© Freepik

Volgens een nieuw onderzoek bood het Novavax-vaccin weinig bescherming tegen COVID-19-infectie.

Twee weken na de tweede dosis van de primaire serie van twee doses was de effectiviteit tegen infectie slechts 31 procent, zo berekenden onderzoekers in Italië, schrijft Zachary Stieber.

De geschatte effectiviteit nam in de loop van de tijd af, wat overeenkomt met het patroon dat bij veel COVID-19-vaccins wordt gezien.

Wanneer rekening werd gehouden met de tijd sinds de vaccinatie, begonnen mensen van nul tot 29 dagen na een tweede dosis met 41 procent bescherming tegen infectie. Die bescherming daalde tot 39 procent tussen 30 en 59 dagen na vaccinatie, en tot 21 procent van 60 tot 89 dagen. Na 89 dagen bedroeg de bescherming 28 procent. Er werden geen schattingen gegeven voor bescherming na 120 dagen.

De bescherming tegen symptomatische infectie werd hoger geschat.

Die bescherming werd geschat op 48 procent vanaf nul tot 29 dagen na een tweede dosis. Het daalde op een gegeven moment naar 44 procent voordat het zich vestigde op 55 procent na 89 dagen na vaccinatie.

Het onderzoek werd gepubliceerd door de American Medical Association.

De onderzoekers gebruikten een referentiegroep van gevaccineerde mensen in plaats van ongevaccineerde mensen, die gewoonlijk worden gebruikt.

De schattingen van de basisdoeltreffendheid waren afkomstig van mensen die drie tot tien dagen eerder met één dosis waren gevaccineerd.

Onderzoekers zeiden dat ze “aannamen dat het risico op infectie in de eerste 14 dagen na toediening van de eerste dosis vergelijkbaar was met dat van ongevaccineerde personen, volgens informatie uit het onderzoek dat leidde tot de autorisatie van NVX-CoV2373 en met behulp van een methodologische aanpak die eerder in andere onderzoeken is gerapporteerd”.

  De onnodige prik - De doodstraf voor duizenden

Maar Dr. Harvey Risch, emeritus hoogleraar epidemiologie aan de Yale School of Public Health, zei dat de methode gebrekkig was omdat studies hebben aangetoond dat het risico op infectie in feite hoger is in de dagen na vaccinatie met de mRNA-vaccins van Pfizer of Moderna. Het vaccin van Novavax is een vaccin op basis van eiwitten.

“Studies van de mRNA-vaccins leveren bewijs dat het risico van SARS-CoV-2 infectie verhoogd is in de 10-14 dagen na elke vaccindosis. Een dergelijke verhoging in de huidige studie zou de berekende (maar nog steeds toegegeven lage) werkzaamheid van het vaccin kunstmatig verhogen,” vertelde Dr. Risch, die niet bij het onderzoek betrokken was, via e-mail aan The Epoch Times.

“De auteurs zouden moeten aantonen dat de infectiepercentages tijdens deze postvaccinatie-intervallen empirisch vergelijkbaar waren met de infectiepercentages bij ongevaccineerde mensen van vergelijkbare leeftijd in de geografische gebieden van de studie tijdens de follow-up periode om de schattingen van de werkzaamheid van het vaccin die hier worden getoond serieus te kunnen nemen,” voegde Dr. Risch eraan toe.

Dr. Alberto Mateo-Urdiales, van de afdeling Infectieziekten van het Istituto Superiore di Sanità in Rome en een van de auteurs, reageerde niet op een verzoek om commentaar. Novavax reageerde ook niet.

Onderzoekers zeiden in het onderzoek dat het gebruik van een gevaccineerde referentiegroep “helpt om vertekeningen te voorkomen die voortkomen uit onbekende of ongemeten verschillen in risicogedrag tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden.”

Beperkingen van het artikel zijn onder andere het gebrek aan schattingen na 120 dagen en het onvermogen om bescherming tegen ziekenhuisopname of overlijden te schatten vanwege het lage aantal van dergelijke gebeurtenissen onder de studiepopulatie.

