Een geplande distilleerderij met een café in het Britse Chelmsford loopt het risico een drankvergunning te worden geweigerd, aangezien er protesten bij de gemeente zijn binnengekomen dat de faciliteit te dicht bij een moskee staat.

Het bedrijf ‘The Only Way is Gin’ heeft een aanvraag ingediend om een voormalig café in de buurt van de hoofdstraat van de stad over te nemen. Men heeft ook een vergunning nodig om alcohol te mogen serveren. Dit proberen nu de moslims van de stad tegen te houden.

De reden voor de protesten zou naar verluidt zijn dat ze vrezen dat mensen die in dezelfde straat als de moskee alcohol drinken, zal leiden tot meer “islamofobie” en racistische aanvallen.

Verhoogt het risico op conflicten

Vanuit de leiding van de moskee zegt Ayman Syed dat er herhaaldelijk problemen zijn geweest met dronken mensen die in de moskee inbreken en vaak mensen die buiten overgeven of plassen. De bezoekers van de moskee zouden ook geconfronteerd moeten zijn geweest met opmerkingen als ze op weg waren naar huis of de moskee.

Als het café toestemming krijgt, zou dat het risico verhogen op een mogelijk conflict tussen alcoholdrinkers en moskeebezoekers, zegt hij.

De kwestie volgt een patroon in Engeland waar pubs en kerken sluiten in gebieden met een hoge moslimbevolking.

Brit: Mijn geboorteplaats Bradford is nu islamitisch grondgebied

Zwembad gebiedt zwemmers onder water uit te ademen, niet naar anderen te kijken of met anderen te praten

4 REACTIES

 1. Leve democratie; laat die kroeg dan maar eens een eis indienen tot sluiting van moskee; is buitenlands vijandig gezinde cult, en te dicht bij een engelse kroeg….

  Als ze dat zouden doen-gebaseerd op wets gelijkheid-en er een goeie advocaat achter zetten……

 2. Laat me raden, kleuterscholen moeten binnen een bepaalde afstand van de moskee komen te staan….

  Islam is haat tegen het leven zelf, maar de beste lessen komen voort uit ondervinding. Alsjeblieft, laat er oorlog komen, dit soort oprukkende moslim waanzin is teveel voor een mens die zelfstandig kan denken…

  Corona is het excuus en de maatregelen de manier om de bevolking massaal op te sluiten cq de bewegingsvrijheid ernstig te beperken. Iets anders had direct tot revolutie geleid, maar de opgevoerde angst werkt nog even voor de elite…..straks geen eten en geen geld maar…

 3. Laten ze eerst stekde en verkrachtende moslims, maar het lannd uit sturen! Bovendien is het geen racisme, maar gaat het om een religie ofwel verderflijke ideologie, discremineerd niet gelovigen!

 4. Als iemand in de buurt van een luchthaven gaat wonen weet je dat er storend lawaai is.
  Achteraf niet klagen.
  Wettelijk geen punt om op te staan.
  Als de moslim in een ander land gaat wonen weet ie dat er andere zeden en gewoonten zijn die hem zouden kunnen storen.
  Achteraf niet klagen.
  Wettelijk geen punt om op te staan.
  Of moet dit weeral anders geinterpreteerd worden voor deze “gasten”?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here