Het verlanglijstje van de Oekraïense president wordt steeds langer. Na ongekende hulp van het Westen in de vorm van wapens en geld eist Volodymyr Selensky nu aardgas. Zijn land heeft namelijk twee miljard kubieke meter nodig om de winter door te komen, schrijft Exxpress.

Volodymyr Selensky eist opnieuw meer steun van de G7-landen in de Oekraïne-oorlog. Dat is op zich niets nieuws. Nieuw is dat het deze keer niet “alleen” om wapens en geld gaat, maar ook om aardgas.

Poetin levert momenteel minder gas aan Europa. Dit belast blijkbaar niet alleen Duitsland en andere eerdere ontvangers, maar ook Oekraïne zelf. Inmiddels voelt het de nadelige gevolgen hiervan. Nu hoopt de Oekraïense president dat, te midden van een ongekend energietekort, Europa een deel van zijn gas afstaat ten gunste van Oekraïne.

Oekraïne en Russisch gas: een jarenlang conflict

Tijdens een videoconferentie met de Groep van grote industrielanden (G7) begin deze week heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zijn wensen kenbaar gemaakt. Hij eiste dat er meer wapens en aardgas naar Oekraïne werden gestuurd. Zijn land heeft ongeveer twee miljard kubieke meter extra gas nodig om de winter door te komen.

De afgelopen jaren heeft er een fel gasconflict gewoed tussen Oekraïne en Rusland. Een beschuldiging die de afgelopen 16 jaar herhaaldelijk is geuit, is dat het Russische gas dat via Oekraïense pijpleidingen naar Duitsland stroomt, door Kiev wordt omgeleid.

Het is een feit: Oekraïne verbruikt jaarlijks 80 miljard kubieke meter aardgas. 20 miljard (25 procent) hiervan is tot dusver afkomstig van de eigen productie. Oekraïne ontving 17 miljard in ruil voor het vervoer van Russisch aardgas naar Europa. Kiev kocht de rest elders, meestal uit Turkmenistan via Rusland, of rechtstreeks van de Russische productie. Recentelijk heeft Oekraïne geprobeerd zich te bevrijden van zijn afhankelijkheid van Rusland. Eind 2021 stopte het voor het eerst met de rechtstreekse aankoop van gas bij de Russen.

  Nog een stap in de richting van een Derde Wereldoorlog

Zelensky: Rusland heeft een voordeel in artillerie en raketten

Tijdens de videoconferentie richtte Zelensky zich tot de G7 met verdere wensen. Zij zouden ook “artillerie en langeafstandsraketten” en “moderne tanks” moeten leveren. Rusland heeft “helaas” nog steeds een voordeel in artillerie en raketten, zei Selenskyj. Dit draagt bij aan de “arrogantie van het Kremlin.”

Verder stelde Zelensky een “wereldvredestop” voor Oekraïne voor. De vergadering zou moeten beslissen “hoe en wanneer we de punten van de Oekraïense vredesformule kunnen implementeren.” Zelenskyj eiste dat Rusland “concrete en belangrijke stappen zet in de richting van een diplomatieke regeling.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oorlogshitser Zelensky roept wederom op tot de Derde Wereldoorlog: “Als de Russen mij raken in Kiev, dan moet het Westen het Kremlin bombarderen” (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Shoemaker: Covid “vaccins” zijn de echte reden dat mensen deze winter ziek zijn en in het ziekenhuis liggen (Interview)
Volgend artikelRusland zet mobiele ICBM-kernbommen buiten Moskou in, gericht op het Westen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Rutte stuurt ons laatste gas wel richting Zwendelensky voor 65 ct de kuub. Jan Lul de behanger mag €3,20 de kuub betalen. Die ligt daar niet wakker van. Zolang er maar bier en voetbal is.

  • Nederlanders zijn dan daar zelf schuld aan ,Nederlanders zeuren maar gaan nooit de straat op en dat weet
   Pinokkio langneus Rutte maar al te goed .

   • Hou nou toch eens op met Nederlanders zelf te beschuldigen. 600.000 mensen in den Haag tegen kruisraketten hebben geleerd dat demonstraties in NL volkomen zinloos zijn.

    • waar haal jij 600.000 mensen weg.
     nee demonstraties hebben zin naar voorbeeld Frankrijk .
     Maar dat kunnen ze in Nederland niet
     Meer als de helft heeft schulden bij de bank en als je demonstreert kost dat geld en dat hebben ze niet over.
     Daarom gebeurd dat niet

    • Wat denk je als overal in Nederland men in opstand komt? Maar men is hier gehypnotiseerd. Bedankt als je gigantisch kleine robotjes in je aders kunt hebben die makkelijk ontsnappen aan de verdedigingswerken in je lichaam zou men dan ook niet iets hebben uitgevonden waardoor de meerderheid zo mak als een lammetje worden?

  • Die 3,60 betaald lul de behanger zelf..Schapen zijn het! Ik betaal niks extra!! Gewoon oude termijn met hun dreigbrieven tyf ze gelijk weg…Grote jongen die mij af komt sluiten..Als iedereen dat nou eens deed hebben we volgende maand normale prijzen.

    • Ik heb geen slimme meter uiteraard, ik trap die malloot naar de eeuwige jachtvelden die het lef heeft. Ga ik lekker gratis binnen zitten tenminste warm en eten. Als iedereen die instelling heeft wordt nog gezellig ook binnen..Je moet niet alles geloven wat je hoort op TV het is veel blablabla ze kunnen dat niet handhaven net zoals met Vax verplichtingen 9 vd 10 landen loop je zo door alleen ziek VS en Australië waren uitzonderingen en die idioten in Israël die hun eigen mensen mollen met militaire precisiewerk via het IDF.

   • @ Nuke Davos >> (Als iedereen dat nou eens deed hebben we volgende maand normale prijzen.)

    Dat is met alles zo. Belastingen, Bekeuringen. Als iedereen daar mee stopt te betalen, als eenheid. Dan is het afgelopen met de regering !!

    • Yup mensen doen dit zichzelf aan stelletje stumperige bange laffe schapen en maar mekkeren….Daar irriteer ik mij het meest aan hier…(nog ff).

 2. Tsja, onze leiders willen het Oekrainse leger gebruiken om voor “ons” een oorlog tegen Rusland te voeren. Dat mag wat kosten. Zolang de massa hier de propaganda blijft geloven en weigert wakker te worden dan moeten ze het maar voelen. Dat maar vele ogen zich mogen openen…

 3. Deze man is toch niet goed bij zijn hoofd. Maar nog erger zijn de idioten die met hem in zee gaan en hem met alles wat los en vastzit ondersteunen. Oekraine staat stijf van de corruptie en veel wapentuig wordt teruggevonden bij IS en andere terreurgroepen. Fijn geregeld Mark.

 4. Zijn snol is in europa bedelen om geld en wapens; ondertussen heeft ze even gewinkeld voor 40.000 eurootjes….

 5. Oekraïne geprobeerd zich te bevrijden van zijn afhankelijkheid van Rusland. Eind 2021 stopte het voor het eerst met de rechtstreekse aankoop van gas bij de Russen.
  2022 stopte Europa ook met aankoop betaalbaar gas.
  Kijk eens waar we staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in