deeznutz1 / Pixabay

Ik ben onlangs teruggekeerd van een twaalfdaagse cruise om de zeventigste verjaardag van mijn vrouw te vieren. Meestal breng ik een groot deel van mijn cruisetijd door in de bar van het schip om de barman te instrueren hoe je een goede James Bond gin martini “shaken not stirred” maakt, een succesvolle poging die de alcoholcultuur op een aantal schepen heeft veranderd. Minder vruchtbaar waren echter mijn pogingen om het bedienend personeel “The Whiffenpoof Song” te leren zingen. Maar hoe het ook zij, deze cruise kwam op een moment dat Super Tuesday voorverkiezingen plaatsvonden in de VS en de State of the Union Address, schrijft Philip M. Giraldi.

In Europa lijkt de oorlog in Oekraïne een nieuwe fase in te gaan met Frankrijk dat dreigde zijn soldaten op de Russen af te sturen en de Duitsers die het gebruik van langeafstandsraketten tegen Moskou overwogen. Ondertussen worden in het Midden-Oosten de Gazanen nog steeds afgeslacht door de Izzies, die Amerika’s eeuwige beste vriend zijn. Joe Biden, die Benjamin Netanyahu bewapent, is pervers van plan om een kunstmatige “humanitaire” voedsel- en voorraden leverende “drijvende haven” te bouwen, vastgemaakt aan een pier voor de kust van Gaza, die klaar en gebruiksklaar zal zijn over twee maanden nadat de laatste Palestijn van honger of ziekte is gestorven. En, tussen haakjes, het zal worden gebouwd door Amerikaans militair personeel dat ongetwijfeld het doelwit zal zijn en gedood zal worden door de Israëli’s met behulp van door Amerika geleverde bommen als een geval van “persoonsverwisseling”, net zoals ze die 34 matrozen en bemanningsleden aan boord van de USS Liberty in 1967 hebben vermoord.

Al deze schijnbaar ongecoördineerde activiteiten zorgen voor een beetje verwarring, terwijl kiezers over de hele wereld zich afvragen of hun regeringsleiders allemaal Chinees geproduceerde fentanyl gebruiken. Dat gezegd hebbende, een cruiseschip is een prachtige plek om ongeredigeerd te ervaren wat mensen denken. Er zijn Amerikanen en buitenlanders met verschillende socio-economische achtergronden die gemakkelijk terloops te ontmoeten zijn als je gebruik maakt van de vele, grotendeels ongestructureerde eet-, drink- en amusementsmogelijkheden aan boord en tijdens excursies aan land.

Een gepensioneerde Italiaanse ingenieur uit Udine met wie ik een ombra prosecco dronk, legde uit hoe hij zich intens ongemakkelijk voelde, vertaald als onzekerheid of onbehagen, over de toestand van de wereld en niet alleen zijn eigen land, wijzend op de vreselijke verkiezingskeuze die in november in de VS op komst is, evenals de wankelende regimes en worstelende economieën in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Nederland en heel Scandinavië. Ondertussen kunnen de politici alleen maar praten over meer oorlogen en de noodzaak om clowns als Volodymyr Zelenksy en moorddadig tuig als de Israëli’s te steunen. Er is steeds minder plaats om naar toe te vluchten.

  Schokkende video's tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelen

Onder de Amerikanen, die ik inschatte als overwegend welgestelde gepensioneerden, van wie velen uit het Midwesten of het Zuiden kwamen, zag ik geen enkele MAGA pet of Biden-Harris t-shirt, maar ik merkte wel dat de meeste mensen van plan waren om te gaan stemmen, ook al waren ze het hele politieke proces helemaal zat. Noch Trump, noch Biden boeiden hen op wat voor manier dan ook – evenmin als een van de niet-grote partij kandidaten zoals RFK Jr. Integendeel, de meesten hadden de indruk dat de politieke klasse erop uit was om het Amerikaanse volk te bestraffen, een mening waar ik het van harte mee eens was. Verscheidene Amerikanen merkten op dat als het huidige proces waarbij de VS oorlog blijft voeren doorgaat, de dienstplicht onvermijdelijk geactiveerd zal worden om de ondersterkte rangen van het leger op te vullen, waardoor onze kinderen en kleinkinderen gevaar lopen. Een vrouw merkte op dat als er een knop was die je in het stemhokje kon indrukken om van alle bestaande politici af te komen, ze die zou indrukken. Het deed me denken aan de opmerking van William Buckley dat “ik liever geregeerd zou worden door de eerste 2.000 mensen in de telefoongids dan door de faculteit van Harvard University.”. Een grappenmaker zei vervolgens dat het land bijgevolg best bestuurd zou kunnen worden door verschillende versies van “Anthony A. Aardvarken”.

