Minneapolis in de VS zal zijn politiemacht liquideren. Dat is wat de gemeenteraad heeft besloten, rapporteert CNN.

De beslissing wordt genomen onder druk van anarchistische en linkse groeperingen, zoals de Black Lives Matter-beweging, die eisen dat de politie wordt opgeheven. Dit is nadat George Floyd, een drugsverslaafde criminele Afro-Amerikaan, stierf in verband met een politieoptreden in Minneapolis.

“We zijn vastbesloten om de politie te liquideren in de vorm zoals we die nu kennen en samen met de maatschappij een nieuw veiligheidsmodel te creëren dat onze maatschappij daadwerkelijk veiliger maakt, aldus de voorzitter van de gemeenteraad van Minneapolis”, zegt de Democraat Lisa Bender.

De beslissing werd genomen door negen van de dertien gemeenteraadsleden die instemden met het voorstel. Dit betekent dat het besluit met een gekwalificeerde tweederde meerderheid is genomen en dus niet kan worden tegengehouden door een veto van een van de andere vier leden.

“Het idee om geen politiebevoegdheden te hebben is echt niet van kortzichtig”, aldus Bender.

Het is echter onduidelijk hoe Minneapolis de beveiliging en openbare veiligheid in de toekomst moet beheren. Lisa Bender spreekt in vage bewoordingen dat het geld moet worden geïnvesteerd in verschillende gemeenschapsgerichte strategieën, dat de gemeenteraad de vorm in de toekomst zal bespreken en dat met name moet worden geluisterd naar vertegenwoordigers van de Afro-Amerikaanse inwoners van de stad.

De burgemeester van Minneapolis, Jacob Frey, is eerder uitgejouwd door de demonstranten van Black Lives Matter omdat hij weigerde de politie af te schaffen.

Blanken op hun knieën voor zwarten om zich te verontschuldigen voor ‘racisme’

  De massamoord van zwarte voetballer op blanken wordt doodgezwegen
Vorig artikelBlack Lives Matter is Amerika’s eigen culturele revolutie geworden
Volgend artikelGeorge Soros’ Twitter-account overspoeld met miljoenen mensen die zijn arrestatie wegens ‘verraad’ eisen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Wat in Amerika gebeurt, gebeurt enkele jaren later ook in Nederland.
    Politiemensen die in de fout zijn gegaan worden5ontslagen, dat is terecht.
    Maar wanneer wordt het “burgemeesters-gilde” op een dergelijke manier gezuiverd van zéér gevaarlijke elementen, zoals bijv. Halalsema ?

  2. Een hoop schijt over die George Floyd. Moeten we soms treuren om zijn dood ? Ze gaven hem zelfs de heldenstatus ! Mijnheer was zowel een zware crimineel alsmede een zware coke-gebruiker. Tijdens zijn arrestatie bleef hij zich fel verzetten. Hoeveel blanke boeren zijn er al niet in Zuid Afrika vermoord door zwarte criminele bendes. Maar hierover geen woord in de media. Gaan die Zuid Afrikaanse zwarten nu ook knielen voor de blanken, zo in de geest van BLM, voor al die vermoorde boeren ? En moeten bepaalde politiekorpsen nu allemaal ontmanteld worden en vervangen worden door BLM activisten ? De natte droom van BLM dat dit gaat gebeuren !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in