Griekse minister van Migratie, Notis Mitarachi / Afrikaanse migranten in Griekenland, via YouTube

De Griekse minister van Migratie, Notis Mitarachi, klaagt zeven non-gouvernementele hulporganisaties (NGO’s) voor mensenhandel aan. De organisaties maken deel uit van een netwerk dat de smokkel van illegale immigranten naar de EU financiert en mogelijk maakt, meldt The Times.

De organisaties werken onder andere in Somalië, het Verenigd Koninkrijk en Turkije, aldus de Griekse City Times. De minister van Migratie Mitarachi vermeldt ook dat de Noorse organisatie Aegean Boat Report en de moslim NGO Al-Khair Foundation betrokken zijn bij mensenhandel.

Somaliërs worden via Turkije de EU binnengesmokkeld

Het begint met de migranten die een studentenvisum voor Turkije krijgen. Volgens de minister van Migratie Mitarachi is dit iets wat de Turkse autoriteiten in Somalië op de markt brengen en verstrekken. Eenmaal in Turkije kunnen ze zich vrij bewegen en worden door de verschillende organisaties verder naar de EU geleid.

“Vertegenwoordigers in Mogadishu regelen het vervoer naar Istanboel, ze betalen zelfs voor vliegtickets met Turkish Airlines. Van daaruit worden ze naar verschillende plaatsen langs de Turkse kust vervoerd, waar ze vervolgens worden geholpen naar eilanden zoals Lesbos”, aldus de minister van Migratie.

Eerste veilig ontvangstland

Mitarachi constateert dat de Somaliërs legaal, met een visum, naar Turkije komen. Hij zegt dat het duidelijk is dat ze in Turkije niet in gevaar zijn. Als ze een reden hebben om asiel aan te vragen, moeten ze daar dus blijven, want het is het eerste veilige ontvangende land. Hij vindt het zorgwekkend dat Turkije betrokken lijkt te zijn bij het smokkelen van migranten door royaal met visa’s te voorzien.

  Griekse schaapsherder huilt op tv: "Asielzoekers hebben mijn levenswerk verwoest"

Volgens getuigenissen van overlevenden heeft de Al-Khair Foundation een reis betaald waarbij 34 Somaliërs zijn verdronken toen ze probeerden van Turkije naar Griekenland te varen. Een van de 15 overlevenden zeg dat de Al-Khair Foundation had geregeld dat hij slechts 100 euro van de reiskosten hoefde te betalen. Volgens de illegale migrant kost de reis meestal tien keer zoveel.

“Liefdadigheidsfondsenwerving” financieren mensenhandel

Volgens de Griekse minister van Migratie is de schatting van de migrant in overeenstemming met de informatie van de Griekse inlichtingendienst, schrijft de Daily Mail. Hij verklaarde verder dat de “liefdadigheidsinzamelingen” van de moslimorganisatie de mensenhandel financieren.

Een woordvoerder van de Al-Khair Stichting ontkent de beschuldigingen. Hij beweert dat ze alleen vluchtelingen in het Midden-Oosten helpen door het doneren van winterkleren, voedsel en hygiëneartikelen. Volgens de website van de organisatie hebben ze sinds de start in 2003 bijna 200 miljoen euro ingezameld en zijn ze actief in 74 landen.

De ondervraging van een aantal Somalische migranten door de Griekse autoriteiten is hieronder te zien:

“Open de grenzen!”: Asielzoekers in Griekenland gebruiken kind als stormram om de politiebarrières te doorbreken

Vorig artikelMoslimmigranten zijn drie keer zo duur als andere niet-westerse immigranten: begaan meer criminaliteit en werken minder
Volgend artikelEx-generaal Flynn: “Trump zou de strijdkrachten kunnen gebruiken om nieuwe verkiezingen af te dwingen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Gister vroeg mijn zoontje waarom negers neger genoemd worden.
    Ik zei hem omdat daar het woord nee in zit.
    Ik legde hem uit dat je jagers hebt en neegers. Het verschil is dat een jager meestal met buit thuis komt, en een neeger steevast platzak is en daardoor honger lijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in