Na protesten tegen de maatregel heeft Oostenrijk zijn plan opgeschort om vaccins tegen het Wuhan coronavirus (COVID-19) voor de hele volwassen bevolking verplicht te stellen.

Wenen kondigde op 9 maart de opschorting  aan en verklaarde dat de wet “niet in verhouding stond tot de dreiging” die uitgaat van de B11529 omicron-variant. De voor het eerst in Zuid-Afrika ontdekte stam veroorzaakte mildere symptomen, ondanks het feit dat hij besmettelijker is dan de vroegere B16172 delta-variant, bericht Ramon Tomey.

“Na overleg met [minister van Volksgezondheid Johannes Rauch] hebben wij besloten dat wij uiteraard zullen volgen wat de [commissie van deskundigen] heeft gezegd. Wij zien geen noodzaak om deze verplichte vaccinatie daadwerkelijk uit te voeren vanwege de omicron-variant die wij hier overwegend meemaken,” vertelde de Oostenrijkse minister voor de Europese Unie en de Grondwet Karoline Edtstadler aan verslaggevers tijdens een persconferentie op 9 maart.

Zij voegde eraan toe dat de verplichte vaccinatiewet “een aantasting van de grondrechten” betekent die niet langer te rechtvaardigen is. Volgens Edtstadler zal de commissie bestaande uit volksgezondheidsdeskundigen de situatie en de maatregel tegen half juni opnieuw bekijken.

Voormalig minister van Volksgezondheid Wolfgang Mueckstein, de voorganger van Rauch, kondigde de details van de nieuwe wet al in december 2021 aan. Oostenrijkers die het COVID-19 vaccin weigeren zouden een boete krijgen van 1.200 euro per maand – in totaal 3.600 euro per drie maanden. Hij voegde eraan toe dat de ambtenaren ervoor kunnen kiezen om kleinere boetes op te leggen.

Het Oostenrijkse parlement heeft de maatregel in februari goedgekeurd, en hij zou de maand daarop van kracht worden – tot de aankondiging van de schorsing.

Ondanks de opschorting van de wet, zei Edtstadler dat de mogelijkheid om het vaccinmandaat opnieuw in te voeren, blijft bestaan. “Ik denk niet dat ik een kristallen bol nodig heb om u te vertellen dat vandaag niet het laatste hoofdstuk is dat wij zullen schrijven met betrekking tot het vaccinatiemandaat,” zei zij.

Schorsing dient als overwinning voor voorstanders van gezondheidsvrijheid

Het Duitse blad Der Spiegel merkte op dat de wet “praktisch geen effect” had op het verhogen van de vaccinatiegraad in Oostenrijk. Ongeveer een miljoen Oostenrijkers – 13 procent van de bevolking – moeten de COVID-19 vaccins nog krijgen.

De Oostenrijkse activist voor gezondheidsvrijheid, Alexander Tschugguel, merkte eerder op dat het vaccinmandaat van Wenen de Oostenrijkers zal veranderen in “laboratoriumratten” voor de Westerse wereld. Hij vertelde WND al in januari 2022 dat buurland Duitsland nu het “verschrikkelijke idee van een vaccinmandaat aan het nabootsen is.”

“Wat de [Oostenrijkse] regering heeft gezegd is: ‘Wij gaan een sfeer creëren die de mensen onder druk zet, zodat ze meegaan en hun eigen inlichtingendienst voor elkaar zijn.’ Dit plan om sociale druk te creëren is stap voor stap Machiavellistisch,” zei de oprichter van het in Wenen gevestigde St. Bonifatius Instituut.

Desondanks wees Tschugguel er optimistisch op dat “het verzet enorm is” onder de gewoonlijk gereserveerde Oostenrijkse bevolking – met velen die de straat op gaan om hun verzet te laten horen.

  Nieuw peer-reviewed in The Lancet - COVID-19: Stigmatisering van de ongevaccineerden is niet gerechtvaardigd

“Altijd, wat ons tot een oplossing van de problemen bracht, was het gebed. En wat gebeurde er? God heeft ons gered. Geloof is wat de mensen doet vechten,” zei hij.

“Wij moeten klaar staan. Als wij deze beweging niet tegenhouden, in de toekomst – zullen wij ons leven moeten opofferen. Ons openbare leven in het begin, zodat wij ondergronds leven, en misschien daarna ons fysieke leven. Wij hebben de druk van overal nodig. De Oostenrijkse regering moet begrijpen dat dit echt verkeerd is.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Nieuwe schokkende studie bewijst dat het mRNA-vaccin van Pfizer het menselijk DNA blijvend verandertVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOp de rand van een nucleaire afgrond
Volgend artikel“Vijandelijke zender” verboden: 50.000 euro boete in Oostenrijk voor verspreiding Russisch nieuws
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Natuurlijk niet te vroeg juichen, er staat een who mandaat in de planning. Deze zal boven de grondwet staan van de aangesloten lidstaten. Dit is natuurlijk het ergste wat je je maar kunt voorstellen. Een niet gekozen organisatie met een kill bill die even gaat vertellen wat goed voor u is. Uiteraard wel de ultieme natte droom van de globalisten .

  • Men kan komen met een ‘WHO pandemiewet en bijkomend mandaat’ maar
   1) de WHO heeft NIETS over ons te zeggen
   2) een minister die deze verordening zal tekenen in mei, overtreedt de grondwet en moet onmiddellijk aftreden
   3) het hele experiment met mRNA injecties heeft bewezen dodelijk en ziekmakend te zijn ! Deze injecties verplichten is een poging tot moord en bijgevolg is recht op zelfverdediging toegelaten!
   4) het Pf doc van de eerste 3 maanden injecteren dat nu op bevel van de rechtbank is vrijgegeven en dat 9(!) blz met vreselijk erge bijwerkingen toont, bewijst hoe naïef het is om vertrouwen te hebben in de farma! Die bovendien niet eens aansprakelijk is voor al die vaccin gewonden.

   Afvoeren dit WHO mandaat !!!
   En afzetten die minister die ons land wegschenkt aan deze criminele WHO !!

 2. 3 stappen vooruit en 2 stappen terug dat doen de land regeringen.

  WHO word overrompelend.

  Dat moeten we voorkomen.
  Anders gebeurd hetzelfde als in Canada en Australië.

  Dat moeten we niet willen de misdaad is al boven proporties.

  • “Half juni oonieuw bekijken” staat er in de tekst.
   Dat zomaar in de laagst scorende griepperiode?

   Die verdomde psychopaten hebben erg veel haast.

 3. Ook al half juni. Het is bijna alsof het een script is dat gebruikt wordt. Van uitstel komt in dit geval geen afstel. Wees nog maar niet te blij en hoop dat die hele cabal opgepakt wordt voordat ze “het weer gaan bekijken”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in