Langzaam maar zeker komt de mainstream media tot het besef dat de steun voor het Oekraïense regime in veel landen – waaronder de VS – aanzienlijk is afgenomen.

Dit thema werd onvermijdelijk toen Polen verklaarde dat het niet langer wapens, munitie en uitrusting aan Kiev zal geven, schrijft Paul Serran.

Hetzelfde Polen dat honderden tanks en 14 Mig-29 gevechtsvliegtuigen heeft geleverd, dat als een belangrijk doorvoercentrum voor wapens uit andere landen heeft gediend en dat zijn militaire bases ter beschikking heeft gesteld voor het trainen van Oekraïense militairen.

Het was inderdaad een schokkende ontwikkeling.

Warschau heeft ook miljarden euro’s uitgegeven aan andere vormen van hulp, van de bouw van huizen voor vluchtelingen tot medische voorzieningen en stroomgeneratoren.

Nu uiteindelijk heeft Warschau ook verklaard dat het de steun aan Oekraïense vluchtelingen niet zal uitbreiden – inclusief werkvergunningen, gratis onderwijs, toegang tot gezondheidszorg en andere voordelen.

Daarna begonnen alle MSM de nieuwe realiteit te evalueren.

Politico meldde:

“De Russische president Vladimir Poetin heeft er weinig geheim van gemaakt dat hij van plan is om de druk op Oekraïne op te voeren tot de Westerse vastberadenheid breekt. Meer dan 500 dagen na het begin van zijn aanvalsoorlog heeft hij nu reden om te geloven dat de dingen gaan zoals hij had gehoopt, zelfs als de gebeurtenissen anders lopen dan hij zich misschien had voorgesteld.”

Naast Polen behoren landen als Estland en Slowakije tot de meest betrouwbare bondgenoten van Kiev, die wapens hebben gestuurd en miljoenen Oekraïense vluchtelingen hebben opgenomen.

Ze speelden ook de belangrijke rol van de luidste pleitbezorgers van Oekraïne in het Westen, die altijd aandrongen op een harde lijn tegen Moskou.

“Maar nu de leiders van sommige van deze “ride-or-die”-bondgenoten te maken krijgen met herverkiezingsstrijd of andere binnenlandse uitdagingen, en regeringen nerveus worden over de gevolgen van de toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie op een dag, begint die steun te wankelen.”

Oekraïne zal "onvoorwaardelijk capituleren"

Het geschil tussen Kiev en Warschau over graanzendingen is ingebed in de komende verkiezingscyclus. Warschau beweert dat het goedkope graan uit Oekraïne de productie van Poolse boeren ondermijnt.

“‘Oekraïne beseft dat ze de laatste maanden niet aan Polen grenzen, maar aan Poolse verkiezingen’, zei Ivan Krastev, voorzitter van het Centrum voor Liberale Strategieën in Sofia, Bulgarije. Dus op dit moment zijn ‘de stemmen van honderdduizend Poolse boeren belangrijker voor de regering dan de kosten voor Oekraïne. En we zullen dit op veel plaatsen zien gebeuren,’ voegde hij eraan toe.”

Premier Morawiecki staat tegenover Donald Tusk, een voormalig premier en voormalig voorzitter van de Europese Raad.

De premier wordt gezien als een hofmaker van aanhangers van de rechtse Confederatiepartij, die tegen hulp voor Oekraïne is.

Maar niet alleen Polen drijft uit elkaar. De liberale premier van Estland, Kaja Kallas, kreeg het zwaar te verduren door een schandaal rond haar man, die een belang bleek te hebben in een bedrijf dat zaken bleef doen met Rusland, zelfs toen zijn vrouw ervoor pleitte om de handel met Moskou helemaal stop te zetten.

In Slowakije, een van Europa’s grootste steunpilaren van Oekraïne, zouden de verkiezingen op 30 september het land van de ene op de andere dag kunnen doen afkeren van de steun aan Oekraïne.

“‘Als je een samenleving hebt waar slechts 40 procent wapenleveranties aan Oekraïne steunt en je regering biedt steun op bijna het niveau van de Baltische staten, dan creëert dat een reactie’, zei Milan Nič, een fellow bij de Duitse Raad voor Buitenlandse Betrekkingen.”

Robert Fico, de populistische ex-premier van het land, voert campagne op een pro-Russisch, anti-Amerikaans platform en ligt op koers om de verkiezingen te winnen.

