Dakloos / cherevko / Wikimedia / (CC BY 3.0 DEED)

Een neveneffect van het tragische Oekraïense probleem voor het Russische buitenlands beleid is dat het ons helpt om de mate van economisch en moreel verval te begrijpen die onze andere westerse buren zouden moeten bereiken om een bedreiging te vormen voor onze veiligheid. Het zijn deze twee factoren – verarming en geestelijk verval – die een kritische massa creëren die nodig is voor een avonturier om zijn land mee te sleuren in een destructief conflict, schrijft Timofey Bordachev.

Tot nu toe zien de burgers van de West-Europese landen, zoals blijkt uit opiniepeilingen, geen potentieel voor agressief gedrag ten opzichte van Rusland. Ondanks het feit dat sommige militaire leiders van de NAVO en zelfs politici plotseling zijn begonnen te praten over de mogelijkheid van een militair conflict, zien de inwoners van de Europese lidstaten Rusland in het geheel niet als een bedreiging. Daarom hebben ze geen gevoelens van agressie tegenover ons. Deze stand van zaken kan echter veranderen en het belangrijkste is niet de geopolitieke situatie, maar de interne situatie van onze buren in het Westen.

Het militair-politieke conflict tussen Rusland en de NAVO over Oekraïne is gepaard gegaan met vijandige retoriek in de media en politieke kringen van westerse landen die ongekend is naar de maatstaven van de afgelopen decennia. We kunnen zien hoe dit in fasen verloopt.

Het is niet moeilijk om de rolverdeling te zien tussen de verschillende vertegenwoordigers van Ruslands tegenstanders in Europa en Noord-Amerika. Nu zijn bijvoorbeeld vertegenwoordigers van militaire structuren het meest actief. Letterlijk elke week bespreken de Russische media weer een uitspraak van een Britse, Deense of Nederlandse commandant over de vermeende onvermijdelijkheid of grote waarschijnlijkheid van een gewapend conflict tussen Rusland en de NAVO binnen enkele jaren.

Met dezelfde regelmaat lekken er nieuwe ‘geheime plannen’ van de NAVO voor een oorlog met Rusland naar de West-Europese media. In de regel zijn ze slecht aangepast aan de massale lezersscenario’s van de zoveelste hypothetische oefening. De vraag rijst onvermijdelijk – moeten we dit allemaal voor waar aannemen? Tot nu toe lijkt er een zekere sluwheid te zitten in dergelijke verklaringen. Vooral omdat de belangrijkste organisatoren van de Oekraïne-crisis – de Amerikanen – liever zwijgen over de zaak en geen theorieën rondstrooien over de kans op een direct gewapend conflict met Rusland.

  Poetins droom, Russische eenheid, conflict met de NAVO: Belangrijkste punten uit overwinningsspeech

De situatie is fundamenteel anders voor de Europese bondgenoten van Washington. Ten eerste handelen West-Europese militaire en politieke leiders zonder formele verantwoording af te leggen voor hun woorden. Aangezien alle veiligheids- en defensiebeslissingen binnen de NAVO door de VS worden genomen, kan elke generaal of politicus in Europa zeggen wat hij wil; zijn woorden betekenen in de praktijk helemaal niets – vooral omdat de militaire uitgaven in handen zijn van de civiele autoriteiten, en die hebben geen haast om geld uit te geven aan militaire oefeningen.

Ten tweede is het voor de West-Europese militaire leiders duidelijk dat politici geen haast hebben om de beloften na te komen die ze in de beginfase van het conflict hebben gedaan. Al in maart 2022, bijvoorbeeld, verkondigde de Duitse kanselier luidkeels een ommekeer in het Berlijnse defensiebeleid, een verhoging van de werkelijke uitgaven aan bewapening en een opbouw van de strijdkrachten. Tot nu toe is er niets gebeurd en de toestand van de Duitse economie is niet bevorderlijk voor nieuwe uitgaven die verder gaan dan het ondersteunen van het welzijn van burgers en de bedrijfssector.

