Deze week is het zeven maanden geleden dat de oorlog in Oekraïne begon, die nog steeds voortduurt en waarover nog steeds wordt gesproken. Op 24 februari, de dag dat de oorlog begon, waren twee dingen overduidelijk. De eerste was dat het Oekraïense leger niet in staat zou zijn een beslissende militaire overwinning op Rusland te behalen, en de reden daarvoor was eenvoudig. Rusland is te groot. Oekraïne is te klein. Het Russische leger is vele malen groter dan het Oekraïense leger. Het heeft natuurlijk ook kernwapens, zegt Tucker Carlson.

Rusland zelf is het grootste land op aarde. Het heeft een relatief grote economie voor de regio en er wonen 145 miljoen mensen. Oekraïne heeft ongeveer 40 miljoen inwoners. Het is het armste land van Europa. Het gemiddelde jaarinkomen is een stuk lager dan in Albanië.

Dus als we alleen al naar de meest elementaire cijfers op Wikipedia kijken, is het meteen duidelijk dat Oekraïne, als het een soeverein land wil blijven – en dat willen we natuurlijk allemaal voor Oekraïne – op de een of andere manier via onderhandelingen met Rusland tot een vergelijk moet komen. Felle gevechten zouden dat niet bewerkstelligen. Dit is geen moreel oordeel. U kunt het Oekraïense leger toejuichen zoveel u wilt, maar het is een feit, en u kunt er niet omheen.

Het tweede punt dat onmiddellijk opviel aan deze oorlog was de ongewone vernietigende kracht die hij had en zou hebben. Niet alleen Oekraïne werd getroffen, hoewel dat zeker het geval was. Het was de hele westerse economie, inclusief onze economie. Russische energie voorziet Europa van energie. Een recessie in Duitsland zou zeker ook hier tot een recessie leiden, en de afgelopen maanden is dat gebeurd, en een slechte ook. Hoe langer deze oorlog duurt, hoe armer iedereen onvermijdelijk wordt, met de mogelijke uitzondering van Vladimir Poetin.

Wij vernietigen dingen die moeilijk weer op te bouwen zijn. Dat was ook overduidelijk op de eerste dag van de oorlog. Je mocht het toen niet zeggen. Iedereen die dat deed, werd aangeklaagd als Russische spion. Maar het was nog steeds duidelijk de waarheid, en de Oekraïners begrepen het zeker. Volgens een bericht in het tijdschrift Foreign Policy kwamen in april onderhandelaars van de regeringen van Rusland en Oekraïne in het geheim bijeen en “leken zij het voorlopig eens te zijn geworden over de contouren van een door onderhandelingen bereikte tussentijdse oplossing om de oorlog te beëindigen”.

De voorwaarden van de overeenkomst waren eenvoudig. Rusland zou zijn troepen terugtrekken uit Oekraïne. Oekraïne zou ermee instemmen zich niet bij de NAVO aan te sluiten, zodat elke partij zou krijgen wat zij het gemakkelijkst en effectiefst wilde, en het had kunnen werken.

Maar de regering Biden wees deze overeenkomst resoluut van de hand. De adviseurs van Biden wilden niet alleen dat de Russen Oekraïne zouden verlaten. Dat is wat ze ons op tv vertelden, maar nee, dat wilden ze niet. De adviseurs van Biden wilden een totale regimewisselingsoorlog tegen Rusland, blijkbaar om de verkiezing van Donald Trump te wreken, waarvoor Poetin volgens hen verantwoordelijk was, en ze waren bereid daarvoor tot de laatste Oekraïner te vechten.

Op 9 april van dit jaar stuurde het Witte Huis zijn onfortuinlijke stroman, de toenmalige Britse premier Boris Johnson, naar Kiev. Volgens Oekraïense nieuwsmedia bracht Johnson twee boodschappen over aan de regering-Zelensky: “Ten eerste is Poetin een oorlogsmisdadiger. Hij moet onder druk worden gezet, niet om mee te onderhandelen, en twee: zelfs als Oekraïne bereid is enkele garantieovereenkomsten met Poetin te ondertekenen, is het Westen dat niet.”

