Het Amerikaanse persbureau AP heeft besloten om een hoofdletter te gebruiken bij het beschrijven van zwarte mensen – maar een kleine letter bij het schrijven over blanken.

De beslissing betekent dat de nieuwsgigant “Black” met een hoofdletter, maar “white” met een kleine letter zal schrijven in teksten over de verschillende raciale groepen.

AP-baas John Daniszewski stelt in een blogpost dat dit komt omdat zwarten “sterke historische en culturele gemene delers hebben, ook al komen ze uit en wonen ze in verschillende delen van de wereld”. Volgens hem omvat het “de gedeelde ervaring van discriminatie die uitsluitend te wijten is aan huidskleur”.

Blanken, aan de andere kant, “delen over het algemeen niet dezelfde geschiedenis en cultuur, of de ervaring om gediscrimineerd te worden vanwege hun huidskleur”, vervolgt Daniszewski.

Met behulp van hoofdletters bij het schrijven over “whites” (blanken) riskeert men bovendien “legitimiteit te geven” aan “blanke racisten”, beweert hij.

CNN, Fox News en de San Diego Union-Tribune zullen echter ook hoofdletters gebruiken voor blanken. CBS News zal hetzelfde doen, behalve als ze “witte nationalisten” of “witte privileges” beschrijven.

Moslima Black Lives Matter leider: Blanken zijn “genetisch defect” en moeten “uitgeroeid” worden

  Verkiezingsfraude in de VS: Insider meldt dat postmedewerkers opdracht kregen ongeldige stemmen te antedateren
Vorig artikelCoronavaccin na 3 maanden zinloos: Antilichamen verdwijnen, virus muteert – met bijwerkingen 
Volgend artikel“Multiculti is een nachtmerrie geworden” – Veel Oostenrijkers voelen zich niet langer veilig
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Er zijn volkeren die weg moeten. Als dat vaccin nou alleen daar gaat ruimen heb ik er geen probleem mee.
    Je zou dit nog kunnen verkopen als The Wakanda Vaccin.
    ( Not suitable fpr whitey.)

    4 weeks later .Nature and animals return since there are no humans left on it anymore. A new africa full of Hope and happiness .

    Daarna zuid America en India en Pakistan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in