Office of the President of the Russian Federation / www.kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 3.0)

Wat een verschil maakt een dag. De Financial Times informeerde de lezers gisteren over de rode loper die was uitgerold voor Vladimir Poetin tijdens zijn verschillende stops in en rond de Noord-Koreaanse hoofdstad tijdens zijn tweedaagse verblijf daar. Er werd gesproken over de Russische volksliederen die lokale artiesten ten gehore brachten ter ere van Poetin. Ze vermeldden dat er verschillende overeenkomsten van staat tot staat werden ondertekend, maar zeiden bijna niets over de inhoud, schrijft Gilbert Doctorow.

Vandaag benadert de FT het bezoek van Poetin heel anders in een artikel met de titel “Japan en Zuid-Korea slaan alarm over militair pact tussen Poetin en Kim”. Voorwaar, Seoel heeft de tekst van het Alomvattend Strategisch Partnerschap dat Noord-Korea heeft uitgegeven gelezen en ontdekt dat het het volgende bevat: “een belofte om ‘alle middelen die tot haar beschikking staan onverwijld’ in te zetten om ‘militaire en andere bijstand’ te verlenen in het geval dat een van de ondertekenaars wordt binnengevallen of in staat van oorlog verkeert.”

De FT citeert verder de spijtbetuiging van het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over het strategische partnerschap: ” …samenwerking tussen Rusland en Noord-Korea ‘mag de regionale vrede en stabiliteit niet ondermijnen’.” Seoel waarschuwt “dat hun samenwerking op het gebied van militaire technologie in strijd zou zijn met de resoluties van de VN-Veiligheidsraad.”

Die resoluties moeten overigens over niet al te lange tijd worden vernieuwd en Poetin heeft vanuit Pyongyang gezegd dat Rusland zijn veto zal uitspreken over eventuele verlengingen.

Feit is dat dit geblaf van de Zuid-Koreanen wordt gefrustreerd door de zeer ondoorzichtige formulering van zowel de teksten als van Poetins gesproken opmerkingen na de ondertekening en tijdens een ontmoeting met Russische journalisten voor zijn vertrek naar Vietnam.

  Odessa massamoord 10 jaar later... Westerse media zwijgen over criminele medeplichtigheid NAVO

Eén ding is zeker: de overeenkomst tussen Rusland en Noord-Korea is niet zomaar een transactie: het is een echte alliantie, de eerste en enige die Rusland op dit moment heeft.

Wat voor militaire bijstand zullen de partijen elkaar verlenen in het geval van een daad van agressie? Wat voor soort militair-technische samenwerking hebben de partijen in gedachten?

Zal Rusland Noord-Korea bijvoorbeeld voorzien van ICBM’s die de hele Verenigde Staten kunnen bereiken, zoals sommige Amerikaanse experts denken? Of breidt Rusland gewoon zijn nucleaire paraplu uit boven Noord-Korea, met de belofte om elke aanvaller te vernietigen? Zal Rusland Noord-Korea voorzien van zijn hypersonische raketten die schepen tot zinken kunnen brengen en die zeer nuttig kunnen zijn als deze of een toekomstige Amerikaanse president een task force van een vliegdekschip naar de Koreaanse kusten stuurt om Pyongyang te bedreigen met onmiddellijke vernietiging, zoals Trump ooit deed?

Omgedraaid, wat kan en wil Noord-Korea doen om te helpen als Rusland verklaart dat de NAVO een daad van agressie tegen het land heeft gepleegd tijdens het Oekraïense conflict? De editie van gisteravond van de gezaghebbende Russische talkshow The Great Game, gemodereerd door Doema-lid en Kremlin-insider Vyacheslav Nikonov, bood een intrigerend inzicht in wat mensen dicht bij Poetin in dit opzicht denken.

De Russische pundits speculeren al enige tijd over de mogelijkheden om een deel van het één miljoen man sterke leger van Noord-Korea in te zetten om hun troepen te helpen in de grondoorlog in Oekraïne. Nu, onder de voorwaarden van de onlangs ondertekende militaire alliantie met Pyongyang, zeggen diezelfde Russen dat als NAVO-troepen Oekraïne binnenvallen om mee te vechten, zoals Emmanuel Macron heeft gevraagd, Rusland misschien 50.000 of meer Noord-Koreanen zal uitnodigen om een handje te helpen. Bovendien merken ze op dat de Noord-Koreanen een aantal zeer indrukwekkende artilleriestukken hebben om mee te nemen naar de strijd.