Met andere woorden: Wat maakt het uit wat de Oekraïners willen? Amerika en Groot-Brittannië eisen een totale oorlog met Rusland, een oorlog met regimeverandering, en natuurlijk hadden de Oekraïners, die in het midden zitten, geen andere keuze dan toe te geven. Dagen later werden de vredesonderhandelingen afgebroken. Dit werd destijds nauwelijks gemeld, maar het was het keerpunt in de oorlog in Oekraïne. Dit was het moment waarop het doel veranderde van het herstellen van Oekraïne in de staat van voor de invasie – en dit lijkt iedereen in het Westen redelijk – in iets heel anders, namelijk een oorlog met als doel Vladimir Poetin omver te werpen, net zoals we Saddam Hoessein omver hebben geworpen, en er vervolgens het beste van te hopen. Dat is duidelijk krankzinnig en gevaarlijk, maar dat is waar we zijn, en vanaf dat moment is alles veranderd, en zo zijn we gekomen tot waar we nu zijn, namelijk zo dicht bij een nucleair conflict als we ooit in de geschiedenis zijn geweest.

Deze week gaf de Oekraïense president Zelensky een interview aan de linkse krant The Guardian waarin hij de Verenigde Staten terloops opriep Vladimir Poetin te bombarderen. “De andere nucleaire staten moeten heel duidelijk zijn dat zodra Rusland ook maar denkt aan een nucleaire aanval op buitenlands grondgebied, in dit geval op het grondgebied van Oekraïne, er snelle vergeldingsaanvallen zullen volgen om de nucleaire lanceerinstallaties in Rusland te vernietigen.” Wij citeren: “Zodra Rusland ook maar denkt aan een nucleaire aanval” – dus voordat Rusland daadwerkelijk raketten lanceert – “moeten de VS kernwapens tegen Rusland gebruiken.” Met andere woorden: We moeten nu kernwapens gebruiken. Waarom nu, en hoe weten we dat Zelensky dit bedoelde? Want Zelensky reageerde woensdag op deze waarschuwing van de Russische regering.

  Onbedwingbaar Russisch offensief: 160.000 Russische soldaten rukken op naar Kharkiv (Video's)- Ze staken de rivier de Zherebets over - Kiev had geen troepen meer

Poetin: Ik wil u eraan herinneren dat ons land ook beschikt over verschillende vernietigingsmiddelen en voor individuele onderdelen die moderner zijn dan die van de NAVO-landen, en als de territoriale integriteit van ons land wordt bedreigd, zullen wij, om Rusland en ons volk te beschermen, zeker de middelen gebruiken die ons ter beschikking staan. Dit is geen bluf.

“Het is geen bluf”, zegt Poetin, die naar verluidt krankzinnig is, dus we moeten hem waarschijnlijk serieus nemen. Hij leidt immers een land met het grootste kernwapenarsenaal ter wereld, en hij heeft het over het gebruik van kernwapens als het Westen de territoriale integriteit van Rusland blijft bedreigen. Het is een voorwaardelijke waarschuwing, en natuurlijk was het bedreigen van de territoriale integriteit van Rusland nooit onderdeel van de afspraak. Was dat zo? Weet u dat nog? Daarom droeg u een Oekraïense speld of hing u een Oekraïense vlag voor uw huis. Oekraïne werd binnengevallen. Het doel was om de Russen te verdrijven. Dat lijkt redelijk naar alle maatstaven van eerlijkheid en fatsoen, maar dat is niet wat de regering Biden beoogt. Het dringt aan op het omverwerpen van de Russische regering en hoopt, nogmaals, dat alles daarna goed komt en dat een beter iemand het zal overnemen. “Hij is slecht. Laten we hem vermoorden.” Heeft u dit verhaal eerder gehoord?

ln reactie op de opmerkingen van Poetin riep de Oekraïense regering op tot een onmiddellijke nucleaire aanval op Rusland, een aanval die zonder twijfel zou leiden tot de onmiddellijke vernietiging van New York, Washington, D.C., Los Angeles en de dood van tientallen miljoenen Amerikanen. Dat zei hij net. Verstandige mensen praten nooit zo. Als er voor de regering Biden een moment was om de hele zaak te beëindigen en een onderhandelde vrede af te dwingen, wat zij in een oogwenk zou kunnen doen, dan is dat moment nu aangebroken, voordat grote aantallen mensen sterven, maar dat is niet wat de regering Biden doet. Het gaat met hoge snelheid de andere kant op en doet er alles aan om het Westen aan de rand van de afgrond te brengen.

Gisteren beschuldigde Joe Biden in de VN Rusland, niet Oekraïne, van openlijke nucleaire bedreigingen.

