Beelden van wat lijkt op de dagelijkse schriftelijke briefing voor de “Rusland/Oekraïne Joint Staff J3/J4/J5” doken gisteren op in Donbass Devushka en hebben niet veel stof doen opwaaien. Donbass Devushka heeft vier van de documenten online staan. Ze lijken authentiek. Een ervan is geclassificeerd als “SECRET/REL TO FIN, UKR, FVEY, NATO” en heeft als datum 28 FEB 23. (U kunt de documenten zelf bekijken op deze link), schrijft Larry Johnson.

De zinsnede “REL TO FIN, UKR, FVEY, NATO” betekent dat dit document beschikbaar is voor Finland, Oekraïne, de vijf ogen (Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) en de leden van de NAVO.

De regering Biden is niet blij. Mediate herhaalt een artikel uit de NY Times:

Volgens ambtenaren van de regering Biden zijn op social media geheime oorlogsdocumenten uitgelekt met daarin het geheime plan van de VS en de NAVO om het Oekraïense leger bij te staan voordat het een offensief tegen de Russische troepen inzet, aldus een verslag in The New York Times.

Het plan bevat gefotografeerde grafieken die een overzicht geven van de troepen- en bataljonssterkte en de verwachte wapenleveranties. Het toont ook de uitgaven van HIMARS, een lange-afstandsraketsysteem voor de artillerie, en hoe snel het Oekraïense leger zijn munitie gebruikt die voorheen niet door het Pentagon werd gedeeld.

Andere documenten hebben kolommen met een overzicht van de dienstregelingen van de Oekraïense troepen van januari tot april. Het bevat ook een samenvattend overzicht van 12 gevechtsbrigades, waarvan er negen worden getraind door Amerikaanse en NAVO-bondgenoten. In de documenten staat dat de snelheid van de levering van het materieel van invloed zou zijn op de paraatheid en training van de brigades, aangezien er naar verwachting drie voor 30 april zullen worden ingezet.

Het document dat ik in Donbas zag, staat vol met DOD-acroniemen. Een van de interessantste is BLUF, wat Bottom Line Up Front betekent. Wat is die bottom line vanaf 28 februari 2023?

  De nieuwe Oekraïense Eenhoorn - Het miljoenkoppige leger

Op basis van bekende bijdragen, trainingstrajecten en projecties kunnen (12) combat credible BDE’s (brigades) worden gegenereerd voor het Lente Tegenoffensief, (3) intern door Oekraïne [niet afgebeeld], en (9) worden getraind en uitgerust door US, Allied & Partner (US/A&P). Van de (9) BDE’s zullen er (6) klaar zijn tegen 31 maart, en de laatste (3) BDE’s tegen 30 april. De levertijden van de uitrusting zullen gevolgen hebben voor de opleiding en paraatheid om dit tijdschema te halen. De totale uitrusting voor (9) BDES is 253 x Tanks, 381 x Mech, 480 x Motor, en 147 x Artillerie plus de levering van 571 x U.S. Up-Armored HMMWVs (Humvee’s).

Als dit waar is, dan weten we dat de militaire planners van de VS/NAVO op 28 februari, 30 april zagen als de vroegste datum waarop de Oekraïense strijdkrachten, met door de VS en de NAVO geleverd materieel, klaar zouden zijn om het voorjaar-tegenoffensief met 12 Brigades (aka BDE) te beginnen. Amerikaanse brigades hebben een troepensterkte tussen 2.000 en 5.000 man. Dat betekent dat de geplande Oekraïense offensieve troepensterkte tussen 24.000 en 60.000 man zou kunnen liggen.

Wat in de briefing niet wordt besproken, zijn de logistieke vereisten die nodig zijn om een dergelijk offensief te ondersteunen. Als de Oekraïense troepen voorwaarts trekken, zullen zij waarschijnlijk zwaar worden aangevallen door Russische troepen te land en in de lucht. Zij zullen midden in de strijd opnieuw bevoorraad moeten worden met munitie en brandstof. Ook moet er een systeem komen om gewonden van het slagveld te halen en terug te brengen naar veldhospitalen. Dit zijn taken die Oekraïne tot nu toe zeer moeilijk heeft kunnen uitvoeren in gevechtsoperaties.