De cruise had ook een keerzijde, namelijk dat ik een glimp kon opvangen van waar de cruisegemeenschap staat met betrekking tot een aantal internationale kwesties, wat ik pas ontdekte nadat ik aan boord was gegaan. Het schip waarop we voeren, onderdeel van de Holland-America vloot, organiseerde evenementen aan boord in haar winkels die gesponsord werden door verkopers van verschillende goederen en diensten. Desalniettemin, gezien de genocide die duidelijk plaatsvindt in een plaats die Gaza heet, samen met een rechtse regering in Israël die openlijk pleit voor een Israël dat “gezuiverd” is van Arabieren en zowel de facto als de jure alleen Joden zal zijn, was ik verbaasd om zo’n toondoof evenement gesponsord door het schip te zien, getiteld “The Colors of Israel Exhibition and Sale”. Mijn vrouw en ik, die een groot voorstander zijn van BDS (“boycot, desinvestering en sancties”) als het gaat om de Joodse staat, besloten dat een kleine interventie zeker op zijn plaats was, dus we maakten twee posters met de tekst “Boycott the Genociders” en we liepen naar de plek waar het evenement zou plaatsvinden en namen positie in naast de ingang. Twee jonge Israëlische mannen stonden vlakbij en keken ons argwanend aan terwijl ze begonnen uit te pakken wat ze van plan waren te verkopen. We bedreigden niemand, maar vrijwel meteen verschenen er twee bemanningsleden van het schip, gekleed in uniformen die ik nog niet eerder aan boord had gezien, om ons te vertellen dat zij de beveiliging waren en dat politieke reclame of het lastigvallen van verkopers ten strengste verboden was. Vervolgens namen ze onze posters mee “voor vernietiging”. Ik merkte op dat ik een herdenkingsshirt van de USS Liberty droeg, wat zeer zeker als een politiek statement moest worden beschouwd, en ik vroeg beleefd of ik het moest verwijderen. De twee overlegden even en kwamen overeen dat ik mijn shirt aan mocht houden zolang ik het niet gebruikte om iemand te bedreigen of te intimideren.

  Oekraïense soldaten filmen zichzelf terwijl ze de moeders van gesneuvelde Russische soldaten opbellen en hen bespotten

Later die middag hoorden we verschillende keren de omroepinstallatie van het schip de aanwezigheid van de Israëli’s en hun waren aanprijzen, iets wat het normaal gesproken niet deed voor individuele verkopers en wat ik erg vreemd vond. En er was meer, twee dagen later, sponsorde het schip een wandeling over het dek om geld in te zamelen om Oekraïense vluchtelingen te steunen, wat natuurlijk zelf een politiek statement was over de aard van het Russisch-Oekraïense conflict. Degenen die $25 bijdroegen en de wandeling zouden doen, kregen een gratis t-shirt waarop in grote witte op zwarte letters stond dat ze de liefdadigheidsdaad hadden verricht.

Toen ik de aankondiging van de wandeling zag op de dag voordat ze zou plaatsvinden, nam ik contact op met het management van het schip en vroeg om een interview over wat er werd gedaan, waarbij ik opmerkte dat er relatief weinig Oekraïense burgers waren gedood en dat de meeste vluchtelingen uit dat land vrijwillig waren ontheemd, waarbij velen werden geholpen door buitenlandse hulporganisaties voor vluchtelingen en zelfs regeringen. Daarentegen zijn tienduizenden Gazanen, voornamelijk vrouwen en kinderen, al gedood in wat duidelijk een genocide was en anderen waren niet in staat om uit hun dodelijke val te ontsnappen, omsingeld als ze zijn door het Israëlische leger. Ik heb geprobeerd om het lijden van de Palestijnse kinderen in de wandeling op te nemen, zodat het meer een eerbetoon zou worden aan de onschuldige slachtoffers in beide conflictgebieden.

