In de laatste helft van 2022 staat de mainstream media bol van de opiniestukken waarin wordt betoogd dat de VS hun militaire uitgaven enorm moeten verhogen omdat er een wereldoorlog dreigt uit te breken, en zij doen dat altijd alsof dat iets is wat de VS overkomt, alsof hun eigen acties daar niets mee te maken hebben. Alsof het niet het directe gevolg zou zijn van het feit dat het door de VS gecentraliseerde Imperium voortdurend versnelt in de richting van die afschuwelijke gebeurtenis, terwijl het elke mogelijke diplomatieke uitweg weigert vanwege zijn onvermogen om zijn doel van totale unipolaire planetaire overheersing op te geven, schrijft Caitlin Johnstone.

Het meest recente voorbeeld van deze trend is een artikel met de titel “Zou Amerika een nieuwe wereldoorlog kunnen winnen? – Wat er nodig is om zowel China als Rusland te verslaan“, gepubliceerd door Foreign Affairs, een tijdschrift dat eigendom is van en beheerd wordt door de uiterst invloedrijke denktank Council on Foreign Relations.

“De Verenigde Staten en hun bondgenoten moeten plannen maken om tegelijkertijd oorlogen in Azië en Europa te winnen, hoe onsmakelijk dat vooruitzicht ook lijkt,” schrijft de auteur van het artikel, Thomas G Mahnken, eraan toevoegend dat in sommige opzichten “de Verenigde Staten en hun bondgenoten een voordeel zullen hebben in elke gelijktijdige oorlog” in die twee continenten.

Maar Mahnken beweert niet dat een wereldoorlog tegen Rusland en China een koud kunstje zou zijn; hij stelt ook dat om zo’n oorlog te winnen de VS – u raadt het al – hun militaire uitgaven drastisch moeten verhogen.

“De Verenigde Staten moeten duidelijk hun defensiecapaciteit en -snelheid verhogen,” schrijft Mahnken. “Op korte termijn betekent dat het toevoegen van ploegen aan bestaande fabrieken. Op langere termijn gaat het om het uitbreiden van fabrieken en het openen van nieuwe productielijnen. Om beide te doen, zal het Congres nu moeten handelen om meer geld uit te trekken om de productie te verhogen.”

Maar de exploderende Amerikaanse wapenuitgaven zijn nog steeds ontoereikend, stelt Mahnken, en zegt dat “de Verenigde Staten met hun bondgenoten moeten samenwerken om hun militaire productie en de omvang van hun wapen- en munitievoorraden te verhogen.”

Mahnken zegt dat deze wereldoorlog kan worden ontketend “als China een militaire operatie start om Taiwan in te nemen, waardoor de Verenigde Staten en hun bondgenoten gedwongen worden te reageren,” alsof er geen andere opties op tafel zouden liggen dan het lanceren van de Derde Wereldoorlog in het nucleaire tijdperk ter verdediging van een eiland naast het Chinese vasteland dat zichzelf de Republiek China noemt. Hij schrijft dat “Moskou intussen zou kunnen besluiten dat het, nu de Verenigde Staten vastzitten in het westelijke deel van de Stille Oceaan, weg kan komen door meer van Europa binnen te vallen”, waarmee de bizarre Schrödinger’s kat westerse propaganda-paradox wordt aangetoond dat Poetin altijd tegelijkertijd (A) in Oekraïne wordt vernietigd en vernederd en (B) op het punt staat een oorlog met de NAVO te beginnen.

Nogmaals, dit is slechts de laatste in een steeds vaker voorkomend genre van zelfverklaarde mainstream media-experten.

  Het Vladimir Kuts langeafstandseffect - Sancties en geografie vervangen de Russische oligarchie door staatsplanning, die een betere groeipercentage oplevert

In “De sceptici hebben het mis: De VS kunnen zowel China als Rusland confronteren,” zwaait Josh Rogin van The Washington Post met zijn vinger naar Democraten die vinden dat agressie tegen Rusland voorrang moet krijgen en Republikeinen die vinden dat de militaire en financiële aandacht moet uitgaan naar China, met het argument waarom niet allebei?

