Moslims rolden hun bidmatjes uit op de voetgangersstraten in Malmö – om de stemming onder hun eigen volk te kalmeren

0
1617
Screenshot video SVT

Moslims in Malmö zeggen dat iedereen moet begrijpen dat ze Zweden zijn. Ze voelen sympathie voor alle moslims.

“We hebben hier bij gelegenheid een vrijdagsgebed gehouden omdat de mensen hier in de buurt boos waren vanwege de koranverbranding die vanmorgen plaatsvond, dus we nemen onze verantwoordelijkheid om de mensen te kalmeren. We willen geen chaos creëren”, vertelt Nabil Abdulmajid in een videorapportage van SVT.

De Zweedse staatszender SVT meldt dat moslims in Rosengård in Malmö een gezamenlijk vrijdagsgebed “in de septemberzon” hebben georganiseerd, om de koranverbranding die in de ochtend in Rosengård werd uitgevoerd “liefdevol te beantwoorden”.

Tegelijkertijd verspreidden de moslims het boek met het zwaard in het Zweeds en Arabisch onder de mensen om de woorden van de profeet Mohammed aan de Zweden te verspreiden.

Volgens SVT kwamen er in de loop der tijd steeds meer moslims naar het gebed, dat buiten de bazaar op Bennetsweg werd gehouden. Het was in de buurt van dezelfde weg waar diverse personen om acht uur ’s morgens een kopie van de koran in brand hadden gestoken.

Verschillende mensen uit het publiek waarschuwden toen de politie, die zich naar de Bennetsweg haastte om de koranverbranders tegen te houden.

Vandalisme van eigendommen oninteressant – koranverbranding een prioriteitsmisdaad

SVT schrijft dat getuigen vertellen dat de koranverbranders werden weggejaagd. In verband hiermee moet een autoraam zijn vernield door een fiets die naar de auto werd gegooid.

De politie zegt een goed beeld te hebben van wat er is gebeurd, aangezien bewakingscamera’s in het gebied het gebeuren hebben vastgelegd, maar SVT rapporteert niet of het een moslim was die de auto vernielde door er een fiets op te gooien; alleen dat het niet is aangegeven bij de politie of door de politie zelf is behandeld als een misdrijf.

Infectiearts beschuldigt Zweedse regering van doodslag

Alleen het verbranden van de koran zelf is bij de politie gemeld en er is reeds een onderzoek ingesteld naar het aanzetten tot “haatzaaien” tegen een etnische bevolkingsgroep. Het beledigen van een bevolkingsgroep is nu een “prioriteitsmisdaad”.

“We zijn in gesprek geweest met de politie en de autoriteiten en wilden iets vreedzaams doen. Ze doen dit om chaos te creëren en we begrijpen dat anderen boos zijn, vooral als ze naar onze gebieden komen. Wat we nu hebben gedaan, is de situatie kalmeren, maar we hopen dat het niet meer gebeurt”, zegt Abdulmajid.

Wat Abdulmajid bedoelt met “onze gebieden” en waarom het begrijpelijk is dat “anderen” boos worden als ze naar “hun” gebieden komen, wordt niet gerapporteerd door SVT.

Het begrip “wij en zij” wat hij aanhaalt, is ook onduidelijk omdat Nabil Abdulmajid uitlegt dat “het systeem moet begrijpen dat iedereen die hier woont Zweeds is”.

SVT maakt ook van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat een “Zweedse moslim” met de naam Ziad Jomaa een van degenen was die meededen aan het moslimgebed.

“Ik ben een Zweedse moslim en wij maken deel uit van deze samenleving. Ik ben hier om mijn sympathie te betuigen aan alle moslims. Ik wil een vreedzame boodschap naar de samenleving sturen”, zegt Jomaa.

Dat de “Zweedse moslim” Jomaa sympathie wilde tonen met specifiek alleen “alle moslims”, levert ook geen gerapporteerde vervolgvragen van SVT op.

Vandaliserende moslims in Malmö: “Waarom hebben ze ons hier gebracht, de honden, als ze de islam niet willen?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here