Het geschil over wie er schuld heeft aan wat er zojuist in Kremenchuk gebeurd is, leidt tot de grotere vraag wat precies staatsterrorisme in het Oekraïense conflict inhoudt.

Zelensky beschuldigde Rusland van zogenaamd “staatsterrorisme”, nadat bij een brand in een van de winkelcentra van Kremenchuk, die volgens hem veroorzaakt was door de raketten van zijn tegenstander tot dusver 18 mensen zouden hebben gedood. Het Russische Ministerie van Defensie reageerde snel door te onthullen dat hun land in feite een wapenopslagplaats had geraakt die naast dat winkelcentrum lag, waardoor de verborgen munitie ontplofte en een brand ontstond die zich uitbreidde naar wat het beschreef als die niet-operationele plaats. Het geschil over wie er schuld heeft aan wat er zojuist gebeurd is, leidt tot de grotere vraag over wat nu precies staatsterrorisme is in het Oekraïense conflict, schrijft Andrew Korybko.

Kiev is natuurlijk van mening dat alle nevenschade die Rusland per ongeluk aan de civiele infrastructuur toebrengt als zodanig gekwalificeerd wordt, terwijl Moskou stelt dat de militarisering van woonwijken door hun tegenstander datgene is wat werkelijk staatsterrorisme is. Als Rusland werkelijk aan zogenaamde “genocide” zou doen in Donbass en Oekraïne, dan zou het gewoon tapijtbombardementen op hun steden leggen, in plaats van het leven van zijn troepen op het spel te zetten door hen straat voor straat te laten vechten tegen de militanten die zich daar in woonwijken ophouden. Bovendien, als het Oekraïners zou willen “terroriseren”, dan zou het gewoon die op de stranden van Kiev kunnen bombarderen.

Voortbordurend op dat laatste punt is het veelzeggend dat de Oekraïners in de hoofdstad zo kalm zijn te midden van de vermeende “genocide” van Rusland op hun eigen volk elders in het land, dat zij al deze hele maand naar de stranden van hun steden aan de rivier de Dnjepr trekken. Dit is niet de houding van een volk dat een zogenaamde “Tweede Holocaust” beleeft, zoals de door de VS geleide Westerse Mainstream Media (MSM) belachelijk heeft geïmpliceerd, maar van mensen die zich echt veilig voelen, omdat zij niet serieus denken dat Rusland hen gaat “terroriseren” door een stel gezinnen op het strand te bombarderen, zoals het zou doen als het hen aan het “genocideren” was.

  Griek in Mariupol: "De fascistische Oekraïners zouden me vermoorden, ze laten ons de stad niet verlaten"

Terug naar het gevechtsfront, verder naar het oosten, kunnen de mensen geen gebruik maken van de humanitaire corridors die de Russische strijdkrachten voor hen hebben willen creëren, juist omdat Kiev hen als menselijk schild wil gebruiken om de opmars van hun tegenstanders te stuiten. President Poetin is in juli 2021 uitvoerig ingegaan op zijn geloof in de historische eenheid van Russen en Oekraïners, en daarom wil hij de burgerslachtoffers in dit conflict tot een absoluut minimum beperken. Dit verklaart waarom hij zijn troepen liever het bevel geeft straat voor straat te vechten om die steden te bevrijden, dan ze eenvoudigweg met tapijtbombardementen te bestoken.

Krementsjoek ligt weliswaar niet dicht bij het front, maar zijn geheime wapenvoorraad, die roekeloos vlak naast een niet-operationeel winkelcentrum is gelokaliseerd, bevoorraadt de troepen van Kiev en houdt het conflict dus onnatuurlijk langer aan dan wanneer de NAVO die voormalige Sovjetrepubliek niet zou uitbuiten als onderdeel van haar proxy-oorlog tegen Rusland. Dat verklaart waarom de Russische strijdmacht het als doelwit koos, waarna de brand zich uitbreidde naar het naburige gebouw, waarvan Zelensky hysterisch zei dat er meer dan 1000 mensen verbleven, ondanks beelden waarop een bijna volledig lege parkeerplaats te zien is met enkele geüniformeerde soldaten afgewisseld door de zeer dunne menigte.

Het echte staatsterrorisme is dus niet het vernietigen van een geheime wapenvoorraad door Rusland, maar het verbergen ervan door Kiev, letterlijk vlak naast een niet-operationeel winkelcentrum, als onderdeel van haar strategie om woonwijken te militariseren, om zo de opmars van haar tegenstanders te vertragen en aanvallen tegen haar voorraden ver achter de linies af te schrikken. Niet alleen dat, maar de veel wredere militarisering van woonwijken aan het front is ontegenzeggelijk een daad van staatsterrorisme, die echter stilzwijgend door het door de VS geleide Westen gesteund wordt om machiavellistische redenen van “militair gemak” in verband met het zo lang mogelijk rekken van het conflict.

