Neanderthaler genen maken Europeanen meer Corona-ziek dan Afrikanen

4

Uit een nieuw Zweeds-Duits onderzoek gepubliceerd in Nature blijkt dat een bepaald stukje DNA dat tot drie keer zo hoog risico op ernstige Covid-19-ziekten met zich meebrengt, is geërfd van Neanderthalers. De genetische variant komt voor in blanke mensen – maar niet in Afrikanen en volkeren in Oost-Azië.

Het is al lang bekend dat Covid-19 sommige mensen aanzienlijk ernstiger treft dan anderen. Enkele redenen, zoals ouderdom, liggen voor de hand – maar ook andere nog onbekende factoren spelen een rol.

Deze zomer heeft een grote internationale studie een genencluster op chromosoom 3 kunnen koppelen aan een verhoogd risico op ziekenhuisopname en respiratoir falen na infectie met het SARS-CoV-2-virus.

Onderzoekers van het Karolinska Instituut in Zweden en het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie in Duitsland melden nu dat de versie van de genencluster die een verhoogd risico op het ontwikkelen van ernstige Covid-19 met zich meebrengt zeer vergelijkbaar is met de overeenkomstige DNA-sequenties in een ongeveer 50.000 jaar oude Neanderthaler uit Kroatië, en deel uitmaakt van de genetische erfenis van Neanderthalers die de moderne mens met zich meedraagt.

“Het blijkt dat deze genetische variant is overgegaan van de Neanderthalers naar de moderne mens toen ze zich ongeveer 60.000 jaar geleden met elkaar mengden. Vandaag de dag hebben mensen die deze genetische variant dragen tot drie keer meer kans om aan een beademingsapparaat te belanden als ze geïnfecteerd zijn met het nieuwe Coronavirus SARS-CoV-2”, zegt Hugo Zeberg, onderzoeker bij de afdeling Neurowetenschappen, Karolinska Instituut en het Max Planck Instituut voor Evolutionaire antropologie, in een mailing.

  Advocaten bereiden Neurenburg 2.0 voor om allen te vervolgen die de Coronavirus zwendel in stand hielden

De studie laat ook grote verschillen zien in hoe vaak de genetische risicovariant in verschillende delen van de wereld voorkomt. Het komt vooral voor bij mensen in Zuid-Azië, waar de helft van de bevolking de risicovariant van de Neanderthalers draagt. In Europa draagt één op de zes mensen de risicovariant, terwijl die in Afrika en Oost-Azië grotendeels ontbreekt.

De studie zegt echter niets over waarom deze genetische variant een verhoogd risico met zich meebrengt.

“Het is opvallend dat de genetische erfenis van de Neanderthalers zulke tragische gevolgen heeft tijdens de huidige pandemie. Waarom dit het geval is, moet nu zo snel mogelijk worden onderzocht”, zegt Svante Pääbo, directeur van het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie.

Corona-zieke Chinezen werden wakker en zagen eruit als Afrikanen

Vorig artikelVoormalige Democraten kandidaat probeerde seks te verrichten met 14-jarige jongen – wordt ontbloot op YouTube
Volgend artikelProces tegen Salvini: “Er was een vertaalfout bij de Ministeriële rechtbank”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Ik kan héél veel begrijpen, althans dat dénk ik, maar waarom er boven dit artikel een grote foto van Fransje Timmermans moet worden geplaatst, is mij geheel onduidelijk.

  • Omdat fransje het prototype is van een neanderthaler.
   Nauwelijks ontwikkeld en geen verstand en nog steeds denkt dat ie de sterkste is met ze grote bek.

   Maar over dat corona verhaaltje, dat dat al bij de neanderthaler aanwezig was.
   Ze moeten toch wat verzinnen om het leugen over corona kracht bij zetten.
   Zo gaan mensen vanzelf nog denken ook dat het onvermijdelijk was omdat je het al mee droeg vanaf je geboorte.
   Tot op heden hebben ze het bestaan van corona nog steeds niet aangetoond, bewezen of geïsoleerd.

 2. Corona grijpt aan op ACE2 receptoren in het lichaam, Chinezen hebben 5 keer meer ACE2 receptoren dan “blanken”, vandaar die beelden van op straat dood neer vallende chinezen…. Daarnaast interfereerd covid met het griepvaccin, leidt tot 50% meer kans op complicaties vlg studie vh USA army. Laat nou de Chinezen en ook de vele bejaarden in Italië nou net allemaal een nieuw soort griepvaccin te hebben gehad…
  Afrikanen gebruiken meer HydroxyCloroquine, HCQ, een antimalariamiddel dat, samen met zink, voorkomt dat Covid de cellen kan binnen dringen. (Vette tegenvaller voor Bill Gates… ?)

 3. Ik heb eens een DNA-test laten nemen en er kwam uit dat ik méér dan ‘normaal’ aantal Neanderthaler genen heb dan de gemiddelde Europeaan. Toch nog gene covid gekregen terwijl ik de regels zoveel mogelijk aan mijn laars lap, en nog niet positief heb getest! En dat ‘doodvallen’ van die Chinezen was in stage gezet, naar voorbeeld van die Amerikaanse flutfilm ‘outbreak’. Die Chinezen kopiëren toch ook alles he 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in