P-800 Oniks

Rusland heeft Hezbollah de beroemde Yakhont supersonische kruisraketten geleverd, ook bekend als P-800 Oniks, meldt persbureau Reuters.

Hezbollah heeft twee video’s vrijgegeven waarop wordt voorgesteld hoe de Russische antischipraketten Amerikaanse oorlogsschepen van de USS Gerald R. Ford carrier battle group (CVN 78) in de Middellandse Zee tot zinken brengen, bericht Warnews24/7.

WarNews24/7 was de enige site die het citaat van H. Nasrallah’s toespraak opspoorde – in zijn toespraak – die rechtstreeks Amerikaanse en Israëlische schepen in de Middellandse Zee bedreigde door de inzet van anti-scheepsraketten aan te kondigen.

De thriller begint nu in de Middellandse Zee. Er is maar één lancering van een P-800 Oniks nodig om de hele regio in brand te zetten.

Moskou wil wraak voor de Moskva-kruiser en andere schepen die de NAVO door Oekraïne in de Zwarte Zee heeft getroffen.

Russische supersonische anti-scheepsraketten van Hezbollah een bedreiging voor de VS

Persbureau Reuters meldde dat Hezbollah beschikt over Russische P-800 Oniks kruisraketten tegen schepen, die een ernstige bedreiging kunnen vormen voor de Amerikaanse zeemachten in de Middellandse Zee, met het vliegdekschip USS Gerald R. Ford als referentiepunt.

  Het grote schisma - zal het stilletjes worden genegeerd?

Met name Hezbollah-leider Hassan Nasrallah verwees tijdens zijn toespraak vorige week naar de Amerikaanse marine en haar strijdkrachten die in de regio zijn gestationeerd:

“We hebben dreigementen ontvangen dat de VS ons zal aanvallen en ook Iran zal aanvallen als we in oorlog raken met Israël. Amerika, jullie schepen maken ons niet bang. We hebben ons ook op hen voorbereid. Als de VS een regionale oorlog wil vermijden, stop dan met de oorlog in Gaza.”

Bronnen van Reuters beweren dat de Hezbollah-leider specifiek verwees naar de P-800 Oniks anti-scheepsraketten die de organisatie kocht van Syrië.

De toegenomen gevechtscapaciteiten van Hezbollah worden opgemerkt door andere bronnen en Amerikaanse functionarissen.

Twee Libanese inlichtingenbronnen onthulden aan Reuters dat Hezbollah in haar arsenaal de Yakhont supersonische anti-schip kruisraketten heeft, ook bekend als “P-800 Oniks”, die door de Russische strijdkrachten worden gebruikt vanaf Yasen-klasse onderzeeërs en in Bastion kustraketsystemen, en die de basis vormden voor het ontwerp van de BrahMos raketten die gezamenlijk worden geproduceerd door Rusland en India.

Deze raketten werden voor het eerst in gebruik genomen in 2002, zijn 8,6 meter lang, zijn uitgerust met een 200 kg zware explosieve granaatkop of een 250 kg penetrerende granaatkop, kunnen snelheden bereiken tot Mach 2,5 en hebben een maximaal bereik van 300 km.

Volgens Reuters erkennen Amerikaanse functionarissen dat Hezbollah de middelen en wapensystemen waarover het beschikt de afgelopen jaren heeft verbeterd.

Tegen deze achtergrond blijven vertegenwoordigers van Hezbollah dreigende video’s posten over hun bereidheid om Amerikaanse en Israëlische schepen tot zinken te brengen. En blijkbaar zijn dit geen loze dreigementen.

  Grove misrekeningen: VS, Israël overschatten hun militaire kracht in het Midden-Oosten

Bekijk de twee video’s

Hezbollah heeft ook de Chinese C-802’s

Tegelijkertijd heeft Hezbollah nieuwe video’s die eraan herinneren dat het ook Noor anti-scheepsraketten in zijn arsenaal heeft. Dit zijn kruisraketten van Iraanse makelij, een exacte kopie van de Chinese C-802.

Hezbollah heeft deze wapens al eerder gebruikt tegen Israël. In 2006 werd het Eilat-klasse korvet Hanit, dat 16 kilometer uit de kust lag, aangevallen. Bij de inslag kwamen vier militairen om het leven. Een tweede aanval volgde, waarbij een schip tot zinken werd gebracht.

De Noor raket is 6,4 meter lang en heeft een vliegbereik tot 120 km met een mogelijke snelheid van Mach 0,8-0,9.

Bekijk video

VS vreest dat Hezbollah wordt uitgerust met Russische luchtafweersystemen

Het verschijnen van Russische luchtafweersystemen in het Libanese Hezbollah arsenaal zou leiden tot een kolossale escalatie van het conflict in het Midden-Oosten, benadrukte de Amerikaanse onderminister van Defensie voor het Midden-Oosten Dana Struhl tijdens een hoorzitting van het Congres.

Volgens haar zou dit enorme schade toebrengen aan de veiligheid van Israël op een moment dat er een grote kloof is in de betrekkingen tussen de twee landen.

  Onderbuikgevoelens zorgen voor strategische fouten - VS meegesleept in strijdgewoel in Gaza, Jemen en nu Irak

Struhl zei dat de Verenigde Staten hard werken om de opening van een tweede front tegen Israël te voorkomen.