  De hemel valt!

Het is ook belangrijk te erkennen dat er sinds deze briefing veel water onder de brug is gestroomd. Oekraïense troepen die Bakhmut en andere gebieden langs het Donbass-front probeerden te behouden, hebben veel slachtoffers geleden en de Russen hebben raket- en luchtaanvallen uitgevoerd op Oekraïense voorraadmagazijnen en verzamelplaatsen voor troepen. Rusland rukt gestaag op en Oekraïne probeert zijn resterende troepen terug te trekken uit de vleesmolen van Bakhmut. Dit is gewoon een andere manier om te zeggen dat de tijdlijn van 28 februari mogelijk is verstoord.

Ik denk dat het zeer waarschijnlijk is dat de Russische inlichtingendienst middelen heeft binnen de NAVO-gelederen die de Russische militaire commandanten meer recente informatie van deze aard verstrekken en dat zij een vrij goed idee hebben van de troepenmacht waarmee zij te maken zullen krijgen en waar zij zullen aanvallen. Als ze dat niet doen, worden westerse beweringen dat het Russische leger onbekwaam is, geverifieerd.

Als dit document waar is, neemt het elke twijfel weg dat de Verenigde Staten en hun NAVO-partners Oekraïne intensief helpen bij het plannen van het komende offensief. Wat mij verbaast, is waarom de VS, de NAVO en Oekraïne zo openlijk praten over het komende tegenoffensief. Normaal gesproken houden professionele militaire planners hun plannen geheim en gebruiken ze misleiding om hun ware bedoelingen te verhullen. Welnu, deze documenten zijn SECRET geclassificeerd, wat je zou verwachten. Wat niet logisch is, is dat zoveel westerse leiders hun mond voorbij praten over het “GEHEIM” tegenoffensief.

Een van de documenten (niet op de site van Donbass Devushka) gaf volgens de NY Times cijfers over het aantal slachtoffers op 1 maart 2023 van 17.000 Russische KIA (killed in action) en 70.000 Oekraïense KIA. Maar militaire analisten die met de Times spreken, beweren “dat sommige originele documenten die Oekraïense en Russische slachtoffers documenteren, zijn gewijzigd achter een Moskouse desinformatie-inspanning.”

  Verslaggever haalt uit naar Witte Huis' strategie in Oekraïne: U zet deze jongens aan tot zelfmoord

Dus, als dit niets anders is dan Russische desinformatie, waarom oefent de regering Biden dan druk uit op de sociale mediagiganten om deze te censureren? Ik denk dat het antwoord voor de hand ligt – de documenten zijn legitiem en de NAVO lekt als een zeef en de mensen van Biden zijn in paniek.

Laat ik afsluiten met een vraag die tot discussie zou moeten aanzetten – als een bron dit vrijelijk zou lekken naar Evan Gershkovich of Julian Assange of Sy Hersh, zouden zij zich dan schuldig maken aan “spionage”? U kent mijn antwoord. Wat denkt u? Hebben burgers het recht om te weten?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De schandalige onjuiste berichtgeving van de mainstream media over Oekraïne – Oekraïne schijnt, net als “Covid” daarvoor, bij velen de innerlijke fascist naar boven gebracht te hebbenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLoop naar de maan…
Volgend artikelDe Cultuuroorlog in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. ‘Right to know’ normally is related to a time line…in times of war. The question in my view should be: are you causing more death at the front? That is the only relevant and ethical question.
  Leaking hot strategic info: don’t do it, from neither side!
  This war is a terrible mistake, ordered by political losers, with extremely limited ethical sense. The echoes will cause generations, illnesses, and misery. I my hope the captains will be punished and people will realize one time that wars very seldom solve anything quickly. Power and money game only! Empty minds… might enjoy it!

