Jens Stoltenberg / screenshot Twitter

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg bezocht donderdag Kiev, Oekraïne, waar hij de marionettenpresident van het land, Volodymyr Zelensky, vertelde dat Oekraïne’s “plaats in de NAVO is.”

“De rechtmatige plaats van Oekraïne is in de NAVO, en na verloop van tijd zal onze steun u helpen dit mogelijk te maken,” zei Stoltenberg tegen Zelensky, bericht Kelen McBreen.

Politico meldt:

De regering van Oekraïne heeft in september vorig jaar formeel verzocht om “versnelde toetreding” tot de NAVO. Maar terwijl de NAVO in 2008 beloofde dat Oekraïne uiteindelijk lid zou worden, zijn de meeste bondgenoten – waaronder de VS – terughoudend geweest om voor Kiev een concrete weg naar het bondgenootschap te creëren terwijl de oorlog voortwoedt.

De kwestie heeft geleid tot frustratie en onenigheid binnen het bondgenootschap. Hoewel alle bondgenoten het erover eens zijn dat Oekraïne op dit moment geen deel kan uitmaken van de NAVO, dringen sommige leden van de oostelijke flank erop aan dat het bondgenootschap Kiev ten minste een symbolisch gebaar geeft dat het zich dichter bij de NAVO voegt.

Dus ondanks de algemene erkenning dat het niet het juiste moment is om Oekraïne lid te maken van de groep, besloot de NAVO-chef toch Rusland te provoceren.

Stoltenberg gaf zelfs een tijdschema voor wanneer dit besluit zou kunnen worden genomen en zei dat het “hoog op de agenda” zou staan bij de voorbereiding van “de top van Vilnius”, die in juli plaatsvindt.

Misschien een voorbode van wat komen gaat, suggereerde Zelensky dat de top van Vilnius “historisch zou kunnen worden,” waarbij hij Stoltenberg zei: “Dank u voor het starten van onze onderhandelingen. Ik weet zeker dat we samen zullen blijven werken aan vrede in Oekraïne en in heel Europa en de wereld.”

  Massale gecombineerde aanval vernietigde Oekraïense faciliteiten in het hele land

Dit is natuurlijk hypocriet omdat Zelensky herhaaldelijk heeft geweigerd vredesonderhandelingen met de Russen aan te gaan, ondanks gemelde smeekbeden van sommige Amerikaanse leiders.

Aan het eind van zijn commentaar zei de NAVO-chef eigenlijk dat de belangrijkste focus van “het bondgenootschap” vanaf nu is “om ervoor te zorgen dat Oekraïne overwint,” zodat het in de toekomst lid kan worden van de NAVO.

In een clip die online is verspreid, zei Stoltenberg: “Alle NAVO-bondgenoten zijn overeengekomen dat Oekraïne lid wordt van de NAVO. Maar het belangrijkste is nu hoe we ervoor kunnen zorgen dat Oekraïne overwint.”

Het NAVO-hoofd liegt duidelijk tegen het publiek, want de Hongaarse premier Viktor Orbán, de leider van een NAVO-land, reageerde op Stoltenbergs opmerkingen door op een Twitter-post te schrijven: “Wat?!”

Het Twitteraccount van Russia Today grapte dat Orban “niet verwachtte dat Jens Stoltenberg voor hem zou beslissen over de toetreding van Oekraïne tot de NAVO.”

Voormalig leider van de UK Independence Party Nigel Farage schreef: “Onze leiders zullen niet rusten tot we in een volledige oorlog zijn. Dit is waanzin.”

Ondertussen steunt de NAVO Oekraïne naar verluidt door haar Facebook factchecking-groep te sturen naar het artikel van journalist Seymour Hersch waarin Zelensky wordt ontmaskerd wegens verduistering van fondsen.

Mensen moeten wakker worden en eisen dat hun politici stoppen met het financieren van de corrupte NAVO-poppen die tienduizenden mensen vermoorden, alleen maar om geld wit te wassen en wapens voor het militair-industrieel complex.