  Xi Jinping zegt dat hij China op oorlog voorbereidt

Als dat soort gesprekken op de Russische televisie worden genegeerd door de militaire attaché op de Amerikaanse ambassade in Moskou, dan zou ik erg verbaasd zijn.

Tot slot vermeld ik dat de ophef die Seoul heeft gemaakt over de militaire alliantie tussen Rusland en Noord-Korea het onderwerp was van een interview van 10 minuten dat ik vanmorgen heb gegeven aan de Iraanse Press TV.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Jacques Baud: “Het verval van de Amerikaanse hegemonie in de komende decennia”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland en DVK sluiten alliantie
Volgend artikelProbeert Washington de oorlog in Oekraïne in de schoot van de EU te werpen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Waar men zich druk over zou kunnen maken is de vraag .
  Niets bijzonders aan het handje .
  Een plan om elkaar bij te staan als de ‘ malloten club ‘ het commando geeft aanvallen!
  De navo heeft 32 ‘ troela’s bij elkaar geraapt aan ‘ vrienden’ die niets verdedigen maar aanvallen.

 2. misschien out off topic maar aangezien Japan hierin genoemd wordt

  https://asia.nikkei.com/Business/Finance/Japan-s-Norinchukin-Bank-to-sell-63bn-of-U.S.-and-European-bonds

  is het geldschip zinkend op de wereldzee of heeft het genoeg reddingsschepen? volgens een bepaalde society krijgt de bevolking de keuze (al jaren geleden bedacht) tussen drie digitale keuzes.
  Is dit de BRICS CBDC QFS? het is een wonderlijk spel van bezigheidstherapie voor degenen die puur rationeel zijn ingesteld en ontkennen gevoelens en behoeften, zowel bij zichzelf als bij een ander. Zo verliezen ze de verbinding met een belangrijk deel van zichzelf, en met anderen, en omdat ze irrationele zaken niet begrijpen kunnen ze in verwarring raken, waar hun logica ze niet uit redt.
  Het is een apart ‘ras’ 🙂 hoe ze hun best ook doen om tal van frequenties te blokkeren het is onvermijdelijk en het lang geplande verwachte scenario valt uiteen als een allergie wat zich vertaalt in een niesbui.

  • Dat komt omdat die landen bang zijn dat amerika of europa in een oorlog verwikkeld raken en dan zijn de bonnetjes niets meer waard. Dus snel verkopen voordat ze met lege handen staan in japan. Zegt genoeg denk ik over de oorlog die er dan blijkbaar aan zit te komen.

 3. Mogelijk is het interessant om eens te kijken naar wat Vucic recentelijk zegt. Namelijk dat er binnen een paar maanden oorlog zal zijn. Wat weet hij? Wij weten dat Rusland hem met wapens ondersteunt in zijn acties tegen Kosovo. (een zielig gedoe, dat zeker, maar echt waar.) En nu met de psychopaat Rutte in de NAVO die de “puppetmaster tevreden moet houden”, kan het wel eens gek gaan lopen? Volgt iemand ueberhaupt die zaken met Servie en de rol die Rusland daar speelt wel eens? (Ik hoor het via contacten in de Balkan, die het nieuws daar in hun taal krijgen.)

 4. Nee, Immortal, maar Servië is wel een belangrijk land en de Balkan blijft een kruitvat. Ik denk dat ook daar ( waar niet ) religie grotendeels de boosdoener is. Maar heb je meer info, ik ben wel geïnteresseerd. Sterker nog, ik zat er aan te denken om eens de trein te nemen ( vliegen vind ik geen ruk aan ) om het land te bezoeken. Staat nog op mijn lijstje. Een weekje of 2 door de Balkan lijkt me wel leuk. Ben er overigens wel eens gewest toen het nog Joegoslavië was.