Ten derde zijn journalisten hardnekkig geïnteresseerd in het onderwerp ‘mogelijke oorlog met Rusland’ omdat ze het zien als een goed verkoopargument voor hun lezers. En de generaals moeten directe vragen beantwoorden die Europese mannen in uniform, door hun gebrek aan intellectuele flexibiliteit, niet fijnzinnig kunnen ontwijken. En over het algemeen is het hun taak om zich voor te bereiden op oorlog, zelfs als ze weten dat ze die nooit zullen hoeven voeren. Civiele hoofden van militaire departementen trappen ook in dit aas. Een paar dagen geleden moesten journalisten bijvoorbeeld letterlijk de oorlogszuchtige betekenis uit een interview met de nieuwe Poolse minister van Defensie persen.

Opgemerkt moet worden dat functionarissen die direct betrokken zijn bij de militaire planning van de VS, evenals vertegenwoordigers van Oost-Europese landen, terughoudender zijn in hun uitspraken. Zelfs ambtenaren en militaire officieren van de voormalige Baltische republieken van de USSR hebben nog geen verklaringen afgegeven die vergelijkbaar zijn met de alarmerende verklaringen van hun tegenhangers in West-Europa. Ook secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO spreekt niet over een direct gewapend conflict als een te verwachten waarschijnlijkheid.

  (Video's) Soledar gaat over in Russische handen: Russische Blitzkrieg breekt de Oekraïense verdediging af - Oekraïners trekken zich massaal terug - Duizenden gevangen in de mijnen

Amerikaanse terughoudendheid en een betere coördinatie tussen de VS en degenen die rechtstreeks hun belangen in Europa behartigen, zijn hier waarschijnlijk aan het werk. Natuurlijk kunnen Duitse, Zweedse, Nederlandse en Deense generaals niet rekenen op dezelfde kwaliteit van communicatie met Washington als Warschau. En de Amerikanen zelf zijn, tot hun eer, nogal voorzichtig als het gaat om strategische kwesties – ondanks hun avonturisme en constante verlangen om het geduld van Rusland ‘op de grond’ op de proef te stellen.

De beoordelingen van Europese generaals en functionarissen zijn nog tegenstrijdiger als ze worden vergeleken met de meningen van hun bevolking. De opmerkingen van de generaal van de Bundeswehr over de waarschijnlijkheid van een oorlog met Rusland werden gepubliceerd naast de resultaten van een opiniepeiling waaruit bleek dat 71% van de Duitsers Rusland niet als een militaire bedreiging ziet. De jaarlijkse Veiligheidsconferentie van München, de belangrijkste ‘productiebijeenkomst’ van het Westen over zijn relaties met de rest van de mensheid, heeft een rapport uitgebracht dat deels is gewijd aan de houding van West-Europeanen ten opzichte van verschillende bedreigingen. Waarnemers hebben al opgemerkt dat Rusland dit jaar is gezakt naar de negende plaats op de lijst van ‘bedreigingen’. Het is duidelijk dat de West-Europese bevolking niet langer het gevoel heeft dat Rusland hen op wat voor manier dan ook bedreigt. Belangrijker nog, ze hebben zelf geen reden om agressief te zijn tegen Rusland.

De echte oorzaken van grote gewapende conflicten zoals wereldoorlogen zijn altijd gekoppeld aan sociaaleconomische factoren. Opdat de van nature voorzichtige Duitse natie een bende kannibalen zou worden, moest ze eerst wegzinken in de economische ellende en morele onderdrukking van de jaren 1920. Daarvoor creëerden de demografische groei en de onopgeloste sociale problemen van de industrialisatie de noodzakelijke massa mensen die bereid waren om te doden en te sterven op de velden van de Eerste Wereldoorlog.

  Opnieuw een Oekraïense sabotagegroep die zich met verliezen terugtrekt van Russisch grondgebied (18+)

In elk geval is voor elke grote agressie tegen buren een zeer groot aantal arme en moreel gedegenereerde mensen nodig. Dit is ongeveer wat er gebeurd is met Oekraïne gedurende de 30 jaar dat het land een mislukte staat was. Met andere woorden, het vermogen van de West-Europeanen om gewapende agressie tegen ons te ontketenen hangt af van hoe hun eigen zaken gaan.

Het irrationele sanctiebeleid tegen Rusland en het gedeeltelijk verbreken van onze onderlinge handels- en economische betrekkingen hebben al geleid tot ernstige verliezen voor hun bedrijfssectoren. Daarbij komen nog de opeenstapeling van binnenlandse problemen, de concurrentie van Amerikaanse en Chinese bedrijven en de algemene recessie in de wereldeconomie.