  • Wat is de moraal van die militairen toch debiel. Overal zouden protesten moeten uitbreken. Maar we leven in een tijd die hangt aan immigranten die geen weerstand hebben tegen corruptie, anders waren ze hier niet. Het geeft de eigen bevolking hier het gevoel dat ze helden zijn, en die zijn er nog erger aan toe. Ze moeten de statistieken raadplegen om te weten of ze gezond zijn.

   • John,
    Wat los je daar mee op!! Ik ben al als kind opgevoed met oorlogen in Korea en Vietnam, en daarom verveelt het mij totaal niet. Later had ik pas door, dat oorlogen gestreden moeten worden, om de doodeenvoudige rede; Goed en Kwaad, (Dualisme) waar het goede moet zegevieren, maar dat dat niet altijd gebeurt. Ik weet dat het nu wel gebeurt. Een Multipolaire wereld, niet meer tegen te houden, is beter dan een Unipolaire wereld, waar maar één de baas is.

 2. Het schijnt dat de documenten echt zijn. Ook CNN had het erover.

  Een soort van tweede Asange is opgestaan?

  • De documenten zijn wel authentiek. Rechtsboven staat vermeld staat ICOD, welke staat voor Intelligence Cutoff Data. Het is het software (planning) systeem van de U.S. Army.

  • Hoe het ook zij: het doet veel “ stof opwaaien “ en als “Amerika” er bovenop zit om ze te overal te verwijderen, en Joe Biden boos is……. dan is het meer dan onzin……
   Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald haar wel…….

 3. Deze documenten zullen wel echt zijn.
  Maar ze zijn al verouderd : 1 Maart; en ze zijn slordig samengesteld.

  Belangrijkste is :
  – grote en direkte inmenging door Nato in het conflict
  – Kiev trekt toch veelal aan de touwtjes

  Zie : bijvoorbeeld : @snekotron, @GonaloLira1968, @WarMonitors, e.a.

 4. Beste Mensen

  Praatjes vullen geen gaatjes
  Gehersenspoelden
  Met door angst tot slaaf bewerkten
  Geven gehoor aan Wereld terroristen

  Die hebben zo een overkoepelende orgaan ontwikkeld
  Met heel veel kleine en nog kleinere organisaties
  Dat die dus heel moelijk te bestrijden zijn

  HET PYRAMIDE SYSTEEM

  Als de mensheid zich ertegen kan verweren
  Zou adviseren
  Maak er snel een begin mee
  Wees een Held
  Geen held op Sokken
  Leef dus Alleen
  Heelemaal Alleen
  Wees een Homo
  Maar geen Homofiel
  Men kan vallen naar twee kanten
  1. Heterofiel het Positieve
  Of
  2. Lesbie vrouw vrouw , Flikker man man , Bisexueel alles door elkaar , Kinder Sex puur Sadisme , met anders uitziende Dieren dan het Dier mensen Sex ; geen woord voor , Kannibaliseren , Moorden en veel meer ondingens
  Zowel bij nr 1 als 2 opgesomden zijn uiteindelijk VALS verkeerd
  De een is beter vals
  De ander is slechter tot en met baldadig slecht vals
  Men hoort deze bijden te laten
  Lust en Verlangens de Rug toekeren
  Zonder druk oplegging
  Smaakpapillen Lust niet vergeten
  De bron van het KWAAD de Gespleten Tong
  God – Duivel
  Zoet – Zuur
  Leugen blijft leugen
  Zoet of Zuur maakt niet uit
  Dat ook nog in de Gevangenis
  Gevangen meestal bij volwassenen tussen 28 Soldaten bij nog ouderen kan deze bewaking plaats vinden door 32 Soldaten
  Per persoon
  Veel hè ?!
  Dan nog kan die gewoon zonder Angst door blijven gaan met het plegen van misdaden
  Soldaten …. Allen omgekocht
  Hierdoor Samenwerking onderling
  Zeer zelden krijgt die iets te maken met de bewakers , Soldaten
  Hoop dat het een beetje word begrepen
  Een mens hoort zichzelf in bedwang te kunnen houden
  Het verstand gebruikende … Celibatair

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in