Ik kreeg geen antwoord van het management van het schip en de wandeling ging door zoals gepland, met alleen Oekraïne en enkele honderden deelnemers. Later hoorde ik dat Joodse organisaties bijzonder actief zijn geweest in het helpen van Oekraïense Joden die op zoek zijn naar een vluchtelingenstatus of andere vormen van repatriëring, en ik begon me af te vragen wat er aan de hand was. Toen ik mijn bezorgdheid kenbaar maakte aan een vriend die goed op de hoogte was van de cruisescheepvaartindustrie, kreeg ik te horen dat Holland-America schepen exploiteert die vernoemd zijn naar Nederlandse steden en gebouwd zijn in Venetië. Deze schepen varen onder Nederlandse vlag om redenen van belastingontwijking, ook al bevinden de operationele hubs zich in Los Angeles en Seattle en zijn de meeste klanten Amerikanen. Het is eigenlijk fysiek eigendom van het grotere Carnival Corporation, opgericht in 1972, dat tussen 1989 en 1999 Holland-America, Windstar Cruises, Westours, Seabourn Cruise Line, Costa Cruises en Cunard Line overnam. Carnival is nu verreweg het grootste cruiseconglomeraat ter wereld. Het werd opgericht door de nu overleden Israëliër Ted Arison, die werd vervangen door Mickey Arison, zijn in Israël geboren zoon, die het bedrijf nu leidt als voorzitter en CEO. Arison is ook de eigenaar van het professionele basketbalteam Miami Heat van de NBA. Hij woont het grootste deel van het jaar in Florida en bezit twee jachten van 200 voet die hij ook als huis gebruikt!

  Russisch Ministerie van Defensie onthult gegevens over buitenlandse huurlingen in Oekraïne

Onze cruise werd dus een interessante ervaring met een teleurstellend einde, want je moet je afvragen waar het geld dat voor een goed doel is opgehaald eigenlijk terecht is gekomen! Eén ding is zeker, we zullen de Carnival-vloot van Mickey Arison in de toekomst boycotten. Op een gegeven moment krijg je er genoeg van om gekocht en gemanipuleerd te worden, zelfs als relatief goed geïnformeerde consument.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Proxy-oorlog in Oekraïne & genocide in Gaza leggen westerse hypocrisie en moreel bankroet op fatale wijze blootVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTwilight van de Blobs
Volgend artikelOp jacht naar ’tactische’ overwinningen, staat Israël nu voor een ‘strategische’ nederlaag
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. de laatste gazaan….van honger….lol…
  de ‘gazaan’ heeft zijn ‘bevolking zien verviervoudigen op tien jaar tijd..(nogal een genocide, he?)…..
  en wat het ‘verhongeren’ betreft…egypte heeft een muur tussen haar land en palestina, laat geen ‘gazanen’ binnen…de overige arabische landen weigeren hen ook…
  enige land waar ze wel welkom zijn?? blijkt dt nu toch bij die ‘izzies’ te zijn zeker???
  palestijnen als minister in israël, palestijnen bij het IDF, honderdduizenden palestijnen die dagelijks de grens oversteken om in israël te gaan werken……
  gas/electriciteit/water….het komt allemaal van israël, voedselbevoorrading, medicijnen..opleidingen…..allemaal ‘izzies’ die ervoor zorgen…(en niet de ‘medegelovige’ arabische landen) die wel moord en brand schreeuwen, maar geen vinger uitsteken (integendeel zelfs) om ervoor te zorgen dat de terreurgroepen zoals hamas ophouden te bestaan zodat de ‘palestijn’ EINDELIJK het tweestatenvoorstel (dat al honderd jaar op tafel ligt en continu afgewezen wordt door bovengenoemde arabische landen) kan aanvaarden.
  ik verwacht toch ietsje meer van herr rommel dan dat ie meeloopt met de emobs…waarvan ie heel duidelijk weet dat het bs is….