In “Kan het Amerikaanse leger tegelijkertijd tegen Rusland en China vechten?“, antwoordt Robert Farley van 19FortyFive bevestigend, waarbij hij schrijft dat “de immense gevechtskracht van de Amerikaanse strijdkrachten niet buitensporig belast zou worden door de noodzaak om in beide gebieden oorlog te voeren” en concludeert dat “de Verenigde Staten zowel Rusland als China tegelijk kunnen bestrijden… voor een tijdje, en met de hulp van enkele vrienden.”

In “Kunnen de VS tegelijkertijd China, Iran en Rusland aanpakken?” antwoordt Hal Brands van Bloomberg dat het erg moeilijk zou zijn en raadt hij aan te escaleren in Oekraïne en Taiwan en Israël meer geavanceerde wapens te verkopen om respectievelijk Rusland, China en Iran een stap voor te zijn.

In “Theorie van internationale betrekkingen suggereert dat er een grootmachtoorlog op komst is,” schrijft Matthew Kroenig van de Atlantic Council voor Foreign Policy dat er een wereldwijde krachtmeting komt tussen democratieën en autocratieën “met aan de ene kant de Verenigde Staten en hun status quo-georiënteerde democratische bondgenoten in de NAVO, Japan, Zuid-Korea en Australië en aan de andere kant de revisionistische autocratieën China, Rusland en Iran”, en dat aspirant-experts op het gebied van buitenlands beleid hun verwachtingen dienovereenkomstig moeten bijstellen.

  Situatierapport 25/3: Offensieven paranoia!

Als ze niet beweren dat de Derde Wereldoorlog eraan komt en we ons allemaal moeten voorbereiden om die te vechten en te winnen, beweren ze dat er al een wereldconflict op aan de gang is en dat we ons ernaar moeten gaan gedragen, zoals in het stuk in de New Yorker van vorige maand “Wat als we al een derde wereldoorlog met Rusland voeren?

Deze pontificaties van het Beltway moerasmonster zijn niet alleen gericht op het grote publiek, maar ook op beleidsmakers en strategen, en het zou ons allen moeten verontrusten dat hun publiek wordt aangemoedigd om een mondiaal conflict van onuitsprekelijke gruwelijkheid te zien alsof het een soort natuurramp is waar mensen geen controle over hebben.

Alles moet in het werk worden gesteld om een wereldoorlog in het nucleaire tijdperk te voorkomen. Als het ernaar uitziet dat we die kant op gaan, is het antwoord niet om de wapenproductie op te voeren en hele industrieën op te zetten om dat voor elkaar te krijgen, het antwoord is diplomatie, de-escalatie en toenadering. Deze deskundigen stellen de opkomst van een multipolaire wereld voor als iets dat onvermijdelijk gepaard moet gaan met een explosie van geweld en menselijk lijden, terwijl dat in werkelijkheid alleen het gevolg zou zijn van beslissingen van denkende mensen aan beide zijden.

Het hoeft niet zo te zijn. Er is geen almachtige godheid die van bovenaf bepaalt dat we in een wereld moeten leven waarin regeringen met armageddon wapens naar elkaar zwaaien en de mensheid zich moet onderwerpen aan Washington of zich moet neerleggen bij cataclysmisch geweld met planetaire gevolgen. We zouden gewoon een wereld kunnen hebben waarin de volkeren van alle naties met elkaar omgaan en samenwerken voor het algemeen welzijn in plaats van elkaar te domineren en te onderwerpen.

  Zaluzhny kaput - Wie is de volgende in de Oekraïense ineenstorting?

Zoals Jeffrey Sachs onlangs zei: “De grootste fout van president Biden was te zeggen dat de grootste strijd in de wereld gaat tussen democratieën en autocratieën. De echte strijd van de wereld is om samen te leven en onze gemeenschappelijke crises van milieu en ongelijkheid te overwinnen.”

