mensen

   Waar is dit op gebasseerd ?
   7*7*7
   Graag nader uitleg
   En waarom is dat morgen ?
   Morgen is het de 7de van de 7de maand maar die laatste kan niet worden geplaatst is dat de 7de dierenriem misschien ?
   Naar het word gezien staat 7 voor een van de Super Heilige getallen
   De getallen :
   1 3. 5 7 9 12 16 19 21 23 32 52 64 108 zijn de meest bekende positieve getallen
   Dus graag even wat opheldering

   Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in