Lozère, GrandEscogriffe / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0)

In een interview met de Chinese media Guancha onthulde de Maleisische premier Anwar Ibrahim dat zijn land zich voorbereidt om toe te treden tot de BRICS-alliantie van opkomende economieën (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika).

Vorig jaar besloot BRICS zijn ledenbestand uit te breiden om de huidige door het Westen geleide wereldorde, die een overvolle beerput van vuiligheid en corruptie is geworden, uit te dagen. Saoedi-Arabië, Iran, Egypte, Argentinië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn allemaal lid geworden van BRICS, net als nu Maleisië – en nog zo’n 40 landen willen ook meedoen, schrijft Ethan Huff.

“We hebben een besluit genomen,” zei Anwar. “We zullen binnenkort de formele procedures in gang zetten … we wachten alleen nog op de definitieve resultaten van de regering in Zuid-Afrika.”

Anwar’s opmerkingen kwamen vlak voor een driedaags bezoek van de Chinese premier Li Qiang als onderdeel van een feestelijk evenement ter ere van het 50-jarig bestaan van de diplomatieke betrekkingen tussen Maleisië en China.

Reuters ontving bevestiging over de echtheid van de plannen van Maleisië om lid te worden van BRICS via een vertegenwoordiger van het kantoor van Anwar, die geen aanvullende details gaf over de aanvraagprocedure van het land.

Strategische geografie een win-win voor Maleisiërs en BRICS

Het blijkt dat Maleisië een zeer belangrijk land is op het gebied van handel. Het controleert meer dan 25 procent van de wereldhandel via de Straat van Malakka (SoM).

Anders gezegd, 25 procent van de wereldhandel via de zeeroute gaat door de Straat van Malakka, die wordt gecontroleerd door Maleisië.

  "Patstelling": Oekraïnes hoogste generaal verwijst naar WO I en zegt dat NAVO-doctrine niet heeft geholpen

Singapore, Maleisië en Indonesië grenzen samen aan de Straat, waarvan een van de belangrijkste aspecten is dat het een van de snelste routes is die de Indische Oceaan met de Stille Oceaan verbindt.

“Dit maakt de Straat bijzonder belangrijk voor zowel de Verenigde Staten als China op het gebied van internationale handel,” legt Cimsec.org uit. “Volgens een rapport uit 2016 van het Center for Strategic and International Studies passeerde ruwweg 874 miljard dollar aan export van het Chinese vasteland via de Zuid-Chinese Zee, een watermassa die voornamelijk door de SoM verbonden is met de Indische Oceaan.

“Dit overtreft hetzelfde cijfer voor de Verenigde Staten, dat 83 miljard dollar bedroeg. Desondanks hadden prominente Amerikaanse bondgenoten ook hoge exportwaarden, zoals Zuid-Korea ($249 miljard), Japan ($141 miljard) en Duitsland ($117 miljard). Daarnaast moet worden opgemerkt dat niet alle export via de Zuid-Chinese Zee via de SoM gaat. Vanwege het belang is de Zuid-Chinese Zee een bron van onenigheid geworden, niet alleen op economisch gebied, maar ook op het gebied van veiligheid.

Een voor een sluiten de producerende landen van de wereld zich aan bij BRICS terwijl het meestal niet-producerende, oververwende, corrupte Westen steeds sneller zijn dominante status verliest. Wat zal de druppel zijn die de emmer doet overlopen?

Dr. Mohd Afzanizam Abdul Rashid, hoofdeconoom van Bank Muamalat Malaysia Bhd, zegt dat de voordelen voor de Maleisische bevolking enorm zullen zijn als hun land lid wordt van BRICS.

“Het zal het land en de regio effectief isoleren van de veranderingen in het monetaire beleid en de valutavolatiliteit van de Verenigde Staten, waardoor de voorspelbaarheid op de valutamarkt mogelijk wordt verbeterd en de transactiekosten voor exporteurs en importeurs worden verlaagd”, zo wordt hij geciteerd.

  Een nijpende situatie in West-Afrika - is er een nieuwe oorlog op komst?

Thailand is een ander nabijgelegen land dat ook lid wil worden van BRICS, omdat het inziet dat de door het Westen gecontroleerde wereldorde aan het instorten is.