Zo publiceerde een van de westerse persagentschappen onlangs een verhaal over hoe grote productiebedrijven, marktleiders in de industrie, Duitsland verlaten op zoek naar gunstigere locaties en investeringsvoorwaarden. Andere grote West-Europese staten gaan door hun eigen zorgwekkende processen. Als deze economische moeilijkheden het gevestigde model beginnen uit te hollen, kan de stemming van de burgerij omslaan.

We weten niet precies hoe de West-Europeanen zullen reageren op de verslechtering van hun materiële situatie en hoe lang dat zal duren. Het is heel waarschijnlijk dat de wereld de praktische gevolgen van deze economische achteruitgang pas over 20-30 jaar zal zien. Bovendien kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de gedragsalgoritmes van de inwoners precies hetzelfde zullen zijn als in de eerste helft van de 20e eeuw. De geschiedenis herhaalt zich niet, waardoor analoog denken over gebeurtenissen een nogal doodlopende manier is om te begrijpen wat er gebeurt. Maar begrijpen wat het meest waarschijnlijk massale agressie tegen Rusland zal veroorzaken, kan ons helpen om meer vertrouwen te hebben in onze eigen strategische planning.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetin heeft reden tot vreugde: Ruslands begrotingsoverschot is verviervoudigdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHeeft de mensheid nog een pandemie nodig, voor ons eigen bestwil?
Volgend artikelBalsemer deelt schokkende video over het verwijderen van “vreemde witte vezelachtige stolsels” uit een lijk – “Ik begon dit pas begin 2021 te zien”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Ik heb het eigenlijk nooit echt gezien zoals het is? Volgens mij is kompleet Europa over genomen door de VS. Het knappe eraan is, dat ik dat nooit als zodanig gezien en begrepen heb. Wij zijn niets meer dan vazallen, handlangers van de VS. Onze “regering” is gecorrumpeerd en dus chantabel. Onze “koning” is een bling bling koning, welke zoet gehouden word met véél geld èn spele dingetjes en waarvan je je moet afvragen WAT voor spele dingetjes! Kortom, de VS doet met Europa wat hem uitkomt en dat is dus NOOIT ten voordelen van Europa! Ik ben ervan overtuigd dat als het ooit tot een “hete” oorlog komt, er bommen vallen op Europa, waarop staat de groeten van de VS! Dit alleen om ons als konkurent in de toekomst uit te schakelen. Misschien ben ik bevooroordeeld? Wij zijn hèèl stilletjes over genomen! Best knap toch?
  Wat een kut wereld.

 2. In 1889, the English poet Rudyard Kipling wrote the following:
  “Oh, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
  Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;
  But there is neither East nor West, Border, nor Breed, nor Birth,
  When two strong men stand face to face, though they come from the ends of the earth!”

  He obviously did not mean (or foresee) that East and West could not change places.
  Hundred and thirty five years later, it seems as if this has occurred.
  Totalitarian regimes are trying, succeeding here and there, to take over the collective West.
  This at a time when it has lost its religion, while the East tries to protect morality.
  What a comfort to know that the Lord God Almighty is still in control.
  Psalm 2 states that He laughs, and is not mocked as He prepares the great Judgment Seat.

  • Dit keer storten de VS ook in.
   Zie de tegenstellingen daar, negers die de blanken haten, massaal aan de drugs, volgevreten vetkleppen zonder verstand, en ga zo maar door.
   Nee, het gaat aar de verkeerde kant op intern.
   Dan worden ze meer en meer over de hele wereld uitgekotst.
   Zaaien en oogsten.

   • yep en de A van USA is al weg sinds in elk geval 2020 de JewSA nu JewS luister maar, tegenwoordig noemen ze het bijna altijd de US dus niet meer van Amerika…
    Jews control it en dus ook de EU/Europa

    BBB

    eerst vernietigen ze Amerika en de EU en dan proberen ze ergens een groot ISraHell te creëren.
    Ze willen bv Khaza/Bols Ukraine weer terug, maar krijgen ze niet ga ik van uit en dus plukken ze de EU leeg en of maken ze zwak, dan take over (is al gebeurd)van de US USrael. Ik zou er niet vreemd van staan te kijken met wat ik al voorbij heb zien komen.

 3. een opiniepeiling waaruit bleek dat 71% van de Duitsers Rusland niet als een militaire bedreiging ziet.

