Op 23-27 september hebben de volksrepublieken Donetsk en Lugansk en de regio’s Kherson en Zaporozhye referenda gehouden over hun toetreding tot de Russische Federatie. De resultaten van de stemming zijn getabelleerd, waarbij de overgrote meerderheid van de kiezers de eenwording met Rusland steunt – 99,23 procent in de DPR, 98,42 procent in de LPR, 93,11 procent in de regio Zaporozhye en 87,05 procent in de regio Kherson. De opkomst was als volgt: 97,5 procent in de DPR, 92,6 procent in de LPR, 85,4 procent in de regio Zaporozhye en 76,9 procent in de regio Kherson.

Ondanks de provocaties van het regime in Kiev, dat misdadige bevelen gaf om gebieden waar burgers samenkomen en civiele voorzieningen massaal te beschieten, waren de mensen niet bang om naar de stembus te komen en hun wil kenbaar te maken. De resultaten van de volksraadpleging spreken voor zich – de inwoners van Donbass en de regio’s Kherson en Zaporozhye willen niet terugkeren naar hun vroegere leven. Zij hebben een bewuste en vrije keuze gemaakt voor Rusland.

In feite hadden zij geen alternatief meer. Lang niet alle mensen in Oekraïne berustten en accepteerden de staatsgreep in Kiev in februari 2014 die radicale nationalistische krachten aan de macht bracht die in het zuidoosten van het land een bloedige strijd ontketenden tegen degenen die dat niet wilden accepteren. De ondertekening van de Minsk-akkoorden, goedgekeurd door een resolutie van de VN-Veiligheidsraad, heeft de situatie niet gered. Zoals Oekraïense vertegenwoordigers nu cynisch zeggen, was Oekraïne van meet af aan niet van plan ze na te komen en bereidde het zich voor op oorlog. Acht jaar lang werd de bevolking van Donbass onderworpen aan aanhoudende en cynische pogingen om haar te vernietigen. Het besluit van de inwoners van Donbass, de regio’s Kherson en Zaporozhye om bescherming te zoeken bij Rusland was een natuurlijk gevolg van het onmenselijke beleid van het regime in Kiev.

Overlopers, protesten, insubordinatie - de chaos in het Oekraïense leger neemt toe

De referenda vonden plaats in volledige overeenstemming met de normen en beginselen van het internationaal recht. De bevolking van de Donbass en het zuiden van Oekraïne heeft haar wettig recht op zelfbeschikking uitgeoefend in overeenstemming met het VN-Handvest, de internationale mensenrechtenverdragen van 1966, de Slotakte van Helsinki van 1975 en de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof van de VN over Kosovo op 22 juli 2010. Dit laatste heeft bevestigd dat het eenzijdig uitroepen van onafhankelijkheid door een deel van een staat geen normen van internationaal recht schendt.

Internationale waarnemers uit Italië, Duitsland, Venezuela, Letland en andere landen (in totaal 133 personen) hebben het verloop van de referenda gevolgd en als legitiem erkend. Wij zijn buitenlandse deskundigen, bloggers, journalisten en vertegenwoordigers van publieke organisaties dankbaar voor hun moed, integriteit en objectiviteit.

In de nabije toekomst zullen wij een kritieke fase ingaan in onze gezamenlijke inspanningen om de wens van de inwoners van de DPR, LPR en de regio’s Zaporozhye en Kherson om samen te zijn met Rusland, tot leven te brengen.

Via The Embassy of the Russian Federation in the Republic of India.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De VS en de NAVO voeren oorlog met Rusland in Oekraïne… maar Rusland is verzekerd van de overwinningVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTotalitaire mediacensuur in Europa krijgt goedkeuring van EU-rechtbank
Volgend artikelNa aanslag op Nord Stream-pijpleidingen: Volgen drone-aanvallen op tankers voor vloeibaar gas?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. Niemand kan eeuwig scheiden wat samen hoort. Net zoals deze regio’s die hun moederland terug krijgen zal Europa haar eigen weg vinden. Angelsaksisch terreur zal ontmaskerd worden.

 2. Ik wil Rusland en Putin feliciteren met hun nieuwe grondgebied dat historisch gezien Rusland toebehoort en niet de VS die met hun gestook alles wat aan Rusland grenst aan de EU willen toevoegen. Ik hoop dat ze snel militair zullen ingrijpen in andere gebieden die door terroristische destabilisatie in aanmerking komen. Dat hun krachtige leider en kernwapens de soevereiniteit mogen waarborgen. Iets wat in ons land voorgoed is weggeven.

  Verder dat China snel mag volgen met hereniging met Taiwan.

  • “Verder dat China snel mag volgen met hereniging met Taiwan.”

   Appels en Peren…
   De bevolking van Taiwan wil net zo min bij China horen als de bevolking van de Donbass bij Oekraïne wil horen…
   Laat ik nog maar even buiten beschouwing dat Taiwan het originele China is.

   • Is Taiwan niet net als grootste deel van Europa in ‘handen’ of gedomineerd door zeg Amerika en of London/GB ?

    wat dat betreft zou het van mij eerder bij China horen dan GB of US United Satan

 3. De mensen in die regio’s hebben jarenlang een shit leven gehad; bedreigd en getreiterd.

  Ik gun ze rust, welvaart en vrede; wel verdiend!

 4. @ Anglia september 30, 2022 at 00:05,
  Kan je eerdaags genieten, als er dagelijks black-outs gepland zijn. Want alles zal gerantsoeneerd worden voor de burgers. Dan heb straks amper 2 uur stroom. Weg bisness.

 5. nu zal Zelensky de opdracht geven om daar zoveel mogelijk te vernietigen.
  maar dat zal hun heel duur komen te staan.
  ben benieuwd wat Eu en VS nu gaan doen, mischien de 3de WO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in