Roberto Stuckert Filho / Wikimedia / (CC BY 3.0 BR)

Het zal niet lang meer duren voordat BRICS haar leden, en uiteindelijk de hele wereld, volledig dedollariseert.

Tijdens een bijeenkomst deze week in Rusland kondigde BRICS aan dat het de “laatste stadia” heeft bereikt van zijn dedollariseringsmissie, compleet met een nieuw betalingssysteem en een nieuwe concurrerende valuta voor de wereldwijde reserve Federal Reserve Note (FRN), ook bekend als de Amerikaanse dollar, bericht Ethan Huff.

De economische ministers van de belangrijkste BRICS-lidstaten zijn bijna klaar om een multipolair internationaal monetair systeem te onthullen dat een officieel einde zal maken aan de dominantie van de Amerikaanse dollar als enige wereldwijde reservemunt.

BRICS zegt dat het eerste doelwit voor eliminatie de Amerikaanse dollar is. Zodra Koning Dollar onttroond en afgezet is, zal BRICS een gloednieuw wereldwijd betalingssysteem lanceren om de bestaande wereldorde te vervangen.

Het zinkende schip van het Westen

De afgelopen twee jaar heeft de economische alliantie BRICS hard gewerkt om de status quo uit te dagen. Dit heeft geleid tot meer weerstand van het stervende Westen, dat in de lucht slaat in een poging het onvermijdelijke tegen te houden.

Terwijl de BRICS-lidstaten steeds meer nieuwe concurrerende valuta’s, nieuwe betaalmethoden, nieuwe handelsprotocollen en andere substantiële veranderingen onthullen, is het Westen druk bezig met het drukken van FRN-funny geld en het dumpen ervan in Oekraïne in een poging het sterven van het imperium tegen te houden.

Het is een dwaze onderneming die het Westen alleen maar in verlegenheid zal brengen door te proberen het te voorkomen, maar het gaat desalniettemin door terwijl de machtsmakelaars van de wereld tot het bittere einde vechten voor wereldwijde dominantie.

  De "War of Terror" staat mogelijk op het punt Europa te treffen

Tijdens de tweedaagse bijeenkomst in de Russische stad Nizjni Novgorod waren leden van 20 BRICS-landen aanwezig om economische samenwerking en uitbreidingsplannen te bespreken. Onderwerpen waren onder andere het uitbreiden van BRICS+, het vergroten van de dedollariseringsinspanningen en het opbouwen van verdere economische en handelsrelaties binnen het blok.

Het nummer 1 doel op dit moment voor BRICS is om de banden met de Amerikaanse dollar volledig te verbreken en in plaats daarvan lokale valuta te gebruiken voor alle grensoverschrijdende transacties tussen de aangesloten landen. Deze opzet alleen al verleidt veel nieuwe landen om zich bij BRICS aan te sluiten omdat ze het beu zijn dat hun economieën door westerse parasieten worden gemanipuleerd.

BRICS lanceert ook een concept voor een door goud gedekte munt die zal worden geïmplementeerd met CBDC (Central Bank Digital Currencies). Met andere woorden, de oosterse parasieten zullen de westerse parasieten vervangen, althans zo lijkt het.

Hoe dan ook, het Westen is stervende en het Oosten is in opkomst – daar bestaat geen twijfel meer over.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, bevestigde dat er een nieuw BRICS-betalingssysteem op komst is waarmee de aangesloten landen de Amerikaanse dollar gemakkelijk kunnen omzeilen. Hij beweerde dat het nieuwe platform het internationale monetaire systeem zal verbeteren door het mogelijk te maken om voor onderlinge handel in nationale valuta te betalen.

Ook de Russische president Vladimir Poetin riep de BRICS-lidstaten op om de Amerikaanse dollar en andere “giftige” valuta geleidelijk af te schaffen.

Het BRICS-blok zal dit najaar van 22 tot 24 oktober bijeenkomen in Kazan, Rusland, om het nieuwe betalingssysteem verder vorm te geven en het van een bijna uitgewerkt concept tot volledige implementatie te brengen.

  Beslissende klap voor de militaire academie van Lviv - Russen zeggen dat er 800 Oekraïense & Westerse huurlingen waren ondergebracht

Volgens Poetin is de roebel nu goed voor 40 procent van alle Russische import- en exporttransacties – en dat percentage groeit voortdurend.

Jared Cohen, voorzitter van Global Affairs bij Goldman Sachs, schreef in Foreign Policy dat alles wat BRICS nu doet “echte geo-economische tegenwind voor de dollar” betekent, hoewel hij nog steeds gelooft dat de Amerikaanse dollar veilig is als ’s werelds belangrijkste valuta.

