Nieuwsgigant AP begint met ‘zwart’ te schrijven met een hoofdletter, ‘wit’ met een kleine letter

"Blanken delen over het algemeen niet dezelfde geschiedenis en cultuur als Zwarten."

Het Amerikaanse persbureau AP heeft besloten om een hoofdletter te gebruiken bij het beschrijven van zwarte mensen – maar een kleine letter bij het schrijven over blanken.

De beslissing betekent dat de nieuwsgigant “Black” met een hoofdletter, maar “white” met een kleine letter zal schrijven in teksten over de verschillende raciale groepen.

AP-baas John Daniszewski stelt in een blogpost dat dit komt omdat zwarten “sterke historische en culturele gemene delers hebben, ook al komen ze uit en wonen ze in verschillende delen van de wereld”. Volgens hem omvat het “de gedeelde ervaring van discriminatie die uitsluitend te wijten is aan huidskleur”.

Blanken, aan de andere kant, “delen over het algemeen niet dezelfde geschiedenis en cultuur, of de ervaring om gediscrimineerd te worden vanwege hun huidskleur”, vervolgt Daniszewski.

Met behulp van hoofdletters bij het schrijven over “whites” (blanken) riskeert men bovendien “legitimiteit te geven” aan “blanke racisten”, beweert hij.

CNN, Fox News en de San Diego Union-Tribune zullen echter ook hoofdletters gebruiken voor blanken. CBS News zal hetzelfde doen, behalve als ze “witte nationalisten” of “witte privileges” beschrijven.

Moslima Black Lives Matter leider: Blanken zijn “genetisch defect” en moeten “uitgeroeid” worden

Het internet lacht zich dood: Joe Biden wuift naar een leeg vliegveld

4 REACTIES

  1. Er zijn volkeren die weg moeten. Als dat vaccin nou alleen daar gaat ruimen heb ik er geen probleem mee.
    Je zou dit nog kunnen verkopen als The Wakanda Vaccin.
    ( Not suitable fpr whitey.)

    4 weeks later .Nature and animals return since there are no humans left on it anymore. A new africa full of Hope and happiness .

    Daarna zuid America en India en Pakistan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here