  Hoe kunnen ze deze data verklaren? – Gevaccineerde mensen hebben een groter risico om geïnfecteerd te worden dan ongevaccineerden

De onderzoekers rapporteerden geen belangenconflicten. Het onderzoek werd ondersteund door financiering van de Europese Unie.

Meer over het onderzoek

De onderzoekers schatten dat een enkele dosis van het Novavax-vaccin nog slechtere bescherming bood.

Ze schatten de bescherming tegen infectie op 23 procent en tegen symptomatische infectie op 31 procent.

De onderzoekers keken ook naar schattingen die gebruik maakten van een basislijn van mensen die nul tot 14 dagen eerder een eerste dosis hadden gehad.

Deze schattingen waren lager voor de volledig gevaccineerden dan wanneer de uitgangswaarde van drie tot 10 dagen werd gebruikt, of voor degenen die een primaire serie hadden voltooid.

Tegen infecties begonnen de schattingen bij 29 procent voordat ze zo laag doken als 5 procent.

Tegen symptomatische infecties begonnen de schattingen bij 34 procent en daalden daarna tot 28 procent.

Over het geheel genomen werd, gebruikmakend van de andere baseline, de bescherming tegen infecties geschat op 17 procent, en de bescherming tegen symptomatische infecties op 35 procent.

De onderzoekers analyseerden vaccinatiegegevens van het Italiaanse Nationale Vaccinatieregister en testgegevens van een nationaal surveillancesysteem. Ze koppelden de gegevens om te komen tot een gevaccineerde populatie van 20.903 mensen die tussen 28 februari 2022 en 4 september 2022 twee doses Novavax-vaccin kregen. De mediane leeftijd was 52 jaar. De mensen werden gevolgd tot 25 september 2022.

Tot de uitsluitingen behoorden mensen met een eerdere COVID-19-infectie en mensen die één of meer injecties met een ander vaccin hadden gekregen.

Het onderzoek kwam er nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration een bijgewerkte formulering voor het Novavax-vaccin had goedgekeurd.

  Schokkende video: Dr. Zelenko waarschuwt dat als hij sterft, het een moordaanslag op de waarheid is

De Amerikaanse regelgevende instanties baseerden zich op gegevens van eerdere versies van de injectie van het bedrijf. Uit deze onderzoeken bleek dat de effectiviteit tegen symptomatische infectie maar liefst 90 procent was.

Die gegevens geven aan dat het vaccin effectief zal zijn tegen nieuwe varianten, aldus het agentschap. De eerste injectie van Novavax was gericht op oudere varianten, terwijl de bijgewerkte injectie gericht is op XBB.1.5, een subvariant van Omicron die in de Verenigde Staten grotendeels is verdrongen.

“De goedkeuring van Novavax vandaag betekent dat mensen nu kunnen kiezen voor een op eiwitten gebaseerde niet-MRNA-optie om zich te beschermen tegen COVID-19,” zei John Jacobs, president en CEO van Novavax, in een verklaring.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Pro-Vax Britse radiopresentator “opgewonden” over 3e prik – In ziekenhuis opgenomen met “longen vol bloedklonters”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStop met ons deze leugens over griep en Covid-prikken te voeren
Volgend artikelOllongren bezorgd dat VS steun voor Oekraïne afneemt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Op de website “ Voorwaarheid” is de sommatie brief te lezen die Willem Engel verzonden heeft om per direct de huidige vaccinatie ronde te doen stoppen.❗️
  Met argumenten en bewijzen volledig beschreven.
  Vooral ook juridisch op het gebied van vergunningen van de vaccins.

  Dit is meteen door de Nederlandse medicijn autoriteit afgewezen onder de dekmantel dat zij daar niet over gaan omdat het Europeese beslissingen zouden zijn.❗️

  Nu heeft Marcel de Graaf deze zelfde breif met juridisch argumenten ingediend bij de EU.
  En gesommeerd dat het direct moet stoppen.
  Een aantal vaccins verkeren zelfs nog in de test fase…..❗️

  De EU zal zich in duizend bochten wringen, maar deze brief is een goed documenten uit de afgelopen covid jaren, en juridisch goed onderbouwd. We wachten af…..
  Een aanbeveling om te lezen‼️

  • Alle prikken zijn nog experimenteel, nog in de testfase.
   Over de hele wereld wordt opgeroepen te stoppen met die prikken. Overigens is het geen vaccinatie.

