Ex-generaal Flynn: “Trump zou de strijdkrachten kunnen gebruiken om nieuwe verkiezingen af te dwingen”

3
Michael Flynn © Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

De voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn zegt in een interview dat President Donald Trump, indien nodig, de militairen naar de kantelstaten kan sturen om nieuwe verkiezingen af te dwingen als de beschuldigingen van zijn juridisch team van fraude niet worden onderzocht.

Voormalig luitenant-generaal en nationaal veiligheidsadviseur Michael Flynn heeft in een interview met “Newsmax” voorgesteld dat de Amerikaanse president Donald Trump, indien nodig, “militaire capaciteiten” zou kunnen gebruiken om een hernieuwde ronde van de presidentsverkiezingen in de betwiste staten af te dwingen. Hij kon ook opdracht geven tot het in beslag nemen van de stemmachines.

De opmerkingen kwamen in het kader van de inspanningen van de president en zijn advocaten om de gecertificeerde verkiezingsuitslagen in de betreffende staten aan te vechten. Het Amerikaanse Congres zal op 6 januari de stemmen tellen die afgelopen maandag 14 december zijn uitgebracht in het kiescollege, het Electoral College. Het team van Trump houdt vast aan zijn standpunt dat ernstige onregelmatigheden de verkiezingen in verschillende cruciale kantelstaten hebben overschaduwd.

Flynn raadt aan “ervoor te zorgen dat de stemmachines veilig worden gesteld”. In het interview, dat door de Epoch Times wordt gerapporteerd, zegt Flynn dat hij niet weet of de president zelfs maar dit soort opties overwoog. Hij zegt echter dat Trump “plannen moet ontwikkelen voor elke mogelijkheid, omdat we niet kunnen toestaan dat onze verkiezingen en de integriteit van onze verkiezingen doorgaat op de manier zoals die nu is”.

Flynn verklaart dat hij niet pleit voor de staat van beleg, omdat “we een constitutioneel proces hebben dat moet worden nageleefd”, maar de voormalige veiligheidsadviseur wees erop dat Trump nu de confiscatie van de stemmachines zou kunnen bevelen als hij dat wilde. Bovendien kon hij militairen naar de kantelstaten sturen en in elk van hen een nieuwe verkiezing bevelen. “Het zou niet eens de eerste keer zijn”, voegt Flynn eraan toe.

  Bizarre blanke onderwerping aan zwart racisme in de Verenigde Staten

Expert: “Militairen horen niet thuis in civiele overheidsmechanismen”

De ex-luitenant-generaal veroorzaakte onlangs opschudding toen hij op Twitter een oproep aan president Trump deed om de staat van beleg af te kondigen. Dit kwam van een organisatie genaamd We the People Convention en pleit voor “beperkte staat van beleg om de Amerikaanse strijdkrachten de kans te geven om nieuwe, vrije en eerlijke federale verkiezingen te houden wanneer de wetgevende macht van de staat, de rechtbanken en het Congres de grondwet niet gehoorzamen”.

Bill Banks, een expert op het gebied van constitutioneel recht en nationale veiligheidswetgeving aan de Universiteit van Syracuse, zei in een interview met Military Times dat hij speculaties over mogelijke militaire acties met betrekking tot de integriteit van de verkiezingen onaanvaardbaar vindt:

“Afgezien van het feit dat federale en staatsonderzoekers geen bewijs hebben gevonden van verkiezingsfraude die de uitkomst van de verkiezingen zou hebben beïnvloed, is er in de Verenigde Staten geen plaats voor de staat van beleg, tenzij het burgerlijk bestuur volledig wordt afgebroken”.

Navarro blijft bij de beschuldigingen van verkiezingsfraude

Trump’s adviseur Peter Navarro blijft daarentegen volhouden dat er bewijzen zijn voor onregelmatigheden tot en met verkiezingsfraude. Hij heeft donderdag een rapport ingediend waarin hij alle beschuldigingen in dat verband in de zes staten samenvat. De verwijzingen bevatten onder andere rechtbankdossiers, krantenartikelen en geanonimiseerde namen van getuigen die zouden hebben gezworen de vermeende incidenten te hebben waargenomen.

Navarro is van mening dat de beschuldigingen substantieel genoeg zijn om het resultaat van de verkiezingen mogelijk te veranderen en een onderzoek te rechtvaardigen:

  Uiterst ongelijk aantal stemmen tussen Trump en Biden in D.C. - vraag over verkiezingsfraude wordt in de VS gedebatteerd

“Als deze onregelmatigheden bij de verkiezingen niet volledig zijn opgelost op de dag van de beëdiging, en daardoor de facto blijven zoals ze zijn, bestaat er een reëel gevaar dat dit land nooit meer een eerlijke presidentsverkiezing zal zien”.