President Biden: Deze oorlog gaat over het wegvagen van het bestaansrecht van Oekraïne als staat, puur en alleen, en het bestaansrecht van Oekraïne als volk. Wie u ook bent, waar u ook woont, wat u ook gelooft, dit zou uw bloed niet koud moeten maken. President Poetin heeft Europa schaamteloos bedreigd met kernwapens en de verplichtingen van het non-proliferatieregime roekeloos met voeten getreden. Wij zijn solidair met Oekraïne. Wij zullen ons solidair opstellen tegen de Russische agressie. Punt.

NU GOED. Poetin is slecht. Goed. Akkoord, maar Poetin maakt nucleaire dreigementen. Wat de reden daarvoor ook is, het feit dat hij ze uit, en natuurlijk dat de Oekraïners expliciete nucleaire dreigementen uiten, is voor ieder verantwoordelijk persoon genoeg om te zeggen: “Nu stoppen we ermee”, vooral als die persoon de leider van de Verenigde Staten is, het land dat deze oorlog financiert en dat deze oorlog vanavond zou kunnen beëindigen door Oekraïne aan de onderhandelingstafel te roepen. De Russische troepen trekken zich terug. Oekraïne belooft niet toe te treden tot de NAVO, alles is zoals het was in januari van dit jaar, en alles is in orde. We hoeven ons geen zorgen te maken dat New York wordt gebombardeerd.

Maar dat is niet wat ze willen. Joe Biden heeft dus met geen woord gerept over de verantwoordelijkheid van Amerika. Nogmaals, wij financieren deze oorlog. We kunnen het stoppen. Maar dat doet u niet. Bij de Verenigde Naties zei hij er natuurlijk niets over, want die willen de oorlog, en minister van Buitenlandse Zaken Tony Blinken ook niet.

SECRETARIS VAN STAAT BLINKEN: President Poetin heeft deze week, nu het grootste deel van de wereld bijeen is bij de Verenigde Naties, gekozen om olie op het vuur te gooien dat hij heeft aangestoken. Hieruit blijkt zijn volslagen minachting voor het VN-Handvest, voor de Algemene Vergadering en voor deze Raad. De internationale orde waarvoor wij hier bijeen zijn om die te handhaven, wordt voor onze ogen verscheurd. We kunnen en zullen niet toestaan dat president Poetin hiermee wegkomt. Elk lid van de Raad moet een duidelijke boodschap sturen dat deze roekeloze nucleaire bedreigingen onmiddellijk moeten stoppen.

  Strategische reflecties vanuit Moskou

NU GOED. Dus Tony Blinken, de minister van Buitenlandse Zaken, is een hansworst en een mislukte rockmuzikant die wat papieren voorleest die lijken op een kabeljournaalreportage over hoe slecht Poetin is. Ja, geweldig. Hebbes. Maar achter hem op de foto die u net zag staat iemand die helemaal geen clown is, en dat is Nuland, een van de verantwoordelijken voor de ramp in Irak. In een functionerend land zou iedereen die betrokken was bij de 20 jaar durende tragedie in Irak, waarin de reputatie van Amerika zwaar beschadigd werd, waarin duizenden Amerikanen stierven, waarin we zonder goede reden veel armer werden, iedereen die erbij betrokken was, inclusief de leugen die ons erin bracht, voor altijd uitgesloten worden van het Amerikaanse buitenlands beleid, maar Toria Nuland steeg, steeg, steeg totdat ze ons op de rand van een kernoorlog met Rusland bracht.

Dus Tony Blinken vertelt de Verenigde Naties en de rest van ons dat het oké is dat Oekraïne namens de Verenigde Staten met een kernoorlog dreigt, en de rest van de wereld kijkt met open mond toe, inclusief China. Hier is de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken van gisteren.

WANG WENBIN, VOORZITTER VAN HET KINESE BUITENLANDSE MINISTERIE: Wij roepen alle partijen op om tot een staakt-het-vuren te komen en de oorlog te beëindigen door middel van dialoog en onderhandelingen, en zo spoedig mogelijk een oplossing te vinden die rekening houdt met de legitieme veiligheidsbelangen van alle partijen. Wij hopen ook dat de internationale gemeenschap de voorwaarden en de ruimte hiervoor zal scheppen.

Wij roepen alle partijen op om tot een staakt-het-vuren te komen, zoals in april bijna was bereikt voordat de regering Biden het verpestte omdat zij een regimewisseling in Rusland wil. Dit komt uit China, dat een staat van dienst heeft op het gebied van mensenrechten waarbij Rusland op Zweden lijkt, en natuurlijk heeft China bijna net zoveel van deze oorlog geprofiteerd als Poetin en Raytheon en Lockheed, maar zelfs de Chinezen zijn niet zo gek dat ze een nucleair Armageddon willen. Uiteindelijk gaat het hen alleen maar om zaken doen en domineren via de handel.