De Amerikanen vrezen dat Russische Pantsir-S1 luchtverdedigingssystemen opduiken in het arsenaal van Hezbollah.

Of is het al te laat?

Houthis schieten Amerikaanse MQ9 Reaper ($32M) neer met Sovjet 2K12 Kub (SA6)

Gisteravond nog schoten strijders van de Jemenitische Houthi’s een Amerikaanse MQ-9 verkenningsdrone neer. En Reuters meldde dat Hezbollah nu beschikt over Russische P-800 Oniks anti-scheepsraketten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Eén fout vóór ArmageddonVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelV.S. stevent af op Wereldoorlog III terwijl regering-Biden Amerikaanse slachtoffers verbergt
Volgend artikelKlokkenluider zegt dat de vrouw van de Oekraïense president Zelensky een kinderhandelnetwerk runt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

17 REACTIES

 1. Oorzaak en gevolg.
  Boontje komt om zijn zoontje.
  Kaatsen en de bal terug verwachten.

  Oftewel, een tegenwoordig populaire uitdrukking, KARMA

 2. Ik vind dit zo heerlijk . Eerst gaat dat kut amerika de ukraine bevoorraden . En dan zegt iedereen jippieeeeeeee… rusland onderschept t allemaal en hakt t in de pan … nu liggen ze bij israel en denken ze stoer te doen . En rusland en china leveren nu serieus spul aan iran .. en amerika loopt te janken en te halen en foei . Tis precies tzelfde alleen andersom .. ik hoop zo dat iran een dikke vette kinzal op dat vliegdekschip of israel gooit . We zullen de rollen ff omdraaien . Die wef agenda moet vernietigd en uitgeroeit worden . Want ze zijn al veels te ver met hun plannen. De cdbc ofiets goedgekeurd . Ineens ukraine mag lid worden. Alles kigt op schema . Dussuhhhh rusland china en iran kommop vernietig israel en de schepen die er liggen . En sttoom daarna verder door naar usa en brussel etc etc etc

  • Rusland loopt zelfs voor op ons met hun CBDC. En zie ik ze ook geen stappen maken om uit het Rotschild schuldensysteem te stappen. We moeten nog maar zien of ze echt anti WEF zijn, of gewoon hun rol spelen in de great reset.

   Maar behalve dat is het natuurlijk niet meer als logisch dat ze de VS een koekje van eigen deeg geven nadat de VS Oekraine tegen Rusland heeft opgezet & bewapend. Het zou inderdaad een mooie wraakactie zijn voor het tot zinken brengen van de Moskva.

   • loopt zelfs voor op ons met hun CBDC….
    Leg uit PearlDragon, ik zie juist een scheuring van het financiele systeem waarbij de BRICS landen hun munt met goud (gaan) dekken en daarom onderling kunnen betalen.
    Dit leidt in ieder geval al tot vermindering van de dollarvraag.
    En wat als centrale banken niet meer vanuit het niets geld mogen uitlenen maar dat dit ook alleen nog maar goudgedekt mag gebeuren?

    Maar ik hoor heel graag jouw mening!

   • Waarom formeren ze dan het BRICS systeem en Putin heeft duidelijk uitgelegd dat ze een multipolaire samenleving hebben wat veel beter is ipv een unipolaire zoals het westen 🧐😜🖕💉⚰️

 3. Amerika wilde toch zo graag raketten in de Oekraine plaatsen, en lieten de Oekraïners voor hun belangen vechten, nu doen de Russen hetzelfde, die laten de arabische volkeren voor hun belangen vechten, Russen zijn goede schakers, dit is een mooie schaakzet.

 4. De beste goede Hollywood film komt met zinkende VS schepen en de amerikanen wegzwemmen met de start tussen de benen. Later moeten zij de puim in de middenlandse zee opruimen.

 5. Geen woorden maar DADEN ! WAT MAAKT HET NOG UIT ? Je kan je kop nog wat dieper in het zand steken maar ALLES is sowieso naar de kloten, financieel/economisch/ klimatologisch/ geopolitisch/mentalistisch etc…het westers lalaland van Oz zit op zn tandvlees…enkel nog schone schijn ! Dus , zou k zeggen, let the bad times roll !

 6. Als de vs, uk en Navo vazallen de ukrinazis mogen voorzien van alle oorlogstuig, inclusief cluster munitie, lange afstand raketten en zelfs f 16’s dan heeft Putin het grootste recht om Hezbollah, Hamas en de rest te voorzien van hun militaria,punt uit, geen discussie mogelijk!!!

 7. De moskva was een tactische fout van de russen. Het heeft hen enorm gekost, maar de uitko6van dit conflict met oekraine stond vanaf het begin al vast.

  Ze zullen wraak nemen middels het midden-oosten. Als Iran wordt aangevallen komt Rusland er automatisch in. Zodra dit het geval is zal China hun kans schoonzien en Taiwan aanvallen. Amerika kan niet op zoveel fronten tegelijk actief zijn. Zie daar het einde van het westen als hegemoon

 8. Heb ooit lang gelden gelezen een voorspelling dat Rusland Israel gaat verslaan en dat het daarna rustig word in dat gebied en zie nu dit. Het westen moet nu niet huilen, maar eens diep na gaan denken waar men nu mee bezig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in