  Poetin: Maak nog geen plannen voor de wederopbouw van Oekraïne

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het einde van Kasteel Europa en de eerste dag van de vrijheidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland en de NAVO zijn het eens – de oorlog in Oekraïne gaat door
Volgend artikelMedvedev: “Het zal allemaal eindigen met een Russische parade in Berlijn – We zullen Groot-Brittannië in de afgrond van de zee storten”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Stoltenberg is een gevaarlijke oorlog-hister :
  1. Hij gaat er niet over : dit beslist hij niet; en het woord “rechtmatig” is volkomen ongegrond.
  2. Hij praat voor zijn beurt : er is geen consultatie geweest.
  2. Hij liegt : [ lang ] niet alle landen willen dit.

  Er moeten vredes-onderhandelingen komen.
  Minsk 1 en 2 akkoorden. Chinees vredes-plan. E.a.
  Intussen heeft Zelensky. west deel van het gebied “de oekraine” aan Polen beloofd en de facto overgedragen.

 2. “Mensen moeten wakker worden en eisen dat hun politici stoppen met het financieren van de corrupte NAVO-poppen die tienduizenden mensen vermoorden, alleen maar om geld wit te wassen en wapens voor het militair-industrieel complex.”

  Hoe maak je ze wakker?

  • Volgens diverse bronnen is de gewezen burgemeester van Rockefeller-bolwerk Chicago (2015 – 2018) Lori Lightfoot (1962) op 14.04.2023 opgehangen in Gitmo wegens o.a. landverraad.
   Het door de Rockefellers in 1936 opgerichte American Medical Association (1936) is daar gevestigd.

 3. Best grappig dat iedereen oorlog wil ,ook al is het strafbaar volgens de internationale verdragen maar dat zal de pret niet drukken.

 4. Stoltenberg begon zijn carrière in de jeugdbeweging van de Arbeiderspartij Noorse “PvdA”, elke politieke kleuter weet dan genoeg.

  Hitler is voor mij een bron van inspiratie, omdat zich rond de Führer een herboren volk heeft geschaard dat zich niet alleen door materiële waarden laat leiden.

  – Joop den Uyl (1935).

  • hitler begon zijn carrière bij de democraten, maar vond ze niet ver genoeg gaan en startte een eigen, veel extremere, tak op….(doet je dat een belletje rinkelen..analogie : amerikaanse democraten….antifa, blm etc…?)
   de nationaal SOCIAAL duitse (alhoewel de d best ook wel voor democratische zou kunnen staan en eigenlijk logischer is gezien hitler’s achtergrond in de democratische partij) ARBEIDERSpartij…
   een extreem LINKSE tak dus van de democratische partij..ps…belgië heeft ook zo’n tak gekend tot in de jaren ’90…de bsap..belgische socialistische arbeiderspartij…ze hebben later de b laten wegvallen (wegens te sterk riekend naar hun duitse voorganger) en zijn de SAP geworden (later opgegaan in de pvda, net zoals de kpb waar ik toen lid van was)
   en ja, hitler was een bron van inspiratie voor velen, de manier waarop echter….., toegegeven,er zijn veel misvattingen en vertekeningen van hetgeen er werkelijk aan de gang geweest is destijds…
   desalniettemin zijn de nazaten (vonder leyen en aanverwanten) nu handig bezig een nieuw ‘vierde rijk’ op te zetten…verpakking mag anders zijn, de inhoud is nog steeds hetzelfde…een dictatoriale partij (de EU); een eenheidsleger, een bevolking dat juist slim genoeg is om te doen wat het opgedragen wordt en meer niet, ‘sociale’ programma’s die naar euthanasie leiden (het afmaken van ‘ongewensten’, gehandicapten, ouderen enzomeer…doet je dat ook een belletje rinkelen?)…
   dus….nou ja…lol…extreem links, zeker niet te onderschatten

 5. Na het artikel van gisteren van die bloed demonen bezeten mensen is Jens Stoltenberg er 1 van. Door constant olie op het vuur te blijven gooien om de boel bewust te laten escaleren, om dat dan vrede en veiligheid te gaan benoemen. Om meer kracht bij zijn uitspraken te willen doen overkomen, doet hij net alsof hij namens het gehele collectief de NAVO praat. Dit is typische karaktereigenschap van klein zielige onzeker ventje met grootheidswaanzin die niet tegen zijn verlies kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in