Het probleem met de oorlog in Oekraïne is dat het allemaal rook en spiegels zijn geweest. De Russische doelstellingen van “demilitarisering” en “denazificering” van Oekraïne zagen er surrealistisch uit. Het westerse narratief dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne gaat, waarbij het Westfaalse principe van nationale soevereiniteit centraal staat, werd geleidelijk aan dunner en liet een leegte achter, schrijft M.K. Bhadrakumar.

Men beseft nu dat de oorlog eigenlijk tussen Rusland en de NAVO gaat en dat Oekraïne sinds 2014 geen soeverein land meer is, toen de CIA en westerse zusteragentschappen – Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, enzovoort – een marionettenregime in Kiev installeerden.

De oorlogsmist trekt op en de gevechtslijnen worden zichtbaar. Op gezaghebbend niveau begint een openhartige discussie over het eindspel.

De videoconferentie van de Russische president Vladimir Poetin met de permanente leden van de Veiligheidsraad in Moskou afgelopen vrijdag en zijn ontmoeting met de president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko, in Sint-Petersburg op zondag worden ongetwijfeld het beslissende moment. De twee transcripties staan rug-aan-rug en moeten samen gelezen worden. (hier en hier)

Het lijdt geen twijfel dat de twee gebeurtenissen zorgvuldig gechoreografeerd zijn door de functionarissen van het Kremlin en bedoeld waren om meerdere boodschappen over te brengen. Rusland straalt het vertrouwen uit dat het de overhand heeft aan het front – het heeft het Oekraïense leger verslagen en het “tegenoffensief” van Kiev verdwijnt in de achteruitkijkspiegel. Maar Moskou verwacht dat de regering Biden misschien een nog groter oorlogsplan in gedachten heeft.

Tijdens de vergadering van de Veiligheidsraad “de-classificeerde” Poetin de inlichtingenrapporten die Moskou uit verschillende bronnen bereikten en die wezen op stappen om een Poolse expeditiemacht in West-Oekraïne in te zetten. Poetin noemde het “een goed georganiseerde, uitgeruste reguliere militaire eenheid die gebruikt zal worden voor operaties” in West-Oekraïne “voor de daaropvolgende bezetting van deze gebieden.”

Er is inderdaad een lange geschiedenis van Pools revanchisme. Poetin, zelf een fervent student geschiedenis, heeft er lang over gesproken. Hij klonk stoïcijns en zei dat als de Kievse autoriteiten zouden instemmen met dit Pools-Amerikaanse plan, “zoals verraders meestal doen, dat hun zaak is. Wij zullen ons er niet mee bemoeien.”

  In de geest van de Russische Totale Oorlog - Uiteenzetting over hoe de Russische doctrine voor oorlogsvoering verschilt van die van het Westen

Maar, voegde Poetin eraan toe, “Wit-Rusland maakt deel uit van de Unie, en een aanval op Wit-Rusland zou een aanval op de Russische Federatie betekenen. Wij zullen daarop reageren met alle middelen die ons ter beschikking staan.” Poetin waarschuwde dat wat er op stapel staat “een uiterst gevaarlijk spel is, en de bedenkers van dergelijke plannen zouden moeten nadenken over de gevolgen.”

Op zondag, tijdens de ontmoeting met Poetin in Sint-Petersburg, pakte Loekasjenko de draad van de discussie weer op. Hij bracht Poetin op de hoogte van nieuwe Poolse stationeringen dicht bij de grens met Wit-Rusland – op slechts 40 km van Brest – en andere voorbereidingen die aan de gang zijn – de opening van een reparatiewerkplaats voor Leopard tanks in Polen, de activering van een vliegveld in Rzeszow aan de Oekraïense grens (ongeveer 100 km van Lvov) voor gebruik door Amerikanen die wapens en huurlingen overbrengen, enz.

Loekasjenko zei: “Dit is onaanvaardbaar voor ons. De verdwijning van West-Oekraïne, het uiteenvallen van Oekraïne en de overdracht van zijn land aan Polen zijn onaanvaardbaar. Als de mensen in West-Oekraïne ons hierom vragen, zullen we hen steunen. Ik vraag u [Poetin] om deze kwestie te bespreken en erover na te denken. Natuurlijk wil ik dat u ons in dit opzicht steunt. Als de behoefte aan dergelijke steun zich voordoet, als West-Oekraïne ons om hulp vraagt, dan zullen we de mensen in West-Oekraïne hulp en steun bieden. Als dit gebeurt, zullen we hen op alle mogelijke manieren steunen.”