  De voormalige Russische president Medvedev over het Westen: Aanschouw een bleek paard

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Iedereen heeft het over Poetin. Wat hij werkelijk zegt, mag niemand weten. Hier is zijn toespraak in het NederlandsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNederland waarschuwt voor domino-effect gascrisis
Volgend artikelDe oorlog in Oekraïne nadert snel zijn ontknoping
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Het is een smerige oorlog !! Die alleen maar slachtoffers kent.
  Mag hopen dat al die smerige naties die hier achter zitten, tegen de muur gaan.
  Zoveel leed…

  • Ja ze offeren de oekrainse bevolking op alsof ze niets waard zijn en de joden staan te wachten met hun nieuwe contract om 10 miljoen joden naar khazastan en oekraine te sturen. Waarom denk je dat dit alles plaats vind en waarom wij juist van de joden hier 1 miljoen huizen moeten bouwen. Om al die oekrainiers en khazaren opte vangen die moeten oprotten uit hun eigen land zodat de joden dat kunnen inpalmen. En iedereen kijkt de andere kant op, rutte is een jood, zijn hele partij is joods, die geven geen fuck om nederland. Maar al dat geld dat ze krijgen om te doen wat de joden met veel geld hun opdragen. Nederland is echt nog niet wakker. De joden nemen kans nu de euro kapot is en europa op instorten staat om hun macht en geld in te zetten. Om kotsziek van te worden.

   • Als je dit zo leest dan is het duidelijk waarom Hitler de joden wilde opruimen ja zelfs uitroeien!? maar dan heeft hij de echte joden die veilig naar Amerika niet te pakken gekregen die dus de macht wilde overnemen….. In Amerika hebben nog een volk uitgeroeid om aan goud en macht te komen maar daar rept niemand er zich meer over Vandaag op het nieuws dat we een nationale herdenkingsdag moeten hebben in Nederland dat de slaven die Nederland uit Afrika had gehaald te herdenken en in herdenking moeten houden (voorstel van D66) ja,,,,, juist die die de pandemie hoog hield!

 2. Welnu… NAVO stuurt.. naar ik aan mag nemen technologisch superieure wapens die alle Russische militaire infrastructuur gaan vernietigen… dat kan ik wel goed geloven, MAAR… Hoe gaan zij straks (onder bevel van Zelensky en als onvoorwaardelijke eis voor beeindiging van de oorlog) de al door Rusland veroverde steden terugveroveren? Dan draait het scenario zich 180 graden om. Oekrainse superieure artillerie (HIMARS) die stedelijke gebieden moeten “Bevrijden”. Dat wordt dan een staaltje omgekeerde Urban Warfare waar dan Oekraïne 3 soldaten nodig heeft tegen Rusland 1, uitgaande ervan dat Rusland de steden met LPR en DNR en Wagner verdedigt… Dit zal niet anders kunnen dan met de inzet van Buitenlandse huurlingen en vrijwilligers die er steeds minder te vinden zijn, dus mobilisatie… Daar zitten we in de EU niet op te wachten.

  • Ik weet dt frontnieuws al een topic heeft gehad van deze paar dagen terug, maar te bedenken dat deze slierten in de aders niet veroorzaakt worden door gestollen bloed maar door een andere substantie die een rubberachtige substantie aanmaakt, is gewoon te bizar voor woorden.
   Nu begrijp ik geert vanden bossche veel beter waarom er zoveel zieke mensen gaan vallen..brrr…
   Ik durf zelfs niet meer naar mijn fysio want die is 3 x gevaxt🥶
   We worden langs alle kanten bestookt , met oorlogen op allerlei gebieden.
   En nog zijn ze niet aan het samenscholen om er iets tegen te doen.😕

 3. De Oekies zijn geen slachtoffer, maar dader.
  Zie coup van 2014, zie neerhalen van MH17, zie de systematige moord op 14.000 Russen, zie het stemmen op de Grote Snuiver.

  Nu is het afrekentijd.
  Natuurlijk wil Rusland bepaalde regio onder controle krijgen; maar ook de militaire infra structuur aanvallen.
  Wapen opslag plaatsen; trainingskampen; transport structuren.

  Als de Oekies de mijnen niet weg halen bij de havens, hebben ze een probleem.
  Ze hebben die ook zelf gelegd.

  het westen is zelf verantwoordelijk voor de “voedsel crisis” boycot intrekken, en er zijn geen problemen.
  Simpel toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in