“Multiculti is een nachtmerrie geworden” – Veel Oostenrijkers voelen zich niet langer veilig

0
835

Uit een studie van het Oostenrijkse Integratiefonds is gebleken dat veel Oostenrijkers zich niet meer veilig voelen in hun leefomgeving. De FPÖ-leider Manfred Haimbuchner presenteerde een 5-puntenplan om de veiligheid te herstellen.

Zoals de opiniepeiler Rudolf Bretschneider ontdekte, neemt 70% van de ondervraagden sociale ruimtes waar waarin ze niet graag verblijven.

Studie: negatieve gevolgen voor het samenleven in Oostenrijk

Elke tweede persoon ziet risicoplekken in het openbaar vervoer, ziekenhuizen, kantoren en onderwijsinstellingen. Vooral ouderen vermijden steeds vaker publieke ruimtes uit angst voor geweld. Bovendien vrezen de Weners dat buitenlandse conflicten tussen immigranten in de toekomst nog meer worden uitgevochten.

Meer dan 70% van de deelnemers aan het onderzoek ziet in de gevechten tussen Turken en Koerden een conflict dat zijn oorsprong vindt in het buitenland. Bovendien vrezen de geïnterviewden voor negatieve gevolgen voor de samenleving in Oostenrijk. De deelnemers, die werden geïnterviewd in wetenschappelijke focusgroepen, zagen een groot potentieel voor problemen in de radicale islam en drugsconflicten die de risicogebieden kenmerken.

Bij 4 van de 10 respondenten kon een drastische verslechtering van hun subjectieve gevoel van veiligheid worden vastgesteld.

Migratie gaat door ondanks ‘gesloten grenzen’

Vooral op het gebied van asiel en migratie moesten onaangename waarheden onder ogen worden gezien, verklaarde vice-gouverneur Manfred Haimbuchner. Zo waren zelfs tijdens de piekfase van de strenge Coronamaatregelen illegale migranten – in tegenstelling tot het publieke beeld van gesloten grenzen – naar Oostenrijk gekomen.

5-punten voor het herstel van de veiligheid

• Echte grensbewaking: vermindering van de illegale migratie tot nul
• Terugsturen aan de Oostenrijkse grens
• Weigering om asielverzoeken te aanvaarden bij binnenkomst via veilige derde landen
• Bijstand ter plaatse: oprichting van internationaal beheerde asielcentra in de Maghreblanden
• Economische en financiële sancties tegen derde landen die weigeren samen te werken op asielgebied.

Falen van de autoriteiten: Slowakije waarschuwde Oostenrijk reeds in juli voor de terrorist in Wenen

Het hoge niveau van asielzoekersgeweld zou te wijten zijn aan de mislukking van de crisis van 2015. Haimbuchner beschreef de situatie als een mislukking van zowel Oostenrijk als de hele Europese Unie.

Hij zei dat het geen kwestie was van de migranten te verwijten. De migranten waren naar Europa gelokt door valse beloften, analyseerde vice-voorzitter Haimbuchner in de loop van de persconferentie.

40 procent van de delicten in Oostenrijk wordt gepleegd door buitenlanders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here