Er sijpelt vandaag een oude “nieuwe” meme over het internet – Rusland is aan het verliezen in Oekraïne. Het lijkt erop dat de Deep State talking points verspreid zijn. Het viel mij op dat David Ignatius, die opinie schrijft bij de Washington Post, en de Litouwse orgeldraaiende aap van Pat Lang, TTG, soortgelijke beschrijvingen gebruiken. TTG schrijft:

Wat een snelle onthoofding van de regering in Kiev moest worden, is mislukt. Het Russische leger brengt de ergste karikaturen van het onhandig gewelddadige en wrede Rode Leger tot leven.

Ignatius neemt een mondiaal thema aan bij het verkondigen van Poetins mislukking:

Op het gebied van de bondgenootschappen leken Poetins dromen om de wereldorde opnieuw te vormen af te brokkelen nadat zijn plan om het regime van Zelensky snel te onthoofden mislukte. In plaats van de NAVO te verbrijzelen, heeft Poetin haar versterkt, door Zweden en Finland bij het pact te trekken en nieuwe druk uit te oefenen op de noordelijke flank van Rusland.

Heeft u het begrepen? schrijft Larry Johnson. De Russen falen en brokkelen af en de NAVO herrijst. O jee!!! De Russische Minister van Defensie heeft de memo blijkbaar niet gekregen en blijft berichten over de gestage vooruitgang van de Russische strijdkrachten die de Oekraïense troepen in het westen van Donetsk verpletteren. Hier zijn de hoogtepunten uit de laatste briefing van generaal Konasjenkov:

Precisiewapens van de Russische lucht- en ruimtemacht hebben een tijdelijk inzetpunt van de nazi-militie van de Rechtse Sector in Kamyshevakha in de regio Zaporozhye geneutraliseerd. Tot 200 militanten zijn gedood.

Hoge-precisiewapens hebben stellingen geraakt van het bataljon van de 81ste Luchtmobiele Brigade van de AFU bij Dolina, Volksrepubliek Donetsk. Meer dan 60 manschappen zijn vernietigd, evenals 7 pantservoertuigen en 1 munitiedepot.

Bovendien hebben inslagen met hoge-precisiewapens munitiedepots voor wapens geleverd door de VS en Europese landen vernietigd in de buurt van Belen’koye, regio Odessa.

Om de aanzienlijke verliezen aan personeel en materieel van de 66e en 72e gemechaniseerde, 58e gemotoriseerde infanterie en 10e Berg Aanval Brigade van de AFU, die in de richting van Soledar opereren, aan te vullen, is de gedwongen mobilisatie van de bewoners van Artemovsk, Chasov Yar, Soledar, Dzerzhinsk en andere nabijgelegen woonplaatsen op gang gekomen. Er worden voertuigen van de plaatselijke bewoners in beslag genomen om de formaties uit te rusten.

4 pelotons van Grad meervoudig gelanceerde raketsystemen, 13 artilleriepelotons van D-20 houwitsers en 10 artilleriepelotons van D-30 kanonnen zijn geneutraliseerd in Seversk, Serebryanka, Dronovka, Opytnoye, Krasnoye, Zvanovka, Ivano-Dar’evka, Paraskovievka en Ivangrad, Volksrepubliek Donetsk.

Operationeel-tactische en legervliegtuigen, rakettroepen en artillerie hebben 7 commandoposten geneutraliseerd, waaronder de 81e Luchtmobiele Brigade bij Kramatorsk, Volksrepubliek Donetsk, de 60e Infanteriebrigade bij Kirovo, de 128e Berg Aanval Brigade bij Vozdvizhevka, Regio Zaporozhye, 5 munitiedepots in Vasyukovka, Velyka Novoselka, Volksrepubliek Donetsk, Novoaleksandrovka, Regio Zaporozhye, Pokrovskoye, Regio Dnepropetrovsk, 2 brandstofdepots bij Soledar en Novgorodskoye, Volksrepubliek Donetsk, alsmede 197 gebieden waar de AFU manschappen en militaire uitrusting geconcentreerd heeft.

Als dit een Russisch verzinsel was, dan zou het voor Oekraïne, met de steun van CIA en MI6 officieren die de leiding hebben over de propagandacampagne van de geheime dienst van Oekraïne, gemakkelijk werk zijn om deze beweringen te weerleggen. Oekraïne heeft niets gezegd. Afgezien van de gestage stroom “zonnige” berichten die in het westen verschijnen en waarin, zonder concreet bewijs, wordt verklaard dat de Russen aan het wegkwijnen zijn, zijn de Oekraïense sociale media zwijgzaam als het gaat om het optellen van de Russische verliezen.

