Foto via Flinkfeed @jann1k93 - via Twitter / itler_der - via Twitter / @SchmolliKlein - via Twitter

Springen voor het klimaat was gisteren, nu zijn er naaktfoto’s tegen rechts. Een drieste grap van internettrollen? Nee, dat hebben de  linksen helemaal alleen voor elkaar gekregen. Maar de gehoopte verontwaardiging kwam niet uit – behalve in het linkerkamp zelf.

Dickpics tegen seksisten!

Het begon allemaal met een naaktfoto van een man onder de douche. Op zijn stijve penis legde hij een stuk papier met het opschrift “Fuck you!!” en plaatste het op Twitter met de hashtag #NaaktTegenRechts. Voor degenen die nieuw zijn op internet: nudes zijn naaktfoto’s, meldt Flinkfeed.

@itler_der – via Twitter

Andere linksen vonden de actie geweldig en plaatsten zichzelf ook naakt op het internet. De hashtag was in de tussentijd zelfs in de Twitter-trends beland.

“Fuck kapitalisme en steun me op Onlyfans”

De meest enthousiaste naaktfoto’s zijn van jonge, magere mannen. Sommigen waren zo enthousiast dat ze meteen meerdere foto’s van zichzelf plaatsten. Voor sommigen van hen heeft de strijd tegen de rechtse partijen blijkbaar een erotische component – ze masturbeerden in de digitale publieke sfeer.

@SchmolliKlein – via Twitter

Maar ook enkele vrouwen namen deel – hoewel opvallend veel van hen verwezen naar hun Onlyfans-profiel naast de naaktfoto voor het goede doel. Dus als je de antifascistische strijd financieel wilt ondersteunen, kun je dat doen door bijvoorbeeld porno te kopen.

Linksen bekritiseren linksen en roepen op tot geweld

De #NaaktTegenRechts-actie heeft het linkse kamp gesplitst. Terwijl sommigen het erg goed en belangrijk vinden, zijn anderen geïrriteerd. Advies van critici: minder naaktfoto’s, meer geweld tegen andersdenkenden.

“Je penis krijgt geen nazi’s van de straat, je vuist wel”, zegt een Twitter-gebruiker. En een ander adviseert “een stuk hout tegen rechts” in plaats van naakt.

De "Ongevaccineerden" vraag

Of de AfD ooit zal herstellen van deze klap is twijfelachtig. Een Twitter-gebruiker heeft zijn twijfels en schrijft:

“Ik weet zeker dat de partijen in het rechtse spectrum nu beven over hun percentages”.

Deugmensen zijn geestelijk ziek in de klinische zin

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here