We zouden een wereld kunnen hebben waarin onze energie en middelen gaan naar het vergroten van het menselijk welzijn en het leren samenwerken met deze kwetsbare biosfeer waarin we zijn geëvolueerd. Waar al onze wetenschappelijke innovatie erop gericht is deze planeet een betere plek om te leven te maken, in plaats van deze te kanaliseren in rijk worden en nieuwe manieren te vinden om menselijke lichamen te laten exploderen. Waar onze oude modellen van competitie en uitbuiting plaats maken voor systemen van samenwerking en zorg. Waar armoede, zwoegen en ellende geleidelijk overgaan van geaccepteerde normen van het menselijk bestaan naar een vaag herinnerd historisch record.

In plaats daarvan krijgen we een wereld waarin we steeds harder worden gehamerd met propaganda die ons aanmoedigt om wereldwijde conflicten te accepteren als een onvermijdelijke realiteit, waarin politici die zelfs maar de geringste steun voor diplomatie betuigen, worden overschreeuwd en gedemoniseerd tot ze buigen voor de oorlogsgoden, waarin nucleaire kruistochten worden geframed als veiligheid en de-escalatie wordt gebrandmerkt als roekeloos gevaar.

Wij hoeven ons hier niet bij neer te leggen. We hoeven niet te blijven slaapwandelen naar een dystopie en een armageddon op het ritme van manipulatieve sociopaten. Wij zijn met veel meer dan zij, en er staat voor ons veel meer op het spel dan voor hen.

We kunnen een gezonde wereld hebben. We moeten het gewoon graag genoeg willen. Ze werken zo hard om onze toestemming te fabriceren, omdat ze die uiteindelijk absoluut nodig hebben.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

DE GEHAKTMOLEN Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe banaliteit van het kwaad
Volgend artikelAan Kiev geleverde wapens zijn gevonden in Finland, Zweden, Denemarken en Nederland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. USA
  Korea > nog steeds een wapenstilstand.
  Vietnam > Overhaastte terugtocht
  Afganistan > Opgeven en voor miljarden materiaal achter laten.

  Hoe denken die sukkels van twee kernmachten te kunnen winnen in een grondoorlog ?

  • Ze hebben dat geld niet.
   De VS heeft altijd geld gehaald uit zijn volk dat als kas van een oorlogscasino fungeerde.
   Nu gokken ze met miljarden tegelijk maar het komt er niet meer uit.
   Wie zorgde ook al weer voor de financien vd oorlogen.
   Oh ja Soros en misschien ook Roodschild.
   En de FED is bankroet.
   Wat een belachelijk idee om de oorlogsindustrie weer aan te wakkeren.
   Er is geen geld meer in de oude Kazariaanse systemen dat met Rome prostitueert.
   Het is over en uit.
   Als gok, door deze gekken die onze wereld als grif uitbetalend Casino hebben beschouwd,
   gooien ze hun laatste moeder der bommen op
   Oekraine. Maar het wereldcadina betaald niet uit. TILD!!

   • Op 23.12.1913 ging het Amerikaanse Congres akkoord met de oprichting van de FED. De FED tovert het geld uit het niets à 6% rente op jaarbasis. Dit is de belangrijkste oorzaak van het totaal uit de handen gelopen financieringstekort van de Amerikaanse overheid.
    De FED (een voornamelijk Rothschild-creatie) is een eersteklas vampier/parasiet over de rug van de Amerikaanse belastingbetaler. Sinds 1913 is de koopkracht van de dollar met ruim 100% gedaald.
    De vader van Charles – Lucky Lindy –  Lindbergh stemde als Congres-lid tegen de invoering van de FED, omdat hij goed op de hoogte was van de malafide praktijken van bankiers als Warburg, Morgan & Baruch. Uit wraak heeft de Deep State/ cabal/ central bankers de oudste  zoon van Charles en Anne Lindbergh in 1932 ontvoerd & vermoord.