Ze willen niet dat hun klanten zichzelf opblazen, en ze weten dat ze daar ongelooflijk dicht bij zitten. Alleen Tony Blinken en gekken als Toria Nuland willen dat echt, en zij staan volledig achter de Oekraïense president die verklaart dat het niet zijn doel is om de oorlog te beëindigen en zijn land terug te krijgen, wat een prima en bewonderenswaardig doel is waar de meeste Amerikanen achter staan. Nee, zijn doel is Vladimir Poetin omver te werpen en van Rusland weer een mislukte staat te maken. Oh, goed plan.

ZELENSKY: Er is een misdaad gepleegd tegen Oekraïne, en wij eisen een rechtvaardige straf. De misdaad werd gepleegd tegen onze staatsgrenzen. De misdaad werd begaan tegen de waarden die u en mij tot een gemeenschap van de Verenigde Naties maken, en Oekraïne eist straf voor zijn poging om ons grondgebied te stelen. Dit is het eerste punt van onze vredesformule, het allesomvattende punt van bestraffing.

Dus een corrupte Oost-Europese autoritaire leider in een T-shirt leest ons de les over de gemeenschap der naties en vertelt ons dat het eigenlijk om straf gaat die Oekraïne eist. Het gaat niet om zelfverdediging of het terugwinnen van hun grondgebied. Het gaat om regimeverandering. Ze vragen ons met name om een nucleaire aanval uit te voeren. Hoe kunnen we daarbij betrokken raken? Maar bijna niemand in Washington weerhoudt zich ervan die vraag te stellen. Ze gaan met volle kracht vooruit. Het is krankzinnig, maar ze zijn er allemaal voor.

Adam Kinzinger tweette net dit: “Trouwens, elk doelwit in Rusland dat bijdraagt aan de oorlog is fair game onder het recht van gewapende conflicten. Een land dat vecht om te overleven kan niet escaleren. Iedereen die zegt dat Oekraïne escaleert, moet ophouden.”

Iedereen die zoiets doms in het openbaar zegt, zou onmiddellijk zijn openbare functie moeten neerleggen en zwijgen tot hij weer bij zinnen is, alstublieft. En in de Senaat zijn Lindsey Graham en Richard Blumenthal het over precies hetzelfde eens. Zij hebben aangekondigd dat Rusland een staatssponsor van terrorisme is.

SEN. RICHARD BLUMENTHAL: Rusland moet worden aangemerkt als staatsponsor van terrorisme, omdat de gebeurtenissen van de afgelopen dagen en weken meer dan ooit hebben aangetoond dat Rusland moet worden aangemerkt als staatsponsor van terrorisme.

SEN. LINDSEY GRAHAM: Ik denk dat de samenwerking tussen beide partijen sterk is als het gaat om steun aan Oekraïne boven Rusland. Ik wil de regering bedanken dat zij meer doet. We verschillen van mening over de volgende stap, maar Speaker Pelosi zit in ons kamp. Zij heeft gezegd dat zij vindt dat Rusland volgens de Amerikaanse wet geclassificeerd moet worden als een staat die terrorisme steunt.

  De meest nepachtige PR-intensieve oorlog aller tijden

Het feit dat Lindsey Graham op televisie kan verschijnen, zoals hij zo vaak doet, en kan beweren conservatief te zijn en iemand die om de Verenigde Staten geeft, is verbijsterend. Dit maakt dus deel uit van de eindeloze ophef over het feit dat Rusland slecht is, en zeker, Rusland is slecht. Prima, Rusland is slecht, maar het gaat om de woorden, zoals altijd. Zij vertellen u dat Rusland nu een staatssponsor van terreur is. Waarom zeggen ze dat? En u knikt waarschijnlijk. “Ja, het lijkt een slecht land met een slechte leider, maar een staatssponsor van terreur?” Het is belangrijk dat zij Rusland heel specifiek als zodanig definiëren. En waarom? Want wat doen we met terroristische staten? Wij werpen hun regeringen omver. We gaan in de aanval. We gaan de strijd met hen aan, en dat is het standpunt van Washington voor beide partijen, en het is met name het standpunt van de mensen die ten onrechte geloven dat Vladimir Poetin de verkiezingen van 2016 heeft gestolen, en niemand gelooft met meer verve in die waanzin dan de dame die heeft verloren. Hier is ze.