  Brits plan om NAVO-troepen in Oekraïne te stationeren. Het uur is nabij

Poolse inlichtingenofficieren zien blijkbaar de realiteit. Hun laatste rapport over de situatie in Oekraïne is uitgelekt, volgens een Russisch telegramkanaal:

Volgens het document is er een catastrofale situatie ontstaan in de formaties van de Oekraïense strijdkrachten. Het aantal onherstelbare verliezen bedraagt meer dan 300 mensen per dag, en dit cijfer wordt door het kabinet van de president onderschat om de kans op een publieke explosie te verkleinen en paniek te voorkomen onder de burgers en de militairen.

De Polen benadrukken dat de systematische aanvallen van de Russische strijdkrachten op commandoposten en trainingscentra van de strijdkrachten van Oekraïne in de afgelopen drie maanden hebben geleid tot de dood van ongeveer 4.600 van de meest getrainde militairen, waaronder hoge officieren, instructeurs en huursoldaten.

In het rapport wordt opgemerkt dat ongetrainde formaties naar Donbass worden gestuurd, het professionele niveau van officieren vanaf de bataljonscommandant en lager zwak is, de functies van commandanten in de troepen vaak door nationale bataljonsstrijders worden vervuld.

Sinds mei van dit jaar worden bijna alle leidinggevende functies bij de planning en uitvoering van de vijandelijkheden waargenomen door buitenlandse adviseurs uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Canada. Tegelijkertijd wordt het feit van hun aanwezigheid op de commandoposten geheim gehouden om te voorkomen dat het personeel van de militaire NAVO-landen door de Russische strijdkrachten gevangen wordt genomen.

Tegelijkertijd wordt in het rapport opgemerkt dat de aan Kiev geleverde Amerikaanse 155-mm M-777 houwitsers niet altijd voor het beoogde doel gebruikt worden. In plaats van een tegen-batterij-oorlog te voeren, worden de kanonnen vaak gebruikt om steden te bombarderen.

De Oekraïnse strijdkrachten zijn na versnelde training niet in staat om zelfstandig complexe luchtverdedigingssystemen te bedienen, daarom zitten buitenlandse instructeurs van onder huurlingen vaak op artillerieposities.

Als het Poolse rapport juist is, heeft het Oekraïense leger catastrofale verliezen geleden en heeft het moeite om de ervaren officieren te vervangen door bekwaam personeel. Zoals generaal Konasjenkov opmerkte, handelt Oekraïne nu wanhopig door inwoners van de Donbas die nog onder hun controle staan “met geweld te mobiliseren”. Dit is geen recept voor succes. Onder dwang gemobiliseerde burgers veranderen niet op magische wijze in frontsoldaten, alleen maar omdat Zelensky dat zo verklaart.

  Dr. Coleman: Derde Wereldoorlog Update

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat u en uw gezin moeten doen in de eerste 90 dagen na een catastrofale instortingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Europese Unie gaat in vlammen op nu haar brandstofpompen uit Rusland opdrogen
Volgend artikelOmdat zij incompetent zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Dit is gelul Rusland doe het rustig tegen die nazi’s die idioten hebben zich niet aan de afspraak gehouden 1990 wat een psychopaten US vierde reich EU die totaal geen gekozen zijn nazi’s idioten biden merkel rutte kaag oranjes en nog wat van die nsb troep die gaan de hoofdprijs betalen de moordenaars covid oorlog genocide WEF ophangen samen met Gestapo Romeo.s namen zijn bekend afrekening komt eraan losers.

 2. @Rommel doe zo voort mijn grote Respekt aan jou, WE gaan deze herfst zien who got the Balls en aan de Trollen hier good Lück and kiss my white Ass 🖕

  • Als gebeurt wat hier voorspeld wordt zullen niks zien want alles is vernield.
   En verdienste van Rommel is het feit dat hij louter artikels vertaalt en op zijn. W3bsite plaatst.
   Enige vorm van commentaar vind je niet.

   • @sjf5412,

    En wat is jouw inbreng in dit geheel, behalve gal spugen wat schijnbaar de enige vorm van commentaar schijnt te zijn die jij hier tentoonspreidt.

