Angst voor derde wereldoorlog na Indische massacre op Chinese soldaten

0

Vijf Chinese soldaten werden gedood en nog eens elf raakten gewond bij wat beschreven wordt als een bloedbad door Indiase troepen aan de grens tussen de twee landen. De zorg dat de gebeurtenis zal escaleren tot een derde wereldoorlog breidt zich nu uit, schrijft onder andere de Britse Daily Express.

Ook aan de Indiase kant zouden drie mensen zijn omgekomen tijdens de gevechten, een officier en twee soldaten. De botsing vond plaats in de Galwan vallei. Beide landen beschuldigen elkaar ervan de gevechten te hebben ontketend door het grondgebied van het andere land binnen te vallen.

De spanningen tussen India en China zijn de afgelopen weken toegenomen en zouden nu zijn uitgemond in regelmatige gevechten. Lange tijd zijn er meningsverschillen geweest over bepaalde landoppervlakken aan de grens die beide landen claimen.

Volgens berichten uit India hadden hoge militaire vertegenwoordigers van beide landen dinsdag bijeen moeten komen in een poging om het conflict af te deëscaleren. Tegelijkertijd werden er harde woorden met wapengekletter door de twee kemphanen uitgewisseld.

De informatie uit China over wat er is gebeurd is beperkter. De communistische dictatuur is over het algemeen geheimzinniger en onbetrouwbaar wanneer het gaat om het verspreiden van informatie naar de buitenwereld.

Zowel China als India zijn kernwapenmogendheden met een miljardenbevolking en enorme militaire resources. Als het gewapende conflict escaleert tot een regelrechte oorlog, vrezen militaire observanten dat de rest van de wereld ook kan worden meegesleurd en beschrijven het scenario als een derde wereldoorlog.

De toekomstige oorlog: Hoe ziet de bestorming van grote steden en stedelijke gebieden eruit?

  Mensen in India vallen Coronapolitie aan - zeggen dat de mensen die sterven degenen zijn die zijn ingeënt
Vorig artikelCovid-19 ontmantelt de holle geboden van het Europese liberalisme
Volgend artikelDuitsland: elke vluchteling krijgt een nieuw gebit – belastingbetalers betalen miljarden euro’s
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in