 2. Beste Mensen

  Hiep Hiep Hoeraaa
  Moge de Derde Wereldoorlog al zijn begonnen
  Moge de Saar Bomba vallen
  Amen
  Lang leve de Dood
  Immers niks word geboren
  Zo ook
  Niks sterft
  Alles was er
  Is er
  &
  Zal er ten aller tijde zijn
  Van tijd tot tijd worden objecten voor eventjes onzichtbaar
  Dat is alles

  Dank U

 3. De bevolking doet niet mee. Verstuur alles politicus, rijkere en elite naar de front dan zijn wij bevrijd. Van slechte management moet de gewone bevolking lijden. Russia moet deze oorlog winnen tegen de kapitalisme en colonisme.

  • Politici en de elite springen onmiddellijk in het vliegtuig als er onheil dreigt. Vanuit veilige landen spreken ze ons dan toe, landgenoten hou vol we zijn trots op jullie. We moeten dat volk tegenhouden als de pleuris uitbreekt.

 4. Amerika is verworden tot het instrument om de NWO te bewerkstelligen.
  En de krachten die hier achter zitten zijn gewoon puur evil.
  Technocraten die we niet gekozen hebben bepalen gewoon even wat er met er met de mensheid gaat gebeuren.
  Ze blikken en verblozen niet om met hun neppandemie en z.g. Vaccins miljoenen een afgrijselijke en vroegtijdig dood in te jagen.
  Aan tafel gaan zitten en proberen te deëscaleren met dit soort empathieloze monsters is een
  vruchteloze onderneming. WW3 is voor hun een variatie op het plan om nog meer mensen te doden.
  We maken hier een grote denkfout door namelijk te denken dat zij net zoals wij zijn.
  En dat we door redelijkheid tot oplossingen met elkaar kunnen komen.
  Als er in onze maatschappij een sadistische psychopaat vrouwen en of jonge meisjes loopt te martelen in een keldertje dan is de wereld te klein.
  Zulke idioten opjagen en voor altijd opsluiten en de sleutel weggooien. Daar is iedereen het mee eens.
  Maar wel aan tafel gaan zitten met psychopaten die al deze ellende al eeuwen veroorzaken met miljoenen doden op hun geweten.
  Kom op mensen…dat gaat hem niet worden.
  In het normale leven los je een probleem op door de oorzaak weg te nemen.
  Deze z.g. 1% elite heeft zijn kop in een strop gestoken.
  Putin en hopenlijk ook China hoeven alleen de strop maar flink aan te trekken.
  Vrijheid op deze planeet betekend dat we zullen moeten knokken.
  Als we gaan praten worden we vroeg of laat (weer) in de rug gestoken.
  Het militaire momenten voor Rusland is nu omdat ze technologisch nog een voorsprong hebben.

 5. “De Verenigde Staten en hun bondgenoten moeten plannen maken om tegelijkertijd oorlogen in Azië en Europa te winnen, hoe onsmakelijk dat vooruitzicht ook lijkt,”
  Hoeveel bondgenoten heeft de VS nog? Europa hebben ze net van het gas afgehaald, en de hele industrie staat daar op instorten, dus daar moet je geen hulp verwachten. Enkel het corrupte Canada staat nog naast de VS.
  Azie, India, het Midden Oosten, Zuid America en China staan (nu nog) aan de zijlijn te wachten, maar zullen niet twijfelen om de VS een duwtje geven in de afgrond, indien nodig.
  Ondertussen dreigt het hele financiele systeem te imploderen.
  Met welk geld gaat de VS dan nog oorlog voeren?
  De rijke elite gaat alle rijkdom die ze nu bezitten verliezen.
  De gewone bevolking heeft (relatief) niets te verliezen.
  De uitdrukking “you own nothing and you will be happy” is dus vooral van toepassing op de elite zelf, maar deze weigeren het te zien….
  We kijken uit naar de volgende zet op het schaakbord.

