Nieuw rapport: kindermisbruikers werden beschermd door de Engelse kerk

2
Foto ter illustratie

In een uitgebreid rapport over kindermisbruik wordt beschreven hoe de Church of England haar eigen diaken beschermde die kinderen en jongeren seksueel misbruikten. De kerk heeft ook meer steun gegeven aan de daders dan aan de slachtoffers, schrijft de BBC.

Volgens het rapport zijn in de jaren 1940 – 2018 390 diaken en andere kerkleiders veroordeeld voor seksueel kindermisbruik.

Alleen al in 2018 werden 2.504 gevallen gemeld waarin kinderen of jongeren het slachtoffer werden van verschillende seksuele aanvallen.

In plaats van kinderen en jongeren te beschermen tegen seksuele predators, koos de kerk ervoor om de daders te verdedigen, aldus het rapport.

Het rapport, dat gebaseerd is op openbare hoorzittingen, die in juli 2019 werden gehouden, en onderzoeken naar beschermingsmaatregelen binnen de Church of England en de Church in Wales, is gepubliceerd door het Independent Inquiry into Child Sexual Abuse (IICSA).

Een voorbeeld hiervan is de overleden kathedraaldecaan Robert Waddington, die het onderwerp was van een reeks ernstige beschuldigingen in 1999, die door de aartsbisschop van York werden verworpen omdat hij zei dat er eenvoudigweg “geen mogelijkheid” was dat de beschuldigingen juist waren.

Een ander voorbeeld dat in het verslag wordt genoemd is presbyter (priester) Ian Hughes, van Merseyside, die in 2014 werd veroordeeld voor het downloaden van 8.000 kinderpornografische beelden en zijn misdaad werd afgezwakt door een collega.

Het rapport geeft ook voorbeelden van diaken die ondanks herhaaldelijk seksueel misbruik van kinderen tot priester werden gewijd.

Uit het onderzoek blijkt dat de Anglicaanse Kerk, in direct conflict met haar missie “voor liefde en zorg voor de onschuldigen en de kwetsbaren”, om haar reputatie te beschermen de beschuldigingen niet serieus nam en het welzijn van kinderen en jongeren werd verwaarloosd.

Gedurende vele decennia heeft de Church of England gefaald om kinderen en jongeren te beschermen tegen seksueel misbruik, in plaats daarvan is er een cultuur ontstaan waarin de daders zich konden verstoppen en de slachtoffers die wilden vertellen waar ze aan werden blootgesteld, geconfronteerd werden met obstakels die velen niet konden overwinnen, zegt professor Alexis Jay, voorzitter van de IICSA.

Café kan drankvergunning geweigerd worden – te dicht bij de moskee gelegen

 

  Monumenten beschermen: Hooligan groepen mobiliseren voor zaterdag
Vorig artikelLuchthavens beginnen ‘Covid-passen’ te gebruiken om niet-gevaccineerde mensen uit te sluiten
Volgend artikelCNN zegt dat we “nooit meer terug naar het normaal gaan”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Foto – Even serieus: als je jezelf zo moet optuigen – met behulp van vaak jonge kerk-sloofjes die ‘de eer krijgen’ te helpen bij het aankleden – dan laat je eigenlijk al zien dat je ‘niet goed’ bent. ‘Al geef je een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.’ Een spreekwoordelijk gezegde welke overigens mogelijkerwijs ook al wel op de ‘verboden lijst’ zou kunnen staan. Al is het om ‘misverstanden’ te voorkomen. New Speach? No Speach!

  2. The Man Hunting Satanic Cults | Wilfred Wong | KONCRETE Podcast #69 – 14/08/2020

    ‘Wilfred Wong is an international human rights activist who has been investigating Satanic ritual abuse for 27 years. SRA is a brutal form of physical and psychological abuse on children, youth & vulnerable adults.’

    https://www.youtube.com/watch?v=E4znCXIXF2w

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in