 2. Berekeningen en schattingen. Adriaan. Ja dat vaccin is toch behoorlijk effectief gebleken, dan is een debat toch ook niet nodig.

  Maar serieus, laat het op je inwerken, 1 miljoen meldingen. Het is nog veel erger dan ik dacht. Ik zie ze in mijn omgeving overigens nog niet massaal omvallen. Maar ik weet ookniet wat voor gezondheidsklachten ze hebben natuurlijk.

  • Ik heb jaren ,op maandag, rouwbrieven bezorgd , waar het normale aantal tussen de 30 en 40 ligt met een enkele uitschieter 60 tal, is het aantal 2-3 weken NA de prik 140-150 . Na een 6tal weken is het weer normaal ,maar hoger dan voor de prikken .
   Sinds vorig jaar in Best een loods ingericht met op de roldeur ” overledenenzorg ”
   Ook in Helmond weet ik er 1 .
   Allebei op een bedrijventerrein, lekker rustig s,avonds en in het weekend .

  • Ik heb al wel gehoord over problemen met het immuunsysteem. En van mensen die ik ken die na de prikken die griep krijgen. Bij de priklocatie stond een man (zag ik via Omroep Zeeland) die echt die prik weer wilde, voor de zesde keer, want hij was ondanks de prikken 2 keer ziek geworden. Dus ook een probleem met het immuunsysteem. Geert van den Bossche heeft hier zo voor gewaarschuwd, maar het regime wil niet luisteren. Het stelt mensen moedwillig bloot aan gevaar.
   Gelukkig is het enthousiasme voor die prikken een stuk minder.

 3. Ik zat van de week als ongevaccineerde aan tafel met 4 gevaccineerde in coronatijd werd ik voor gek versleten, maar nu was het antwoord op de vraag laat jij je nog vaccineren van alle 4 nee. De een heeft een longembolie gehad na zijn 1e booster, de ander kreeg zichtverlies en gruisachtige substantie in de ogen na de 1e prik en heeft er daarna geen meer genomen. De derde 4 prikken en allemaal vreemde wondjes op de benen. En de 4e alle 4 de prikken en nu ineens chronische darmproblemen en nog veel meer kwalen die daarvoor niet plaatsvonden. In een instelling met 10 verstandelijk gehandicapten is de hele groep ontregeld ze bijten slaan en schoppen elkaar, slapen slecht en ze vragen zich af hoe dit nu ineens kan. Ik hoor het aan en houdt mijn mond want ik ben de wappie. Wat ik een mooi steuntje vindt is de uitspraak Jezus ‘laat ze maar ze weten niet beter’. Heeft mij in mijn heel vaak geholpen om mijn rug recht te houden in moeilijke situaties.

  • Knap Miriam dat je je staande houd, houd vol en ‘mooi’ dat die anderen het nu in elk geval wat beginnen in te zien nu ze zelf wat getroffen zijn, rare tijden en ze zijn helaas nog lang niet voorbij.

   wel is er her en der wat hoop te zien/vinden op het web, maar nog een lange weg te gaan en het kwaad zal zich niet zomaar overgeven.

   hier een video met hoop, deze man heeft zich al vaker uitgesproken en is wat mij betreft een Held.

   >To return to normal human values it is necessary that CNN, Reuters, Associated Press, Deutsche Welle and similar media fanatics and media Taliban be declared terrorist organizations because of the enormous amount of fake news and hate they spread.<

   https://x.com/mislavkolakusic/status/1709482747524165873?s=20

  • Mooi dat ze er alle 4 iets aan hebben over gehouden. Karma heet zo iets.
   Dus wie had er nou gelijk aan het eind van de streep.
   Blijkbaar toch die wappie, de gek.
   Hadden ze nou maar een heel klein beetje geluisterd naar al die wappies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in