  • O jee, Nico de zionist is er weer!!!!! Palestijnen zitten in een grote gevangenis met een hek eromheen, dus ja alle “hulp” komt van de IZZIS!!!

  • Hoe kom je aan deze woorden, meneer de NPO-gelover. Je praat ze na, heb je aandelen aan de genocide. Je vindt het zeker heel mooi, Zionist!

  • Beste niko,
   Verdwijn hier alsjeblieft,
   Jouw reactie slaat veel planken mis.
   Het staat bol van misvattingen, vooroordelen, en aannames.

   Als jij van mening bent dat Rommel meeloopt met de emobs, wat doe je dan op dit forum?
   Of probeer jij hier interessant te doen met dat waarvan jij dekt het precies te weten?

  • joodje nooit genoeg!
   Eerst krijgen ze land aan het oosten van de Middellandse Zee, dat eeuwen Palestina hete.
   Dan zijn de joden elke dag bezig met landjepik, land pikken van hun buren Palestina.
   En er is niemand c.q. geen land in de wereld die daar verontwaardigd over is, best raar.
   Ook in de VN (inmiddels weer ik niet waarvoor die organisatie staat), is landje pik normaal.
   Wat zou Duitsland doen als Nederland elke dag een stukje land van ze zou pikken?
   Wat zou België doen als Nederland elke dag een stukje land van ze zou pikken?
   Wat zou de VN doen als de Duitsers en de Belgen, Nederland veroordeeld van land pikken?
   Wat is het verschil, tussen Nederland, Duitsland en België, en Israël en de Palestijnen? GEEN!!! Land van de Palestijnen afpakken, de Palestijnse bevolking de woestijn in sturen, en daarna janken als jonge Palestijnen hun land terug willen. U mag voor uzelf beoordelen of dit normaal is….

   • ja dat wilden de indianen ook maar die hadden geen goede apens om mhet uitschot van europa van zich af te houden Vandaar dat Amerika het eerste land zal zijn dat van de kaart wordt geveegd omdat hun zonden vreselijk waren om vergeving af te dwingen die god hun nu oplegd Niet te geloven natuurlijk maar ook de miljoenen die naar Amerika terokken in de 19 eeuw dachten dat ze onverslaanbaar waren

 2. Over ZIONIST gesproken… hebben jullie de speech van Wilders gehoord die hij in The US of Anal heeft gehouden? Ze hebben het in de 2e SlaapKamer vaak over WALGELIJK… Wel, de enkelen die aanwezig zijn als een FvD’r wat naar voren brengt. Vaak al stuntelende…hortend en stotend bij gebrek aan kennis van ABN en algemene kennis…..maar het woord WALGELIJK gaat hun heel goed af… oefening baart kunst.

  Quote: Al deze schijnbaar ongecoördineerde activiteiten zorgen voor een beetje verwarring, terwijl kiezers over de hele wereld zich afvragen of hun regeringsleiders allemaal Chinees geproduceerde fentanyl gebruiken. Einde quote. Mijn Chinese ega beweerd dat de ze fentanyl in Mexico gemaakt wordt en dat enkel de grondstoffen daarvoor uit China komen. Heb niet gechecked of dat waar is overigens maar dit zou wel eens waar kunnen zijn. Ze voegde er nog aan toe dat ze geen enkele symphathy kan opbrengen voor volkeren die zich als schapen naar het abottoir laten brengen…. Hummm, ben daar maar niet verder op ingegaan….uit ervaring wijzer geworden.

 3. Dit krijg je door socialisme: dat mensen zich niet meer interesseren voor hun levensstijl, drugsgebruik alcoholisme etc . Dat zie je nu op de werkvloer bij Boeing. De kwaliteit van vliegtuigen gaat achteruit. Ook discriminatie van blanken , die een hogere productiviteit hebben dan minoriteiten, en een ander kwaliteitsbesef hebben. De instorting van de VS , door socialisme is al duidelijk bij Boeing. Bij ons idem dito. Ze gaan de kant op van Russisch communisme dat na 80 jaar niks opleverde dan een ultra lage levenskwaliteit en onderdrukking moord en oorlog.
  https://www.youtube.com/watch?v=CzzzoKwNV58

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in