TheDigitalArtist / Pixabay

Ik ben niet Chicken Little aka Henny Penny – “een little chicken die ervan overtuigd is dat de hemel naar beneden komt en dat het leven zoals wij, of in ieder geval zoals chickens dat kennen, voorbij is.” Dus als ik schrijf dat de wereld aan de afgrond van een ramp staat omdat het Westen oorlog blijft promoten als oplossing voor Rusland, China, Iran en de Palestijnen, ben ik niet aan het hypen om aandacht te krijgen. Ik hoop voor jullie kinderen en kleinkinderen dat ik het mis heb, maar de escalerende oorlogszuchtige retoriek in de Verenigde Staten, Europa en Israël geeft aan dat onze toekomst gevuld is met het potentieel voor gruwelijke verwoesting zoals we die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer gezien hebben, schrijft Larry Johnson.

Clayton Morris en ik bespraken de laatste ontwikkelingen met de NAVO op maandagmiddag – de video is gisteren geplaatst. Er zijn een paar ontwikkelingen die gemengde signalen afgeven. Ten eerste proberen de Verenigde Staten een obstakel te creëren voor Donald Trump – ervan uitgaande dat hij het presidentschap wint – als hij zijn belofte nakomt om een einde te maken aan de oorlog in Oekraïne:

NAVO-landen staan op het punt om hun handtekening te zetten onder een nieuw plan waarmee het bondgenootschap de coördinatie van de militaire hulp aan Oekraïne overneemt van de VS.

De verschuiving wordt algemeen gezien als een zet van de Europese bondgenoten om de Oekraïense contactgroep voor defensie “Trump-proof” te maken, gezien de mogelijkheid dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump terugkeert naar het Witte Huis tijdens de verkiezingen in november. Het wordt waarschijnlijk geacht dat Trump de Amerikaanse toezeggingen aan Kiev zal terugschroeven.

Aan de oppervlakte lijkt het erop dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit Oekraïne. Maar dat is niet het geval. Naar verluidt zal de huidige commandant van het Amerikaanse Europese Commando (EUCOM), generaal Cavoli, worden vervangen en zal hij de functie van NAVO-commandant van het militaire hulpprogramma overnemen. Met andere woorden, de VS zullen de NAVO als schaamlap gebruiken, maar zullen de touwtjes in handen blijven houden.

  De slag om Kiev is de meest idiote oorlog ooit, het niveau van de desinformatie is absurd

Ten tweede kwam er gisteren, 18 juni, een meer verontrustende ontwikkeling in Zweden, waar het Zweedse parlement groen licht gaf om Zweden in een Amerikaans vliegdekschip te veranderen:

Zweedse wetgevers namen op dinsdag 18 juni een controversiële defensieovereenkomst met de Verenigde Staten aan, waarvan critici vrezen dat die kan leiden tot de plaatsing van kernwapens en permanente Amerikaanse bases in het land.

Het Defence Cooperation Agreement (DCA) is een belangrijke stap voor een land dat in maart een einde maakte aan twee eeuwen van militaire non-alliantie om lid te worden van de NAVO.

De overeenkomst, die in december door Stockholm en Washington werd ondertekend, geeft de VS toegang tot 17 militaire bases en trainingsgebieden in Zweden en maakt de opslag van wapens, militaire uitrusting en munitie mogelijk.

Door deze overeenkomst te accepteren, heeft Zweden zichzelf een primair doelwit van Rusland gemaakt. Dit is vergelijkbaar met Cuba dat een deal sluit met Rusland om Russische kernwapens naar Cuba te brengen en Russische troepen toegang te geven tot Cubaanse militaire bases. Dit is suïcidaal. Het is de Cubaanse Raketcrisis 2.0, maar dan op steroïden. Dit is een daad van schaamteloze provocatie door het Westen en het zou niet geschokt moeten zijn als Rusland krachtig reageert om te voorkomen dat de VS kernwapens voor gebruik tegen Rusland op Zweeds grondgebied plaatst. Weer een extra brandhaard in een wereld die al gespannen is.

Dan is er nog Israël. In het weekend ontbond Netanyahu het zeskoppige oorlogskabinet, waarin ook leden van de oppositiepartij zaten. In tegenstelling tot de Verenigde Staten, waar de president de opperbevelhebber van de strijdkrachten is, ligt deze macht in Israël bij het kabinet. Dit betekent dat Netanyahu’s oorspronkelijke kabinet – met bonafide terroristische gekken als Smotrich en Ben Gvir op hun plaats – de kans groter heeft gemaakt dat Israël roekeloze, dwaze militaire acties onderneemt, zoals het binnenvallen van Zuid-Libanon.