  • Zeker de moeite waard. Ik ging zelf met de auto – door Kroatie, Montenegro, Bosnie, en Albania. En ook naar de Peloponnesus vanuit Albanie. Van Serviers heb ik een week lang veel over de geschiedenis vernomen, en over de saamhorigheid die er heerste onder de verschillende religies die met elkaar de samenleving deelden. Waarom het steeds ontploft daar, is voor hun ook een raadsel. Wel gaven ze toe met veel spijt dat zij de aanvallers waren van Kosovo, maar waarom wisten ze niet. Mijn observering, in Sarajevo en Mostar bijv, was dat er heel veel moslims aanwezig zijn (helemaal in burka en zo), maar iedereen wandelde en zat rustig naast elkaar. Alsof het allemaal heel normaal was. Rustig, vriendelijk en geen aanstoot. Montenegro is een zeer onvriendelijk land, vond ik zelf, rotte bergwegen, en komt bedrukt over. Albania is zeer zeker interessant… nog een beetje het ‘wilde westen’ vooral in Shkoder, nog een beetje ‘maffia’. De geschiedenis van Albania heb ik vernomen van Albanezen die deze goed kennen, het vroegere Illyria. De Albanezen zijn een sterk volk, ze slikken geen poep, stevige kerels. Enver Hoxa, de dictator destijds, tot zeg maar 2000, was dikke maten met Stalin destijds, en nu zit Edi Rama er, maat van Zelensky en die hele kliek. Het is een macho land, maar ook daar leven de religies in vrede samen. De kust is boeiend en ontwikkelend, en er zijn veel steden binnenlands die unesco monumenten zijn, zoals Gjirokaster en Korce. De laatste is zeer creatief met heel veel superleuke tentjes voor drankjes en eten. Eerlijk gezegd had ik goede ervaringen alles bij elkaar, met leuke gesprekken en ontmoetingen. Iedereen was hartelijk, maar veel meisjes vertelden me dat ze zo graag verder wilden komen in het leven, studeren, iets ondernemen, en dat is dus nog steeds heel moeilijk. Ook in Kroatie hoorde ik dit van meerdere meiden, alsof het ze extra moeilijk wordt gemaakt om zelfstandig ondernemer te worden; toch nog een communistisch trekje. Vrienden uit Albania hebben zeer zware dingen meegemaakt tijdens dat klote regime van Hoxa. Echt vreselijk. Na een tour van de kust, onder meer Vlore en Sarande, erg leuk, ben ik overgestoken naar Bari, Italie met de boot vanuit Durres, een hele nacht, incl auto. Nou, dat was het een beetje… er is nog veel meer… ik zie je wel een keer op de Heuvelrug!

   • Dat lijkt me leuk. Ik volg een trouwens een vent op YouTube, Bald en Bankrupt. Die houdt ook erg van die streken en gaat over de onbegaande laden. In Albanië schijn je ook erewraak te hebben. En daar kan je de overheid niks aan doen. Wilde westen dus. Die vent ging de bergen in kwam mensen tegen die echt in huis waren opgesloten omdat ze anders kapot geschoten werden. Misschien ken je het kanaal wel. Zeker de moeite waard.

    Hij is ook gearresteerd in Rusland was nog een internationaal relletje omdat hij een grote bek had over Poetin. Ze hebben hem bij kop en kont gepakt en hem het land uitgeflikkerd. Echt de moeite waard om effe te kijken. https://www.youtube.com/watch?v=SrAA09YwDYo

    • Gijp juni 22, 2024 Bij 14:57
     Ik ga kijken. Hahah, ja die erewraak, daar heb ik ook veel over gehoord. Het is echt zo, een gruwelijke gewoonte die haast niet te doorbreken is, vete na vete na vete, moord na moord na moord. Ik ken iemand die daar ook voor genomineerd was door de vader’s kant van de familie. Hij weigerde, en werd met de nek aangekeken door de vader’s kant, en iemand anders werd er op af gestuurd die de klus wel klaarde. In het zuiden van Albania speelt dit minder. Ik ben al een paar keer naar Albania gegaan; op de eoa manier trekt het me, en kan ik me er wel makkelijk bewegen. Maar om er te wonen is me afgeraden, er zijn geen voorzieningen voor ouderen, ze moeten het maar zien te redden, en dat zie ik ook onder mijn oudere vrienden daar. Weinig zekerheid en geen pensioen, baantjes doen en zuinig leven. De inkomsten zijn heel laag, en er wordt niet veel gedaan om het land kwalitatief hogerop te krijgen. Als je van niet standaard houdt, dan moet je echt eens gaan kijken daar, een overblijfsel van het communistisch tijdperk…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in