Tot op heden is echter er sinds de dag van de verkiezingen geen enkele verkiezingsrechtszaak geslaagd – ongeacht of deze werd gebracht door het juristenteam van Trump of door derden. Onlangs verwierp het Hooggerechtshof een door Texas aangespannen rechtszaak tegen het tellen van de in vier staten verzonden stemmen.

Campagne tegen opperrechter Roberts

Het besluit, dat het Supreme Court had gebaseerd op het gebrek aan formele procedurele vereisten, bracht de aanhangers van de zittende president in het verweer tegenover de rechters en vooral de opperrechter van het Supreme Court.

Ook Michael Flynn verklaart in zijn interview dat hij “een beetje bezorgd was over Chief Justice John Roberts” omdat, zo vervolgt Flynn, “men niet kan rommelen met de bouwvoorschriften van de Amerikaanse grondwet”.

In sociale media en op blogs kreeg vooral Roberts de schuld van het seponeren van de zaak. Onder andere werd gemeld dat een griffier van het Supreme Court tijdens de hoorzitting over de rechtszaak van Texas door gesloten deuren schreeuwende discussies hoorde. Roberts zou naar verluidt naar het hoofd van zijn collega’s hebben geslingerd, die de rechtszaak wilden behandelen, dat ze “verantwoordelijk zouden zijn als er rellen ontstaan”.

De factchecker “Snopes” evalueerde de voorstelling als een valse bewering: een zaalwachter had op de betreffende dag geen schreeuwpartij in de Hoge Raad kunnen afluisteren, omdat de vergadering zou zijn gehouden via een conferentiegesprek – dat het Supreme Court zelf van tevoren had aangekondigd.

  Republikein treedt op om Joe Biden voor het gerecht te brengen

Heeft de rechter Trump aan de telefoon beledigd?

Trump’s advocaat Lin Wood beschuldigt Roberts er ook van dat hij al in augustus in een telefoongesprek met zijn mederechter Stephen Breyer de president op de ergste manier beledigde en verklaarde dat men hem niet “nog een ambtstermijn kon toekennen”.Als bewijs verwijst Wood naar vermeende documenten die “in handen zijn van derden”.

De herroepingsbeslissing met betrekking tot de rechtszaak van Texas werd door de voltallige Senaat onderschreven. Justices Thomas en Alito schreven hun eigen verklaring over de beslissing.

Trump-team: “Opties worden minder”

Het tijdsbestek dat het juridische team van Trump heeft om de verkiezing aan te vechten wordt kleiner. Er zijn al verschillende rechtszaken aangespannen en tegenkandidaat Joe Biden heeft 306 stemmen van het kiescollege gekregen. Adviseur Navarro erkent dat de zaak “met de dag ingewikkelder wordt” en “de mogelijkheden afnemen”.

Open brief van Amerikanen aan president Trump: Roep nu de ‘Insurrection Act’ (staat van beleg) uit of riskeer de Republiek te verliezen

Vorig artikelNGO-“Hulporganisaties” aangeklaagd voor mensenhandel
Volgend artikelTrump wordt opgeroepen om de nationale noodtoestand af te kondigen om Biden te stoppen – Executive Order 13848
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Die Justice Roberts is gewoon gecompromitteerd. Ik zag een foto van hem waarop hi, met een brde glimlach met zijn arm om Ghislaine Maxwell heen zit. Kom nou, die man wordt gewoon gechanteerd. Een rechter van het Suprme Court!! Daarom schreeuwde hij zo hard.

 2. Staat van beleg zou het beste zijn; dan kan de hele rotzooi opgeschoond worden.
  De rotzooi, te weten het volgende:
  –de politiek bestuurders van de “probleem steden”waar geplunderd werd;
  –BLM en Antifa–alle leden en bestuurders arresteren
  –van bovenstaanden alle bezittingen en tegoeden beslag nemen
  –alle personeel van stembureaux in de kantelstaten en daar waar de stemmachines werden gebruikt
  –BLM en Antifa registreren als terroristische organisaties.
  –de financiers van BLM en Antifa arresteren, en hun bezit en tegoeden beslag leggen. Zijnwe gelijk van Soros af.

 3. Als hij lef heeft roept hij de noodtoestand uit, om schoon schip te maken met dat tuig, maar of hij het aandurft….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in