Als één Europees land er niet in slaagt de opslagplaatsen voor 1 november te vullen, komt het hele blok in gevaar, waarschuwen de Nederlandse autoriteiten.

Een gascrisis in één EU-land zou een domino-effect teweegbrengen en zich snel over het hele blok verspreiden, aldus de Nederlandse minister van Klimaat en Energie Rob Jetten, bericht RT.

“Het is goed als sommige lidstaten hun gasopslagplaatsen tegen 1 november kunnen vullen, maar als andere landen er niet in slagen 80% te halen – vooral grote landen als Duitsland – dan moet u zich ervan bewust zijn dat dit een domino-effect zal hebben voor heel Europa,” zei Jetten dinsdag tegen het tijdschrift Politico.

De minister merkte op dat in geval van stopzetting van de Russische gastoevoer, Nederland “naast de buurlanden zal staan.”

Ondertussen benadrukte Jetten dat het aanboren van het Groningen-gasveld, ooit een van de grootste velden van Europa en decennialang de belangrijkste gasbron van het continent, een optie van het laatste redmiddel zou zijn. In 2019 kondigde de Nederlandse regering aan dat het reusachtige veld in het noordoosten van het land tegen oktober 2022 zou worden stilgelegd om de seismische risico’s in de regio te beperken, en dat er daarna alleen nog gas zou worden gewonnen in geval van extreem weer of onvoorziene omstandigheden.

Vorige week heeft de natie alle beperkingen op kolengestookte elektriciteitscentrales opgeheven om het aardgasverbruik te verminderen, terwijl zij een “dringende oproep” aan het bedrijfsleven heeft gedaan om zoveel mogelijk energie te besparen in de aanloop naar het winterseizoen. Jetten is van plan deze week een plan in te dienen over de bouw van twee kerncentrales in het land.

  Mike Stone - Kinderoffers zijn fundamenteel ritueel van de Deep State

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

George Soros: “Wat in Oekraïne gebeurt, is mijn beste project”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelErnstige hartontsteking “tot 44 keer hoger na COVID-19 prik”
Volgend artikelHet ware staatsterrorisme is de militarisering van woonwijken door Kiev
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Er is een kleine misrekening met het streven naar nieuwe kerncentrales. Want de grondstoffen voor die brandstof staven komt hoofdzakelijk uit o.a. Rusland. Oekraïne zal dan waarschijnlijk ook Russisch zijn en als de BRIC + landen een feit zal zijn als de kerncentrales klaar zijn. Leveren de BRIC + landen niets meer aan het Angelo Zionisten Rijk. Want dan is er een wereld reservemunt die gebaseerd is op grondstoffen en niet op het fiat geld. Dan heeft het Angelo Zionisten Rijk een probleem, als het dan nog bestaat.

  • Dat ligt er maar aan. Kerncentrales op thorium zijn een optie en dat is behoorlijk algemeen tegenwoordig.
   Het echte probleem is dat de bouw en inwerking stelling zomaar 15-20 jaar in de toekomst liggen. Dat gaat voor de komende winters niet helpen.

  • Hoi Qvic,

   De conclusie die ik heb moeten trekken is dat fiat geld (eigenlijk betaalmiddel) prima is Waarom? We hebben allemaal schulden en claims naar elkaar. Uiteraard de een wat meer dan de ander. Dit geldt voor mensen als landen. Schuld kan heel kort zijn. De slager of bakker die jou eerst het brood of vlees geeft voordat jij betaald (je kan dan wegrennen en niet betalen bijvoorbeeld). Of omgekeerd.

   De deltawerken is een ander uiterste. Kosten baten werkte enorm in het voordeel van NL. Zou NL echt alles eerst moeten sparen voordat we de delta werken konden bouwen? Natuurlijk niet want zoveel voordelen. De rente betalen is wat mij betreft prima om dat eerder te kunnen hebben. Idem als ik nu een geniaal plan had om X te maken. Kost nu 100 en levert naar verwachting 200 op. Rente kost 25. Moet je doen. Worden we allemaal beter van.

   Wat we niet moeten doen en wel doen is sparen in schuld (fiat). Dan zitten de banken met teveel schulden die ze weer moeten uitlenen. Daarmee krijg je dus al die onzinnige schulden die niet productief zijn. Ik durf te zeggen dat dat er voor zorgt dat een monetair systeem zal opblazen.

   In (oa) India heeft de bevolking dat door. Ze sparen niet in fiat maar in goud en in mindere mate zilver. Betalen gewoon met Rupi. Wat maakt het uit dat je 20% voor iets meer moet betalen als je spaargeld ook met 20% stijgt en je inkomen ook? Uiteraard werkt het daar niet perfect omdat niet de hele wereld dat doet.

   In Engeland hadden ze in de Victoriaanse tijd zelfs ”debtor prisons” die echt heel naar waren. Echt naar. Dat zorgde er nog steeds niet voor dat mensen alleen maar met bezit handelde. Toen al werkte dat niet. Human nature.

   Wat dit initiatief, zoals ik het begrijp, probeert te bereiken is dat schulden weer gekoppeld worden aan echte dingen. Zoals grondstoffen. Gaat m niet worden. Is geprobeert met goud, zilver, tally sticks, gigantische stenen en noem maar op. Allemaal gefaald. Waarom? Menselijke natuur. Kan je niet overrulen. Kost alleen maar menselijk lijden.

   Wat wel helpt is voor lange(re) termijn sparen in iets anders te doen dan het sparen in fiat. Goud is een logisch iets als focal point.

   Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

   Groeten,
   Hugo

 2. Het Westen is te laat met allerlei pseudo oplossingen. De EU staat op punt om in elkaar te storten. Al die Young Global Liars voeren beleid op drijfzand, papieren schulden.

 3. Valuta met goede gouddekking is het meest solide. Wij ooit: 400% dekking.
  dat is zichtbaar solide; maar het wekt ook vertrouwen van zakelijke en politieke partners.

  Uit de EU en Euro dus! Anders komt de tijd van postzegels van 400.000 euro weer aan.
  ————————————-
  Laat die theoretische idioten maar aan ouwehoeren; kijk naar Poetin en de Bric; dan leer je hoe het moet.

 4. Ooit was ik opgeleid in en werkte in de nucleaire sector (NRG Petten). Onder druk van diezelfde.D66 en Groen Links verloor ik mijn baan. Nu willen ze zeker dat ik eventjes voor ze terugkeer totdat alle landbouwgrond vol staat met windmolens en zonnepanelen? Ze halen maar goedkope Russische ingenieurs…. In Zuid Afrika staat nog een Safari reactor… Kunnen ze daar personeel wegkapen. De D66 Kaag NPO zal deze idioterie blijven ondersteunen… Lekker rijk worden tegen het volk. Laat ze overigens ook excuses aanbieden bij Simon Rozendaal… Met deze plannen bevestigen ze zijn gelijk

 5. Zo leuk dit: kunnen de progressieven toch niet heen om de bouw van extra kerncentrales. Beslist een van hen tot de bouw ervan!
  ‘He jongens! Hoe zit dat dan met dat levensgevaarlijke afval? Zijn jullie soms GEK geworden? Waar moeten we al dat kernafval veilig opbergen?’
  Tja, linkse jongens en meisjes: de werkelijkheid is weerbarstig, he?
  Heerlijk dit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in