Loekasjenko vervolgde: “Ik vraag u om deze kwestie te bespreken en erover na te denken. Uiteraard wil ik dat u ons in dit opzicht steunt. Met deze steun, en als West-Oekraïne om deze hulp vraagt, zullen we zeker hulp en steun bieden aan de westelijke bevolking van Oekraïne.”

Zoals te verwachten viel, reageerde Poetin niet – tenminste, niet in het openbaar. Loekasjenko karakteriseerde de Poolse interventie als het uiteenvallen van Oekraïne en zijn “stuk maal” opname in de NAVO. Loekasjenko was openhartig: “Dit wordt gesteund door de Amerikanen.” Interessant genoeg wilde hij ook de inzet van Wagner-strijders om de dreiging voor Wit-Rusland tegen te gaan.

Het komt erop neer dat Poetin en Loekasjenko een dergelijke discussie überhaupt in het openbaar hebben gevoerd. Het is duidelijk dat beiden spraken op basis van inlichtingen. Ze verwachten een beslissend punt in de toekomst.

  Wagner titelhoofd Prigozhin - Dood of levend? - Update: Video's (18+)

Het is één ding dat het Russische volk zich er terdege van bewust is dat hun land de facto tegen de NAVO in Oekraïne vecht. Maar het is iets heel anders dat de oorlog dramatisch kan escaleren tot een oorlog met Polen, een NAVO-leger dat de VS beschouwen als hun belangrijkste partner op het Europese vasteland.

Door uitvoerig stil te staan bij het Poolse revanchisme, dat een controversiële reputatie heeft in de moderne Europese geschiedenis, heeft Poetin waarschijnlijk berekend dat er in Europa, inclusief Polen, weerstand zou kunnen zijn tegen de machinaties die de NAVO in een continentale oorlog met Rusland zouden kunnen meeslepen.

Ook Polen moet aan het twijfelen zijn. Volgens Politico is het Poolse leger ongeveer 150.000 man sterk, waarvan er 30.000 tot een nieuwe territoriale verdedigingsmacht behoren die “weekend soldaten zijn die 16 dagen training krijgen, gevolgd door opfriscursussen”.

Nogmaals, de militaire macht van Polen vertaalt zich niet in politieke invloed in Europa, omdat de centristische krachten die de EU domineren Warschau wantrouwen. Warschau wordt gecontroleerd door de nationalistische Wet en Rechtvaardigheid Partij, wiens minachting voor democratische normen en de rechtsstaat de reputatie van Polen in het hele blok heeft beschadigd.

Bovenal heeft Polen reden om zich zorgen te maken over de betrouwbaarheid van Washington. In de toekomst zullen de Poolse leiders zich paradoxaal genoeg zorgen maken over het feit dat Donald Trump in 2024 misschien niet terugkeert als president. Ondanks de samenwerking met het Pentagon tijdens de oorlog in Oekraïne, blijft het huidige Poolse leiderschap president Joe Biden wantrouwen – net als de Hongaarse premier Viktor Orban.

Per saldo is het dus aannemelijk dat het sabelgekletter van Loekasjenko en de les van Poetin over de Europese geschiedenis eerder gezien kunnen worden als een waarschuwing aan het Westen met het oog op het moduleren van een eindspel in Oekraïne dat optimaal is voor de Russische belangen. Een uiteenvallen van Oekraïne of een oncontroleerbare uitbreiding van de oorlog tot over de grenzen zal niet in het Russische belang zijn.

  Oekraïne start offensief op 30 april, de sterfdag van Hitler - Newsweek

Maar het leiderschap van het Kremlin zal rekening houden met de mogelijkheid dat de dwaasheden van Washington, die voortkomen uit zijn wanhopige behoefte om zijn gezicht te redden van een vernederende nederlaag in de proxy-oorlog, de Russische strijdkrachten geen andere keuze laten dan de Dnjepr over te steken en helemaal naar de grens met Polen op te rukken om een bezetting van West-Oekraïne door de zogenaamde Lublin Driehoek te voorkomen, een regionale alliantie met een virulente anti-Russische oriëntatie bestaande uit Polen, Litouwen en Oekraïne, gevormd in juli 2020 en gepromoot door Washington.