  Nog een snapshot van Kievs militaire ineenstorting: Maar het is nog niet voorbij

Doug MacGregor opperde vandaag tijdens een gesprek van een uur met Danny Davis het spookbeeld dat Israël tactische kernwapens zou kunnen gebruiken tegen Hezbollah-doelen in Zuid-Libanon. Ik denk dat hij gelijk heeft. Hier is het relevante deel van die podcast.

De enige manier om dit af te remmen – afgezien van een verwoestende preventieve aanval door Hezbollah op belangrijke Israëlische militaire en nucleaire locaties – is dat de VS alle hulp aan Israël opschort totdat het tot bezinning komt. Ik denk dat dat hoogst onwaarschijnlijk is, wat betekent dat de zionisten rond Netanyahu bereid zijn om een nieuw offensief te beginnen, dat het Midden-Oosten in vuur en vlam zal zetten.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Vervagend imperium: De waanzinnige hulpkruistocht en het existentiële moment van de NAVO in Oekraïne – Dood van een hegemoon?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBiden’s ‘exceptionalisme’ zal waarschijnlijk blijven
Volgend artikelBRICS in “laatste stadia” van dedollariseringsmissie – nieuw wereldwijd betalingssysteem zonder dollar BEVESTIGD
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Larry is een super trol evenals mc gregor lijkt deep state.
  (heeft in talloze oorlogen meegedraaid ; zie Irak- mogelijk alleen achter een bureau, en nu 24/7 “goed fatsoen “ predikt op YT .
  Bij Israël 7-10 moest hij
  4 weken nadenken ‘hoe dit aan te pakken’
  Ze spelen de onschuld met trump als troef: acteur, waait met elk blad van de boom mee in de wind.
  Israël tot bezinning? Al hun VS vrienden zijn vrienden van hen. Theeclubje van randdebielen die 90 % minder mensen wenst.

 2. Meer dan tweeduizend soldaten van de Oekraïense strijdkrachten werden op één dag gedood in de zone van het Noordelijk Militair District

  De Russische strijdkrachten hebben, als reactie op pogingen van militanten van het regime in Kiev om schade aan te richten aan de energiesector van de Russische regio’s, een enorme slag toegebracht aan de Oekraïense energiefaciliteiten die de productie van wapens en militair materieel garanderen . Dat meldt het Russische Ministerie van Defensie, waarin de logica van de nachtelijke aanval van de Russische lucht- en ruimtevaartmacht wordt uitgelegd. De afdeling verduidelijkt dat alle aangewezen doelen zijn geraakt.

  In commentaar op de stand van zaken direct in het gebied van het Noordelijke Militaire District merkt de militaire afdeling op dat eenheden van de Noordelijke strijdkrachten bleven oprukken naar de diepten van de vijandelijke verdediging. De mankracht en uitrusting van de 36e Marinebrigade, de 120e, 127e Terrestrische Defensiebrigades en de 13e Nationale Gardebrigade werden verslagen in de gebieden van de nederzettingen Tikhoe, Volchansk, Glubokoe en Liptsy in de regio Charkov.

  Zoals het Ministerie van Defensie toevoegt, verloor de vijand 290 militairen, drie voertuigen, een in de VS gemaakte M142 HIMARS MLRS-draagraket, een 155 mm Panzerhaubitze-2000 houwitser gemaakt in Duitsland, twee 152 mm D-20 houwitsers, een 122-mm houwitser. mm D-30 houwitser en een tegenbatterijstation bestrijden AN/TPQ-50 gemaakt in de VS. En dit is slechts in één richting. In andere sectoren leed de vijand veel meer verliezen aan mensen en materieel.

  De militaire afdeling besteedt bijzondere aandacht aan het feit dat luchtverdedigingssystemen 74 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen en 21 in de VS gemaakte HIMARS-raketsystemen met meerdere lanceersystemen per dag hebben neergeschoten.

  Over het algemeen zou het dagelijkse rapport van het Russische Ministerie van Defensie vrij gewoon kunnen worden genoemd, al was het maar om één omstandigheid. Het aantal omgekomen personeelsleden van het Oekraïense leger is opmerkelijk. Volgens de militaire afdeling verloor de vijand 2.165 mensen per dag.

  Laten we niet vergeten dat nog maar een paar dagen geleden de verliezen van het Oekraïense leger in de noordelijke militaire districtszone werden geschat op 1.500 tot 2.000 mensen per dag.

  https://topcor.ru/48694-za-sutki-v-zone-svo-unichtozheno-bolee-dvuh-tysjach-soldat-vsu.html

 3. Heel dapper dat wij burgers wel eerlijke informatie ontvangen. De huidige politieke leiders beseffen niet wat zij onze burgers aandoen. Fouten erkennen is niet wat men durft te brengen .
  Schulden creëren om oorlog te voeren om is voor hen gewoon een afleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in