Multiculti: het Franse leger wordt ingezet om de etnische rellen in Dijon te stoppen

5

Sinds een paar dagen is er een bendeoorlog en een conflict tussen Tsjetsjenen en andere groepen in Dijon bezig, waar de Jerusalem PostLe Monde en Daily Mail verslag van hebben gedaan. Videobeelden die online worden verspreid tonen zwaarbewapende bendeleden die wapens afvuren en patrouilleren in de straten van Dijon. Nu reageren de Franse autoriteiten met het inzetten van militairen.

Het conflict barstte in Dijon uit nadat een 16-jarige Tsjetsjeen op 10 juni werd aangevallen, vertellen politiebronnen aan AFP.

Als gevolg hiervan begonnen leden van de Tsjetsjeense “diaspora” in Dijon met een “strafexpeditie” om de aanval op de 16-jarige te wreken.

“De Tsjetsjenen reageerden gewelddadig en gingen in grote groepen de huizen van de mensen binnen om te proberen de verantwoordelijke persoon te vinden”, vertelt een bron aan de Daily Mail.

Bij een aanval op zaterdag zouden ongeveer 50 Tsjetsjenen een pand zijn binnengedrongen en een pizzeria-eigenaar hebben neergeschoten.

Video’s die naar verluidt uit Dijon afkomstig zijn en worden verspreid op social media tonen zwaarbewapende Tsjetsjeense bendeleden.

Burgemeester van Dijon, Francois Rebsamen, heeft gereageerd op de chaos.

“Wat er is gebeurd is ongeëvenaard en totaal onaanvaardbaar”, vertelt hij aan AFP.

De lokale prefect (soort gouverneur) Bernard Schmeltz stelt in een persbericht dat de gebeurtenissen “deel lijken uit te maken van een regeling tussen leden van de Tsjetsjeense gemeenschap en inwoners (in Dijon)”.

Het risico bestaat dat het conflict escaleert. Maandag meldde Le Monde dat een deel van het laatste geweld niet van Tsjetsjenen komt, maar dat sommige mensen “hun territorium” tegen de Tsjetsjenen willen verdedigen.

  Frankrijk: Franse kinderen in minderheid in veel steden volgens nieuwe statistiek

In een interview met de lokale krant Bien Public zegt een Tsjetsjeense man dat de criminele bende die de 16-jarige had aangevallen het doelwit van de stafexpeditie was en dat Tsjetsjenen uit heel Frankrijk en zelfs België helpen.

Volgens de prefect Schmeltz waren het vooral andere bendes dan de Tsjetsjenen die achter het geweld van maandag zaten.

Zowel de Franse politie als het leger, de mobiele gendarmerie (een soort korps voor nationale operaties, rijkspolitie), zijn ingezet om de situatie onder controle te krijgen. Volgens Le Monde werden op maandag 110 soldaten van de gendarmerie ingezet. Maandagavond hebben de rijkswacht en de nationale politie een gezamenlijke inspanning geleverd.

Frankrijk staat op het punt van burgeroorlog – Macron blijft ontkennen

Vorig artikelMulticulti: de etnische botsingen tussen Arabieren en Tsjetsjenen in Frankrijk zijn dag 3 begonnen
Volgend artikelVervolging: Groepsverkrachting Zweeds 13-jarig meisje tot haar vagina begon te bloeden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Okee….even op rij; noord Afrikaanse rifrakker doet Tsjetsjeense puber iets aan, Tjetjeeense gemeenschap komt en wil bloed zien. Tot zover helder….
  Politie is op de loop gegaan, laat burgers in de wijk aan hun lot over. Zouden ze hier ook doen.
  Helder.
  Het leger komt, eerst 37 man en nu 150 erbij. Nu is het leger een organisatie met een ondersteunende tak. De Amerikanen in Vietnam hadden voor iedere soldaat in het veld 10 man in de achterhoede die klaar stonden met Playboy, jelly beans en pork chops. En verbanddoosjes…
  Dus als we de Fransen efficiënter inschatten dan de Yank dan zou van de 187 man soldaten heel misschien de helft iets met een geweer kunnen uitrichten. Nu hebben we gezien dat bij de Bataclan het leger klaarstond maar niet ingreep wegens het niet hebben van een bevel terwijl ze de mensen konden horen schreeuwen….Dus de efficiëntie word door de stugge structuur teniet gedaan….
  Voor de vorm en de bühne staan er dus een aantal soldaten….

  Dijon is een kleine 4 en 1/2 uur rijden vanaf Maastricht….helder?