    Nutteloos dus 🤣

    • Ik heb tenminste niet de pretentie om te zeggen dat ik nieuws br3ng zoals Rommel doet en dan artikels van anderen copieren
     Ik zie dat hier vele mensen hun gal spuien dus kan er nog eentje bij.
     En druif wat is jouw bijdrage hier : gal spuien?
     Maar de waarheid mag niet gezegd worden en kritiek wordt dat bestempeld als gal spuien.
     Wat is het devies van deze site je maintiendrais en ik ook

 3. Vrijwel alle informatie afkomstig van de “MSM” is geen nieuws maar globalistische propaganda. De zeer sterk gecentraliseerde structuur van de MSM maakt dat deze vrijwel uitsluitend de belangen dienen van een uiterst kleine groep belanghebbenden. Dit door de “informatie” dusdanig te kneden en te misvormen (corrumperen) zodat het “residu” slechts desinformatie en propaganda bevat.

 4. Bullshit, maar dat zijn vele berichten hier, en ook gecontroleerde media die veel fake nieuws verspreid! Het is wie de propaganda geloofd en jullie zijn gecontroleerd als een zogenaamd alternatief medium om die propaganda te verspreiden net als vele misleidende fake berichten

   • Lees de reactie eens grondig alvorens te reageren.
    Tonny zegt dat vele berichten hier bullshit zijn en dat jullie gebruikt worden om die bullshit te verspreiden.
    Jullie worden gebruikt en trappen er met open ogen in

    • Je draadje (reactie) slaat kant nog wal.
     Je denkt zeker dat ik een gebrek aan zelfstandig denk vermogen hebt .
     Je vergist je ben al eeuwig losgezongen van enigige vorm van indoctrine .
     Juist jouw ageren maakt dat ik me zorgen maak om jouw denk vermogen.
     Groeten fijne dag verder.

     • Beste Ohjd
      Waar heeft jouw reactie betrekking op? Ik heb jou toch niet aangesproken.
      Indien Danny op wiens reactie ik antwoordde zelf niet reageert waarom moet jij dat doen,
      Ik heb jou denkvermogen niet in vraag gesteld maar begin toch te twijfelen.
      En als we dan toch stoer doen eerst , denk na en antwoord niet voor een ander.
      Als je al eeuwig losgezongen bent van indoctrinatie ben je al stokoud en je denkvermogen ook.

 5. Goed man, ben zo gelukkig met de trollen die alles beter weten jammer dat het een hoog twittergehalte heeft. Rot lekker op als het je hier niet bevalt.

 6. Schrijf geen onzin over Rusland. Er is geen 3met Ukraïne. Dat land wordt gezuiverd van de Nazi’s en Cabal. Dat proces verloopt heel voorspoedig. Vergeet niet de de Ukraïnse bevolking hier heel blij mee zijn

 7. Waar kan je ergens de huidige stand bekijken ? Diegene die op kop ligt, is wel heel dichtbij de overwinning als de prijzen worden uitgedeeld, aan de meet.

 8. In de krant van vandaag staat met grote letters dat de Russen al 15000 soldaten hebben verloren in de Oekrainse strijd om niets!???Maar over de soldaten van Zelenskische troepen geen woord,,,, over de verliezen en gesneuvelden die waarschijnlijk het dubbel aantal zullen omvatten!? De krant die mag dat natuurlijk niet vermelden omdat ze onder curatele staan van de subsidie van Rutte en Co De kranten moeten dat vermelden als verdoezelde triomf van de EU debielen die wapens hebben geleverd aan Zelenski in een waanzin oorlog die door Brussel is opgezet….. Ik was gisteren op het oorlogsslachtoffers kerkhof in Margraten Ik denk dat Rutte en de meelopers daar eens wat vaker naar toe moet gaan om zich te herinneren dat die jongens gevochten hebben om Nederland te bevrijden van een waanzinnige Duitser die uit Oostenrijk kwam Waarschijnlijk is Rutte en Co dat gewoon vergeten en kan hij zich niets meer herinneren van de geschiedenis van Nederland tijdens Wo 2 dat roept hij vaker als hij weer ergens achteraan loopt van wat Brussel hem oplegt!

 9. “Als dit een Russisch verzinsel was, dan zou het voor Oekraïne, met de steun van CIA en MI6 officieren die de leiding hebben over de propagandacampagne van de geheime dienst van Oekraïne, gemakkelijk werk zijn om deze beweringen te weerleggen”

  Genoeg gezegd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in