F-16 Balon Greyjoy, CC0, via Wikimedia Commons

De Australische journalist en analist John Helmer schrijft dat er een serieus risico bestaat dat de Amerikaanse en NAVO-troepen over drie weken een directe strijd tegen Rusland aangaan. Dit is een gevolg van de ontwikkeling van de situatie rond Bakhmut, de grootschalige vernietiging van geleverd militair materieel en munitie door Russische luchtaanvallen en vooral het bewijs van de hulpeloosheid van de Patriot-luchtverdediging tegen Russische raketten, bericht Dr. Peter F. Mayer.

Volgens rapporten van de Russische inlichtingendienst van 18 en 20 mei werden “een multifunctioneel radarstation en vijf lanceerplatforms van het door de VS gemaakte Patriot luchtafweerraketsysteem geraakt en volledig vernietigd.”

In de dagen die volgden, intensiveerden Russische militaire operaties hun langeafstandsraketaanvallen op luchtafweercomplexen, rangeerterreinen, brandstof- en munitiedepots, materiaalopslagplaatsen en reservedepots in West-Oekraïne, waaronder Khmelnitsky, Rivne, Zhitomir en Lviv. De omvang van de aanvallen is groter dan die tegen de stroomvoorziening van de afgelopen maanden, verklaart een veteraan van de NAVO-troepen. “Het is nu een grootschalige campagne. Nadat de luchtverdediging van de VS en de NAVO nutteloos is gebleken tegen Russische aanvalscapaciteiten, verwacht ik dat ze de lucht in zullen gaan. Dat is het enige dat ze nog kunnen doen.” En inderdaad, de regering-Bidenbracht de kwestie van F16-jets ter sprake tijdens de G7-bijeenkomst in Hiroshima.

Tony Shaffere spreekt met Judge Napolitano en is het eens met gepensioneerde Amerikaanse militaire deskundigen in de alternatieve media die niet geloven dat het leveren van oude F-16-vliegtuigen aan Kiev de luchtverdediging of luchtaanvalcapaciteiten tegen Rusland aanzienlijk zal verbeteren. De voor Oekraïne bestemde F-16’s zijn een schijnvertoning, een dekmantel voor een veel dieper NAVO-aanvalsplan, waarschuwt de bron. “Hoe zit het met het gebruik van de F-16’s als dekking voor Amerikaanse F-22’s of andere Amerikaanse vliegtuigen in het Roemeense of Poolse luchtruim die vanuit een vaste positie wapens afvuren?”

Volgens Helmer voorziet het operationele plan in aanvallen vanuit het Roemeense luchtruim in het zuiden en vanuit de Baltische staten in het noorden, vermomd als een NAVO-oefening “Air Defender 23”. F-16 straaljagers, naar verluidt bestuurd door Oekraïense piloten maar bewaakt door meer dan tweehonderd Amerikaanse en NAVO-vliegtuigen, waaronder de modernste F-35 luchtjager van de VS, zouden als dekking en aanvalspunten dienen.

  De VS heeft geen granaten meer - Betekent dat niet dat de oorlog verloren is?

“Dit is de grootste operationele oefening sinds de oprichting van de NAVO,” aldus het door het NAVO-hoofdkwartier gepubliceerde rapport. Onder commando van Amerikaanse bases in Duitsland en naar verluidt onder leiding van Duitse officieren, zullen “100 [VS] Air National Guard vliegtuigen uit 35 verschillende landen de sprong over de Atlantische Oceaan maken om deel te nemen aan Air Defender 2023”, aldus een “Faktenblatt” van de Bundeswehr. “Naast ’s werelds modernste jets, de F35, zullen meer dan 20 verschillende typen vliegtuigen en vliegeniers uit 24 landen gezamenlijk luchtoorlogmissies oefenen boven Duitsland, maar ook boven Oost-Europa aan de NAVO-grens. Onder hen zijn Eurofighter, F18, F16, A10, [Saab] Gripen-jets.”