Het valt niet te ontkennen dat de Amerikaanse dollar op zijn laatste benen loopt, maar de meeste Amerikanen worden te veel afgeleid door wat dan ook om het te weten of om er iets om te geven.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Zal BRICS in 2024 een nieuwe wereld lanceren?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNAVO en Israël stevenen af op oorlogen van zelfvernietiging
Volgend artikelBill Gates promoot ‘madenmelk’ als oplossing voor kindervoeding temidden van gefabriceerde voedselcrisis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Dag dollar, dag usa, maar ook dag pleuro en dag EU en Europa.
  De westerse lijers (geen leiders) zijn ziende blind voor wat er nu in de wereld gebeurt.
  Wat zijn alleen zien is dat hun wereldwijde macht aan het instorten is en vandaar het oorloggedonder, overal, om te pogen hun macht te behouden. En dat gaat hun NIET lukken. Daarvoor zijn er teveel landen die de westerse politiek van overvallen, leegplunderen en in chaos achterlaten meer dan zat zijn. Zij zien de Brics als een bevrijding.
  In plaats dat de westerse politici het boetekleed aantrekken en trachten hun politiek te veranderen en aan te sluiten bij de wereldwijde wijziging. Nee hoor, dat past niet in hun overheersingsbeeld. Dus veel pang, pang, veel slachtoffers, dat is hun beeld.
  De oorlogophitserij is de laatste stuiptrekking van het zgn. Democratische Westen.
  Arm gewoon gehersenspoeld volk dat zulke waanzinnige lijers heeft, die niks, maar dan ook NIKS om het volk geven en alleen denken aan hun eigen ingebeelde machtsposities en geldelijke invloed in vele, vele landen. En dat laatste gaat ook verdwijnen. Dag Westen. Mijn vader zei eind jaren zestig al (toen met het begin van de toen geldende afbraak van waarden en normen) “ het Westen gaat ten onder en het Oosten komt op”. Wat had de man een vooruitziende blik. Jammer dat de politici en volksverraders dit niet in hebben gezien EN nog niet willen zien. Hoogmoed komt voor de val.

 2. Als de dollar valt dan valt ook direct de euro. Europa kan in z’n eentje namelijk he-le-maal niks, we hebben hier niks wat de BRICS+ landen niet hebben, ze kunnen ons totaal links laten liggen. Europa zal moeten smeken om alsjeblieft mee te mogen doen met handelen. Het zal een zware tijd worden en we zijn als Europa het lulletje van de wereld met ‘ons’ brave meelopen achter pappie USA aan…
  Maar heel mooi, laat maar klappen die bende, gauw terug naar een goudstandaard. Hoe eerder hoe beter. Grenzen dicht, EU ontbinden, laten we weer NORMAAL doen.

 3. Zonder de vrije keuze van het ruilmiddel geld is de vrije markt altijd een illusie geweest. Macht en controle lopen steevast via een gecentraliseerde monopolistische valuta. Technisch is het mogelijk om meerdere ruilmiddelen zoals aandelen, etfs, gedecentraliseerde cryptos etc. direkt uit te wisselen bij een transactie in goederen en diensten. Het systeem dwingt dat elke transactie in maar een ruilmiddel bijv. de euro kan plaatsvinden.

 4. BRICS en CBDC?
  Voor de internationale handel zeg ik ja, maar in de BRICS landen zelf zal het gewone geld de standaard blijven.

 5. Als iets “valt” dan verwachten we een zucht later een “boem”. Zo’n vaart zal het niet lopen. Het probleem begint zich af te tekenen als het buitenland geen Amerikaans schuldpapier meer wil kopen. De E.U. is een creatie van Washington, de Euro dus ook: het is maar een kwestie van tijd voor de USA zijn schulden afschuift op Europa. Als bijvb. in Europa een grote oorlog uitbreekt die gevoert moet worden met Amerikaanse wapens en middelen is het zover. Wees gerust, de Dollar is save.

 6. “BRICS in “laatste stadia” van dedollariseringsmissie – nieuw wereldwijd betalingssysteem zonder dollar BEVESTIGD”

  Net zoals in de tijd voor de 2e WO toen een torenhoge inflatie de jonge Duitse Weimarrepubliek typeerde zal kinderspel vergeleken zijn met de huidige ultra inflatie van de reservemunt, het Mickey Mouse geld, er is niet veel inzicht voor nodig om te kunnen opmerken dat de ECB welke constant geld bij aan het drukken is om de geld honger te stillen van de bedrijven die willen investeren en hun producten willen innoveren.

  Degene die wakker zijn die zagen de uitgaven van de regeringen Rutte met Argusogen aan hoe er met geld werd gesmeten, dat was niet normaal, nou laat ik u zeggen het was beoogd een gefaseerde toestand om de chaos in ons land stapje voor stapje te implementeren enfin wil afsluiten met; in tijden van nood leer je je vrienden kennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in