Een tank in beslag genomen door het leger van de Republiek Luhansk. Foto: Sonja van den Ende

De Nederlandse journaliste Sonja van den Ende bracht de afgelopen dagen door in de Volksrepubliek Luhansk in het oosten van Oekraïne. Zij werd naar een afgelegen legerkazerne gebracht, waar tot haar grote verbazing een arsenaal aan tanks, legervoertuigen, wapens, luchtdoelraketten, kogelvrije vesten en munitie lag opgeslagen.

“Maar nog verbazingwekkender was dat het allemaal NAVO-materiaal was. Dit was in beslag genomen, de laatste dagen, na hevige gevechten met Oekraïense leger, die de ene overwinning na de andere claimt en de Westerse media hier gretig mooie verhalen van maakt, zonder het te controleren, dat kunnen ze immers niet, want er zijn niet veel journalisten onderweg, ook niet in de Oekraïne,” schrijft Van den Ende op haar website.

De Spaanse verslaggever ter plaatse in Oekraïne, Ruben Gisbert, heeft overigens op de sociale media onthuld dat de Oekraïense strijdkrachten hem met de dood hadden bedreigd als hij verslag zou blijven doen van wat er aan het oorlogsfront gebeurde, waarmee hij de bewering van Van den Ende bevestigt, bericht Freewestmedia.com.

Ook een Chileense filmmaker, Gonzalo Lira, heeft zich in de stad Charkov verborgen gehouden omdat zijn leven door de Oekraïners bedreigd werd nadat hij vanuit het oorlogsgebied verslag had uitgebracht.

Van den Ende wees erop dat de propaganda-oorlog op volle toeren draait, vooral in het Westen, terwijl de Russen behoudender zijn en bijna dagelijks persconferenties geven met een update van het front. Er wordt in Europa zoveel onzin geschreven dat het bijna lachwekkend is, zei Van den Ende.

Zij merkte op dat de meeste Russen trots waren op hun soldaten en leger, en begrepen dat Oekraïne bevrijd moest worden van deze horroroorlog, die het oosten van Oekraïne al sinds 2014 teistert.

Het is niet duidelijk waarom Oekraïne sinds 2014 NAVO-wapens zou hebben opgeslagen, als dat niet was om oorlog te voeren.

Zij voegde er rouwig aan toe:

“We zullen zien hoe het afloopt. Mijn prognose is dat het slecht zal aflopen voor Europa, vooral voor zijn burgers. Het tijdperk van welvaart en vrijheid is definitief voorbij en als de Europeanen daar niet voor vechten, zullen ze wakker worden in een totalitaire staat.”

Van den Ende zinspeelde op de huidige controverse over burgers die in de stad Boetsja zijn gedood. Haar opmerkingen werden herhaald door Europarlementariër Marcel de Graaff. Hij zei dat Nederlandse kranten gewoon nepnieuws over Oekraïne verspreiden.

“De Volkskrant verspreidt nepnieuws uit Oekraïne. De beelden uit Boetsja zijn van na de “cleaning” door Azov [nazi-strijders die ingebed zijn in het reguliere Oekraïense leger]. Het is wel duidelijk waar de oorlogsmisdadigers zitten: in Oekraïne.”

Het Pentagon zei ondertussen dat het “geen onafhankelijke bevestiging kon geven van Oekraïense verslagen over wreedheden door Russische troepen tegen burgers in de stad Boetsja”. Het is dan ook verwonderlijk dat Europese landen zonder de capaciteiten van de Amerikaanse Defense Intelligence Agency en de National Security Agency allerlei uitspraken doen over Russische betrokkenheid zonder tenminste enig bewijs te hebben.

Rusland is door Groot-Brittannië een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad geweigerd om met bewijzen te komen, een primeur. De westerse naties zien de noodzaak van een grondig onderzoek niet meer in. In plaats daarvan wordt Rusland, op basis van bekrompen politieke motieven, schuldig verklaard.

  Russische Mobilisatie - Begin van het Einde voor Kiev en NAVO (VIDEO'S)

De Franse president Emmanuel Macron verklaarde onomwonden: “Er zijn zeer duidelijke aanwijzingen voor oorlogsmisdaden.” Hij zei maandag tegen radio France Inter dat Frankrijk nieuwe strafmaatregelen met Duitsland zou “coördineren”, zonder te vermelden dat Frankrijk slechts ongeveer 15 procent van het Russische gas invoert, terwijl Duitsland minstens 40 procent invoert.

Het incident in Boetsja wordt klaarblijkelijk gebruikt als een excuus om de Derde Wereldoorlog te ontketenen. “Dit is genocide,” zei de Oekraïense president Vladimir Zelensky in een emotionele uitbarsting tegen CBS.