 6. De logica van de Neon conservatieve Amerikanen, die nog steeds denken dat hun militaire macht over de wereld even sterk is als in de 2e wereldoorlog. Het is bekent dat psychopaten en sociopaten in het verleden leven en een geestelijk verstand hebben van een kleuter. Zij nemen nooit de verantwoording op zich van hun daden. Al betrap je ze op heterdaad dan nog is de andere schuldig volgens hen. Ze spelen graag het slachtofferrol. Deze piraten willen elk land onderwerpen en leeg plunderen en de opbrengsten zijn enkel voor hun zelf en alle kosten worden richtig de burgers van het geplunderde land en eigen burgers geschoven. Terwijl ook de eigen burgers voor het kanonnenvoer moeten zorgen. Het zogenaamde op regels gebaseerde orde, maar niemand weet welke regels dat zijn. Want de regels worden geheim gehouden. Om zo de regels te kunnen aanpassen tijdens het spel, zodat het volgens hen enkel voordeel bied aan hen. Zodat zij altijd het spel kunnen winnen.

  Amerika moordt nu hun eigen bevolking zelf uit met die gif vaccins zo ook in al hun vazal landen, saboteren de koolwaterstoffen energieën, zowel in Europa, als in eigen land. In Europa staan de staal fabrieken al stil en Amerika zelf begint ook alles te haperen. De voedsel voorzieningen worden ook gesaboteerd. Dus hoe wil Amerika dan zijn wapen arsenaal verhogen? Geen staal is geen wapens, geen mensen is geen soldaten en geen vakmensen voor de fabrieken, geen brandstof voor al het rijdend materieel en voor de fabrieken is geen productie. Maar ze missen ook de cruciale delfstoffen voor de wapens, want ze zijn afhankelijk van Rusland en China.

  De oorlogshitsers hebben al een derde wereld oorlog gestart en is in volle gang en dat zien de meeste mensen niet eens. Want niet de landen worden aangevallen, maar de mensheid wordt aangevallen d.m.v. die zogenaamde experimenteler vaccins. Er zijn al miljoenen gestorven over de wereld. Die oorlog in Oekraïne is de afleiding en het excuus om de energie prijzen mega te verhogen en de voedsel prijzen mega te verhogen. Ons wijs te proberen te maken dat ze een kernoorlog willen ontketenen, zodat iedereen bang en angstig moet worden.

  Want hun angst troef heeft steeds minder effect over de wereldbevolking. Met die angst troef beheerde zij zo de wereld. Die nu aan het verdampen is samen met hun macht over andere. Waardoor zij zelf in de problemen komen, want nu hun monopolie over alle grondstoffen die in dollars moest worden betaald. Konden zij hun mega uitgaven van de geld creatie afwentelen op de wereld bevolking. Dit is nu over en deze overtollige dollars komen nu massaal terug in het land, waardoor de geldontwaarding steeds sneller gaat. Daarmee nemen zij al hun vazallen in mee de afgrond in. Vandaar dat zij hun financiële reset willen en daarvoor een wereldoorlog voor nodig hebben. Want dan kunnen ze al hun eigen incompetente bestuursbeleid en hun frauduleuze werkwijzes mee wegmoffelen en de schuld aan de oorlog geven.

  De vaccins zorgen er voor dat iedere gevaccineerde steeds minder mens wordt van binnen en zo extern bestuurd kan worden, de eigen wil en bewustzijn verdwijnt langzamerhand. Zij worden zo dommer en afhankelijker gemaakt van het A.I. Ook het geheugen word in een rap tempo slechter. Dan is met een simpel computer programma voor elkaar te krijgen dat bij iedere gevaccineerde het geheugen gewist wordt. Zodat de Neo conservatieve een nieuwe wereld orde kunnen uploaden in het geheugen van de gevaccineerde. Zodat hun macht blijft behouden en weer door kunnen gaan om de wereld te kunnen plunderen voor hun rijkdom en macht.

  • Pierre,
   Clary Dale, is een Ierse onafhankelijke dame, jij noemt haar misschien een links gekkie, ik zag haar door Daan de Wit die een stukje van haar betoog liet horen in blackbox tv een tijdje terug, deze dame zit in het Europees Parlement, een vrouw naar mijn hart, zo duidelijk en zo waar wat zij zegt, ga maar es kijken op het internet, in Nederland zie ik buiten Baudet,Wilders dit niet doen, wat een klasbak en wat een woorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in