Klokkenluider zegt dat Oekraïne organen van kinderen oogst, bevestigt Russische militaire rapporten

En dan is er natuurlijk nog Amerika.

Zelfs CNN moest melden dat “de met blauw-gouden vlaggen gedrapeerde heldenverering van de vorige reis van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky naar Washington, die vergelijkingen opriep met de standpunten van Winston Churchill in oorlogstijd tegen het nazisme, een verre herinnering was.”

Door de impact van een wrede oorlog zag Zelensky er “uitgeput en uitdrukkingsloos” uit.

“En tijdens openbare optredens rafelde Zelensky’s geduld soms – vooral wanneer hij de Verenigde Naties berispte omdat ze er niet in slaagden hun leden tegen agressie te beschermen. In een Amerikaanse hoofdstad die een ideologische verschuiving heeft ondergaan sinds hij hier vlak voor Kerstmis 2022 voor het laatst was, is er nu meer nodig dan het citeren van president Franklin Roosevelt en het maken van toespelingen op 9/11 om wetgevers het hof te maken.

Het is ook de vraag of Zelensky’s niet aflatende inspanningen om de wereld tot actie aan te zetten het punt van afnemende meeropbrengst bereiken. De strijdlustige president zou dat ook kunnen denken, te oordelen naar zijn veelvuldige en aangrijpende dankbetuigingen voor eerdere hulp, terwijl peilingen laten zien dat meer Amerikanen sceptisch staan tegenover hulp aan Oekraïne. Misschien moet hij nieuwe politieke vaardigheden ontwikkelen om zich aan te passen aan een vicieuze fase in de Amerikaanse politiek, waarin Oekraïne voor de tweede keer wordt meegesleurd in een impeachment-saga en een centraal verkiezingsthema is.

‘Meneer de president, de dappere mensen in Oekraïne, en dat is geen hyperbool, de mensen in Oekraïne hebben een enorme moed, enorme dapperheid getoond,’ zei Biden tegen Zelensky in het Oval Office. ‘Samen met onze partners en bondgenoten is het Amerikaanse volk vastbesloten om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de wereld achter jullie staat.'”

Hongaarse premier: Overwinning van Oekraïne op Rusland is in principe onmogelijk en waarschuwt voor kentering in wereldorde

Zelensky was voorzichtig om Biden uitbundig te bedanken voor de steun van Amerika, terwijl Biden het zoveelste Amerikaanse hulppakket voor Oekraïne onthulde ter waarde van 325 miljoen dollar.

Als Zelensky deze week naar Amerika kwam in de hoop op een reprise van de juichende bewieroking en de beloften van massale militaire steun die hij tijdens zijn vorige bezoek kreeg, dan moet hij wel erg teleurgesteld zijn geweest.

Slate berichtte:

“Bij zijn eerste stop, bij de Verenigde Naties, hield hij een gepassioneerde toespraak voor de Algemene Vergadering, maar meer dan een derde van de stoelen in de zaal was leeg, de staatshoofden van vier van de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad kwamen niet opdagen, en zijn ontmoeting met de raad dramatiseerde het onvermogen van dat orgaan om hem te helpen de agressie van Rusland af te wenden.

Toen kwam er een reis naar Capitol Hill, waar de belegerde voorzitter van het Huis, Kevin McCarthy, niet alleen Zelensky’s verzoek om een gezamenlijke zitting van het Congres toe te spreken afwees, maar hem ook de toegang tot de privé-vergaderzaal van de kamer ontzegde en de paar Republikeinen van het Huis die hem wilden begroeten, de opdracht gaf om dat te doen in de National Archives, bijna een mijl verderop. (Meer dan de helft van de senatoren, waaronder een aantal Republikeinen, woonde een briefing bij van de oorlogsleider van Kiev aan de andere kant van het Capitool).”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin is klaar voor de Derde Wereldoorlog, maar zijn Washington en de NAVO er klaar voor?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF: AI zal in “vijf jaar menselijke dominantie beëindigen”
Volgend artikelWe worden voorbereid op een oorlog in Oekraïne die tot 2030 zal duren
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. De mainstream media komt niet tot het besef, want de mainstream media heeft geen enkel besef.
  De mainstream media zit in de zak van het kapitaal; de multinationals en de politiek. Ze vertellen ons wat ze opgedragen wordt ons te vertellen. De mainstream media bestaat uit perstituees en hoernalisten. En omgekochte corrupte ijdele nitwits die graag hun schimmige diensten verlenen aan kijkers- en lezersbedrog.
  Soms nemen ze wat gas terug, zodat het lijkt dat ze op onze hand zijn, maar dan gaan ze weer full Orwell.
  You must be evil.