  Nu is het zo dat een groep lieden met genoeg munitie in een bewoond gebied heel erg lastig te verdrijven zijn. Het eten komt van de burgers die er wonen net als de seksuele ontspanning in de vorm van verkrachtingen ( wie houd ze tegen..) dus wat kan een handvol soldaten?
  Daarbij, wie doet nog iets als in 20 andere steden de Noord Afrikanen met wapens de straat opgaan? Ten slotte hebben ze er genoeg, ome Erdogan zijn shipments van de laatste jaren zien nu het licht….Derya riot guns en M16 derivaten made in Turkey bij de vleet, net als in licentie geproduceerde revolvers die uitbundig door het scherm zwaaien….de gevolgen van belastingvoordeel en het gaan produceren buiten de VS door bedrijven zoals o.a. Winchester en Smith en Wesson…
  Dus bij migranten zit een enorm wapenarsenaal en we zien nu een klein voorproefje. Onze en hun politie ook, die lopen nu helemaal met grote snelheid de achteruit versnelling van hun auto’s in te slijten…..dus hier komt geen redding voor mijn of uw leven en bestaan meer vandaan, enkel tijdelijk lapwerk…..helder….?

  Met de wetenschap dat in vele Franse steden zoals Montpellier en Marseille zelfs zonder wapens de macht al uit handen van de regering is dan kunnen we Frankrijk als land en begrip afschrijven….
  Idem met Duitsland, waar de migranten bendes delen van grote steden beheersen en ongetwijfeld beschikken over een arsenaal waar politie nies tegen kan beginnen en het leger te log voor is. belgie idem dito, de grootste steden zijn zwaar vervuild met bendes en fanatici, ook hier enorme hoeveelheden wapens. Wapens horen bij drugshandel, en het geld uit drugs handel is hierbij het middel voor Jihadi om hun doelstelling Europa te breken te behalen…..twee graaipoten op een buik…
  Verloren gebieden, maar het mag niet gezegd worden en onze “leiders” zijn er doof en blind voor, systematisch negeren werkt echter maar zolang. Vanuit deze gebieden zullen ze uitwaaieren om te roven en te plunderen, overal beschikkend over eigen soort die lokaal de wegen kent….
  Dat is strategisch een enorm voordeel……

  Wat is er tegen te doen, cq, wat zou een regering er nog tegen kunnen doen? Niets, koning en goed verschepen naar Argentinië zeer waarschijnlijk, kabinet en aanhang mee de Boeing in en het volk moed inspreken….werkte vroeger toch ook?

  Een burgeroorlog winnen doe je niet met een leger zoals we dat in Europa kennen, te log, te klein en teveel kinderen die met playstation en teletubbies zijn groot geworden….

  Wat kun je doen? Vluchten werkt niet want landen zoals Hongarije en Noorwegen hebben al gesteld de grenzen te sluiten voor Europese vluchtelingen…..zoals een Hongaarse minister het stelde: ruim je eigen troep maar op…..Helder toch?

  Wat we missen zijn de middelen tot zelfbescherming. Nu liggen er bijna 1 miljoen hand en schouder wapens in loodsen in Limburg, net als tachtig containers bijbehorende munitie van het Amerikaanse leger…..voor als de Rus komt….
  Als we nu eens allemaal Trump een brief sturen met het verzoek deze wapens aan autochtonen te geven……dan kunnen we deze komende anarchie en chaos stoppen. Van onze politici zal niet komen dat tot oplossingen leidt, enkel repressie en meer rechteloosheid voor de autochtonen burger…..

  We zullen moeten n in de toekomst, doden, mensen verliezen, onszelf verliezen als beschaafd mens.
  Het is of dat, of sterven in ellende met de wens tot extreme wreedheid van anderen als uitgangspunt…

  We staan er nu zlef voor, als individu, enkelingen. Misschien is verenigen een idee?

  Alles Helder?

 2. Al die politieke hotemetoten doen net alsof dit uit de lucht komt vallen.
  Hans Janmaat, een ziener, waarschuwde hier al in de jaren ’80 voor.
  Ze kunnen niet zeggen “Wir haben es nicht gewusst”.
  Ze zijn bezig van Europa een kalifaat te maken, waarbij slachtingen van ongekende omvang gaan plaatsvinden.

 3. Het voorland van geheel Europa. Denk niet dat komt hier niet, het is er al. De mate waarin zal afhankelijk zijn van diverse factoren. Huisvesting, gratis geld, zorg, omgang en hun ideologie aanvaarden! Etc etc.
  Dat we verzeild raken in chaos is wel duidelijk, alleen mensen met oogkleppen op en de wegkijkers zullen ontkennen blijven tot ze aan de beurt zijn.
  In mijn optiek moeten schuldigen gestraft worden.
  Vergeet niet wie dat waren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in