De achtereenvolgende ontmoetingen van Poetin in Moskou en Sint-Petersburg werpen licht op de Russische denkwijze over drie belangrijke elementen van het eindspel in Oekraïne. Ten eerste is Rusland niet van plan om West-Oekraïne territoriaal te veroveren, maar zal het erop staan dat het zeggenschap krijgt over hoe de nieuwe grenzen van het land en het toekomstige regime eruit zullen zien en hoe het zich zal gedragen, wat betekent dat een anti-Russische staat niet zal worden toegestaan.

Ten tweede is het plan van de regering Biden om de overwinning in de oorlog uit de kaken van de nederlaag te grissen een onhaalbare kaart, omdat Rusland niet zal aarzelen om elke voortdurende poging van de VS en de NAVO om het Oekraïense grondgebied als springplank te gebruiken voor een hernieuwde proxy-oorlog, tegen te gaan.

Ten derde, en dat is het belangrijkste, zal het strijd-geharde Russische leger, gesteund door een krachtige defensie-industrie en een robuuste economie, niet aarzelen om de confrontatie aan te gaan met NAVO-lidstaten die aan Oekraïne grenzen als zij de kernbelangen van Rusland schenden, wat betekent dat de kernbelangen van Rusland niet gegijzeld zullen worden door artikel 5 van het NAVO-Handvest.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video van uitzicht van de groep Oekrainse soldaten op de Russische tank die hen van dichtbij beschiet (21+)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne heeft munitie tekort, en het Westen kan zijn beloften simpelweg niet nakomen
Volgend artikelHet Amerikaanse leger start een officieel onderzoek naar COVID-vaccinsterfgevallen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Eerst de Oekraïense nazi’s vernietigd, volgen nu de Poolse nazi’s? Is dit hoe Poetin de nazi’s gaan uitroeien? Land voor land de gehaktmolen van het slagveld in? De oekies vochten als primitieve holbewoners, de Poolse nazi’s zijn waarschijnlijk een slag slimmer en beter getraind. Ik ben benieuwd of Nederland nazi’s gaat uitzenden en of die soldaten en legerleiding dan misschien beseffen dat niet Rusland, maar zijzelf de vijand van de mensheid zijn. Hoe ontmantel je een vijand die alles voor 98% heeft gecorrumpeerd, zonder dat je complete bevolkingen en continenten verwoest? Door ze op een open slagveld in een wijdse omgeving te vernietigen terwijl de wereld toekijkt. De vijand wil Rusland overnemen, dus Poetin laat ze gewoon naar de voordeur komen om ze daar als voorbeeld te gebruiken om (uiteindelijk) de gehele mensheid te laten zien wie hier nou de duivels zijn. En niet iedereen hoeft alles te zien, weten en te volgen… in WO2 keken de meeste mensen ws ook gewoon weg, tot ze bevrijd werden, toen vierden ze feest met de overwinnaars. De massa gaat uiteindelijk gewoon feest vieren (volgen) met de winnaars. Het is dus aan de wakkeren om dit te winnen, dan zullen de slapers vanzelf volgen.

  • En dan misschien beseffen dat niet Rusland, maar zijzelf de vijand van de mensheid zijn.
   Let God sort them out
   juli 25, 2023 at 12:31
   Ik heb het idee dat de wereld ondertussen aardig wakker is.
   In het ongelooflijk volgzame Israël, is ondanks massale protesten door de nu wakkere bevolking, toch een wet aangenomen die de rechterlijke macht verder inbindt.
   Nu heb ik het niet zo met de rechterlijke macht, maar de strop om de nek van de bevolking, is alweer een beetje strakker.
   Wat ik bedoel beste Let God sort them out, is dat wakker zijn of worden alleen, nooit genoeg zal zijn.
   Alleen maar de waarheid vertellen, helpt je niet tegen deze criminele organisaties.
   Proletariërs alle landen zullen de handen ineen moeten slaan en deze facistische pedofielen met hun satanische volgelingen met wortel en tak moeten uitroeien.
   Dát is onze plicht!

   • @Dominus…

    Hoe meer krankzinnige wetten ze maken, hoe minder macht ze ermee creëren. Als je één wet hebt, is handhaven makkelijk. Als je een chaos aan wetten hebt is er niks meer te handhaven. Deze toren van stront gaat onder zn eigen gewicht bezwijken.