  https://www.youtube.com/watch?v=oV2EitfPyzY

  • Ik zag uw link en ik had het al bij de stemmingen van de kamer gezien.
   Dit is toch ongelooflijk dat de kamer / Nederland zo stemt.
   Dit is toch geen weergave van wat de bevolking denkt…… het lijkt wel alsof niemand in Nederland het interesseert.
   Zoveel doden in Europa net om de hoek….. ( 2000 km ?)
   Op deze manier : geen vredes besprekingen willen ; zijn wij mede toch schuldig aan deze oorlog….. aan deze doden !( heeft Rutte toch nog gelijk maar dan flink negatief)

   • Anna september 23, 2023 at 12:09

    Het enige wat bij mij voor de geest staat Anna is dat B.V. Nederland een gewillige trekpop is van Amerika na de wereldoorlogen, een Europees wingewest en protectoraat van de Verenigde Staten, kon je goed merken door het beschamende optreden van de toenmalige MinPres Balkenende het Schoothondje van Bush SR en JR met als motto; als je niet voor Amerika bent dan ben je tegen Amerika en zo werd Nederland in de Iraakse en Afghanistanse oorlogen gewikkeld.

    • Adriaan dank voor de relatie…..
     Klopt ; helemaal waar ; we denken niet meer zelf na.
     Dat is niet alleen bij het Amerikanisme maar ook met de euro en de EU de NAVO en het WEF zo.
     We leveren ons uit aan vreemden die dingen over ons beslissen, wat we niet willen….
     En dan hebben we het nog steeds over democratie….
     Een raar landje zijn we geworden.
     Het is soms moeilijk maar ik probeer een “ vrij mens” te blijven….

     • Anna september 23, 2023 at 13:25

      Bedankt voor je reactie Anna, Amerika heeft 332 miljoen inwoners, kort door de boch de helf daarvan is Democratisch de andere helft Republikeins en ook daar is geen spoortje van verzet te merken tegen deze dystopische plannen van de buikspreekpop Biden, misschien is het kantelpunt nog niet bereikt.

 2. Voor pro Russisch gezinde mensen zoals wij is dit inderdaad een hoopgevend artikel. Laat ons hopen en zelfs bidden(ben atheist) dat ons wishful thinking voor één keer komt ! ik vrees voorlopig echter dat we, zoals men in Vlaanderen zegt , nog niet aan ons nief patattekes zijn … Slava Rossiya !

 3. Bet westen wil eigenlijk gewoon naar werk, school, boodschappen doen, daten of je vrouw bevredigen en dan netflixen. Net zoals de infrastructuur die hiervoor dient, gemaakt door de elite.

  Tussendoor kijken we even naar die MSM die aangeeft wat we moeten denken en dan is het beeld gevormd van de oh zo slechte Putin. (Corona is iedereen alweer bijna vergeten)

  Dus ja, het westen wordt oekraine moe.

  Er is geen scenario waarin ik Rusland zie verliezen zonder dat jet westen vernietigd word in een vuurzee en nucleaire winter.

 4. Het grommend klootzakske van Kiev is na de afgang in Washington gaan bleiten bij klootzak Trudeau en werd bijna een half miljard steun beloofd ! Maar tussen doen en beloven liggen meestal nog een paar kloven …Eeh ik kan rijmen en dichten zonder me kont op te lichten ….

 5. Het afbrokkelen van de dwaze support die Europa geeft aan de US in het Ukraine conflict behoeft M.I. geen goedkeuring van welk Europees volk dan ook. Immers, Nederlanders hebben tegen toetreding van de Ukraine gestemd. Dit had geen effect, noch op Brussel noch op het stemgedrag van de Nederlander. Volgens mij is er in Polen iets anders aan de hand. Niet het Poolse stemvolk is ontevreden maar de politiek ook met Brussel, indirect de US. De US heeft een Excuus Truus nodig voor het verliezen van de oorlog. Daar is denk ik een deal met Polen over in de maak. Vandaar deze 180 graden ommekeer? Time will learn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in