De Duitse militaire aankondiging vermeldt de Oekraïense strijdkrachten in Kiev als een van “onze partners in Oost- en Zuidoost-Europa“: “Wij willen de collectieve verdediging van gemeenschappelijke waarden (vrijheid, democratie, welvaart) bevorderen – een aanval op een NAVO-land is een aanval op het reactievermogen van de luchtmacht – de geallieerde luchtmachten zijn de eersten die reageren.”

De leiding van de VS over de gecombineerde offensieve operaties van de NAVO vanaf de Ramstein-basis in Duitsland, het hoofdkwartier van het Allied Air Command in Europa, wordt gecamoufleerd door twee parallelle operaties. “Twee NAVO-oefeningen, RAMSTEIN DUST voor de inzetbare luchtbewakingscapaciteit van de NAVO, DARS, en RAMSTEIN GUARD voor elektronische oorlogsvoering, zijn met onze oefening verbonden.”

Het gebruik van NAVO-oefeningen om actieve aanvallen op Russische doelen te verdoezelen, werd afgelopen september voor het eerst gedemonstreerd toen de Nord Stream-pijpleidingen werden opgeblazen in de nasleep van de BALTOPS-zeeoefening, zoals beschreven door Seymour Hersh.

  De oorlog in Oekraïne - Een gewone Rus roept op tot begrip

Tot nu toe zijn niet alle voorspellingen uitgekomen. Maar sinds het beruchte telefoongesprek tussen Victoria Nuland, onderminister van Buitenlandse Zaken van de VS, en de Amerikaanse ambassadeur in Kiev vóór de staatsgreep tegen de gekozen president Viktor Janoekovitsj in februari 2014 zijn er stap voor stap verdere escalaties gekomen. Is dit de volgende?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De NAVO is in paniek nadat Ruslands Kinzhal hypersonische raketten de Patriotten van Kiev hebben vernietigdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJudge Napolitano en Larry bespreken de nasleep van Bakhmut en Larry ontdekt waarom de CIA in de problemen zit
Volgend artikelDerde Wereldoorlog: Voor het eerst sinds de Koude Oorlog stelt de NAVO een plan op voor oorlog met Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Rusland neemt tegelijkertijd een kijkje en zal zien wat ontbreekt.. daarenboven zullen ze paraat zijn in de Lucht, op de Grond en ter Zee…tja wie heeft dat ooit al eens eerder gezegd…

 2. Komt overeen met mijn voorspelling, juni. Mega capaciteit met goed opgeleide mensen.
  Voor De 🇳🇱 overheid loopt het op rolletjes, wet verplaatsen bevolking en gisteren aangenomen plandemiewet.
  Men weet exact het scenario mi.

  • Juist!
   Met deze tirannieke en illegale wetgeving in de hand, roept de criminele overheid dadelijk de noodtoestand uit.
   Bijkomend voordeel, 2024 geen nieuwe verkiezingen.
   Kat in het bakkie.
   Sorry mensen, wij zijn nu officieel de sigaar.

  • “Goed opgeleide mensen” in het westen zijn allemaal minstens 60+. Met alles jonger gaat niemand een oorlog winnen.

   De RF gaat het varkentje (wij/NAVO) wassen, maar wel rustig aan zodat het stomme volk maar blijft denken te kunnen winnen. Niet langer de Babakhmut meat grinder, maar de europese meat grinder, waar elke fucktard nazi welkom is.

 3. Als je de analyses hoort van Douglas Macgregor is Poetin een strateeg en heel voorzichtig om NATO geen aanleiding te geven. Als je oefent geef je inkijk in je operaties. Met veel verschillende vliegtuigen maak je het operationeel complex en al het onderhoud dat je moet plegen

 4. Ik ben die angstporno meer dan zat. Laat die oorlog maar komen. Misschien verandert er dan wat. Zoals de wereld nu is komt er niets goeds meer uit voort.

 5. de ratten aan de overkant interesseren het geen ene moer als alles plat ligt hier.
  het moet maar eens afgelopen zijn met de yankees , als ze oorlog willen hoop ik dat er een flinke bom op amerika valt.
  klinkt misschien hard maar ik begin de sch**t te krijgen van di9e lui.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in