De advocate Giulia Bongiorno en Matteo Salvini, foto via Facebook

De inleidende hoorzitting van Matteo Salvini in de “Gregoretti”-zaak die afgelopen zaterdag plaatsvond, werd uitgesteld tot aankomende 20 november; op deze datum zullen ook premier Giuseppe Conte en oud-minister Danilo Toninelli worden gehoord.

Niettemin was de voorlopige hoorzitting een duidelijke overwinning voor de Lega: de verdedigingslinie van Salvini werd erkend en de verantwoordelijkheid voor de destijds afgekondigde maatregelen ligt dus bij de hele regering.

Na deze beslissing van rechter Nunzio Sarpietro presenteerde Matteo Salvini zich op een persconferentie naast zijn advocate Giulia Bongiorno.

Deze laatste had de ministeriële rechtbank ernstig in verlegenheid gebracht met haar beoordeling van de situatie:

“Er was een vertaalfout uit het Engels. De ministeriële rechtbank stelt dat de Europese wetgeving bepaalt dat een onmiddellijke landing verplicht is, waarbij een Engelse zin uit de oorspronkelijke rechtsbron wordt geciteerd, maar de term “until” (“tot)” wordt verkeerd geïnterpreteerd. Deze term verwijst helemaal niet naar “onmiddellijke aanlanding”, maar naar passende tijden of flexibiliteit op basis van overeenkomsten met de lidstaten. Daarom was er geen enkele verplichting voor een “onmiddellijke landing”.

Bongiorno benadrukt ook dat de procedure voor het schip Gregoretti geen spontaan initiatief van Salvini was:

“De beslissing om te wachten met het ontschepen van de migranten maakte deel uit van een procedure die in het regeringsverdrag met de Europese Raad van 18 juni 2018 was voorzien. Dit betekent in het bijzonder dat de rechtbank Salvini ten onrechte beschuldigt van “ontvoering”.

Salvini verzuimt niet om Giulia Bongiorno op Facebook lof toe te zwaaien:

“De advocate Giulia Bongiorno werkt bij ons als manager op verschillende gebieden, en dat vervult me met trots. Het is een teken van een groeiende Lega die zich inzet voor VEILIGHEID, voor de rechten van de VROUWEN en voor een rechtvaardige hervorming. Als de centrumrechtse partij wint, en ik denk dat ze zal winnen, zal Giulia bij ons op het hoogste niveau in dienst worden genomen”.

Uitgelekt: Rechter viel Salvini aan ondanks interne erkenning dat hij gelijk had

  "Dit is een invasie" - protesten op Lampedusa: bijna 1.000 migranten zijn binnen 24 uur gearriveerd
Vorig artikelNeanderthaler genen maken Europeanen meer Corona-ziek dan Afrikanen
Volgend artikelAartsbisschop onthult: “Er is een plan om Europa te islamiseren met immigranten”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Die man had een lintje moeten krijgen–geen vervolging.

  Uiteindelijk hebben de linksen gewonnen–en wij moesten ervoor betalen…

 2. Ideale regering in NL:
  Presidente met representative functie
  Farage, Salvini, Orban als zaken kabinet

  parlement: alleen voorlichting niet meer dan 50 man; leden tenminste 5 generaties in NL; geen moslims.
  Beslissen: electronisch referendum

  Grenzen dicht, bewaakt, uit EU, uit euro, “vluchtelingen langer dan half jaar werkloos: met familie retour, geen kindhuwelijken, geen bigamie.”Vluchteingen “eerste 3 jaar geen toegang tot sociale wetgeving.

  Dan komen we ergens.

 3. In de jaren 80 werden PC’s algemeen. Dus werk voor ambtenaren minder. Dus minder ambtenaren nodig.
  Vergelijk eens 1985 en nu per millioen inwoners aantal ambtenaren?

  Er was dienstplicht.
  Vergelijk eens alle militairen met aantal ambtenaren van defensie toen–en nu?
  Aantal geleaste auto’s nu? genoeg om de hele isis te voorzien…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in