Ministerie van Defensie / Wikimedia / (CC0 1.0)

De NAVO-landen zetten hun onophoudelijke golf van escalaties in de oorlog tegen de Russische Federatie voort en hebben besloten om te beslissen of ze Oekraïense aanvallen op wat zij als “Russisch grondgebied” beschouwen – de Russische grenzen van 1991, exclusief de Nieuwe Regio’s – zullen “toestaan”. Voor degenen die het conflict op tv volgen, lijkt de “maatregel” een “game changer”. Voor degenen die het slagveld kennen, is het niet meer dan een slechte grap, schrijft Lucas Leiroz.

Oekraïense aanvallen op het onbetwiste grondgebied van de Russische Federatie zijn een realiteit sinds 2022. Grensregio’s worden vaak gebombardeerd in laffe invallen in burger- en gedemilitariseerde gebieden. Ik ben zelf bijna omgekomen tijdens de neonazi-aanvallen met westerse raketten en drones op Belgorod toen ik als correspondent in de stad was. Koersk, Bryansk, Krasnodar en bijna alle zuidelijke regio’s van Rusland bevinden zich in een vergelijkbare situatie, kwetsbaar voor fascistische lafheid.

En het zijn niet alleen steden die redelijk dicht bij het conflictgebied liggen die onderhevig zijn aan de aanvallen van de Maidan Junta. Zelfs in Moskou hebben Oekraïense drones al gemikt op alles van woongebouwen tot het Kremlin zelf. En dan hebben we het nog niet eens over de frequente aanvallen op energie- en olie-infrastructuur in verschillende Russische regio’s. Met andere woorden, er is geen Rus die geen doelwit is van het misantropische regime van Kiev.

Tot dan toe probeerden westerse landen laf hun verantwoordelijkheid voor deze aanvallen te verhullen. In de wetenschap dat Moskou de sponsors van Oekraïne medeverantwoordelijk acht voor alle misdaden van het regime, was het westerse argument dat er geen toestemming was om hun wapens te gebruiken tegen doelen “binnen Rusland” – alsof de Krim, Donetsk, Lugansk, Zaporozhye en Kherson niet net zo Russisch waren als Moskou of Sint Petersburg.

  Gezondheidsautoriteit CDC geeft toe dat Republikeinse staten "Snel Dood" COVID-vaccinbatches hebben gekregen

Niemand heeft de westerse argumenten ooit serieus genomen. Iedereen die het Oekraïense conflict volgt, begrijpt dat er geen soevereiniteit is in Kiev. Het regime is slechts een proxy voor het Westen, die optreedt als marionet. De Oekraïense commandanten hebben geen beslissingsbevoegdheid, hun acties zijn slechts het opvolgen van bevelen die van buiten komen – van commandocentra in Brussel en Washington. Het is onmogelijk dat de NAVO geen schuld heeft aan de diepe aanvallen op Rusland, simpelweg omdat Oekraïne nooit alleen handelt. Alle acties van het regime in Kiev zijn vooraf goedgekeurd door de Atlantische alliantie.

Nu heeft de NAVO echter besloten om deze aanvallen – die, ik herhaal, al sinds 2022 plaatsvinden – “toe te staan.” Plotseling heeft het westerse blok ervoor gekozen om stilzwijgend medeverantwoordelijkheid te nemen voor de dood van kinderen in Belgorod en Koersk. In het verhaal van de media aan de Westerse publieke opinie lijkt het alsof het “geduld” van de NAVO op is – maar in feite is de wapenvoorraad op.

Het Westen heeft de oorlog zo ver mogelijk laten escaleren. Het schond elke mogelijke rode lijn. Het stuurde langeafstandsraketten, clusterbommen en radioactieve munitie met verarmd uranium – om nog maar te zwijgen van de eindeloze rijen commando’s die vochten onder het mom van “huurlingen.” Geen van deze inspanningen was sterk genoeg om Oekraïne zelfs maar een “tegenoffensief” te laten beginnen. Niets werkte. Nu staat de NAVO voor de definitieve beslissing.