Niet alle burgerdoden worden echter met dezelfde verontwaardiging begroet. Journalist Glenn Greenwald wees erop dat zes tot acht weken na de inval van de VS in Irak meer dan 8000 burgers gedood waren, zonder dat er een kik gegeven werd. In Oekraïne zijn tot nu toe ongeveer 1000 burgers gedood.

De Amerikaanse militaire analisten Larry Johnson, Scott Ritter en blogger Moon van Alabama hebben allemaal voorspeld dat Oekraïne de oorlog zou verliezen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Executie van Russische krijgsgevangen door Oekraïense strijders op 30 maart (VIDEO 21+)Volg Frontnieuws op Telegram

  Journalist waarschuwt voor propaganda over een "ongekend snelle opmars" van het Oekraïense leger
Vorig artikelExecutie van Russische krijgsgevangen door Oekraïense strijders op 30 maart (VIDEO 21+)
Volgend artikelWat zult u doen als er geen voedsel is?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

  • Niet. Daar hebben we de conventie van Geneve voor. Afspraken hoe POW’s behandeld dienen te worden. Niet dat Eisenhower zich daar aan hield.Eisenhower’s Deathcamps in the Rhinevalley op YouTube docu. 1,5 millioen doden. De praktijken van Azov wat dat betreft zijn verwerpelijk.

   • Dat waren er veel te weinig. De Russen hadden net zo moeten doen in Duitsland als de moffen in Rusland.
    Alles afmaken, dorpen laten doodhongeren; experimenten met gifgas…

    Convenntie van geneve is slap gelul.
    Bovendien: als een partij zich er niet aan hield, hoeft de andere partij dat ook niet.

    Zo is het doodmartelen van Isis, de massa executie van Srebenica gerechtvaardigd. ( niemand spreekt van de tienduizenden Serviers die door de moslims werden gemarteld verkracht vermoord; Srebenica was een zwakke wraak

    • pierre jij gore …… rot lekker op naar een neocon website met je (((propaganda(((

     ga lekker naar zionleugens.ir waar je met je medefiguren troep kunt opschrijven

 1. De waanzin, de waanzin… wat is toch precies de bedoeling? Hulde aan Sonja van den Ende om deze waarheden te veroveren. Maar waarom zit heel NederKhazarenLand toch zo te liegen met zijn allen over die Oekraiene en hun waanzin? Ik weet dat de VS al jaren lang jankt om EU te vernielen, maar wat hebben ze er aan? En waarom zitten ze nu volop mee te doen met de Oekrie propaganda? Iedereen doet er aan mee, iedereen. Waarom moet Europa naar de verdommenis?

  • Alleen zij die chantabel zijn, de WEF dienen, maken promotie. Integere politici maken nooit promotie. Zweeds onderzoek. Chantabel via sex met minderjarige meisjes of jongens, drugs etc. etc. Net als UK, Frankrijk etc. etc. is ook ons land al lang door die specifieke groep gehijacked. Op Youtube interessanted docuserie over hoe in de UK een organisatie is die ervoor zorgt dat iedere politicus die niet doet wat zij willen, zich tegen hen uitspreekt, de laan uitgestuurd wordt. In de USA de enige politca die dat deed haar volledige carriere kapot gemaakt. Alles wat niet die groep is weg, de hele wereld van hen. Speech na WW II in den Haag. WW I 6 millioen erkend als oorlogspropaganda, excuus van Chamberlain daarvoor. Documenten, boeken docu Europe the last battle. Ik vermoed dat wat de meesten zien een oppervlakte verhaal is. Het echte verhaal betreft diepe mystieke en occulte zaken. Geschiedenis van de mensheid die opzettelijk vervalst is en voor ons verborgen wordt gehouden.

   • aan Gertrude:
    “Het echte verhaal betreft diepe mystieke en occulte zaken. Geschiedenis van de mensheid die opzettelijk vervalst is en voor ons verborgen wordt gehouden.”

    In die trant vraag ik me ook af waar CERN zich mee bezig houdt, bijv het “god particle.” Zakken vol geld verdwijnen in die molen.

   • Je zit op het het juiste spoor. Sinds de Brexit en de dood van ( de zogenaamde miljardair Jef (N)epstein is deze uitrol van list en bedrog zich aan het manifesteren. CIA agent Jef had genoeg kindermisbruik bewijs vergaard van de politieke ja knikkers die we vandaag de dag zien liegen over Corona en Ukraine.

 2. Nou nog: welk land heeft het daar gebracht? Serie nummers op de tanks enwapens ….

 3. Nauwkeurige beschrijving ervan, kompleet met serie en type nummers en foto’s, zodat ook bewezen kan worden welk land ze gestuurd hebben….

 4. Ik vraag me af wanneer de eerste luchtdoel raketten (stingers) op het dark web worden aangeboden.
  Wellicht met korting voor de ISIS aanhangers… prettige vlieg vakantie dan maar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in