“Door lid te worden van BRICS kunnen de lidstaten hun standpunten op elkaar afstemmen over zaken als infrastructuurontwikkeling (volgens het Belt and Road Initiative-model), economisch beleid en klimaatbeleid”, zegt Mohd Sedek Jantan, een fellow van de Asian Financial Cooperation Association Think Tank.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Volledige toespraak van Poetin: BRICS, NAVO-uitbreiding en voorwaarden voor vredesbesprekingen in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelProbeert Washington de oorlog in Oekraïne in de schoot van de EU te werpen?
Volgend artikelCEO Pfizer bedreigt de mensheid: Covid was elite’s ‘repetitie’ voor wat hierna komt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. het westen zal zich straks zelf isoleren, niemand wil nog iets met deze banderas te maken hebben,
  en dat is nu net het gevaarlijke, een kat in het nauwe…..

 2. Snel een Nexit en dan Brics worden. Dát zal de emmer doen overlopen, maar zal goed uitpakken voor ons. Hoogste tijd om ons vrij te maken van de Amerikaanse idiote oorlogszuchtigen die toch al failliet zijn.

  • De peroxide kuif, is zionistisch, en de schapen stemde daarop, dus helaas wij gaan niet wakker worden! We wonen nu in WEFFIESTAN!

  • zo denk ik er ook over nexit en handel drijven met de russen en de brics dan heeft nederland zijn handen vol aan prima

  • Overschatting van de gemiddelde Nederlander is dit. Ze zijn hier zo gehersenspoeld dat het nog wel een aantal generaties gaat duren voordat ze het hier door hebben. Te laat, dat wel.

 3. Snel een Nexit en dan Brics worden. Dát zal de emmer doen overlopen, maar zal goed uitpakken voor ons. Hoogste tijd om ons vrij te maken van de Amerikaanse idiote oorlogszuchtigen die toch al failliet zijn.

 4. Snel een Nexit en dan Brics worden. Dát zal de emmer doen overlopen, maar zal goed uitpakken voor ons. Hoogste tijd om ons vrij te maken van de Amerikaanse idiote oorlogszuchtigen die toch al failliet zijn.

 5. Ze moeten wel door BRICS aanvaard worden. Je wordt niet zomaar lid, er zijn vereisten o.a. politiek. Frankrijk wilde ook graag eens deelnemen – zij het als waarnemer – aan een Brics-vergadering. Ze waren zo vrij zichzelf uit te nodigen maar Macron heeft geen antwoord gekregen.

 6. 1. Groot gevaar op binnenkort : V.S. regime change in Malaysia.

  2. BRICS is de G-7 al voorbij.
  BRICS+, Shanghai Cooperation Organization en New Development Bank zijn de toekomst.
  Ook voor ons.

 7. Kijk ze hebben van de oorlog geleerd.
  Altijd als amerika de oorlog doordrukt ,en dan ook altijd in een ander land zoals de eerste en tweed oorlog ,wat er dan gebeurd is ,is dat het kapitaal hier in europa wegvluchte en ook buitenlandse investeringen vluchten toen weg,recht naar amerika de redder. En nu proberen de psychopathische pedofiele zionisten het weer.

 8. Wat heeft Rutte in april dit jaar ook alweer gezegd? Zoiets: ”Brics is een onduidelijk, rommelig clubje, neem dat nou niet te serieus”!
  Mijn conclusie na deze woorden uit de ”mond” van Rutte is dus deze: ”Brics is een zeer duidelijke, goed georganiseerde club van economisch belangrijke, sterke landen, die we ontzettend serieus moeten nemen”.
  Helaas heeft de gehersenspoelde Nederlandse bevolking nooit begrepen dat de door Mark Rutte uitgesproken woorden nooit serieus genomen mogen woorden. Was dit wèl het geval geweest, dan was hij jaren geleden al afgevoerd naar een gesticht voor hopeloze gevallen, waar hij verder van gedachten zou hebben kunnen wisselen met onder andere Klaus Schwab, zijn mentor.

 9. Economische wereldkaart: 1. China, 2. USA, 3. India, 4. Rusland, 5. Japan, 6. Duitsland. Nu de G-7 : USA, Canada, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italie, Japen. Zet dit af op de huidige economische wereldkaart en je hebt het antwoord. De USA zit torenhoog in de schuld link:https://www.usdebtclock.org/
  Feitelijk zit de USA economisch gezien op een doodlopende weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in