    De wakkere mensheid is zoekende naar een richting. Tot nu toe zeiken en klagen we over wat er allemaal fout gaat en wat er anders moet. We moeten gaan nadenken over een bestemming ipv eindeloos blijven puzzelen. De bestemming is wat mij betreft licht, liefde, de waarheid. De wakkere mensen gaan dit ook beseffen en dat gaan we verenigen in een richting/doel ipv blijven rommelen en modderen in deze matrix waarin ons ego wordt bestuurd. Echte vrijheid is in ons, niet in wetten en rechten. We discussiëren en praten en overtuigen en we hebben allemaal een ander perspectief waardoor we geen eenheid vormen maar verdeeld blijven.

    Binnen de wakkeren moet het verlangen gaan focussen op waar we heen willen. Om bij dat verlangen te komen, moeten we alle hoop en vertrouwen in oplossingen loslaten. We moeten ons einde aankijken, loslaten en omzetten in licht, liefde. Als WIJ de dood in de ogen kijken zien en wensen we allemaal hetzelfde… licht, liefde God. De wakkeren kijken alle duisternis op aarde aan en daardoor zal de mensheid het duister kunnen loslaten en volledig kiezen voor het licht. De massa volgt de waarheid die wint. Als de duisternis wint weten we wat er komt, maar wat als het licht wint… niemand denkt na over wat er dan komt… daardoor hebben we geen bestemming en daardoor bewegen we maar mee met het duister. Maar hoe duisterder alles wordt, hoe groter en duidelijker het verlangen naar licht wordt.

    De vijand weet dat ze ons kunnen besturen door ons ego te richten op waar zij heen willen, daarom promoten ze van alle kanten de weg naar de duisternis. Onbewuste mensen bewegen in de richting waar je ze op laat focussen. Het bewustzijn van de wakkere groep kan die focus veranderen. Het is dus cruciaal dat wij in totale eenvoud focussen op liefde en licht… die natuurkracht is onweerstaanbaar, daarom wordt doet de vijand ALLES om licht te verbergen en te censureren. Want als onbewuste mensen eenmaal worden geïnfecteerd met een focus op het licht, liefde, God… dan gaat de hele focus verschuiven. Niemand wil duisternis, help ze te focussen op het licht. Dat doe je het best door eerst zelf die focus te vinden… en die focus vind je door jezelf af te vragen… wat voor wereld zou er ontstaan als het licht deze oorlog wint. Dan ontdek je namelijk hoe we daar kunnen komen door simpelweg te focussen op licht, vrede, veiligheid, eerlijkheid, liefde.

    Liefde is niks anders dan de afwezigheid van angst. Dus als er angst is, is er geen liefde. En kijk naar onze wereld, alles is gebouwd op angst. Herontdek de liefde door je angsten los te laten.

    • Dankjewel 🙏.
     Ik besef nu wat je zegt.
     Dat gevoel ken ik.
     Als ik elke keer weer terug keer naar mijzelf en in de kerk zit, voel ik rust en vrede over mij komen.
     Ik spreek met het Licht en vraag hulp.
     Het kan zijn dat mijn geweten tegen mij spreekt, maar ik krijg echt het gevoel van steun en kracht.
     Ik zit dan vol met goede moed en ideeën om in het Licht te kunnen leven en groeien.
     Ik zal vanaf nu dit gevoel vaker uitdragen naar mijn omgeving.
     Ik wil graag het werktuig zijn van het Licht

   • Hoe meer wetten & regels een overheid uitvaardigt des te sneller zal zo’n regime instorten. Ook deze Israëlische worgwet is bedoeld om het ontwakingsproces bij de Israëlische bevolking in een stroomversnelling te brengen.
    De Galactisch Federatie van Werelden zit achter deze ontwikkelingen, die steeds meer in een stroomversnelling geraakt.

 2. @Dominus…

  Dit is exact wat ik bedoel en ik herken exact wat je beschrijft. Als je eenmaal echt wakker wordt, dan snap je dat er maar 1 wet is… licht/liefde. Want als er geen licht is, wordt alles duisternis. En liefde begint in jezelf, tenzij je vol zit met angst.

  Het is zo simpel, maar onze ego’s maken het complex. Ik wil ook alleen nog maar het werktuig zijn van het licht. Uiteindelijk gaan we dat dus allemaal beseffen en dan verdampt de oude wereld alsof hij nooit heeft bestaan.

  Zet hem op Dominus… liefde is het werkwoord dat ons naar het licht brengt. Liefde is onze hoofdtaak hier op aarde. We gaan er SAMEN komen, door alle angst los te laten en om te zetten in liefde en licht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in