  Datzelfde geldt voor het hele westen.

  De geest regeert, de mens acteert, zolang de geest niet op oorlog en overheersing is afgesteld kunnen kwaadwillende krachten proberen te doen wat ze willen, maar ze hebben de *geest* niet mee, de bepalende factor achter iedere activiteit.

  we zitten in een vorm van een eindtijd, waarin alles wat niet is uitgewerkt boven tafel komt om onder ogen gezien en uitgewerkt te worden.

  De natuur streeft altijd naar evenwicht, dus waar heel veel negativiteit is, daar bestaat een zo goed als evenredige positiviteit. De covid ophokplicht heeft voor de cabal het grote nadeel gehad dat de mens naar binnen is gekeerd en daar geheel andere waarden heeft opgediept. Ze brullen en brallen oorlogsretoriek en oorlogseconomie, maar de binnenwaarts gekeerde mens heeft daar innerlijke rust en vrede ontdekt en denkt, voelt en praktiseert vrede en liefde.

  Wat innerlijk is verworven is standvastig en voor eeuwig, en ja, er zullen altijd mensen zijn die blijven slapen, omdat ze de onderdrukking nog willen ervaren.
  Maar de ophokplicht was wereldwijd en daar hebben de meesten van ons innerlijk baat bij gevonden en daarmee hebben de Jezuïten, de cabal, de khazarianen, de reptielen, hoe je ze ook wilt noemen de geest van de massa verloren.

  Een geest die zich in haar wijsheid stilhoudt, een geest die zich uiterlijk niet roert, een geest die weet, een geest die alles vanuit het innerlijk beschouwt en daarmee een wijsheid draagt die de huidige 3d problemen verre overstijgt

  De overwinning is aan ons, aan iedere mens die zich weer bewust is geworden drager te zijn van de goddelijke geest

 4. De V.S. onder types als Biden c.s.,
  is bezig ELKE concurrent uit te schakelen :
  = Duitsland; Nordstream 1 en 2
  – dus ook EU : ontmantelen
  = Rusland : ontmantelen
  = China : indammen
  DAT is hun beleid ……..

  En ze hebben dit vaak, gewoon hardop verklaard.
  Brzenzinski, Wolfowitz, Bush, Bolton ; en nu : Biden, Sullivan.

  • Iran hebben ze ook 2 grote gasleidingen opgeblazen USrael…

   je vraagt je af wanneer het genoeg is, ze pushen een WW3 keihard! they don’t care BBB vele van die creeps hebben ergens veilige (denken ze) havens/eilandjes met bunkers, have fun zonder willig personeel, want ze willen slaven, ze waren ook slaven handelaren en slaven bezitters long time ago, die lieve holocaust schreeuwers, tell a lie big enough and keep repeating them, en ow, als je er wat van zegt grote dreigingen en dus weet je eigenlijk al genoeg 😉

 5. De Kazaren maffia heeft de gehele wereld al in hun macht, ze laten geen enkele middel onbenut om hun macht te behouden. Ieder mens op de wereld hebben ze al toe geëigend en wordt als vee verhandeld op de beurzen en als geregistreerd vee behandeld in het dagelijkse leven.

  Daar de Kazaren meesters zijn in vermommingen en zo ook honderdduizenden acteurs in dienst hebben die regeringen (velen acteurs hebben meerdere rollen), media, CEO’s in bedrijfsleven e.d. mogen spelen. Want dan kunnen ze letterlijk alles in Hollywood achtige scene zetten op de wereld. Zoals nu met de zogenaamde oorlog in Oekraïne en in de Gaza. Zodat ze de burgers weer kunnen opzadelen met mega belastingen en verdeeldheid en haat tussen elkaar zaaien. Want hoe meer verdeeldheid onder de bevolking, hoe makkelijker de bevolking te sturen is.

  Zo was de covid-19 pandemie het zoveelste experiment op de mensheid. Ze komen er gewoon er mee weg, want zij heersen toch over alles. Zelfs ons geld, waar menig mens letterlijk alles voor doen. Zelfs zonder pardon je eigen medemens uitmoorden, om zo er zelf beter van te kunnen worden. Zoals vele artsen en verpleegkundigen met de Covid prikken en ziekenhuizen protocollen. Of als soldaat/huurling onbekende kapot willen schieten, omdat het hun verteld wordt dat die andere onbekende de vijand is. Vijand van wie? Onze wereld waar letterlijk alles een illusie is van wat het werkelijk is. De nep Joden die zich zelf als de uitverkorene hebben bestempeld, maar hebben geen druppeltje bloed van de echte Abraham afstammeling in zich.