HILLARY CLINTON: Ze krijgen de wapens die ze nodig hebben om zich te verdedigen en ze zijn nu in de aanval en ik denk dat we hen moeten blijven steunen en helpen. Ze werden aangevallen door een niet-uitgelokte oorlogsdaad, en ze hielden stand, en ze deden het beter dan iemand had kunnen voorspellen, en Zelensky is een echte oorlogsleider geweest. Ik ben zeer onder de indruk van hem, en ik vind dat de Verenigde Staten hen moeten bijstaan.

Als u een van de miljoenen goedhartige Republikeinen bent die, toen dit in februari uitbrak, dachten: “Nou, dit is verschrikkelijk. Je moet geen soeverein land binnenvallen,” en natuurlijk waren we het daarmee eens, we moeten achter Oekraïne staan, dan voel je je nu misschien een beetje bedrogen, want wat je hier ziet is klassieke missieverschuiving. We komen voor één doel en verlengen het verblijf voor een heel ander doel, waarvoor u niet heeft getekend, en dat zal de Verenigde Staten op de lange termijn absoluut schaden.

Als Hillary Clinton zegt dat we Zelensky zullen bijstaan als hij in het offensief gaat, betekent dat niet dat we de Russische troepen uit zijn land zullen verdrijven, waar iedereen het mee eens zou zijn. Het betekent Vladimir Poetin ten val brengen en een zwart gat creëren in het centrum van Oost-Europa, waar Azië en Europa elkaar ontmoeten, in een land met enkele van ’s werelds grootste energiereserves en het grootste kernwapenarsenaal. Hoe zal dit uitpakken? Laten we naar de woordvoerders van het Pentagon luisteren. Ze zullen het op televisie uitleggen.

RETIRED LT. GEN. Wat we in plaats daarvan moeten doen, is ons omdraaien. We zeggen dat we meedoen, maar dat hebben we niet gedaan. Wij hebben de Oekraïners bijvoorbeeld geen systemen gegeven zoals de aanvalskruisraket, die de hele Krim kan bereiken. Het heeft een bereik van 200 mijl (ongeveer 322 km), een kernkop van 500 pond en 300 bommenwerpers om mee te gaan. Daarmee kunnen de Russen echt bedreigd worden, maar dat hebben we niet gedaan. En ik denk dat we ze moeten bedreigen. Totdat hij echt gelooft dat wij serieus actie tegen hem willen ondernemen, zal hij deze bedreigingen blijven uiten.

Dus nogmaals: Iedereen die betrokken is geweest bij bijvoorbeeld de laatste vijf oorlogen die de Amerikaanse macht hebben verzwakt, Amerikanen hebben gedood, ons armer hebben gemaakt en de Verenigde Staten op de lange termijn veel pijn hebben gedaan, iedereen die daarbij betrokken is geweest, zou waarschijnlijk om dezelfde reden buiten het gesprek over de laatste oorlog moeten blijven, om dezelfde reden dat u niet zou zeggen: neem financieel advies aan van iemand die failliet is gegaan of ga naar huwelijkstherapie met iemand die drie keer gescheiden is, omdat zij aantoonbaar hebben gefaald in hun zogenaamde vakgebied, en dat geldt voor vrijwel iedereen die u over deze dingen hoort praten. “Hij zal deze bedreigingen voortzetten”, dat is Poetin.

Dat lijken dus de enige bedreigingen die wij afwijzen. Als Oekraïne wil dat wij namens hen een preventieve nucleaire aanval uitvoeren, is dat prima. Dit is complete waanzin. Dit is een “strategie” die eenvoudigweg zou kunnen leiden tot de totale vernietiging van het Westen, en snel, en misschien is dat wel het punt.

Via Activenews.ro.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De waarheid en de geschiedenis achter de huidige gebeurtenissenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZijn ze echt zo dom als ze lijken te zijn?
Volgend artikelDuitsers wordt verteld “Bereid u voor op stroomuitval” terwijl de Esten wordt verteld hoe ze toiletten moeten gebruiken zonder stromend water – Rusland sancties slaan terug
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. En terwijl wij allemaal bang zijn voor de knop die wordt ingedrukt en de andere kant opkijken, implementeert de WHO de ‘Pandemic Treaty’ (op 29 september) zodat het alle macht kan overnemen.

  2. Igor Kolomoisky… de man achter Zelenski. Zoek eens uit wie dat is… en maak me niet wijs dat Hillary Clinton, , Hunter Biden, Epstein, Mark Rutte, Boris Johnson, George Soros en alle anderen hem niet kennen. Degenen die die blauw gele vlag hangen moeten ook een portret hangen van George Soros en Brzinski.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in