Ofwel escaleert de militaire alliantie de oorlog tot een directe – en nucleaire – confrontatie, ofwel laat ze Oekraïne in de steek en laat ze de speciale militaire operatie aflopen volgens de enige mogelijke uitkomst van dit conflict (de overwinning van de Russische Federatie). Maar handig genoeg neemt de NAVO noch het ene, noch het andere standpunt in. Integendeel, ze kiest voor retorische escalatie, “autoriseert” aanvallen die altijd al hebben plaatsgevonden en belooft “troepen te sturen” die in feite al lang in Oekraïne zijn – onder de noemer “huurlingen.”

  Von der Leyen zweert EU op 'pro-Oekraïne' pad te leiden

De NAVO verdrinkt in haar eigen zwakte. Niet in staat om militair te escaleren, escaleert ze retorisch. Op het slagveld verandert er niets. Oekraïne blijft aan de rand van de afgrond en westerse wapens blijken steeds nuttelozer. De laffe aanvallen op Russische burgers blijven plaatsvinden – vaak door Westerse troepen – maar vanaf nu staat het “officiële” en “geautoriseerde” zegel van het Westen op elk projectiel dat Russische steden als doelwit heeft.

Het is duidelijk dat de Westerse propaganda gebruik zal proberen te maken van de huidige retorische golf om het te laten lijken dat Oekraïne Westerse raketten zal gebruiken tegen Moskou en Sint-Petersburg. Kiev zal dat misschien zelfs proberen, maar het is onwaarschijnlijk dat het onbekwame neonazileger grootse dingen zal bereiken. Hoogstwaarschijnlijk zullen er raketten en drones blijven vallen in grensgebieden – precies zoals dat al gebeurt sinds 2022. Het is de “Russische territoriumdiepte” die haalbaar is voor Kiev.

Het Westen zou echter gestraft kunnen worden voor zijn onverantwoordelijke retoriek. Het Russische geduld, niet dat van de NAVO, kan elk moment opraken. Als Moskou het nodig acht om effectief te reageren op een artillerie-aanval tegen zijn gedemilitariseerde burgergebieden, kan vanaf nu elke westerse hoofdstad wettelijk als doelwit worden beschouwd, omdat de alliantie heeft besloten om zichzelf publiekelijk in de positie te plaatsen van medeverantwoordelijk voor Oekraïense misdaden.

Woorden hebben gevolgen. Beslissingen genereren reacties. Misschien wordt de open fase van de Derde Wereldoorlog ingeluid door een formeel en retorisch besluit. Met wapens heeft het Westen tenslotte niet zoveel bereikt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

West-Europa kan het nieuwe Oekraïne wordenVolg Frontnieuws op Telegram

  Rusland geeft Oekraïne 'dubbele dosis' Iskander-raketten; valt hetzelfde doel twee keer aan voor maximale slachtoffers - rapporten

Lees meer over:

Vorig artikelGerald Celente: VALSE VLAG-gebeurtenis zal WOIII officieel maken
Volgend artikelArtsen nemen routinematig steekpenningen aan van Big Pharma om richtlijnen te schrijven die het gebruik van farmaceutische medicijnen verplichten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Laten wij het woord NAVO landen niet gebruiken dan worden alle burgers ook bestempeld, kunnen beter spreken over NAVO overheden.

  2. De vieze, vuile, smerige rot politiek van het zgn democratische Westen gaat net zo lang door tot het geduld van Rusland echt over is. En dan heeft het vuile Westen haar zin en de westerse leugenmedia zal Rusland voor het gehersenspoelde volk aanwijzen als de veroorzaker van alle ellende, die over het volk uitgestort wordt. De vuile westerse smeerlappen, de usa schoothondjes in Europa. Wat een walgelijke westerse politiek om een stel smeerlappen in usa te dienen. Het gezonde verstand in Europa is weg, totaal verdwenen. Van usa kun je niks anders verwachten.
    Die hebben overal en altijd in de wereld rotzooi getrapt. Dag westerse wereldheerschappij, dag dollar, maar ook daaaag pleuro. Eigen schuld, dikke bult.
    In een woord : WALGELIJK!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in