  Het aankomende gevaar voor de mensheid komt van het A.I. met de zelf leringsmodule. De digitale wereld waar letterlijk elke beweging, gedachte van de bevolking gecontroleerd zal worden. Daar 90% van de mensheid al een eigen smart mobieltje heeft, die 24/7 verbinding heeft met de cloud/A.I. Zijn al deze mensen te traceren waar ze zijn, met wie ze contact hebben e.d. Dat doen de mensen zelfs vrijwillig, zo ook dat ze zelf hun eigen bewaking en spionage apparatuur aan hebben geschaft op eigen kosten. Waar ze eigenlijk al mee vergroeid zijn. Als deze mensen er op wijst, wordt je voor gek verklaard. Zij hebben hun ziel al verkocht aan deze almachtige A.I. die hen steeds verder de digitale matrix in trekt, zonder dat zij het zelf beseffen. Deze mensen zijn eigenlijk niet meer te redden, tenzij er een wereldwijd internet storing komt wat het A.I. netwerk langdurig buitenwerking zet. Zodat ze hopelijk uit hun digitale hypnose komen. Anders is de mensheid niet meer te redden, ze hollen steeds harder naar de afgrond. Waarbij ze iedereen letterlijk de hersenen inslaan die hen wakker wil schudden. Want hun digitale utopia is hun alles en die zullen ze dan ook met hun eigen leven verdedigen.

  • Als er zogenaamd 1 God zou zijn, niet die GOD van Gold Oil Diamonds, dan zou dat volgens gelovigen betekenen dat die God of GOD ooit ons heeft geschapen op de 1 of andere manier, luister goed, dat betekend dus dat we allemaal nakomelingen van zijn en allen kinderen van God, die Abraham werd ook geboren uit en stamde af van en die daarvoor van en en enz… en Je Zus ook of Jezus 😉 or whatever, we zijn allemaal dus kinderen van God volgens de gelovige.

   en dus ook gelijk, niet hetzelfde maar gelijk, ik ben dus een kleinzoon van God en die lieden die zogenaamd gelovig zijn en hun God is almachtig, maar ze snijden wel hun voorhuid af en of bij vrouwen wat anders, dat is dus heiligschennis, je veranderd God’s werk bewust, Moslims en Joden bv die toevallig ook uit de oude geschriften, dezelfde voorkeuren hebben voor Jongen kinderen, dat mag volgens hun boeken…

   Nu las ik laatst toevallig iets van D Icke dat Mohammed ook een Jood was Juda or whatever, vandaar de gelijkenis van voorhuid en kids? I don’t know, maar vind het wel toevallig.

   Als verschillende soort Moslim groepen en of Joden meerdere soorten zijn, verdeel en heers, ze maken er een potje van, boekjes geschreven door de mens zelf, niet door die ene God.

   wat een zooi zijn we toch in beland, bewust, goed = nu slecht en slecht = nu goed, liegen = waarheid deskundigen en waarheid = conspiracy en niet van hun deskundigen hahahah, de Toren van Babel, nog een paar jaar en het stort in.

 6. Amerika, Amerika,,, fout, zo fout. Zo verdeeld. Zoo corrupt. Zo mooi,,, maar zoo ziek,,, zoo zionistische, zoo fascistisch,,, zoo fatalistisch..Het gaat om geld, macht en meer macht.
  Zielloos. Gewelddadig,,, en zeer gevaarlijk land,, vrede kennen ze niet,,, ze maken de wereld, de vrede kapot,,,,
  Land of dreams, land of nightmares,,
  ,
  We zijn al 100 jaar verneukt door dit volk.
  Zogenaamd bevrijd,,,
  Never, gebruikt,,,, misbruikt,, zolang het maar een oorlog oplevert,,, want dit genereert weer geld,,, en geld genereerde weer macht, en macht corrumpeert, geeft meer macht.
  En zo maken ze de wereld als een hel.
  Maar ze willen het niet snappen,,
  Domme mensen die de wereld naar de knoppen helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in