Screenshot YT

Duizenden asielzoekers die in Europa een verblijfsvergunning hopen te krijgen, demonstreerden vrijdag op Lesbos uit protest tegen het feit dat ze het Griekse eiland niet mogen verlaten om verder naar Europa te trekken.

De demonstranten hielden onder meer borden omhoog met in het Duits geschreven berichten, een duidelijke aanduiding van het land dat ze hopen te bereiken. “Moria is de hel” en “Moria doodt iedereen”, stond op de borden geschreven. De Griekse regering heeft echter geweigerd om degenen die in het nu afgebrande asielcentrum Moria woonden door te laten gaan naar het Griekse vasteland.

Demonstraties ter ondersteuning van de wens van de asielzoekers om naar Europa te komen zijn ook gehouden door linkse groeperingen in verschillende Europese hoofdsteden. Onder andere in Berlijn, Wenen, Londen en Athene.

De hoofdweg naar de hoofdstad van Lesbos, Mytilini, wordt nu geblokkeerd door duizenden dakloze migranten die hun kamp zowel op als langs de weg hebben opgezet, midden in een industrie- en zakenwijk aan de rand van de stad. Dit alles gebeurt onder toezicht van een groot contingent van oproerpolitie die versterkingen van het vasteland hebben gekregen en die de weerspannige migranten uit de buurt van de hoofdstad proberen te houden.

Een deel van de migranten woont in tenten, terwijl anderen met behulp van omgehakte bomen en twijgen tijdelijke bescherming tegen het weer opbouwden, wat verder bijdraagt aan de omvangrijke milieuschade die de bewoners van het asielzoekerscentrum in Moria al hebben aangericht op Lesbos.

Tegelijkertijd met de protesten zijn de brandweerlieden van Lesbos bezig met het blussen van de branden waarvan de immigranten op het eiland worden beschuldigd. Onder meer is er gisteren een brand uitgebroken in de buurt van het nieuwe migrantenkamp dat momenteel langs de hoofdweg naar Mytilene ontstaat.

Vijf asielzoekers gearresteerd voor het platbranden van het 'vluchtelingenkamp' in Griekenland

Aanval op het Griekse culturele erfgoed: migranten vernietigen oude olijfgaarden

3 REACTIES

  1. Ach ja en zo dom zijn de burgers van Europa dat ze de door Soros gefinancierde Antifa geloven. En Gay 66 wil het liefst alle homo’s over laten komen zodat ze weer vers bloed voor hun club hebben. En de christelijke partijen willen graag dat straks hun kerken worden afgebrand en hun priesters en dominees worden vermoord.

  2. En de de linkse klootzakken zullen hen voor 200 procent tegemoet komen, zonder twijfel, die sukkelaars die hun, O zo heilige land en familie in de steek laten om hier te komen helpen, ons een menswaardig bestaan te geven. Och arme toch.

  3. Netjes vragen zou beter zijn…ze komen onuitgenodigd en gaan vervolgens eisen?? Ik zou ze linea recta deporteren; ze hebben hier niets te zoeken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here